teplota

MPi 1AV
AEE
joemi

teplota

Příspěvek od joemi »

ZDRAVIM PANI ,MAM TAKY PROBLEM ,,JEDNA SA O 1,6 rv 98 ,, najprv sa mi to nechcelo nahriat a chladic bol stale teply ,tak som kupil novy termostat a dnes som ho aj vymenil ,, cestou cca 30km vsetko ok teplota pod 90 no cestou spat teplota 100 a chladic studeny jak psi nufak teplota by este isla hore ale som radsej zapol topenie na max ,to zeby bol zly termostat?? alebo je v systeme vzduch?? sa bojim ze mi daco jebne! poradte co stym.
Nonamed - FK

Re: teplota

Příspěvek od Nonamed - FK »

o vzduch tam nejde. Dal jsi tam ten temostat správně? a měnil si i víčko termostatu? kolikrát se propíchne tou tyčkou termostatu a pak vaříš...
joemi

Příspěvek od joemi »

vycko som nemenil ale teraz si spominam ze tam bol taky odlamani kusok umelej hmoty jak je tam ta dierka ,,, zeby to bolo tym??
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

No safra. Jestli se kolíček v přírubě nemá o co opřít, tak se termostat neotevře.
joemi

Příspěvek od joemi »

TAK UZ MI TO JE JASNE ,, DAKUJEM VAM ZA RADU ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne úte 30. lis 2010 16:46:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

V pravom dolnom rohu mi mokne chladic...NIc strasne, kvapalina nejak nemizne, teda asi pomalicky...Ale problem je ten, ze motor sa pomaly ohrieva, termostat je vymeneny, ked sa konecne ohreje, tak teplotu drzi...
Moze to byt tym, ze je deravy chladic, tak sustava nema potrebny tlak, tak preto sa pomaly ohrieva?
Vymenu samozrejme budem riesit, chladic stoji len 600sk :)
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pomalé zahřívání nemá s chladičem nic společného.

Až budeš mít na rafičce 60st (první tenká čárka dole), tak zastav zvedni kapotu a sáhni na hadice od chladiče. Jestli budou obě teplé, tak je termostat špatný.
Při správně fungujícím termostatu musí spodní hadice zůstávat úplně studená až do zahřátí motoru.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Praveze aj to som skusal, je studena, pre istotu skontrolujem este raz...Diky aj tak ;)
Tepla je iba ta vrchna, taka letna, spodna je chladna, to je zle? Aj na nasej druhej felde to tak je...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vrchní hadice se zahřívá postupně. Spodní musí být studená. Spodní se prudce zahřeje až po dosažení provozní teploty - tedy v okamžiku kdy se pootevře termostat.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

ano, tak to funguje spravne...Moze mat este zadka nieco spolocne, ze ak tesneni poriadne, teda ze nedrzi tlak? Vsetke hadice ostatne su normalne teple, pri teplote cca 60, prva palicka budika. Dnes som to poriadne popozeral...Zacne kurit normalne, par minut po jazde :scratch:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tlak ve chladící soustavě nemá na zahřívání motoru žádný vliv.
Tlak má vliv pouze na teplotu varu vody. Fridex se při tlaku 0,5 BARu vaří až někdy při 110 st.
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

