Cuká a chcípne
-
PJDefort - FK
Cuká a chcípne
Kamarád má následující problém..auto třeba tři měsíce jezdí v klidu a najednou začne pod plynem cukat, je jedno v jakých otáčkách, otáčkoměr spadne na nulu, ale motor je pořád slyšet jak běží i když se podřadí nebo tak...až když se pustí plyn tak se rozsvítí kontrolky dobíjení a mazání a zdechne to..nastartovat jde většinou hned normálně, někdy už to jede dál a někdy to zas chcípá i na volnoběh po předchozím chcípnutí...musí se chvíli držet plyn a pak je to zase dobrý...mě osobně napadá zapalovací trafo (je tam neoriginál nějakej), případně palivový čerpadlo...ale je divný že jak to začne cukat a otáčkoměr spadne na nulu, tak motor je stále slyšet že prostě běží, jen nezrychluje..že by třeba snímač otáček? někdy to ale pomine a jezdí to kdovíjak dlouho bez chyby, dneska to ale dělalo na 20km asi 10x, takže už to chce řešit
-
PJDefort - FK
Re: Cuká a chcípne
Tak dnes jsem to kamarádovi hodil na VAG a vyjelo tohle...

Ten magnetickej ventil měl překousaný drátky, prej nedávno našel kousek od něj chleba
ten už je zase opravenej...takže to vyřešilo problém s houpavym volnoběhem při kterym to sem tam chcíplo
Vstřikovací ventil prvního válce vim, že některý 1.6 mívaji, jak se tu už řešilo a nemá smysl to řešit...snad něco s regulátorem paliva jste tu psali nebo ne?
No a ta první chyba, to je řek bych určitě zdroj toho chcípání za jízdy... 1.6 má snímač otáček v rozdělovači že?...myslíte že kdyby třeba ne tak uplně těsnilo gufero, že to na ten snímač bude mít vliv? že sem tam vypadne? auto totiž teď zas jezdí normálně a po výmazu chyb nenaskočilo už nic...

Ten magnetickej ventil měl překousaný drátky, prej nedávno našel kousek od něj chleba
Vstřikovací ventil prvního válce vim, že některý 1.6 mívaji, jak se tu už řešilo a nemá smysl to řešit...snad něco s regulátorem paliva jste tu psali nebo ne?
No a ta první chyba, to je řek bych určitě zdroj toho chcípání za jízdy... 1.6 má snímač otáček v rozdělovači že?...myslíte že kdyby třeba ne tak uplně těsnilo gufero, že to na ten snímač bude mít vliv? že sem tam vypadne? auto totiž teď zas jezdí normálně a po výmazu chyb nenaskočilo už nic...
-
robin1 - FK
Nemyslím si, že by na to malo mať vplyv presakovanie oleja.
Skúste si tie snímače medzi sebou vymeniť.
Skúste si tie snímače medzi sebou vymeniť.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Stava sa, ze ked vymazes chyby, tak motor bezi dalej
Mam stym skusenosti...
Ten vstrekovaci ventil, no podla viacerych ludi, je prave chyba v regulatore, ja som ich daval cistit ultrazvukom a pomohlo...Ludia co kupili nove regulatory, tiez si pochvalovali...Ale minule mi vyskocila prave tato chyba a bolo to vtedy, ked som nemohol nastartovat kvoli baterke...Vymazal som ich a vsetko je ok
Info o otackach chyby
to co je za chybu ? 
Tu je nieco popisane k hallovmu snimacu
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 89&start=0
Ten vstrekovaci ventil, no podla viacerych ludi, je prave chyba v regulatore, ja som ich daval cistit ultrazvukom a pomohlo...Ludia co kupili nove regulatory, tiez si pochvalovali...Ale minule mi vyskocila prave tato chyba a bolo to vtedy, ked som nemohol nastartovat kvoli baterke...Vymazal som ich a vsetko je ok
Info o otackach chyby
Tu je nieco popisane k hallovmu snimacu
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 89&start=0
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
PJDefort - FK
dík za za radu, tu diskuzi sem četl už včera...to informace o otáčkách chybí, je právě chyba snímače otáček když vypadne a za jízdy autu prostě spadne otáčkoměr na nulu, motor se pořád převaluje ale už nezrychluje, zpomaluje až do zastavení kdy se teprve rozsvítěji kontrolky a motor zhasne..koukal jsem do VISu a tam mi to vypsalo, že je to chyba právě Hallovo snímače otáček v rozdělovači...což mě napadlo hned jak jsem tuhle chybu viděl...takže si to dá do servisu kde mu ho vyměněj a bude to ok, já si na rozborku rozdělovače a kór na cizim autě netroufnu...a tu chybu se vstřikem na prvním válci taky řešit nebudem
-
prochor
Ahoj dělá mi to stejné, už nevíme co s tím. Dycky se v tom povrtáme a pak to třeba 3 týdny jezdí. A pak zase začne třeba jednou za den chcípat pod plynem v jakýchkoliv otáčkách. Buď chcípne úplně nebo začne jen tak pocukávat a zase sám chytne (když nevyšlápnu spojku teda). Počítač nic neukazuje... Vyměnilo se: palivové čerpadlo i s relátkem, X relé, klapka siemens, teplotní čidlo, svíčky, proměřily se kabely k a od rozdělovače, loni nová origo cívka, teplotní čidlo (ukazovalo blbosti), vypnutý Meta alarm jestli do toho nekecá nějakej zabudovanej imobilizer a už ani nevzpomínám co ještě. Auto používám k práci takže mě to docela štve.