Dodatečná montáž klimatizace 1.3MPi
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Elektrika - klíma odborníci
ahoj , takže chalani , kúpil som zväzok k motoru na 1,3 klíma od 12,99 hore
elektrika motora - sedí , RJ klímy - sedí , pri RJ klímy je kábel cca 30cm z dvojpinovým konektorom - z fotiek čo mám sa mi vidí že niečo ide ku boxu kúrenia - môže to byť?
elektrika ventilátora a čidla - dva stupne mi je jasná , svorkovnica 4 polová k čidlu čo je pri kondenzátore - sedí , potom sú tam ale dva konektory - jeden trojpinový z jedným osadeným káblom a jeden jednopinový - nerozumiem k čomu sú tam , ku klíma kompresoru som zatiaľ videl ísť dvojpinovú svorkovnicu tak tomu absolutne nerozumiem a žiadna dvojpin svorkovnica mi neprebýva nikde v blízkosti
http://surky.rajce.idnes.cz/Svazek/ pár fotiek , na prvej je prípojka RJ motora , škatula RJ klímy , konektor ku elektromagnetickému ventilu a v tej bužírke na 1-2 fotke je 30cm kábel ktorý neviem kde patrí , na 5 fotke je druhá svorkovnica RJ motora , 6-7 je elektrika motora - vstreky , čidlo tlaku , šk , lambda , klepania snímač a pod . - nič neprebýva ,
8 čka je pripojenie plus ku štartéru - vidno z fotiek , a svorkovnica vetráka , 9tka je svorkovnica ku čidlu čo je na kondenzátore - spínač tlaku , na 10 tej fotke je vidieť všetka elektrika čo je pri chladiči vpravo , na 11 je svorkovnica termospínača , 12 - 13 svorkovnica z jedným káblom jedno a trojpolová - neviem k čomu , azda tá trojpolová je na prívode napetia k vetráku na 1,3 bez klímy ale nestihol som pozrieť či sedí poloha toho kábla a nerozumiem načo brať stade plus ked všetko je napájané od štartéra a ten jednopin ten vôbec neviem k čomu je - chýba mi tým pádom pripojenie kompresora - spojky
idem mrknuť schemy a bol by som rád ak by sme sa k niečomu dopracovali
elektrika motora - sedí , RJ klímy - sedí , pri RJ klímy je kábel cca 30cm z dvojpinovým konektorom - z fotiek čo mám sa mi vidí že niečo ide ku boxu kúrenia - môže to byť?
elektrika ventilátora a čidla - dva stupne mi je jasná , svorkovnica 4 polová k čidlu čo je pri kondenzátore - sedí , potom sú tam ale dva konektory - jeden trojpinový z jedným osadeným káblom a jeden jednopinový - nerozumiem k čomu sú tam , ku klíma kompresoru som zatiaľ videl ísť dvojpinovú svorkovnicu tak tomu absolutne nerozumiem a žiadna dvojpin svorkovnica mi neprebýva nikde v blízkosti
http://surky.rajce.idnes.cz/Svazek/ pár fotiek , na prvej je prípojka RJ motora , škatula RJ klímy , konektor ku elektromagnetickému ventilu a v tej bužírke na 1-2 fotke je 30cm kábel ktorý neviem kde patrí , na 5 fotke je druhá svorkovnica RJ motora , 6-7 je elektrika motora - vstreky , čidlo tlaku , šk , lambda , klepania snímač a pod . - nič neprebýva ,
8 čka je pripojenie plus ku štartéru - vidno z fotiek , a svorkovnica vetráka , 9tka je svorkovnica ku čidlu čo je na kondenzátore - spínač tlaku , na 10 tej fotke je vidieť všetka elektrika čo je pri chladiči vpravo , na 11 je svorkovnica termospínača , 12 - 13 svorkovnica z jedným káblom jedno a trojpolová - neviem k čomu , azda tá trojpolová je na prívode napetia k vetráku na 1,3 bez klímy ale nestihol som pozrieť či sedí poloha toho kábla a nerozumiem načo brať stade plus ked všetko je napájané od štartéra a ten jednopin ten vôbec neviem k čomu je - chýba mi tým pádom pripojenie kompresora - spojky
idem mrknuť schemy a bol by som rád ak by sme sa k niečomu dopracovali
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrika - klíma odborníci
mrkám schémy a tam píšu T1i svorkovnice 1 polová na elmag spojke klimatizace , takze potom druhý kontakt je len kostra? mám fotka od Anfarusa z 1,6 a tam idú ku spojke dva káble
