Nechce nastartovat ( LPG i BA )

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
RobbeF1 - FK

Nechce nastartovat ( LPG i BA )

Příspěvek od RobbeF1 - FK »

Zdravím pánové,
moje felicie 1.3 BMM (50kW)r.v. 96, BA + LPG nechce nastartovat. Občas nastartuje a občas ne. Prostě zlobí jak se ji to zlíbí. Když nechce chytnout tak naskočí jen na vteřinu a pak zdechne. Ať už na benzín a nebo LPG. A třeba za dvě za tři hodiny normálně chytne a jede a pak celý den nezlobí. Zkoušel jsem vyměnit vysokonapětový modul a nepomohlo. Stále to samé. V imobilizeru to není, to jsem taky zkoušel.
Při minulém seřízení LPG mi bylo řečeno že mi blbne monovstřik. Takže závada bude nejspíš tam a nebo ještě někde jinde. LPG systém mám klasický podtlak od BRC.
Díky za rady
Smells
Kontaktovat uživatele:

Re: Nechce nastartovat ( LPG i BA )

Příspěvek od Smells »

Jak víš,že to není imobilizér ??? Já bych sázel právě na něho.Kdyby to byl vstřik tak by to na LPG normálně chytlo.
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Chose

Příspěvek od Chose »

A co skusit třeba snímač otáček.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
RobbeF1 - FK

Tak zkoušel jsem to s obuma klíčema od auta. Pokud by byla závada přímo v imobilizeru tak by to to asi tohle dělalo. Snímač otáček jsem nezkoušel, ten mám ještě jeden náhradní někde, vyzkouším.
Závadu v imobilizeru asi nezjistím pomocí diagnostiky, nebo ano?

Někde jsem tu vyčetl že imobilizer odpojuje vstřik, ale jak je tady uvedeno tak LPG přes vstřik nejde takže imobilizer by tím pádem měl být vyloučen, nebo se pletu?
RobbeF1 - FK

Druhý snímač otáček vyměněný a problém stále přetrvává. Tak asi v pondělí odtáhnu na diagnostiku a uvidím co mi řeknou.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jenže to nemusí dělat klíček,ale ta krabička pod palubní deskou, dokud nedá puls jednotce tak to nedovolí nastartovat.
RobbeF1 - FK

Tipoval bych to na tu závadu v řídící jednotce imobilizeru. V útery jde auto na diagnostiku tak uvidíme co ta řekne. Co jsem pročítal forum tak výměna imobilizeru a nebo jeho odpojení není zrovna jednoduchá věc.
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

pokud mas meta imobilizer (privesek u klice navic, ktery nejlprve zasunes do ctecky) tak ten jde odpojit velice jednoduse, v Elektrice je tu o tom tema... jinak imobilizer v klicku to bude na nic :)
RobbeF1 - FK

Já se na to vy..... Dneska jsem feldu chtěl odtáhnout na servis, napichnout na diagnostiku a pak nějak postupovat dál. Auto hodím na lano a jedeme. Jen tak mě napadlo zkusit nastartovat. Ona chytla! Dělá si ze mě srandu nebo co. Na diagnostice nic moc. Hallův snímač při vypnutém motoru ( normálka) při nastartovaném nic.
Ještě tam byla závada: Zamknuta řídíci jednotka. Takže imobilizer. Test přes diagnostiku řekl že imobilizer je v pořádku, čtecí cívka taky. Tak nevím.

Mám čip v klíčku.

Tak nevím co dál, asi jezdit a čekat kdy to udělá znovu a nebo vyměnit všechno možné.
Odpovědět