Starty za studena v poho teplé ne
-
pepinocz
Starty za studena v poho teplé ne
Feldu mám 1.3MPi r.v. 2000 LPG.Před časem jsem jel na benál (došel plyn) a motor za jízdy exnul,jel jsem setrvačností a zkoušel startovat což se po chvíli podařilo.Ale pak se tento stav začal projevovat častěji a to vzhledem k tomu že většinou jezdím na LPGčko,při startu kdy automaticky startuje na benál.Feldu používám na dojíždění do práce,ráno za studena a po práci starty v pohodě ale nedej bože že někde zastavím s teplým motorem to mám smůlu.Starter točí motorem jako zběsilý a čerpadlo taky fachá tak opravdu nevím čím to může být.Všiml jsem si několikrát že motor naskočil přesně v té chvíli kdy jsem povolil klíč v zapalování a přestal startovat.Zdůrazňuji že na plyn auto jezdí perfektně.Poraďte.Díky 
-
pepinocz
Re: Starty za studena v poho teplé ne
Tak chvilku to dalo pokoj a včera jsem už neuměl nastartovat ani za studena,už jsem to chtěl vzdát ale nakonec motor naskočil tak nevím,projel jsem to jenom na benál sem tam to zaškubalo a ráno jsem zase nastartoval normálně.Palivové čerpadlo před startem běží.
To neznamená když čerpadlo běží,že má správný tlak.Skus změřit tlak paliva.U vozů na lpg se dost často stává že odchází palivová čerpadla 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Pepinocz
Takže pánové byl jsem s tím mým problémem v servise LPG,popsal jsem můj problém a technik bez zaváhání řekl že problém je v té slavné biosložce v benzínu.Potíž je v tom že u LPGček zůstává benzín stát ve vstřikovačích a jak mi popsal,biosložka v nich doslova karamelizuje a vstřikovače dokonale ucpe.Takže mi poradil ať koupím do benzínu přísadu na pročištění vstřikovačů a pak motor projedu jen na benál a že pokud není pozdě mělo by to pomoci.Mám najeto něco přes stovku v pátek jsem jezdil po městě a starty teplé nebo studené jsou na 100%.Takže se zdá že můj problém je vyřešen tou nejlevnější možnou cestou.Přísada mě stála 150kč a je na 40-70litrů paliva,název ale nevím.No a v prodejně jsem se svěřil se svým problémem a prodavač povídá že ty potíže nemám sám a hned mi ukazoval přísadu do paliva za 220 ale na 500 litů benálu,stačí víčko do plné nádrže.Tento přípravek prý biosložku nebo problém s ní eliminuje.Takže ji mám a prevence asi neuškodí.Tak kdo má podobné potíže ať to vyzkouší. 
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Ten benzin zůstává ve vstřikách u všech aut a po vypnutí motoru se to chová stejně jako na to LPG. Za jízdy jsou vstřiky ochlazovány průtokem nasávaného vzduchu .To by se spíš mohlo zanášet složkou LPG ,když se jezdí trvale na LPG,někdo na něj i startuje,jako já dokud jsem neměl automat.Mimochodem jezdím na LPG cca 14 let bez problémů.
-
pepinocz
Nemáš tak úplně pravdu.Mám feldu 1.3MPi a nemůžu startovat na plyn neb se při vypnutí zapalování systém automaticky přepne na benzín a na LPG se přepne až po překročení 1800 otáček.A u těch vstřiků je to tak že když jedu na plyn tak se benzín ve vstřikovačích doslova vyvaří a zůstane právě ta biosložka.V každém případě potvrzuju že můj problém je zcela odstraněn.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Jediné co jsi nenapsal tak jaký typ LPG vlastníš.Ale většina i automaticky řízených má pod volantem vlevo krabičku s přepínačem s volbou na co se pojede.Pod tlakem by benál nebyl jen v tom případě,že by jsi měl vzlášť zapojené vypínací relé pro palivové čerpadlo při přepnutí na LPG.Které se servisně nikde zatím nemontoval. Při přepnutí automaticky(ručně )na Lpg pouze vypíná pulzy do vstřiků a zapne Lpg hlavní ventil s filtrem a ventil na regulátoru odpařovače. A vstřiky jsou ochlazované nasávaným vzduchem obohaceným LPG.Touto složkou se může časem vstřik zalepit. jinak přeji hodně klidných km.