a ten trojkonektor z jedným káblom bude ozaj asi pripojenie ventilátora ako má origo podľa tohoto
a ten trojkonektor z jedným káblom bude ozaj asi pripojenie ventilátora ako má origo podľa tohoto
-
Psykopath - FK
Cus, nejlepsi je vzit si schema, a jit kablik po kabliku z jednotky pro klimu
Kazdopadne dvou pinovy konektor je na snimac teploty vyparniku, tripinovy konektor s jednim osazenym pinem zapina klimatizaci - vede do kabiny, za nadobou aktivniho uhli je tripinovy konektor do ktereho to patri. Ten jednopinovy jsem u moji klimy nemel
edit: ten jednopin je mozny, ja mam klimu z 1,6 a mam tam dvoupinovy (ke spojce)
Kazdopadne dvou pinovy konektor je na snimac teploty vyparniku, tripinovy konektor s jednim osazenym pinem zapina klimatizaci - vede do kabiny, za nadobou aktivniho uhli je tripinovy konektor do ktereho to patri. Ten jednopinovy jsem u moji klimy nemel
edit: ten jednopin je mozny, ja mam klimu z 1,6 a mam tam dvoupinovy (ke spojce)
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
počkaj trojpin myslíš čo je za ulhím aj s tým 6 polovým? to je pripojenie elektriky ku kabíne nie? na sérii mám osadený aj ten na klímu ale dalej už nič nevedie - to bude ono
a ten dvojpin čo je tam z konektorom ? na 1-2 fotke je teda ku čidla teploty z výparníku - http://img2.rajce.idnes.cz/d5/2/2535/25 ... MG4487.JPG z tvojej fotky tam idú iné farby niekde dozadu obalu - tam je to niekde pripojené?
ten jednopin bude spojka je zelený cca 1mm podľa príručky sedí
a ten dvojpin čo je tam z konektorom ? na 1-2 fotke je teda ku čidla teploty z výparníku - http://img2.rajce.idnes.cz/d5/2/2535/25 ... MG4487.JPG z tvojej fotky tam idú iné farby niekde dozadu obalu - tam je to niekde pripojené?
ten jednopin bude spojka je zelený cca 1mm podľa príručky sedí
-
Psykopath - FK
Taktak, ten trojpinovy konektor je na jednom plechu s tim sestipolovym a vede do kabiny. V kabine jak budes menit panel topeni, tak stary je pripojeny tripinovym konektorem a panel s klimou ma tripinovy + jeden samostatny pin - na zapinani klimy a ten vede k tomu tripinovemu za aktivnim uhlim...
Ten dvoupinovy na te fotce neni videt, je videt tady: http://img2.rajce.idnes.cz/d5/2/2535/25 ... MG4502.JPG a je to ten tenky cerny.
Ten dvoupinovy na te fotce neni videt, je videt tady: http://img2.rajce.idnes.cz/d5/2/2535/25 ... MG4502.JPG a je to ten tenky cerny.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
jo už tomu rozumiem , Faust mi pošle fotky ako má kompresor 1,3 ale podla DP sedí ten jeden pripojvací 1mm zelený drôt ..
elektrika okolo topenia na klímu pod palubovkou je pripravená? nejaký konektor?
elektrika okolo topenia na klímu pod palubovkou je pripravená? nejaký konektor?
-
Psykopath - FK
ja jsem to mel pripravene, nevim jak to budes mit ty, ale pokud ten trojpin za aktivnim uhlim je osazeny stejne jako ten protikus co mas , tak jo. A kdyby ne, je to zalezitost jednoho dratu od panelu topeni k ridici jednotce klimy 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
jo jasné uvidíme
díky
díky
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Re: Felicie 1,3 Klima + servo
no chlapi, ja mam aj klimu, aj servo a som extremne spokojny, vsetko som si robil sam
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
skovri - nejaké fotky?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Shrek - servo ani nespoznáš skorej tú klímu , však ideš rovno a olej serva tečie obtokom
Alf to má a nesťažuje sa na výkon
Alf to má a nesťažuje sa na výkon
-
Shrekzv - FK
to si ma potesil
kedze chystam servo do mojej 1.3 lpg
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
shrek - kopa fábií HTP 47kw má aj servo a klímu , tiež to jazdí ako to jazdí a nikto sa nesťažuje , ty máš iba servo nie?
