Které pneu volit na zimu?

Odpovědět
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Které pneu volit na zimu?

Příspěvek od 103457 »

Wenca píše:To Ivárek: to je naky divny ne? sice to auto nebude přetáčivý, ale zase bude dost nedotáčivý myslim si...
To je stará vesta řekne ti to každej starej mazák.
Jinak šrouby rozhodně mazat a je de.facto jedno jakou vazelínou, dává se jen slabý film, jen co se do závitu vejde, šrouby nezareznou a v pohodě se povolí.
FeliciaMan - FK

Příspěvek od FeliciaMan - FK »

Ja osobně jsem šrouby nemazal nikdy žádnou vazelinou v žádném ročním období a vždy šli krásně povolit.Musí se dotahovat s citem a rozumem. :thumright: :thumright:
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Ja je maznu po každé vyměně kol vazelínou-mám měděnku od ESSA...na nevyschne nikdy... ;)
emge

Příspěvek od emge »

Ja tiež používam medenú pastu a v knižke od M.R.Cedrycha je odporúčaná molyka. Obyčajná vazelína nie je vhodná, ak sa kolesá zahrejú pri brzdení, tak vytečie. A ak vytečie do vnútra bubnov... Ale to je aktuálnejšie v lete.
Bez mazania je to dosť riziko. Doma, alebo v dielni si človek ešte poradí, ale známy mi rozprával o svojom kolegovi, ktorý dostal v zime defekt a nedokázal povoliť skrutky. Kvôli defektu musel zavolať odťahovku.
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

bobas píše:Hanit savy a vyzdvihovat kormorany :-D no to je goool :-D

To je síla co.. :-)) Ale je to tak.. Jinak bych to přece nepsal..!
Collin - FK

103457 píše:Rovněž používám polarisky a bydlím v horách. Bez problémů. Dle mého lepší nová Barumka než nějaká cizí ojetá z dovozu nebo protektor.

Vždyt Barum nedělají jen Češi.. Vozí se Portugalsko,Francie,a ještě od někud ale nemužu si ted vzpomenout.. Už u toho nedělám.. Tak to ani nezjistím..

A ty sis myslel,že Barum jen čské ručičky..
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Dnes byl článek o zimním obutí na novinkách :lol: tak tady to máte třeba to někomu pomůže v rozhodování.
http://www.novinky.cz/auto/215760-zimni ... pujte.html
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Hned první dva příspěvky v diskuzi a mazec :lol: Ti soudruzi mají teda přehled o značkách. :lol:
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Collin - FK

Krisalp HP2 Nic moc.. To mě docela překvapilo.. Chtel sem vyzkouset..

Nakonec to vyhrala pneu Michelin A3.. Sice jako zimní pneu nic moc,ale i přesto na nich zimu zkusím odjezdit.. Jen to jsou snad nejhlučnější pneu na světě..
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

nemá někdo zkušenosti s gumama Mabor ? :lol:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Collin - FK

Neptej se a vyser se na takové pneu? Na kolik vyjde kus?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

mírně jetej na 600 v rozměru 165/70 R14 :)
1.3 BMM kombi LPG
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Sadra17 píše:mírně jetej na 600 v rozměru 165/70 R14 :)
Potřebuješ stejně 165/70/13 a nová Barumka stojí cca 650, Sava 750, atd. Má to smysl? :scratch:
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
kingdave - FK

Příspěvek od kingdave - FK »

Sadra17 píše:nemá někdo zkušenosti s gumama Mabor ? :lol:
měl jsem je na felicii a docela dobré :!: Rumunská značka....
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ka-spel píše:
Potřebuješ stejně 165/70/13 a nová Barumka stojí cca 650, Sava 750, atd. Má to smysl? :scratch:
je to na fábku ;)
1.3 BMM kombi LPG
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

