čidlo teploty oleje
čidlo teploty oleje
ahoj mam budík na teplotu aleje s čidle a nevím kam ho dát,ale našel jsem záslepku v bloku motoru za lternátorem v úrovni čidla na tlak ,nešlo by dát čidlo pro budík tam?samozřejmě že by se asi musela udělat redukce že asi závit nebude sedět
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
Re: čidlo teploty oleje
já měl čídlo daný do zaslepkového šroubu pod altíkem kde bmm má rozdělovač,tak směrem dolu je do bloku našroubovaná zatka
.vyvrtal jsem zátku a udělal zavit.fakčilo to vpořádku.
.vyvrtal jsem zátku a udělal zavit.fakčilo to vpořádku.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
jo to by měla být ona.bloky jsou stejné.přesnost je v pořadku ta u oleje nijak hodně nekolisá pokud nemáš chladič oleje,ale to se davalo jen u upravených motorech.
-
Marty_pv - FK
Dej to pod olejový filtr do redukce, jinak budeš měřit možná tak teplotu bloku
-
Marty_pv - FK
Nejde o materiál do kterýho je to zašroubovaný, jde o místo
U fáva a bmm je stejně jako u mpi čidlo před termostatem, dej ho do jiný části chladícího okruhu a bude ti ukazovat jinou teplotu
Přes filtr jde olej z čerpadla a dál hlavním mazacím kanálem do celýho motoru, tak se nabízí že tam máš teplotu oleje, kterej do motoru vstupuje
Tlak oleje se dá navíc bez problémů umístit na místo původního baroskopu (pokud má čidlo druhej výstup - "policajta")
Přes filtr jde olej z čerpadla a dál hlavním mazacím kanálem do celýho motoru, tak se nabízí že tam máš teplotu oleje, kterej do motoru vstupuje
Tlak oleje se dá navíc bez problémů umístit na místo původního baroskopu (pokud má čidlo druhej výstup - "policajta")
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ano voda je držená termostatem já mám taky čidlo na hadici k chladiči a při otevřeném termostatu teploty souhlasí.s tím olejem mě to na místě v zaslepce fungovalo dobře a olej jak říkam nemá tak kolisavé teploty jako voda
taky myslím ,nejprve zkusím dát čidlo do záslepky
-
Marty_pv - FK
Olej je taky chlazený náporem - přes olejovou vanu (bez ní by velice rychle překročil nějaký rozumný teploty) - a je velkej rozdíl jestli měříš olej ve vaně, pod filtrem, v bloku nebo v hlavě
Prijd to vysvetlit mymu motoru, ze teplota oleje nema byt kolisava a naopak teplota vody ma byt kolisava. Mam to presne naopak voda se z 90C proste nehne ani o prd a je jedno jestli jedu po dalnici nebo stojim v zacpe.Faust píše:ano voda je držená termostatem já mám taky čidlo na hadici k chladiči a při otevřeném termostatu teploty souhlasí.s tím olejem mě to na místě v zaslepce fungovalo dobře a olej jak říkam nemá tak kolisavé teploty jako voda
Naopak olej lita nahoru dolu podle toho jak mam těžký kopyto.
Proto byva docele problem v lete, kdyz je rozpalena silnice tak olej trpí víc, protože je do něj vyzařováno teplo z asfaltu (do vany konkretne).
Cidlo v zaslepce meri leda tak brambory a ne teplotu oleje. Tlak merit v origo miste kde je baroskop (ideal cidlo s vystupem na kontrolku)
Edit: ale me je to fuk strcte si to cidlo treba do... ostrikovaci kapaliny, muj motor to neni.
- Jozan
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím!
Zajímalo by mě jak by to bylo s chladičem oleje voda-olej a tou redukcí pod filtr. Nemělo by to nějakej vliv na snímání teploty oleje? Dle mého asi jo. Kam v tomto případě s čučidlem?
Zajímalo by mě jak by to bylo s chladičem oleje voda-olej a tou redukcí pod filtr. Nemělo by to nějakej vliv na snímání teploty oleje? Dle mého asi jo. Kam v tomto případě s čučidlem?
-
Marty_pv - FK
Jozan: Logicky by čidlo mělo měřit teplotu oleje který jde do motoru, takže by mělo být zařazeno až za chladičem oleje (asi redukci k výstupní hadici z chladiče)
- Jozan
- Kontaktovat uživatele:
No já myslel takovou tu kostku pod filtrem s hadicema na vodu, chladič co se dával na nafťáčky, ten výměník olej - voda bebo jak se tomu nadává.
Pardon, uklik jsem se.
Psal jsem ze bych meril to, co jde z motoru.
Ale jinak hlavni je podle meho dostatecne dimenzovat velikost vymeniku a v idealnim pripade by mela byt teplota pred i za stejna a 90°C. Pokud se toto podari je to parada
Psal jsem ze bych meril to, co jde z motoru.
Ale jinak hlavni je podle meho dostatecne dimenzovat velikost vymeniku a v idealnim pripade by mela byt teplota pred i za stejna a 90°C. Pokud se toto podari je to parada
- Jozan
- Kontaktovat uživatele:
No, výměník bude nejspíš z rendla 19 jestli tam pujde napasovat... ale jestli bych tam měl rvát ještě tu redukci na čučidlo opd výměník a filter