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Suri, to servo do toho netahej... ve Fabii je přece elektrohydraulické.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Jura - a elektrika na napájanie toho motora sa berie skade? z alternátora=väčšie budenie a záťaž na motor . Fábia má aj snímač natočenia volantu - kedy má posilovať najviac
-
Shrekzv - FK
ano suri len servo, od klimy som upustil koly obavam ze ak sa nieco pokazi kto bude platit opravu
a tiez som sa bal vykonovych strat, kedze uz mam urcitu stratu s lpg, servo sa mi zapacilo ked som s 1.6kou saskoval doma na dvore, a uz som mal v rukach aj 1.6 bez serva..a to bolo utrpenie
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
shrek - ja sa klímy teda nebojím , ono sa to nekazí a na origo klímu jesto dielov habadej ešte
-
Shrekzv - FK
no a druhy roblem zohnat z 1.3mpi, koly kablovacke motora, aby sa netrebalo hrat s kablovackou z 1.6
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Shrek - tych pár káblov nie je problém ale jasné origo zväzok je lepší preto ho mám
a potom rovno aj kompresor z 1,3 kvôli konektoru aj chladič a sme doma , a nezoženiem to ani za rok všetko
to radšej z 1,6 a preskladať
a potom rovno aj kompresor z 1,3 kvôli konektoru aj chladič a sme doma , a nezoženiem to ani za rok všetko
to radšej z 1,6 a preskladať
-
Shrekzv - FK
kompresor nie je rovnaky? som to neskumal ako...iba som skusil dat kompresor do drziaka 1,3...uchytenie sedelo..mam kompresor z 1.6ky
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Shrek - kompresor nie je rovnaký , 1,3 má inú spojku iné pripojenie a kompresor je zrejme tiež iný typ už napohľad
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Cauko, no poviem vam, ze servo z vykonu nezobere nic, ale klima, to je uz citit. Ale nie je to take hrozne. Ja mam klimu z Feldy, ktora bola privezena z Talianska, nie je to original klima od Skody, ale montovala to nejaka firma. Ale zato, ked ju pustim, za tri minutky mam 18 stupnou aj pri 35 stupnovych palavach. Nelutujem, ze som si ju urobil, prave naopak, nema to chybu. Genialne.
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Daj tam kompresor, aky chces, premna za mna aj z Medaka. ja mam a ani neviem z coho. Funguje perfektne.Shrekzv píše:kompresor nie je rovnaky? som to neskumal ako...iba som skusil dat kompresor do drziaka 1,3...uchytenie sedelo..mam kompresor z 1.6ky
-
Shrekzv - FK
skovri ide o to na aky vykon je ten kompresor stavany..a teda kolko vykonu odoberie motoru....iny kompresor musi byt v malej felde a iny v transporteri aby si ho cely vychladil
zatial davam servo....aj ked teraz som doniesol fabiu na diely a to el servo...nadhera ako to ide....felda servo je oproti tomu odpad
zatial davam servo....aj ked teraz som doniesol fabiu na diely a to el servo...nadhera ako to ide....felda servo je oproti tomu odpad
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
tak som to zase nemyslel, davat tam kompresor z kamionu. Ale moze sa pouzit kompresor z inych osobnych aut podobneho charakteru.
Chcem sa opytat, do si do Feldy dal servo z Fabie? Ci ako mam tomu rozumiet. Som zvedavy.
Chcem sa opytat, do si do Feldy dal servo z Fabie? Ci ako mam tomu rozumiet. Som zvedavy.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 13. led 2011 16:16:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
skovri - feldové servo dával
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Ja som spokojny tak, ako to je, nema to chybu
Necituj předchozí příspěvek! Viz pravidlo č. 4 !
Necituj předchozí příspěvek! Viz pravidlo č. 4 !