To je taková česká "demence" volit barum... :salut:
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

barum :puker: známy je sjel ani ne za sezónu. jinak já jezdil 2 sezóny na GY ultra grip 7 a neměl jsem nikdy problém.letos je budu mít na zadku a na předek jsem koupil nokian w+ tak jsem zvědavý
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jižní Čechy, Morava, Praha - vždyť zimu ani neznáte :o :lol:
Bydlím v horách, kupuju Barumky a naprostá spokojenost, nemám problém na sněhu, břečce, či mokré vozovce.
Ono ažtak nezáleží na tom výrobci, jako na tom aby guma nebyla stará a měla pořádnej vzorek. To je asi tak 30% a zbytek je ten díl mezi volantem a sedačkou. Takže pokud děláte :puker: na gumu, tak si stoupněte před zrcadlo a udělejte to na sebe na svoje řidičský schopnosti.
Tak a můžete začít, ty hloupý mi budou nadávat a možná někdo ostatní se zamyslí................
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

porovnával sem fábku tdi s rok starýma barumkama a feldu s 6let starýma pirelli a felda se mi zdála na sněhu výrazně lepší
1.3 BMM kombi LPG
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

na barumky jsem jsem udělal :puker: protože známymu zmizeli doslova před očima a to jezdil normálně ne jak :pig: já je objektívně posoudit nemůžu, protože jsem na nich nejezdil a určitě si je kupovat nebudu. a to že mám pod avatarem napsáno praha neznamená že jezdím jen po praze :scratch:
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

to že mizí je věc druhá po dvou zimách je na nich asi 3mm vzorku :( a to s tim jezdil tatík takže důchodcovská jízda
1.3 BMM kombi LPG
Zbynda - FK

Příspěvek od Zbynda - FK »

tak to se svez někdy z mojí babičkou.Je jí 70 a jezdí jako 18letej kluk :lol: .No to zas ne,ale rozhodně to není žádná brzda v provozu ;) .
RadekN70 - FK

Tak já jsem barumky měl obutý, obouváme je a můžu konstatovat že stojí za ********* a za ty "obdobný" peníze se dají koupit mnohem lepší pneumatiky.
kingdave - FK

radek n70,co obouváte nejčastěji na octávky?? teď mám klébry a :puker:
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Na nově koupene oktavky,yetiny,superby nazouvam u nas na autosaloně barum Polaris.
RadekN70 - FK

Kleber, continental, michelin a bridgestone
kingdave - FK

tak jsem dnes objednal Michelin A4 :salut:
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

103457 píše:Jižní Čechy, Morava, Praha - vždyť zimu ani neznáte :o :lol:
Bydlím v horách, kupuju Barumky a naprostá spokojenost, nemám problém na sněhu, břečce, či mokré vozovce.
Ono ažtak nezáleží na tom výrobci, jako na tom aby guma nebyla stará a měla pořádnej vzorek. To je asi tak 30% a zbytek je ten díl mezi volantem a sedačkou. Takže pokud děláte :puker: na gumu, tak si stoupněte před zrcadlo a udělejte to na sebe na svoje řidičský schopnosti.
Tak a můžete začít, ty hloupý mi budou nadávat a možná někdo ostatní se zamyslí................

V jižních čechách že neznáme zimu? :lol: Se přijeď podívat na šumavu, kde každej rok jedu po neprotažený silnici a připadám si jak silničář když hrnu stěnu sněhu před sebou. A když je to prohrnutý, je pod tim několik cm ledu... Neznáme zimu, no to si mě pobavil :D

A jinak, Barum nevim jak zimní, ale letní už nechci nikdy ani vidět! V životě jsem se tak s autem nebál jak na brilantisech. Při rozjezdu na mokrý silnici to hrabalo non-stop, takže citovka rozjezdy jak na ledě. O brždění jsem si na mokru taky mohl nechat zdát. A to měly ještě asi 5mm vzorku... Jestli jsou zimáky podobný... :puker: :pukel:
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Dvojkové Barumy jsou v pohodě, jak letní tak zimní.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Máte někdo zkušenosti s pneu bridgestone LM20? Třeba v porovnání GY UG7+...
BlueFox - FK

Příspěvek od BlueFox - FK »

Pred dvema dny jsme s kámošem pořídili Vraníky HPL green diamond. Puvodne jsem kupovat nechtel, ale kdyz jsem vyzkousel svoje stare, nebylo zbyti.
On už je nasadil a zatim nadšení. A to měl vepředu rok staré a ještě velice dobré. A i tak velkej rozdíl.