ta spodní hadice od chladiče má bejt vyloženě studená i v tomhle počasí dokud se to neohřeje a potom se nárazově po otevření termostatu zahřeje na horkou? já dnes sahal po cca 8km u domu na horní hadici a ta byla horká a spodní byla vlažná (budík kousíček od uplnýho spodku :) ) a postupně se ta spodní začala ohřejvat, až budík vylez do půlky a za chvíli se spustil větrák...poslední dobou se mi stává, že mi to vyleze do půlky budíku jen když stojim a když jedu tak to zas spadne...auto ale po cca 4km topí dobře když je venku -10 a třeba na hory když jedu tzn do kopce, tak to nemůžu mít na uplně horký ani v -17cti...jen se chci ujistit, ať zbytečně nekupuju novej termostat...ale ani bych se moc nedivil že tenhle bude po třech měsících pryč, když je celá skříň VIKA :? momentálně nemám k dispozici kabel od VAGu, tak se nemůžu podívat na teplotu přes něj
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To znaméná, že ti termostat úplně nedosedá do hrdla, někdy stačí ho vyndat a o cca 0,5mm obrousit tu tyčku, co se opírá do příčky.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když je vlažná spodní hadice při 60st na budíku, tak nefunguje termostat jak má.
Demontuj ten tři měsíce starý čínský prevít, vrať ho prodejci a kup si novou přírubu a termostat ve škodovce. Ve škodovce jsem ještě nekoupil špatný termostat. Dej ale pozor ať je to originál. Oni i tam mají snahu prodávat levnou druhovýrobu za cenu originálů.
PJDefort - FK

právě že tehdy sem kupoval celou skříň a nic jinýho než Vika nebylo k sehnání a origo skříň stála 2500 a to sem jednoduše neměl...takže samostatnej termostat jim těžko vrátim :( jinak ta hadice byla vlažná po 8km a to už auto topilo jak ďas, dřív sem se na to nepodíval...na budík se moc nespoléhám, radši to nejdřív poštuduju na VAGu jak se tam ta teplota pohybuje až budu mít zas kabel...a při nejhoršim koupim origo termostat i přírubu, už to mám na škoda-dílech v košíku :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To ale dej zpět i původní skříň. Do té čínské origoš termostat určitě nebude extra dobře pasovat.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já bych zkusil to nejjednodušší a nejlevnější. Vyndat víko i s termostatem a kouknout, jak sedí termosta v hrdle víka. Pokud tam bude pouze malí škvírka, tak bych zkrátil tyčku termostatu a mohlo by to být dobré. Sám jsem tento problém měl a toto bylo řešení. Pokud to nepomůže, pak bych kupoval nové věci. ;)
PJDefort - FK

původní skříň sem měnil z důvodu, že byl strženej závit na tom hrdle termostatu a tekla kapalina, byla to nouze a já skoro bez peněz, tak sem bral Viku no...zkusim co řiká Venca a uvidim dál...zatim to neni nic strašnýho, auto hezky topí a rychle se ohřeje..
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Moj problem sa nejak sam odstranil :roll: Auto uz sa ohreje v celku rychlo, jazdim kratke trasy do skoly cca5km a v celku sa ohreje na polovicku teplomera...
Cartman - FK

Příspěvek od Cartman - FK »

Zdravím, chtěl sem se zeptat. Je normální, že se mi v tomhle počasí termostat otevře až dýl? Jako, že si v klidu jedu, do 7 km mám na teploměru ručičku skoro vodorovně (schází tak milimetřík, opravdu kousíček), ale termostat se mi neotevře. Ujedu dalších 10km zastavím na 5 minut, nechám to běžet na volnoběh a to se ručička přehoupne a termostat otevře. Topení mám puštěný na 2 jen v červeným.

Dík za každou radu.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Podla mna, je to v pohode...hoci by to nemalo robit...Na kamosom sharane, 1,9tdi, tam normalne pri -5°C na volnobeh teplota klesala :D Ale to bol dieslak :roll:
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Reklamoval som termostat MEYLE, bol vadny...Novy som hned dvakrat uvaril na sporaku, tvaril sa dobre, dnes som ho nahodil, zatial funguje, jupiiiii :D
Cartman - FK

Příspěvek od Cartman - FK »

Zdravím nechci zbytečně zakládat nový téma, tak to písnu sem.
Myslíte, že bude bohatě stačit tenhle chladič?
http://www.obautodily.cz/skoda_felicia_ ... voz-405002
Díky.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

hej, bude stacit, hoci to je VIKA(overena kvalita) :roll: Lepsi nenajdes, pokial nekupis original...
Odpovědět