-
Shrekzv - FK
feldove servo..ale fabiove by sa mi pacilo..1 prstom tocit na mieste je parada 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
to hej ale inak je to s podvozkom fábie niečo komfortné , čo sa ti deje z kolesami nevieš , na fel to cítiš na volante aj ak máš servo
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
ja s tym taky problem nemam, necitim na volante uz nic a tocim v pohode na mieste aj s jednym prstom, kazdopadne je to omnoho lepsie, ako bez a montaz je uplne jednoducha, ked mas vsetko na to nachystane.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
skovri - ja chcem klímu origo takže ma servo nezaujíma a na 1,3 mi vadilo , resp. taký nezvyk , som naučený a vyhovuje mi to
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
v poriadku, kazdy ma iny nazor a zvyky. Ja si chcem este domontovat ABS a airbag. Ta klima ta inak vynde urcite na nejakych 5000 sk
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
za 5 tis nekúpiš ani smetie , rátam tých 400€ len za staré diely
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
aj to je mozne, ja som to mal zadara, ale aj tak ma to daco stalo
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Ja chcem origo 1,3 klímu , nie lepeninu z 1,6 a už vôbec nie z iných áut . Je to problém zohnať a za také veci sa platí .
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
vsak v poriadku, ja mam tiez original felicia, len je to typ, co sa montoval dodatocne, ale dodavala to Skoda. Jedine co nemam origos je odvlhcovac, original som nezohnal a musi to byt nove, nie pouzite.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
hej píše sa že vysúšač má ísť nový ale každý nechal starý a funguje to ... origo klíma je len jedna tá čo sa dávala od cca 98 z veľkým telesom kúrenia - na tú sú diely v etke a dajú sa zohnať , na diaviu dodatkovú to už bude problém
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
a kde to zhanas?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
čo kde zháňam? diely? v predajni škoda auto
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Fuha, tak toto bude podla mojho nazoru pekelne drahe.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Názor je neopodstatnený , spotrebné diely - kladky , remene , vodné pumpy , tesnenia , tesnenia okien a dverí lišty sú v cene ako v mototechne , pekne zabalené a pasujú a mám čo som chcel na prvý raz , diely špecifické na daný model sú drahé ale inde ich nekúpiš
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Moj nazor je neopodstatneny? Ja viem, co take veci stoja a prave preto to vravim.
No ale ked sa so mnou nechces bavit, koncim v tejto teme. Tak sa maj krasne a nech
sa ti podari dielo.
No ale ked sa so mnou nechces bavit, koncim v tejto teme. Tak sa maj krasne a nech
sa ti podari dielo.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
skovri - já si myslím, že Suri jen chtěl říct, že ten Tvůj názor ("pekelně drahé") je do jisté míry ptákovina, což vzápětí také vysvětlil
A má v tomto mou plnou podporu, jelikož má pravdu...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Ja myslím že si to dobre nepochopil , nesúhlasím s tým že je všetko predražené a to som aj napísal , ako píše Jura
Jura - tak je to ako píšeš
Jura - tak je to ako píšeš
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Ja som nikde nenapisal, ze je to predrazene, ja som len napisal, ze to nie je lacne. Ja som kupoval na klimu kondenzer (chladic na klimu) a v skode za to pytali 333€, nakoniec som ho zohnal s 60% zlavou, cize priblizne za 150€ a to je len jeden diel. Potrebujes kompresor, hadice, drziak kompresora, klapky, remen, elektriku, komplet kurenie v motore a aj ovladanie na pristrojovke, odvlhcovac, dvojstupnovy ventilator, napln a uz ani neviem, co vsetko.
Keby som to vynasobil matematickym priemerom 100€, tak to robi 1200€ a to zdaleka nie je vsetko.
Keby som to vynasobil matematickym priemerom 100€, tak to robi 1200€ a to zdaleka nie je vsetko.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Tak samozřejmě díly klimatizace nejsou běžným, spotřebním zbožím, takže ta cena je tam trošičku jinde, než "normální" díly, s tím se musí počítat a ostatně to i Suri psal. Ale nějak jsem nepobral, proč by to měl kupovat všechno nové? 
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Vsak prave to sa divim, ani mne to nejde do hlavy, preco vsetko nove. Nad tym uvazujem celu dobu.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
skovri - písali sme si o doplnkovej sade a koncernovej klíme , pýtal si sa kde na to diely zháňam tak som povedal že na koncernovú v škodovke , samozrejme že všetko nové nie , ale dosť vecí jo a ako pozerám aj ten vetrák za 300€ na 1,3 , hold starý nejdem pol roka zohnať a ani nedúfam , bude nový ...
-
skovri
- Kontaktovat uživatele:
Aha takto, uz je mi to jasne. Ja som to tak nepochopil. Ja mam nove len hadice a tesnenia. Ine nic.