Jízda jen s jedním brzdovým okruhem

logra - FK

Jízda jen s jedním brzdovým okruhem

Příspěvek od logra - FK »

Zdravím,
mám dotaz.
Zda je možná jízda jen s jedním brzdovým okruhem a to konkrétně jen předním?
Ubrzdí ten okruh to auto.
Teď nevím jistě má felicie vůbec přední a zadní okruh a nebo to má nějak jinak třeba levý a pravý? :scratch:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 23. lis 2010 22:03:36, celkem upraveno 1 x.
Marty_pv - FK

Re: Jízda jen s jedním brzdovým okruhem

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Brzdový okruhy jsou diagonálně (LP+PZ a PP+LZ kolo) a máš 50% brzdný síly, nech to opravit než se někde zabiješ
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Má dva okruhy a to do úhlopříčky čili levé zadní a rpavé přední a naopak... Ale jak s tím jako chceš jezdit? Nebo proč? Co se ti na tom stalo? Pkud někde teče brzdovka za chvíli to přestane brzdit celý!!! A vůbec jak můžeš o tomhle vůbec přemýšlet, že pojedeš s takhle nebrzdícím autem jinam než do servisu?
logra - FK

Lidi vy si asi myslíte, že snad kradu nebo co? Nemám na to aby vyhazoval peníze za takové banální opravy.
Dokážu si to opravit sám!!!

Edit: nemá cenu cokoliv rozepisovat

A teď k tématu moje otázka zněla zda s jedním brzdovým okruhem tedy s 50% brzdné síly se to dá ubrzdit.
Stačí mi jednoduchá odpověď nebo NEDÁ bodka.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 23. lis 2010 22:05:11, celkem upraveno 1 x.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Tak si to sprav a neohrožuj lidi kolem sebe tím že budeš jezdit s brzdama který skoro nebrzdí!!!! Mimochodem mohl bys napsat teda proč to blbě brzdí a co je za problém vlastně aby sme si mohli udělat obrázek....
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Logra: Když seš takovej vševěd a všeuměl tak se na nás tolik nezlob a příště se na nic neptej když jsi takovej borec :roll:
Nikdo tady nemohl tušit, že jsi synovec Chucka Norrise, který se na nic neptá, jenom píše příspěvky, které si vyřeší sám :rambo:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
haxor

Příspěvek od haxor »

jurka smrcek - ono to mozna bude souviset s tim, ze vseumel opravoval brzdy
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 52#p323146
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Tak kdyby se to ubrdit nedalo, tak tam asi nebudou dva brzdový okruhy, né? To by tam pak byly úplně zbytečně. Akorát tam jsou kvůli jinýmu účelu. Rozhodně to neni dělaný na to, že když má někdo málo peněz a jeden se mu podělá, tak prostě bude jezdit pomalejc jenom s jednim. (to podle mě ale 80km/h rozhodně neni). Když nemáš na opravu "takový banální" součásti jako jsou brzdy, tak s autem nejezdi a choď radši pěšky nebo jezdi na kole. Aspoň nebudeš ohrožovat nevinný lidi. Navíc nemáš záruku, že ten druhej okruh nepřestane pracovat ze stejnýho důvodu co ten první. A ani na ručku bych se radši nespolíhal, kdyby třeba teklo prasátko, tak pak nebude brzdit ani ta. Dělej jak myslíš, vzhledem k tomu, že jsi dostal ŘP (teda doufam že nejezdíš na černo) nejsi zbaven svéprávnosti a následky za své činy si poneseš sám.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

na takový dotaz snad ani nemá cenu odpovídat :D ,stejně jsi si už odpověděl sám (nebo jsi spíše rozhodnutý, že s tím pojedeš), samozřejmě, že to auto zastavíš, když ti bude fungovat pouze jeden okruh, ale za jakou dobu??... Až ti někdo vlítne na cestu, tak rozhodně né včas

Zkoušel jsem plnou brzdu, když jsem měl v provozu pouze jeden brzd. okruh, gumy sice pískaly, ale auto zpomalovalo opravdu mizerně, brzdění z 80ky si ani nedokážu představit, nehledě na to, že zadek u Felicií moc nebrzdí, takže budeš brzdit prakticky "jedním" kotoučem...
logra - FK

for Radon: Jasně.Edit: nemá cenu cokoliv rozepisovat
for Vasek: Konečně nějaká rozumná odpověď za ní upřímně děkuji.
První okruh nepřestane pracovat ze stejné příčiny co ten první to vím na 99,9%, že ne.

for haxor: Bohužel se mýlíš a mýliti se je lidské, tento problém mám dávno vyřešen.

for smrcek: Kdybych byl vševěd a všeuměl tak se tady nebudu asi ptát ne? :lol:

for Jurka a ostatní: Edit: nemá cenu cokoliv rozepisovat

delete
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 23. lis 2010 22:08:03, celkem upraveno 1 x.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Takže jsi "zničil" jeden brzdovej okruh. Hele a když víš v jak žalostným stavu jsou ty brzdy, tak se jako nebojíš brzdit jen druhým okruhem, když je to celý na srač.ku shnilý? Nezlob se na mě, ale to je pěkná blbost. Navíc jak tu někdo psal, zadní bubny kloudně nebrzdí, takže budeš brzdit jedním kotoučem a je ti asi jasný co se stane? Nedej bože jestli do tý doby než to spravíš nachumelí...neblbni než někomu něco uděláš a použij jiný dopravní prostředek :salut:
logra - FK

delete
Edit: nemá cenu cokoliv rozepisovat
stejně každej mele tu svou a navíc čte mezi řádky....