Obrázek

Ty lamely jsou fakt pekne prorezany v cele hloubce a cele je to krasne mekke. O kaminkach karbidu zatim poreferovat nemuzu, musej nejdriv vylezt.
Zatim se zdají být výborné, i když asi dlouho nevydrží. Ale doporučoval bych je spíš do horských oblastí kde fakt jeydí víc na sněhu. Na asfalt asi nebudou nejlepsi a urcite by odesly.

A jen tak pro prdel, muj lonsky experiment :D Byl to neskutecnej masakr. Na snehu a ledu jak prikovanej, na asfalte jak na ledu :D

Obrázek

Obrázek

Nakonec jsem šrouby vytahal a na těch gumách dojezdil zimu. (nejezdil jsem celou) no a letos jsem si myslel ze na nic odjedu taky, protoze vzorku maj fakt dost. No, ale na tvrdsim povrchu klouzaj jak :pig: . Kdyz se ale maj kam zaborit, neni to tak spatne. Preci jen maj uz peknej let...
BlueFox - FK

Tak Vraníky můžu vřele doporučit! Sice zatim bez vylezlých kamínků, ale i tak výborné výsledky. Směle do nich!
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

:lol: vrtat texy do gum, no to sem ještě něžral :lol: Ale na ledě asi dobrý no, možná to zkusim na čtyřkolce přes zimu :)
BlueFox - FK

doporucuji na texech nesetrit. Ja vzal jake byly, ale po par dnech se hlavicky sjely. (a to jsem byl na asfaltu opatrnej). Je to divny, protoze kolegove v praci co s tim experimentovali, jezdili celou zimu. Idealni by byly nerezovy, nebo tak neco tvrdyho. A taky bych je uz nedaval takhle do rady. Hrabaly radku ... Spis najit fotku nejakych gum s prpravou na hreby a udelat priblizne podle toho rozlozeni.
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Ono to je vlastně zakazane jen zachranky atd to maj povolene ty "hřeby" :D
Zbynda - FK

Příspěvek od Zbynda - FK »

bydlet někde na horách,kde vím, že napadne sníh v lístopadu a sleze až v březnu nebo na blbnutí někam na neprotažený cesty proč ne.Zajímavý :salut:
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

BlueFox: Ty šrouby masakr. Do hor ideální :D
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
RadekN70 - FK

šrouby :lol: :lol:
BlueFox - FK

Zbynda: jak rikas, spis na blbnuti. Cestou na Jizerku jsme s tim nahaneli prazaka v Impreze. :D Ale jinak to dobre pouzitelny fakt nebylo...

Povoleny to ma zachranka a hasici. (policie ne :D) Zachranka tu okovana opravdu jezdi a hasicskou tatru jsem na hrebech taky uz videl. Ale vetsina to nema.
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Chlapy, v létě chci koupit nové zimní gumy. Na zimních najedu zhruba 7-8tkm ročně, převážně po udržovaných silnicích, zbytek je nesypané, nesolené a nějaké polní lesní cesty. Chci tedy, aby gumy měly dobrý záběr a ovladatelnost na silnici, ale hlavní je životnost. Váhám mezi
Nokian W+ M+S
Michelin Alpin A3 M+S
Vím, že Michelin je špička. Poslední dobou zde i třeba skoda.panda a jiných webech Michelin haní, že kvalita už není taková jako bývala a ostatní výrobci se na něj dotáhli. Většinou z negativních komentářů věřím tak půlce. Nemám možnost s nikým srovnat, protože na feldách všichni mají Polaris nebo Matador, které za 20tkm sjedou. Jezdíte je někdo a kolik Vám vydrží?
BlueFox - FK

