Klepání v motoru
-
Hrouza - FK
Klepání v motoru
Ahoj,
u feldy s motorem 1,3 LXi 50KW (136i) jsem měnil rozvodovej řetěz... Po výměně motor utichl najel sem asi 100km +- ale potom sem parkoval vyřadil jsem nechal sem motor běžet na volnoběh musím teda říct že rozdělovač (předstih) nebyl nějak ideálně seřízenej ptře stroboskop nějak nejel... a domu sem se dostat musel a jediný co bylo viditelný tak že u volnoběhu za studena 1000-1200 otaček a jak se to zahřálo tak 800-900.. Ale co me zarazilo tak to že po zaparkování a nechání motoru valit n avolnoběh začlo něco klepat ( volnoběh jel v pohodě a najednou padly otáčky tak na 400 a připadlo měto jako by to nemělo štávu nebo tak neco) a nevím co to může být klikovka vůlu nemá všechny válce jednou v pohodě ventily sou taky v pohodě koukal jsem nato s kamošem, kterej mi to dělal ale to klepání se ozývá někde pod ventilama nevíte někdo co to může být ?
Právě jsem se zaregistroval tak se omlouváám předem jestli sem napsal něco špatně nebo tak něco Díky moc
u feldy s motorem 1,3 LXi 50KW (136i) jsem měnil rozvodovej řetěz... Po výměně motor utichl najel sem asi 100km +- ale potom sem parkoval vyřadil jsem nechal sem motor běžet na volnoběh musím teda říct že rozdělovač (předstih) nebyl nějak ideálně seřízenej ptře stroboskop nějak nejel... a domu sem se dostat musel a jediný co bylo viditelný tak že u volnoběhu za studena 1000-1200 otaček a jak se to zahřálo tak 800-900.. Ale co me zarazilo tak to že po zaparkování a nechání motoru valit n avolnoběh začlo něco klepat ( volnoběh jel v pohodě a najednou padly otáčky tak na 400 a připadlo měto jako by to nemělo štávu nebo tak neco) a nevím co to může být klikovka vůlu nemá všechny válce jednou v pohodě ventily sou taky v pohodě koukal jsem nato s kamošem, kterej mi to dělal ale to klepání se ozývá někde pod ventilama nevíte někdo co to může být ?
Právě jsem se zaregistroval tak se omlouváám předem jestli sem napsal něco špatně nebo tak něco Díky moc
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klepání v motoru
Rozdělovač se nijak neseřizuje, předstih mění sama řídící jednotka. Otáčky za studena a za tepla jsou ok. To že spadly otáčky na 400 už v pohodě není, nedivím se, že to klepalo. Osobně mě napadá, jestli ti to neběželo na 3 válce - VN kabely + zkontrolovat rozdělovač, očistit jak palec, tak kontakty...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
Hrouza - FK
Právě ten rozdelovač sme čistily když byl sundanej ... a to klepání začlo tím poklesem otáček a teď to klepe i když jsou otáčky na 1100+- a kdyz pridam plyn klepani se zrychli a jako by to šlo z bloku motoru... a Valce jedou v poradku to jsme zkouseli a i kdyz sme to zkouseli jen na 3 valce a po jednom stridali jestli to nedela jeden z nich tak klepani bylo stejny i po odpojeni ... a to klepani podle me dělá neco co se jen toci.. ale nevim co 
-
Hanz - FK
mě osobně když auto začalo kopat s trochou plynu, otočil sem rozdělovačem a byl klid.Pawlick píše:Rozdělovač se nijak neseřizuje, předstih mění sama řídící jednotka. Otáčky za studena a za tepla jsou ok. To že spadly otáčky na 400 už v pohodě není, nedivím se, že to klepalo. Osobně mě napadá, jestli ti to neběželo na 3 válce - VN kabely + zkontrolovat rozdělovač, očistit jak palec, tak kontakty...
-
Hrouza - FK
Hanz píše: mě osobně když auto začalo kopat s trochou plynu, otočil sem rozdělovačem a byl klid.
Práve stejnej pripad i u me napred to byla vadná svíčka.. kdy me motor cukal pri nizkych otackach.. ale i po vymene svicek to nebylo idealni tak se tim pootocilo a bylo to ok aji to lepe tahlo
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
prosychr sundej viko ventilu a zkontroluj vahadla a prosychr i ty vule na ventilech. Nedavno tu byl problem ze prasklo jedno vahadlo, nebo se mohla povolit maticka...
-
Hrouza - FK
Ventily kamos serizoval taky a dneska sme to meli taky sundany a tam to bylo vsechno v pohode a tusim rikal ze tam ma byt vule 15 a 20 ale ted nevim jak presne ..myslis ze po tech 100km by se to povolilo ? .. A nema nato vliv vymena toho rozvodovyho retezu ? kdyz to bylo "zvykli" na ten vytahanej a ted se tam dal novej ?
-
Hrouza - FK
Je tam pod rozdelovacem sroubek kterej se povoli a da se rozdelovacem otacet.. a podle mereni stroboskopem se pootaci rozdelovacem nebo tak nejak to je tusim ...Nejsem si jisstejPawlick píše:Hanz: Otočil? Jak otočil?
A jinak to moje klepaní abych to popsal je takový jako by byl nejakej permoník skovanej v kbloku motoru a kladivkem na me tukal pokazde kdyz nastartuju a bezi motor ..
-
xXxTRA - FK
Hrouza píše:Ventily kamos serizoval taky a dneska sme to meli taky sundany a tam to bylo vsechno v pohode a tusim rikal ze tam ma byt vule 15 a 20 ale ted nevim jak presne ..myslis ze po tech 100km by se to povolilo ? .. A nema nato vliv vymena toho rozvodovyho retezu ? kdyz to bylo "zvykli" na ten vytahanej a ted se tam dal novej ?
0.25mm sání a 0.20mm výfuk
-
robin1 - FK
Na rozdeľovači sa robí tzv. základné nastavenie. Postup je popísaný v dielenskej príručke.Pawlick píše:Rozdělovač se nijak neseřizuje, předstih mění sama řídící jednotka...
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
robin1: Koukám na to. Je fakt, že když dělali rozvody, mohli to při nasazování nasadit blbě. Hrouza si to může zkontrolovat. Každopádně tohle je základní nastavení, to tak proste musí být. Předstih už si sama dorovnává řj, jak jsem psal. Otázka je, co by to dělalo, když by to bylo fakt špatně nastavené.

Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.netRe: Klepání v motoru
Kdyby byl rozdělovač špatně nastavený, tak může být velká vzdálenost od palce po kontakt na vn kabel ke svíčce a tím by mohlo zapalování vynechávat.
V extrémním případě, pokud by odchylka od správného nastavení byla ještě větší, tak by ta jiskra šla na špatnou svíčku, na válec, který zrovna nemá kompresi, a motor by nešel vůbec.
Předstih se ale natáčením rozdělovače nemění, to dělá řj podle impulsů z Hallova snímače u setrváku. Takže nějak extra citlivé na správné pootočení rozdělovače to není.
V extrémním případě, pokud by odchylka od správného nastavení byla ještě větší, tak by ta jiskra šla na špatnou svíčku, na válec, který zrovna nemá kompresi, a motor by nešel vůbec.
Předstih se ale natáčením rozdělovače nemění, to dělá řj podle impulsů z Hallova snímače u setrváku. Takže nějak extra citlivé na správné pootočení rozdělovače to není.
-
Hrouza - FK
Čao všichni tak už vím co to bylo, pravda že sem mel ne dobře nastastavenej předstih. ventily taky byly o.k. --- Ale to klepaní dělal zalomenej šroub ze sání, kterej spadl do 3ho válce a proto sme nemohli přijít na co to je .. Nechápu jak se zalomenej šroub mohl sám vyšroubovat a padnout tam ale je to tak ... Nebylo mi jasný co by to mohlo klepat ptže to co klepalo nemělo vliv na chod motoru a valce jely všechny čtyři...
A teď už jen uvidím co to bude stát prej že zatím se otlačil závit toho šroubu do válnce ale ještě nevím co to udělalo s ventilama co říkal kamoš kterej to dělal tak říkal že to snad tak hrozný nebude tak se nechám převkapit..
Každopádně napíšu jak to dopadlo ...A ten šroub ze sání byl ten velkej jak tam sou 3 ze zhora ktery to drží ze zhora..
Zatim hoj všem a díky za nápady

