Zdravím všechny znalé problematiky.Potřeboval bych +12 při zapnutém a vypnutém zapalování. Dle fora i knih jsou tyto kontakty přímo na spínačce. V žádné knize nebo manuálu jsem však nenašel konkrétní postup jak se ke spínačce dostat. Neví tedy někdo jak se ke spínačce dostat? Případně na kterém konektoru poblíž středního panelu tyto napětí jsou a jak se k němu dostat? Jen pro úplnost namám ani centrál,el.zrcátka, apod. Vůči základu je pouze otáčkoměr a příprava pro rádio. Jde o felicii 1.3i (136 M) RV 98 NF.
Dík za radu
Abych upřesnil potřebuju 12+ při zapnutém zapalování pro připojení voltmetru, nechci aby měřil pořád mám velký odběř 15mA!. Tzn. po vztažení klíče nebude napájen.
Dále abych potřeboval naopak 12V po vytažení klíče zapalování abych mohl zapojit blikající LED.
Napadlo mně nejsou dané napájecí větvě součástí napájení rádia?
+12v při zap/vyp zapalování.
-
zwan - FK
+12v při zap/vyp zapalování.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 10. lis 2010 13:16:16, celkem upraveno 1 x.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: +12v při zap/vyp zapalování.
Záleží na co to potřebuješ, respektive pro jakou zátěž. Poblíž středového panelu máš stálých +12V na zapalovači.
-
Nonamed - FK
pochopil jsem to spíš tak, že hledá 12 při zapnutém a 0V při vypnutém. To poskytuje kontakt číslo 15 na spínačce, dostaneš se k ní buďto zespoda "za rohem" nebo vyndáš panel s budíkama a zvrchu je to pohodlnejší přístup... Pokud to plánuješ nějak brutálně zatěžovat, ještě bych to podepřel relátkem, ať nedostávají kontakty ve spínačce tak zabrat
a jinak trvalejch 12 by mělo bejt na spínačce na 30 (teda takhle by to mělo bejt podle nějaký normy číslovaný, škodovky, cizí auta i jawy to tam tak mají
)
a jinak trvalejch 12 by mělo bejt na spínačce na 30 (teda takhle by to mělo bejt podle nějaký normy číslovaný, škodovky, cizí auta i jawy to tam tak mají
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
pokud chceš stálých 12V tak si je vytáhni z pod šroubu na přívodu do pojistkové skříně a dle toho na co to potřebuješ k tomu přidej pojistkové pouzdro s patřičnou pojistkou 
Pokud potřebuješ trvalých 12V, jak píše kolega přede mnou, tak bych to udělal také. Přístup jednoduchý, nic nemusíš pracně rozebírat.
Akorát bych to vytáhnul z bodu 30B. Stačí někde v autopotřebách koupit faston 9,5mm (někde značí 10mm), navléknout kus bužírky a nasadit.
Drží to fest. Akorát nezapomenout do přívodního kabelu vložit pojistkové pouzdro s odpovídající pojistkou.

Akorát bych to vytáhnul z bodu 30B. Stačí někde v autopotřebách koupit faston 9,5mm (někde značí 10mm), navléknout kus bužírky a nasadit.
Drží to fest. Akorát nezapomenout do přívodního kabelu vložit pojistkové pouzdro s odpovídající pojistkou.