Obávám se, že u zimních gum bude dost platit že čim větší živostnost, tim horší jízdní vlastnosti. Nevim, zimní bych na životnost nikdy nekupoval, tak nemůžu poradit.
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Myslím to tak, abych za dvě zimy nemusel kupovat zase nový..
kingdave - FK

on ten Michelin už opravdu není co býval. já jsem koupil nové A4(mám octavii) v listopadu, včera jsem měřil předek a 2 mm jsou nenávratně v háji :?
jinak dobré na výdrž jsou Klébry :thumright:
Kapomt55 - FK

Příspěvek od Kapomt55 - FK »

Dobry den pani aj damy ako novy majitel feldi dumam nad tim ake pneumatiky kupim na zimu a aj dumam ake na bliziace sa leto co by ste my poradili daku dobru znacku z rozmerom 175/65 R13 80T si chcem dat :) dakujem ;)
emge

Příspěvek od emge »

Kapomt55: V týchto dňoch som práve riešil výber letných pneumatík a rozhodol som sa pre Pirelli P4 Cinturato. Boli veľmi dobre hodnotené v testoch a majú dobré vlastnosti v kritériách, ktoré ja považujem za prioritné (mokrá vozovka). Praktické skúsenosti s nimi budem mať až v lete.
Osvedčenou klasikou pre malé (kompaktné) autá sú pneumatiky Continental EcoContact 3. Tu sú nejaké výsledky testov:
http://www.az-pneu.cz/testy-pneu/letni/ ... 5-65-14-69

Odporúčal by som Ti však vážnejšie sa zamyslieť nad výberom rozmeru pneumatík. Vždy je cenovo výhodnejšie to, čo sa viacej predáva. Napr. spomínané Pirelli stoja v rozmere 165/70 R13 (momentálne v akcii) 37,- EUR a tie isté pneumatiky v rozmere 175/65 R13 stoja v tom istom obchode 57,- EUR. Rozhodne investuj radšej do kvalitnejších pneumatík, ako do nekvalitných širších. A v prípade Felicie je výhoda širšieho rozmeru pneumatík veľmi diskutabilná. Určite očakávaj zhoršené jazdné vlastnosti na mokrej vozovke. Tu je o tom zaujímavý článok:
http://auto.pravda.sk/su-drahsie-a-sirs ... oradna_p21
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Příští týden budu objednávat nové gumy. Kormorány už šli pápá a tak vybírám. Michelin a Nokian jsem hodil za hlavu a koupím Continental TS 780. Budu brát celkem 8 kusu ještě na druhý auto. Jezdíte je někdo a jak fungují?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Co poviete na tieto gumy? Asymetricky dezen jednak na vodu a mokry asfalt a ostatok na zaber do snehu...U nas na SK je sneh maximalne 3dni a potom je uz len mokro a jazdim dost rychlo, takze sa rozhodujem na nimi...
Obrázek
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
olin - FK

Příspěvek od olin - FK »

Monstrak píše:Já mám Barum Polaris a jsou výborný ve všech podmínkách. Cena byla taky špičková.
...přesně. Levný, nezradily v létě, v zimě, 4 roky-cca. 25.000 km, výrobce sice Chorvati nebo kýhočerta z jihu, ale vzorek opravdu do všeho počasí. Já spokojenost...Mám tam tedˇ letní Brilantisky a krásně se sjíždí a pískaj v zatáčkách-cena 860,-Kč odpovídá qalitě. Na auto už je nedám! To pískání jsem u Polarisek 2 ještě neslyšel, asi to moc šetřím...
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

K objednávce jsem se ještě nedostal, mám toho moc. Máte někdo fotku auta s kolama 175/70 R13?
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

Hans:

Obrázek Obrázek
Odpovědět