Výměna autorádia, aneb prosím zkušené o info

dotazy a rady na vše kolem hudby
PaulP - FK

Výměna autorádia, aneb prosím zkušené o info

Příspěvek od PaulP - FK »

Dobrý den, mé jméno je Pavel a prosím Vás o pomoc. Jsem členem klubu FordFans a vozím si zadek v Escu Orion MKVII. Protože ale vim, jak dobře funguje náš klub a fórum, sem si jistej že minimálně stejně tak dobře bude fungovat Vaše komunita, proto se na Vás otáčim s prosbou o radu.

Tatík kdysi koupil Felinku od stréca, kterému z ní ale už předtim nějakej chmaták vybral panel autorádia. Vycházim bohužel jen z nepodložené informace, že celá rádiová soustava byla Origo k Felince už z výroby, jestli to neni pravda a stréc si tam udělal něco custom, tak budu asi za blbce :X.

Chtěl bych tatíkovi koupit mimo jiné k vánocum ten panel rádia, protože chudák ani neví co to je jezdit s hudbou. Bohužel problém bude v tom ho sehnat. Vim že u nás máme všechny Ford rádia co byly ze série v merku a admini, technici apod. jich maj plný sklepy. Takže pokud je předpoklad že tohle tatíkovo bylo skutečně montovaný na sérii, tak předpokládám že případná identifikace toho panelu a prodej, nebo alespoň nasměrování tam, kdy nebo u koho by byl prodej, bude pro třeba pro Vaše adminy a moderátory směšně lehkej úkol.

Takže abych přiblížil o co přesně se jedná, opsal sem si info z techničáku a vyfotil středovej panel s instalací rádia.

škoda Felicia Combi EGF654 ( Kdyžtak můžu hodit i VINko )
RV 1997
55 Kw

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Takže dofuám minimálně v takovou vstřícnoust jakou máme v klubu my. Děkuji Vám za Váš čas a případné informace a nabídky k odkoupě panelu.

Přeju hezký den, a zejména velké koště a ostrou škrabku v těchto nehostinných dnech.

Pavel
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupím autorádio, aneb prosím zkušené o info

Příspěvek od emilio52 »

Obávám se že samotný panel asi neseženeš jedině celý rádio . Snad zkusit nějaký bazárek (zastavárnu)
A nebylo by lacinější mu koupit už rádo nové ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: K:Koupím autorádio, aneb prosím zkušené o info

Příspěvek od 103457 »

Ahoj,
dost těžko se to dá podle toho obrázku poznat, bude to chtít vyndat radio a kouknout zezadu na typ.
Podle obrázku by to mohla být VERONA ikdyž ta měla 4 x 8W a ty tam máš psáno 4 x 30W :o
Pak se ještě dávala CASABLANCA, ta už měla 4 x 20W, ale u té mi nesedí to pravé dolní tlačítko z té šestice.
Takže vyndej radio z držáku a zjisti typ, potom můžeš shánět čelní panel. Dále je tu ještě jeden drobný problém a to, že tyto rádia byly na kartu, čili zastrčil si kartu do radia a radio se zaplo, bez karty to nerozjedeš. Zcela určitě by to nějaký radioamater dokázal obejít, ale je potom na zvážení, zda to za to stojí. Zadarmo ti to nikdo neudělá a panel taky bude něco stát. Dneska se dá koupit radio s CD za tisícovku, tak zda by se ti nevyplatilo radio jen vyměnit. ;)
Do old Feld se dávaly Blaupunkty, do new Feld už Grundigy
http://img406.imageshack.us/g/oldfelicia.jpg/
Aleš

Příspěvek od Aleš »

jj, přidávám se k názorům, kup jiné a máš to. Navíc víš vůbec jestli to rádio je ještě funkční? Při ceně nových/použitých na rozchození starého můžeš dost prodělat. Teď nedávno jsem někde viděl Aukro,jiná fora? prodávat funglovky škodovácke ale staré typy kolem 500,-
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ovšem pokud trváš na originálu, tak zde je něco co vyřeší tvůj problém.
http://sk.aukro.cz/item1345839896_autor ... nkcni.html
http://sk.aukro.cz/item1351376663_origi ... s_201.html
PaulP - FK

Tak předem děkuji všem za vstřícné odpovědi a chování. Vozit si zadek v pěkné Felině a bejt členem této komunity bude koukám asi taky výhra.

Nicméně moc ste mně nepotešili, koupit jen panel a bezstarostně ho tam šoupnout by bylo super. Ale je to utopie bohužel jak tak čtu.

