Jednou nastartuje,potom zase ne :-(

lucistrnad - FK

Jednou nastartuje,potom zase ne :-(

Příspěvek od lucistrnad - FK »

Co nejčastěji vybíjí baterku?
Nechala jsem opravit altík,který mi nedobíjel,už ale je v pořádku a dobíjí.Baterka v garáži stojí 14 dní a má plnou kapacitu,dám jí do auta a dva dny auto stojí a už nenastartuji.Přijdu k autu,otevře se mi auto,centrlem na DO.Dám klíček na první polohu,rozsvítí se kontrolky,ale když chci nastartovat,kontrolky probliknout,startér se jednou dvakrát líně otočí a je konečná.Když auto stojí na parkovišti,běží mi kontrolka u rádia,alarmu,a hodiny.Nevíte ke by mohla být nějaká klasická nebo častá zrada?Pojitskovou skříňku mám otevřenou,z důvodu prvního vyplavení letních děšťů
Už fakt nevím co s tím. :evil:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 25. lis 2010 9:25:37, celkem upraveno 1 x.
hurvajsp - FK

Re: Někde je asi zkrat ...?

Příspěvek od hurvajsp - FK »

co máš za rádio?bratrovi taky takhle vybíjelo baterku radio měl sencora tak proto
lucistrnad - FK

Také jsem si myslela,jestli to není rádiem,ale rádio je vyměněný.To první co jsem měla,jsem dala manželovy a vzala si jeho a on s ním takové problémy neměl.
hurvajsp - FK

jestli máš voltmetr tak ho připoj na baterku, jestli má odběr? když ne bude asi baterka v haji, pokud má odběr i třeba malý, tak vytahuj z pojistkovky postupně všechny pojistky a až odběr zmizý tak se mrkni co sídlí pod danou pojistkou a pak hledej problém v nějakém tom přístroji
lucistrnad - FK

Ok,děkuji moc.Jsem se bála,že budu muset kabel po kabelu :o
hurvajsp - FK

ne já když něco tak to řeším takhle pojistku po pojistce
lucistrnad - FK

Ok,uvidíme.Mluvila jsem se známým a také to tipuje na to rádio,že prej stačí aby bylo bylo zapojený a je to hnedka
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

baterku vybíjí docela dost rádio,konkrétně Alpine maj docela velkej odběr nebo ještě třeba jestli nemáš zapomenutý rozsvícený světýlko v kufru :D
hurvajsp - FK

no svetylko v kufru sviti kdyz sviti obrysovky aspon tak to funguje u mne a je tam original
lucistrnad - FK

Já mám v kufru rasklou tu žárovku,tak ani nevím jestli to funguje :) ZAtím je U Davida a čekám až se ozve co s tím je
lucistrnad - FK

Tak nejspíše to bude tím rádiem.Vše proměřeno,ale ještě pro jistotu nechám auto teĎ dva dny stát bez rádia a uvidíme jestli natočíme :)
lucistrnad - FK

Tak eletrika j snad už v pořádku.Rádio se odpojilo a po dvou dnech Fáfi naskočila,tak jsem jí z to slíbilo nejlepší benzín od Shellu :D
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

jestli ti do toho můžu kecat,tak já mam rádio hozený přes vypínač,když auto dlouho stojí,tak to tím vypnu (hlavně teda třeba v zimě),jinak jde baterka do kytek hrozným způsobem :D doporučuju udělat něco podobnýho,jestli máš teď takový problémy
lucistrnad - FK

Rádio je teď vyhozený,budu kupovat nový,ale o tom vypínači také přemšlím,jelikož auto v zimě docela stojí a tak nevím jaké by byli starty.Díky moc za tip
lucistrnad - FK

Re: Jednou nastartuje,potom zase ne :-(

Tak jsme tu zase, a už mě to přestává docela teda bavit.Fáfi dneska opět nenastartovala.Už fakt nevím co s tím.Rádio je vyhozený,neechalo se nic svítit,není tam už ani nic co by svítilo bez mého vědomí a povolení a stejně jsem nenastartovala.Dva dny auto nehnutě stálo a párkrát se otočil líně starter a to bylo vše.Chytla na roztlačení :roll: Přitom,ale minul stála týden a normálka chytla.Tak já už opravdu nevím,nevíte někdo?Už mě napadají černé myšlenky,že jí odstrojím a půjde do místa kde auta vidí denní světlo napoledy :|
lucistrnad - FK

Nikdo neví?
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

A baterka je dobrá?
Jinak z baterky sundat (+) pól a napojit ho přes ampérmetr a sledovat odběr...

edit: a nebo namontuj odpojovač baterie :lol:
lucistrnad - FK

Baterka je cca půl roku stará.Odběr také nikde není
Tak na to si netroufnu.A hlavně jak by to potom bylo s imbilizérem,centrálem a alarmem?
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

To že je 1/2 roku stará nemusí nutně znamenat že je dobrá. Já jsem taky kdysi koupil novou baterku a po dvou týdnech ježdění jsem zjistil že má dva články mrtvý...
A logicky mi vychází že pokud je baterka nabitá, není z ní odběr (jak píšeš) ale stejně je za pár dní mrtvá, tak ti tu elektriku buď kradou permoníci nebo je špatná baterka. Měřila jsi napětí na baterce když jsi nemohla nastartovat?
lucistrnad - FK

Popravdě neměřila,páč to byo v půl šesté ráno a neměla jsem na to náladu,takže jsem auto roztlačilo,škytlo a chytlo.Ujela jsme s ní 30km a už zase jsem nenastartovala,a zase na roztlačeníčko chytla. :roll:
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Mám za to, že po 30km by se vybitá baterka měla nabít dost nato, aby jsi potom dokázala natočit. Takže mě napadají jenom dvě věci:
a) Felda ti nedobíjí tak jak má
b) vadná baterka (malá kapacita, atd...)
c) velký odběr auta v klidu (což jsi popřela)
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Kamos mel kdysi takovou "naladovou" baterku. Vetsinou sla nabit, nekdy se udrzela nabita, nekdy po 2 dnech nerozsvitila obrysovy svetla. Kdyz se s ni nehybalo, tak drzela perfektne i ve studene garazi. Kdyz se dala do auta, jak kdy... pak jsme zjistili, ze v clancich plave bordel a dokonce 2 clanky byly propojene do sebe, ze se chovaly jako spojene nadoby. Chovalo se to podobne jak popisujes. A taky trvalo asi 3 mesice na to prijit.. Pujc si nekde baterku a zkus to.
Odpovědět