Mám problém s přepínáním na LPG. Na benzin nastartuju a rozjedu. Pak se automaticky benzín přepne na LPG a auto zdechne. Nedávno se mi stalo, že jsem musel jet celou cestu na benzín, protože mi to vždycky chcíplo. Může mi někdo pomoct?
Díky.
Přepnutí benzinu na LPG
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přepnutí benzinu na LPG
No tak v prvním případě se podívej na el.instalaci k ventilům od LPG.Tzn zkontrolovat kabeláž,pojistky,konektory a změřit zda se ti při přepnutí na LPG objeví na těch cívkách elmag. ventilů napětí.
Pokud si na to netroufáš anebo o tom moc nevíš,tak to raději odvez do servisu.
Pokud si na to netroufáš anebo o tom moc nevíš,tak to raději odvez do servisu.
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Příčin závady může být více. Je potřeba taky napsat, kdy k přepnutí z lpg na benzín dochází. Řešil jsem to několikrát.
1) chcípá v přechodových stavech, tj. při ubrání prudkém ubrání plynu, při brždění, neudrží volnoběh
Pokud to dělá i na benzín - zkontrolovat, vyčistit klapku, zkontrolovat váhu vzduchu.
Dělá jen na lpg - zasrané filtry, připadně vstřikovače, které se nevracejí při změnách
2) chcípá nahodile
To se mě stalo před měsícem - výměna filtrů nepomohla. Bylo to vadným lpg teplotním čidlem na reduktoru.
Taky to může být obecně špatným nastavením teploty přepnutí na lpg (moc nízká), případně nastavením tlaku na reduktoru. Ale každopádně diagnostiku, zkontrolovat filtry (plynné a kapalné fáze), mrknout na to čidlo.
1) chcípá v přechodových stavech, tj. při ubrání prudkém ubrání plynu, při brždění, neudrží volnoběh
Pokud to dělá i na benzín - zkontrolovat, vyčistit klapku, zkontrolovat váhu vzduchu.
Dělá jen na lpg - zasrané filtry, připadně vstřikovače, které se nevracejí při změnách
2) chcípá nahodile
To se mě stalo před měsícem - výměna filtrů nepomohla. Bylo to vadným lpg teplotním čidlem na reduktoru.
Taky to může být obecně špatným nastavením teploty přepnutí na lpg (moc nízká), případně nastavením tlaku na reduktoru. Ale každopádně diagnostiku, zkontrolovat filtry (plynné a kapalné fáze), mrknout na to čidlo.
ex nebožka 1,6 lpg 

- MARWiN
- Kontaktovat uživatele:
já osobně to v tomhle počasí nechám chvilku ohřát,protože motor bejvá moc studenej a jinak to taky chcípe
zkus to nechat chvíli natočený,stačí tak 2 minutky.
Jinak mě se benál--> LPG přepíná při 2tis. otáček,když pustíš nohu z plynu,takže většinou při rozjezdu ,když sešlápnu spojku abych řadil za 2°
Jinak mě se benál--> LPG přepíná při 2tis. otáček,když pustíš nohu z plynu,takže většinou při rozjezdu ,když sešlápnu spojku abych řadil za 2°