Klidně bych vzal tohle => http://sk.aukro.cz/item1345839896_autor ... nkcni.html

Což mně ale přivádí k mé nejpodstatnější otázce. Jak těžké bude to přehodit panstvo ?? Uvolnit, vysunout staré rádio, připojit ze zadu nová, zasunout a Done? To by bylo super. U nás sou v tom problémy jako že člověk potřebuje 4-hroté Ford origo kleště, kterejma se to musí vycvaknout. Nebo 4 akorát hřebíčky a dávku zručnosti. Jak tomu je u Vás?
chipp - FK

Příspěvek od chipp - FK »

autorádio vyndáš uplně bez problému...budto origo "drátem" do "U" co je na vyndání většiny rádií nebo tak jak jsem to rešil já,kdyz jsem to neměl po ruce..vzal jsem obyčejné hřebíky... tuším že to byli šedesátky a do každé z těch čtyřech děr jsem je nastrkal...co nejbloubš to šlo a pak jen jsem zatáhnul a rádio šlo ven.

Jinak podle mě,když budeš měnit to rádio z aura za stávající co je v autě tak jen vycvakneš ISO konektor(y) a odpojíš anténu a nacvakneš to do nového rádia,nic víc předělávat si myslím bys nemusel,takže práce na pár minut.
PaulP - FK

No hele, tak nakonec asi budu no. Koupim si hřebíčky a půjdu do toho. Akorát bych potřeboval, aby se tu víc lidí vyjádřilo jak s tou výměnou.

Skutečně vysunout, odpojit, zapojit zasunout? Nebude v tom nějaká zrada. Obě připojení, jak konektor tak anténa jsou do rádia ze zadu že?
chipp - FK

Příspěvek od chipp - FK »

ano, vše je zezadu a na 99,9% jsou isokonektory ze stavajícího rádia totožné jako do rádia co chceš kupovat . anténu jen vysuneš a ISO vycvakneš nic víc ...
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Vzhledem k tomu, že INZERÁT se změnil na rady jak vyměnit rádio tak PŘESOUVÁM DO SPRÁVNÉ SEKCE
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
PaulP - FK

Re: Výměna autorádia, aneb prosím zkušené o info

Ještě jedna věc, kdyby někdo byl tak strašně hodnej.

Obrázek

Sem si téměř jistej že sem standartní anténí prut co všude prodávaj nepůjde. Samozřejmě bych mohl koupit normálně anténu celou i s vedenim a šoupnout jí tam celou novou, ale chci aby mu to taky nějak vypadalo, a když tam má takovouhle kompletní přípravu, rád bych toho využil.

Akorát nevim kde sehnat prut, co tam půjde našroubovat. Je to taky klasickej šroubovák, ale dle mého podstatně užší. Koukal sem Na AK ale nic moc sem tam nenašel. Poradí někdo?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

To je klasická patka antény co maj všechny feldy. Pasuje tam prut ze všech škodovek (felicia, fabia, octavia,...)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Aleš

Příspěvek od Aleš »

jj, pozor v té patce je zesilovač, jestli chceš vyměníš celou anténu za jinou!
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

Maty píše:To je klasická patka antény co maj všechny feldy. Pasuje tam prut ze všech škodovek (felicia, fabia, octavia,...)
po drobný úpravě i ze š120 :D
PaulP - FK

Maty píše:To je klasická patka antény co maj všechny feldy. Pasuje tam prut ze všech škodovek (felicia, fabia, octavia,...)
Dobroš, tak to mám křivé oči. Zdálo se mně že ten závit je strašně malinkej a že tam klasickej 40-tka prut nepůjde dát.

Tak tam vrznu normálně tenhle, http://www.autokelly.cz/#PATH=4732230;4 ... T=0|LNG=0| , co sem dával kámošovi na Fabku.

Každopádně děkuju Všem za všechno. Začnu přihazovat na to rádio a nakonec to napálim aby šlo mně. A pak sjedu na centrálu pro ten prut a všechno to tam tatíkovi nastrkám.
Orcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orcus »

čáu, jenom ještě k tý výměně.... nemusíš se ničeho bát.

Já si koupil felinu před 4 rokama s origo rádiem a výměnu rádia si dělal sám .

Neměl sem jedinej problém ( a to sem lama co se týče aut) je prohodit:) Takže no stress a kdyby něco stačí sem napsat:)
Hrdý majitel Škoda Felicie Combi Kit car aneb co je z kitu, nerezne. :)
Odpovědět