Takže vyřešeno ;)

for keenworth: delete neni už co řešit

EDIT: Jak se tak dívám tak většina zde v tomto tématu má v průměru 21 let.
Hoši, hoši já měl řidičák už v době kdy vy jste ještě za sebou skoro tahali kachničku na provázku nebo taky něco jiného ;) . Nic proti já jen tak. :lol: :D
Toto auto není moje první ale už celkem 5té a zdaleka ne poslední. 8-)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 23. lis 2010 22:14:13, celkem upraveno 2 x.
keenworth - FK

Příspěvek od keenworth - FK »

Četl jsem celý topic...jestli myslíš to, že když nepojedeš rychle, tak nepotřebuješ plně funkční brzdy... Právě proto, že máš asi naježdíno víc než většina lidí co sem přispívá, mohl by si vědět, že občas se vyskytne nepředvídatelná situace a budeš rád za každý zabržděný kolo. Já ti jen sdělil svůj názor. Good luck
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Jo, my mladí nemáme rozum a nevíme že je pohoda jezdit jenom s jedním brzdovým okruhem, to že je to jenom na dojetí a nouzový zastavení jsou pověry :) Dělej jak umíš, aby to nakonec nebylo tvoje poslední auto
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Učím automechaniky, a dvě věci jim opakuju pořád dokola:

1) jen pitomec vleze pod auto zvednuté pojízdným zvedákem, pokud si pod něj nedá kozu
2) z celého auta jsou nejdůležitější brzdy a gumy - ty můžou rozhodnout o životě a smrti

Neriskuj a jezdi s tím až po opravě. Nestojí to za to. Někdo ti tam vlítne a bude z tebe vrah ;)
1,6 sportline 1999
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

logra píše: EDIT: Jak se tak dívám tak většina zde v tomto tématu má v průměru 21 let.
Hoši, hoši já měl řidičák už v době kdy vy jste ještě za sebou skoro tahali kachničku na provázku nebo taky něco jiného ;) . Nic proti já jen tak. :lol: :D
A s tímhle se jako chlubíš :?: :!: Myslel jsem že tenhle dotaz psalo nějaký 18letý jelito s mokrým řidičákem,pak bych tomu rozuměl....ale že na tohle se ptá chlap který má něco odježděno,to mi teda hlava nebere.A za ty léta jak píšeš,už by si o brzdách něco mohl vědět.

No přeji ti aby jsi ve zdraví dojel a pokud ti ty pobastlený brzdy selžou tak ať to odskáčeš jen ty a neodnese to někdo další.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

logra píše:EDIT: Jak se tak dívám tak většina zde v tomto tématu má v průměru 21 let.
Že by z tebe mluvila zkušenost? To spíš senilita :salut:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Zde neni co dodat. :( Jednoduchy pravidlo - nebrzdi,nebo spatne?-nejedu :!: :? Potom bude koukat jako kdy nadloube volovi az se nedej boze neco stane.Zrejme mel pan nad sebou stado andelu straznych,ze se mu nikdy nic nestalo.
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
lord_sef - FK

Příspěvek od lord_sef - FK »

jojo, je to o hubu jet s jednim okruhem, stalo se me na favoritu, ze me praskla brzdova hadicka, brzdova kapalina vytekla, neco v okruhu asi zustalo? nevim, brzdilo jen prave predni a leve zadni kolo, vyborna jizda... favorit byl v takovem ehm stavu no shnily, asi rodice a ditko sbirali u cesty spadane jablka, ditko vybehlo ja se lekl zadupl brzdu co to slo, praskla brzdova hadice, brzdilo jen prave predni a leve zadni kolo - jizda 3km domu s takovyma brzdama zatitek no ... jel jsem maximalne 30kmh, druhy den jsem auto vezl k mechanikovi - jen asi 2km ode me, taky super zazitek. Auto skoro nebrzdi, byl jsem pripraveny sahat po rucce - je to maximalne na nouzove dojeti par km do opravy nebo tak ale rozhodne ne na nejake delsi jezdeni. A poznatek - i z tech 30kmh auto brzdilo hooodne mizerne.

PS : celou dobu jsem jel s vystraznyma...
logra - FK

Tak jsem jel dnes ráno do práce většinou kolem 70 ale i těch 80 a v poho. Brzdilo to krásně jako kdybych brzdil všemi čtyřmi koly a ne jen třemi akorát to trochu více houpalo . V pohodě jsem dojel i domu a cestou jsem se stavil u prodejce a dokoupil trubičky, hadičku a nové brzdové válečky. No a mám hotovo!!!
To bylo povyku pro nic, co?
jawaevo1

Příspěvek od jawaevo1 »

to že sa chváliš že si starý je skôr na hanbu že starý a taký kok.. inak bi som ty tak prial abi ty nechytli brzdy a rozchláka lsi auto niekde kde nikomu neublížiš čo bi si povedal na človeke ktorý bi ty vpálim do auta od zadu a brzdy bi mu išli just ako tebe tiež bi si na neho nadával,
Odpovědět