Velikost pojistky

dotazy a rady na vše kolem hudby
straca
Kontaktovat uživatele:

Velikost pojistky

Příspěvek od straca »

Zdravim mam dotaz dělal jsem si SW do auta kupoval jsem zesík 250W RMS v můstku je na něm pojistka 25A ,Kamarád mi řekl at dám na přivodní kabel taky tak 25A pojistku ,koupil jsem 30A .A ted k dotazukdyž jsem měřil proud A metrem a dal ho mezi +baterie a +zesíku ukazuje mi při střední hlasitosti(už to dobře basuje) 5-6A že bere zesík není to nějak málo tzn že rádio mám na 15 z 33vol.a gain na zesíku je mezi půl a třičtvrtě ,ale zaráží mě ten odběr že je to nějak málo jestli tedy nemám koupit slabší pojistku ?
robin1 - FK

Re: Velikost pojistky

Příspěvek od robin1 - FK »

Klasický ampérmeter nevie dobre odmerať prúd, pokiaľ je do zostavy púšťaný hudobný signál. Ten obsahuje veľa krátkych výkonových špičiek, ktoré ampérmeter nezobrazí. Je na to príliš pomalý.
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Pojistka jistí kabel, ne zesilovač... :!: Čili velikost pojistky se odvíjí od průřezu kabelu... :!:
Napiš jakej máš kabel a dle toho vybereš pojistku, např.
10mm2 - max. 60A
16mm2 - max. 80A
20mm2 - max. 100A
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

je to 8mm2 a pojistka 30A
Radeggast - FK

Příspěvek od Radeggast - FK »

Tak to je v pohodě, 8mm2 max. 50A... Takže máš ještě rezervu... :)

P.S. Údaje beru z pravidel EMMA, kdyby se náhodou někdo ptal, oďkaď si to vymejšlím... :)
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

ok tak díky
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

Čili velikost pojistky se odvíjí od průřezu kabelu...

...tady bych malinko poopravil....podle výkonu zesilovače...následně kabel (bere se v potaz i jeho délka) a pak hodnota pojistky.Jak Radegast poznamenal jistí se napájení ne zesilovač :!:
Jestli se divíš malému odběru tak je to málo, ale záleží na zesilovači a samotném SW.Na druhou stranu nedojde tak brzo k vybití baterie ;)
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Odpovědět