A teď už jen uvidím co to bude stát prej že zatím se otlačil závit toho šroubu do válnce ale ještě nevím co to udělalo s ventilama co říkal kamoš kterej to dělal tak říkal že to snad tak hrozný nebude tak se nechám převkapit..
Každopádně napíšu jak to dopadlo ...A ten šroub ze sání byl ten velkej jak tam sou 3 ze zhora ktery to drží ze zhora..
Zatim hoj všem a díky za nápady
-
Hrouza - FK
No tady davam pro zajimavost fotky co to v tom motoru mlatilo .. a nevedeli sme co to bylo...

Uploaded with ImageShack.us

Uvidíme jestli to bude mít vliv na chod motoru, nebo jestli budu muset sehnat novej pist a nebo komplet hlavu

Uvidíme jestli to bude mít vliv na chod motoru, nebo jestli budu muset sehnat novej pist a nebo komplet hlavu
-
Nonamed - FK
no potěš koště! skoro to vypadá, že se to ventilů nedotklo...
já nejsem perfekcionista a kdyby se mi tohle odehrálo v jawě a byl to jen vršek pístu a "fotka" šroubu v hlavě, tak bych to neřešil.
já nejsem perfekcionista a kdyby se mi tohle odehrálo v jawě a byl to jen vršek pístu a "fotka" šroubu v hlavě, tak bych to neřešil.
Nechal bych odtlakovat a srovnat hlavu a složil bych to,myslím že ten motor ještě něco najezdí 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Hrouza - FK
Ahoj jsem tu zase...
Joo motor by neco najezdil, ale je u jedno velké ALE a to že když tam šroub spadl poprvé tak byl na výšku a ne na placato... a následek je prasklý píst
a teď babo raď vetily jsou v pohodě nic jim neni akorat je to vše vyčisteny a pripraveny k slozeni jak hlava tak vse okolo.. ale ten píst .... je to prasklý ze spodu a ne z vrchcu... kdyby sme se nepodivaly tak je to hooodne spadtny .. a letos budou asi fakt veselý vánoce

Joo motor by neco najezdil, ale je u jedno velké ALE a to že když tam šroub spadl poprvé tak byl na výšku a ne na placato... a následek je prasklý píst
asi bych sehnal jinej motor
shodou náhod jeden BMM mam v garáži 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Hrouza - FK
Mno já mám nabídku za 2500,- taky ten stejnej ma najeto cca 70000tis. Akorat by me zajimalo kdybych ten pist vymenil za jinej i s vlozkou a takto tak jestli by to jelo dobre nebo by to delalo neplechu jiny tlakovani a pod .. 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 04. pro 2010 21:09:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č.4
-
6host - FK
tak kdyz uz bys chtel menit jeden valec, tak uz rovnou muzes vsechny zmerit jestli jsou jeste ok (prumerove , popr. vymenit pistni krouzky tzn. takova mala generalka a muzes si bejt jsitej ze budou mit talky vsechny valce stejny
-
Hrouza - FK
Taak motor už je zase v pohode jen šveholí a můžu rict ze prede jako kote
utichl a po serizeni a vymeneni pistu jako novej
auto jede prijde me lip no spokojenost nade vse
akorat me blba teplota budik ukazoval 70-75 +- ale teplota vody byla 90+- coz je ok a po vymene tep. cidla se zlutym krouzem budik ukazuje neco malo pod 90°C tak 85°C +- odhadem coz si taky myslim ze je ok a jde poznat kdy sepne termostat jak raficka vali dolu a za chvili zase nahoru a po par minutach jizdy se to ustali na 85-90°C fakt spokojenost
Zatim Ahoj
Zatim Ahoj
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Jak se tam mohl te šroub dostat nějak nechápu
ste tu hlavu sundavali,přece ste dělali jen rozvody

-
Hrouza - FK
To já taky nechápu když sme to měli sundaný ale v rávitu proste nic neni a ani nebylo.. a zase odkud by se tam ten sroub vzal zejo byl to on pravda trosku posramocenej
ale byl ted uz to je v klidu motor sviští :d tak sem rád a muzu byt rad aspon za tohle