Špatně seřízený nebo rozbity světlo?
-
Jurka - FK
Špatně seřízený nebo rozbity světlo?
Asi před půlrokem mi mechanik před STK seřizoval světla a teď sem si všimnul, že levé světlo je parabola nějak mega vytočená úplně doprava skoro byse jako už dotýkala skla oproti druhému světlu...Vše je vidět na fotkách... http://fetik.rajce.idnes.cz/Svetlo/ dneska sem se to snažil nějak seřídt... ale když sem točil jedním kolečkem, tak se to sklápělo jakoby nahoru a dolu a druhým to taky dělalo nějakej pohyb, ale ani jeden pohyb nebyl takovej aby se to spravilo nebo je tam ještě něco jinýho na seřízení krom těch dvou točítek? Jinak světlo sem rozebrané neměl ale nemohlo by tam být něco ulomené upadlé atd...? Nějaká rada jak to vyřešit?
Re: Špatně seřízený nebo rozbity světlo?
moje parabola v pravim světle taky vypadá, že se skoro dotýká skla, přesně jako u tebe. A to mam novou tvář. Mam to tak od tý doby, co jsem je seřídil. Na stk na ně nic neřekl a nemusel s nima hejbnout ani o mm, svítili úplně přesně, takže jestli ti svítí tak jak maj, tak bych to neřešil. Moje teorie je taková, že za to můžou nefunkční hydroštely. Mě se totoiž povedlo pořádně seřídit až po manipulaci s těma tyčinkama, co z hydroštelů vyjíždějí. Jak tam nemam kapalinu, tak mi vždycky klesly. Už to ale nedělaj. Co jsem se tak koukal po ostatních feldách, tak ty nemají tolik vystrčenou pravou parabolu. Když to ale nemá na funkci viv, tak nemam důvod to řešit.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ten co je nad hydrostelem ten smeruje parabolu nahoru/dolu a ten druhy vic ke stredu auta je na stelovani leva/prava strana. ALe podminkou je funkci hydrostely (nebo elektricky) nebo musi byt spraven vysroubovany srouby v hydrostelech. Svetla by mely sviti rovne ani pred sebe (mysleno ani doleva ani doprava!!) Krasne to je videt kdyz posvitis na zed pred sebe a skousis stelovat tim do stran. 
-
Jurka - FK
No mě právě štve, že když se ty světla kdysi seřizovali, tak to bylo v pohodě a ne tak vytočený ta parabola a ted po dalším seřízení to je najednou tak...když rožnu světla a stojím před zdí, tak vypadá, že to svítí dobře a že je to správně seřízené, ale při jízdě mě přijde, že to svití trochu do lesa víc:) Normálně by mě to nevadilo, ale sem člověk, kterej prostě musí mít věci symetrický... a co s těma hydroštelama? To oni to tak natáčí?
pokud nemáš na zdi namalovaný takový ty seřizovací čáry, tak podle mýho světla na 100% dobře seřídit nemůžeš. Les bude asi trochu dál než ta zeď, takže se na něm více projeví špatné seřízení. Pokud to chceš mít na 100%, tak si zajeť někam do servisu či stk (některý myslim kontrolujou světla zadara), nebo si z nějaký knížky obkresli na zeď ty seřizovací čáry. Já to tak udělal + jsem ještě za provozu doladil výšku (abych nesvítil ostatním autům zezedu do auta) a na stk to sedělo naprosto přesně.
Nevim přesně do jakých míst ty hydroštely tlačej, ale mě se parabola takhle divně vyhla až po tom, co jsem ty čepy v nich trochu povyšrouboval. Mě se taky úplně nelíbí, jak mam jednu parobolu divně natočenou, ale neřešim to, protože vim, že to svítí tak jak má.
Nevim přesně do jakých míst ty hydroštely tlačej, ale mě se parabola takhle divně vyhla až po tom, co jsem ty čepy v nich trochu povyšrouboval. Mě se taky úplně nelíbí, jak mam jednu parobolu divně natočenou, ale neřešim to, protože vim, že to svítí tak jak má.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
jak myslis les? ten co je po tvem prave boku? Pokud ano to je spravne my jezdime po prave strane a svetla sviti rovne a od poloviny do prava nahoru.