Cuká a chcípne

MPi 1AV
AEE
PJDefort - FK

Cuká a chcípne

Příspěvek od PJDefort - FK »

Kamarád má následující problém..auto třeba tři měsíce jezdí v klidu a najednou začne pod plynem cukat, je jedno v jakých otáčkách, otáčkoměr spadne na nulu, ale motor je pořád slyšet jak běží i když se podřadí nebo tak...až když se pustí plyn tak se rozsvítí kontrolky dobíjení a mazání a zdechne to..nastartovat jde většinou hned normálně, někdy už to jede dál a někdy to zas chcípá i na volnoběh po předchozím chcípnutí...musí se chvíli držet plyn a pak je to zase dobrý...mě osobně napadá zapalovací trafo (je tam neoriginál nějakej), případně palivový čerpadlo...ale je divný že jak to začne cukat a otáčkoměr spadne na nulu, tak motor je stále slyšet že prostě běží, jen nezrychluje..že by třeba snímač otáček? někdy to ale pomine a jezdí to kdovíjak dlouho bez chyby, dneska to ale dělalo na 20km asi 10x, takže už to chce řešit
PJDefort - FK

Re: Cuká a chcípne

Tak dnes jsem to kamarádovi hodil na VAG a vyjelo tohle...

Obrázek

Ten magnetickej ventil měl překousaný drátky, prej nedávno našel kousek od něj chleba :) ten už je zase opravenej...takže to vyřešilo problém s houpavym volnoběhem při kterym to sem tam chcíplo

Vstřikovací ventil prvního válce vim, že některý 1.6 mívaji, jak se tu už řešilo a nemá smysl to řešit...snad něco s regulátorem paliva jste tu psali nebo ne?

No a ta první chyba, to je řek bych určitě zdroj toho chcípání za jízdy... 1.6 má snímač otáček v rozdělovači že?...myslíte že kdyby třeba ne tak uplně těsnilo gufero, že to na ten snímač bude mít vliv? že sem tam vypadne? auto totiž teď zas jezdí normálně a po výmazu chyb nenaskočilo už nic...
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Nemyslím si, že by na to malo mať vplyv presakovanie oleja.
Skúste si tie snímače medzi sebou vymeniť.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Stava sa, ze ked vymazes chyby, tak motor bezi dalej :) Mam stym skusenosti...
Ten vstrekovaci ventil, no podla viacerych ludi, je prave chyba v regulatore, ja som ich daval cistit ultrazvukom a pomohlo...Ludia co kupili nove regulatory, tiez si pochvalovali...Ale minule mi vyskocila prave tato chyba a bolo to vtedy, ked som nemohol nastartovat kvoli baterke...Vymazal som ich a vsetko je ok :)
Info o otackach chyby :D to co je za chybu ? :D
Tu je nieco popisane k hallovmu snimacu ;)
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 89&start=0
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
PJDefort - FK

dík za za radu, tu diskuzi sem četl už včera...to informace o otáčkách chybí, je právě chyba snímače otáček když vypadne a za jízdy autu prostě spadne otáčkoměr na nulu, motor se pořád převaluje ale už nezrychluje, zpomaluje až do zastavení kdy se teprve rozsvítěji kontrolky a motor zhasne..koukal jsem do VISu a tam mi to vypsalo, že je to chyba právě Hallovo snímače otáček v rozdělovači...což mě napadlo hned jak jsem tuhle chybu viděl...takže si to dá do servisu kde mu ho vyměněj a bude to ok, já si na rozborku rozdělovače a kór na cizim autě netroufnu...a tu chybu se vstřikem na prvním válci taky řešit nebudem
Mirda

Příspěvek od Mirda »

Zdravim. Me to taky delalo a byl to cip vstriku od ridici jednotky.
prochor

Příspěvek od prochor »

Ahoj dělá mi to stejné, už nevíme co s tím. Dycky se v tom povrtáme a pak to třeba 3 týdny jezdí. A pak zase začne třeba jednou za den chcípat pod plynem v jakýchkoliv otáčkách. Buď chcípne úplně nebo začne jen tak pocukávat a zase sám chytne (když nevyšlápnu spojku teda). Počítač nic neukazuje... Vyměnilo se: palivové čerpadlo i s relátkem, X relé, klapka siemens, teplotní čidlo, svíčky, proměřily se kabely k a od rozdělovače, loni nová origo cívka, teplotní čidlo (ukazovalo blbosti), vypnutý Meta alarm jestli do toho nekecá nějakej zabudovanej imobilizer a už ani nevzpomínám co ještě. Auto používám k práci takže mě to docela štve.
prochor

Příspěvek od prochor »

Nemůže to dělat hallův senzor??
Odpovědět