Ložiska zadního kola
-
smazany clen - FK
Ložiska zadního kola
Zdravím, zjistil jsem co mi na autě neustále hučí... Mám v háji ložisko zadního kola.. Pokud zatočím s vyheverovaným kolem, tak to dcl hodně hučí... a vůle na kole je hrozná... Proto jsem dnes koupil nové ložiska, těsnění a všehno do toho nový... Nikdy jsem to nedělal, tak bych se chtěl zeptat na co si dát pozor, aby mě tam něco nepřekvapilo.. Pokud jsem to dobře pochopil, tak na buben by neměl být třeba stahovák ale měl by po vyjmutí ložiska jít vyndat rukou...
Díky za rady
Díky za rady
-
Jurka - FK
Re: Ložiska zadního kola
Celkem jednoduchá věc... sundáš kolo sundáš tu krytku uprostřed co je na bubnu..vytáhneš závlačku vyšroubuješ matku a sundáš buben..přitom vypadne vnější ložisko a z druhé strany bude v bubnu vnitřní ložisko no a zůstane ti tam holý náboj kola... z vnitřní strany bubnu odděláš to gumové gufero a vypadne to vnitřní ložisko... nezapoměň se kouknout jak to tam je přesně daný, aby si to tam nedal opačně omylem.....největší problém je z toho bubnu vybouchat ty vnější kroužky těch ložisek s obou stran... chche to trpěliuvost dobrý nástroje a postupně rovnoměrně je vymlátit a dát tam nové. POZOR ať je nepoškodíš z vnitřní strany kde se válí ložisko potom!!!! až to máš nabouchané namažeš pořádně vnitřní ložisko šoupneš ho tam a nandáš gufero a ještě dovnitř toho bubnu navalíš dost vazelíny (MOGUL LV 2-3) nozkrátka to celé poskládáš zpátky a všude navalíš dost vazelíny ať se to v ní pořádně koupe... ke konci tam dáš tu podložku na ni matku a utáhneš..je dobré nasadit kolo, abys mohl více clomat a lépe vymezit vůli, jinak ti to pude zase za chvíli do kytek..... Já to dělám tak, že utáhnu natolik, aby se kolo volně točilo ve vzduchu a když s tím zacloumeš ve vzduchu aby nebyla cítit vůle pak to spustím a zacloumu s tím a měla by tam být cítit vůle tak 1mm chce to takhle třeba i několikrát opakkovat....zkrátka nesmí to být moc aby ložisko dřeli a ne málo aby kolo plandalo. Tak asi tak vše v pohodě jen to chce prostě dát pozor na nabouchání těch kroužku ložisek do bubnu a potom správně dotáhnout matku..
-
smazany clen - FK
Díky, zítra se do toho pustím, tak dám vědět jak to šlo.. Ješte jednou dík..
-
Josh123456 - FK
ještě dodám, že kdyby ti nešel sundat ten bubem po vyšroubování matky, tak odjistit pojistku samostavu přes díru v bubnu, co je pro kolový šroub. A taky bacha, když tam dáš moc tý vazelíny, tak ti ani simerink nepomůže a půjde ti to do obložení, takže zase né nějak moc to přehánět.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jojo,přesně jak píše Josh.Nejlepší je koupit celou komplet sadu na opravu zadního ložiska kde máš vše potřebné k výměně včetně daného množství vazelíny.
Jen doporučuju koupit něco rozumného co se týká kvality.Žádný sračky z Turecka nebo Polska bych tam rozhodně nedával.Ale to je na tobě.
Jen doporučuju koupit něco rozumného co se týká kvality.Žádný sračky z Turecka nebo Polska bych tam rozhodně nedával.Ale to je na tobě.
-
smazany clen - FK
Díky za rady, výměna se povedla.. Jen nastal problém v sndání bubnu, najít ten klínek na vrácení čelistí do základní polohy.. Ale podrařilo se a druhé kolo už šlo mnohem líp... Ložiska mi dal v mototechně, a jsou ze slovenska, tak doufejmě že budou dobré... Ale pocity z jízdy sou uplně nesrovnatelné.. Prostě klid, nic nehučí... a já myslel že je to pneumatikama:-) sem spokojen... hjen mi ješte něco klepe zřejmě u předního kola, když vjedu do díry u nás v cestě.. Ale vule na kole není, tak nevím čím by to mohlo být..
-
Josh123456 - FK
Takže žádný silentblok v nápravě neni ko? A co tlumiče?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 13. kvě 2008 15:33:05, celkem upraveno 1 x.
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
To by mohly být brzdové destičky. Jsou tam zafixovaný proti tomu klepání takovou pružinkou a ta když praskne tak se ta destička při jizdě přes hrboly klepe.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
-
smazany clen - FK
čep je v pohodě, na ty tlumiče se podívám, zda tam není něco uvolněného...Josh123456 píše:Takže žádný čep nebo silentblok v rameni neni ko? A co horní uložení tlumičů?
-
smazany clen - FK
destičky?? tak to mi nepřijde, ten zvuk je takovej tupej, jak kdyby něco kovovýho na sebe naráželo.. Ale jen když vjedu do větší díry, třeba u nás v cestě, když jedu krokem.. No podívám se na tu pružinku, jestli ji tam najdu.... Ale pokud sundám kolo a zkusím rukou zahýbat destičkama a nebudou se hýbat mělo by to být v pořádku ne??DJ.Mára píše:To by mohly být brzdové destičky. Jsou tam zafixovaný proti tomu klepání takovou pružinkou a ta když praskne tak se ta destička při jizdě přes hrboly klepe.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně máš vytlučené třmeny. Třmen je vedený na dvou čepech. Časem se díra ve třmenu vytluče a pak to na nerovnostech klepe. Tak jak auto stojí, tak zatluč pěstí zboku na pneumatiku. Jestli to bude rachotit, tak je to ono. Sundej kolo a zacloumej se třmenem. Normálně s má vůli jenom zprava doleva (jezdí po čepech). Když bude mít vůli i nahoru a dolu, nebo se s ním dá kvedlat, tak je to vytlučené.
Ničemu to funkčně nevadí, tak jestli ti nevadí ten zvuk, tak to neřeš. Jestli ti to vadí, tak někdy pomůže pootočení těch čepů. Případně se prodávají čepy s větším průměrem (tzv. abnormální čepy). Všechno tohle je ale stejně jenom na chvíli.
Jediné řešení je nákup nových třmenů a čepů. To je ale taky nejnákladnější.
Ničemu to funkčně nevadí, tak jestli ti nevadí ten zvuk, tak to neřeš. Jestli ti to vadí, tak někdy pomůže pootočení těch čepů. Případně se prodávají čepy s větším průměrem (tzv. abnormální čepy). Všechno tohle je ale stejně jenom na chvíli.
-
smazany clen - FK
jj díky.. zítra se nato mrknu a dám vědět...Atnarfus píše:Pravděpodobně máš vytlučené třmeny. Třmen je vedený na dvou čepech. Časem se díra ve třmenu vytluče a pak to na nerovnostech klepe. Tak jak auto stojí, tak zatluč pěstí zboku na pneumatiku. Jestli to bude rachotit, tak je to ono. Sundej kolo a zacloumej se třmenem. Normálně s má vůli jenom zprava doleva (jezdí po čepech). Když bude mít vůli i nahoru a dolu, nebo se s ním dá kvedlat, tak je to vytlučené.