Jak sundat svépomocí staré pneu?

Faster - FK

Jak sundat svépomocí staré pneu?

Příspěvek od Faster - FK »

Ahoj, mám dotaz. Dá se nějak sundat pneumatika z plechovýho disku svépomocí? Ne že bych neměl známý, ale nedostanu se tam, pneuservisu bez známosti za to chtěj randál a potřebuju to rychle, protože tyhle hegeš disky prodávám. Dík moc za nápady.
Kulis - FK

Re: Jak sundat svépomocí staré pneu?

Příspěvek od Kulis - FK »

Kladívko montpáka a máš sundáno za cca 5min. :salut: :thumleft:

edit:nebo jezdit po prázdném kole a ten plášt po čase sleze sám,ale pochybuji,že disk bude i nadále použitelný :lol:
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 05. pro 2010 18:58:28, celkem upraveno 1 x.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Vypustit, odrazit patky od ráfku a pak s někým dalším montpákama zuješ, u plecháče tolik nehrozí že bys disk nějak nevratně doprasil pákou
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Hele,dřív se to jináč nedělalo,když píchnu nakladák a mám rezervu ko tak nastoupí kladivo-palice min. 2,5kg,nejlepe 3 a více klínu-mám už železní-drevění moc dlouho nevidrží a alespon 2 mont páky-pajzry.... Pak kolo odrazíš pomocí kladiva,klíny máš na to když nejdou odrazit od hrany patky pneu-musís z obou stran. Pak pomocí montpák převlékneš jednu a pak druhou patku.Ale jestli si to nedělal tak pneu už bude nepoužitelný-prasne většinou některá z patek a už máš po bezdušáku,nebo ohneš hranu disku. Nemluvím o dříně-to raději dám 50 za kolo a mám to do 10min .sundaní a bez práce....... ;) ;) ;)
Faster - FK

Dík kluci, jsem nečekal tak rychlou reakci..Zkusim to zítra nějak pošolichat podle toho co tu píšete. Vidim že jsem použil málo násilí :lol: Jinak o ty gumy mi nejde, jsou sjetý a já jsem to stejně dostal zadara :) Akorát pro to nemam využití a zabírá to místo tak jdou za pár stovek..jde mi jen o ty disky, protože mu to nechci zničit. Jinak to s tim ježděnim na prázdný gumě je fakt, jednou takhle parkovala ženská, u nás před barákem, starej na ní řval stůj, protože jela po prázdný, a jak natočila kola do plnýho, guma byla dole raz dva :lol:
Faster - FK

Tak nakonec jsem to odvez na dílnu, ani jsem neměl to správný náčiní..ale bylo mi řečeno že to jde eště pomocí heveru-pod auto, a jak se auto zvedá patka se vyzuje..a nebo krumpáčem :lol: :lol: :lol:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ja to delal se starou gumou tak ze jsem ji pilkou na zelezo prerizl a ty krajni draty prestrihl a bylo to dole hned :)
CdRw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CdRw »

Zdary, sice uz to asi nepotrebujes, ale jen tak pro informaci na priste. Ja to delam tak, vezmu nuz a mezi diskem a vzorkem, tam co nejsou draty proste pneu proriznu a rezu a rezu kolem dokola az to uriznu :-) Na druhe strane to same a pak to vypada, jako kdyz nakladak ztrati vzorek z protektoru. Pak se jen uz zbavis zbytku v disku a mas to.
Ferri35 - FK

Příspěvek od Ferri35 - FK »

čau chlapy potřebuju poradit chtěl jsem sundat gumu z alu kola a uřizl jsem plášt okolo tech patek a nemužu sundat ty padky poradte mi prosím dikec
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud je jeste do ceho bouchat - lepsi to bylo odrazit pred rezanim!! vim uz asi pozde tak pomalu po obvodu porad klepat pres tycku apod az to sleze resp preskoci ten rantlik za kterym to drzi. Nebo pak malicky kotoucek apod a opatrne preriznout - narusit apod. Nerezat kolmo ale sikmo podel hrany disku proste tak aby jsi ho neposkodil.
Odpovědět