rozdíl mezi TV prosím

pokec o všem možném i nemožném
Moltician - FK

rozdíl mezi TV prosím

Příspěvek od Moltician - FK »

Prosím Vás řešíme doma jakej je rozdíl mezi LCD televizi, plazmovou televizi a LED televizi, muzete mi prosim nekdo vysvetlit jak to je at vim, kdo ma pravdu? dekuji mockrat

Ja tvrdim, ze je nej poridit LED televizi
cena je do tech 11tis.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: rozdíl mezi TV prosím

Příspěvek od madmaik »

na wikipedii je to vysvetleny. ale v jednoduchosti LCD a LED je jedno a to samy.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Moltician - FK

jde mi o lepsi obraz....a led ma urco lepsi obraz nez jen LCD ne? a nebo jen teda nej volba plazma?
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

zalezi na co to budes pouzivat a co do toho budes poustet za signal.
edit: nejlepsi by bylo kdyby se ti tady vyjadril uziatel Tuner2 nebo mu zkus napsat sz.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Moltician - FK

hleda.cz diky moc to me celkem pomohlo a potvrdilo me to ze je vhodne pro nas volit LED tv. diky moc
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

madmaik píše:LCD a LED je jedno a to samy.
to nemyslis vazne?
proc by to asi delali...oproti LCD ma LED mnohem ostrejsi a vybarvenejsi obraz a hlavne se LED delalo kvuli uspore ktera je oproti lcd temer tretinova a o plazme nemluvim ta je zrout proudu a u nekterych nemluvim o hlucnosti a vyhrevnosti...
méně znamená někdy více...
Obrázek
hledacz - FK

Příspěvek od hledacz - FK »

Moltician: V pohodě, základem je mít možnost srovnání a z toho vyvodit příznivý závěr. :thumleft:
Moltician - FK

tak tak. ;)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

No poslední dobou se poměrně dost vyskytuju u TV ... začal jsem nedávno dělat v ElectroWorldu. TAk napíšu svoje postřehy

Plazma ... naprosto parádní obraz ze všech stran... s tim žroutem to je taková +/- pověra .. najdu ti i LCD, který žerou víc.

LCD ... zlatej střed mezi všim ... dá se na to koukat .. spotřaba +/- v normě

LED ... vynikající obraz (ostré, jasné,...). spotřeba bývá o trošku nižší než u LCD

hlavně se koukni co ty TV maj za konektory pro připojení jinejch zařízení ... levnější TV toho moc nemaj :!:
Tak se raději drž ověřenejch značek (Pamasonic, Samsung, Sharp, LG, ..)

A jak říká jeden prodejce u nás na prodejně (něco na tom je) ... kup si LED TV, která má spotřebu o 60W nižší a třeba o 10 tis dražší než třeba Plazma. Teď trošku započítej a spočítej si za jak dlouho 60W žárovkou spotřebuješ elektriku za 10 tis. Až si to spočítáš tak zjistíš, že než propálíš těch 10 tis tak ta LEDka bude už ve "šrotě" :)

Snad jsem to napsal srozumitelně.

A takovej postřeh na závěr ... poslední dobou ze skladu mizej hlavně plazmový TV :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Moltician - FK

no mi se divame zatim jen po SAMSUNG a LG.... maty: prosim te uz si videl obraz u te nove sharp quatron? je to fakt takovej rozdil?diky moc

jo a dotaz pro vsecky, myslite ze je nejvyhodnejsi poridit televizi tedkonc pred vanocema, nebo pockat na ty slavny vyprodeje? ale tam pak nemusi byt nic dobryho ze?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

No mame ji na prodejne, ale nejak jsem ji nezkoumal...dneska mam v planu se tam zastavit tak se ti mrknu :-)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Moltician - FK

ok diky ti
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

Moltician píše:no mi se divame zatim jen po SAMSUNG a LG.... maty: prosim te uz si videl obraz u te nove sharp quatron? je to fakt takovej rozdil?diky moc

jo a dotaz pro vsecky, myslite ze je nejvyhodnejsi poridit televizi tedkonc pred vanocema, nebo pockat na ty slavny vyprodeje? ale tam pak nemusi byt nic dobryho ze?
presne pred rokem jsem v tuhle dobu kupoval taky LCD tv Samsung a abych ti pravdu rekl tak jsem ji vybiral asi 3 mesice a vahal stejne jestli ji koupit pred vanocema ale diky tomu ze jsem ji nasel za nejnizsi cenu prave v electroworldu a po domluve s prodavacem mi posledni nevybaleny kus prodal za INTERNETOVOU cenu (tenkrat o nejake 2000,- levneji nez v obchode)...nevim jestli ma maty takove pravomoce ale vim ze pokud nemas linou hubu tak to tak funguje vsude a abych rekl pravdu po vanocich sla jeste nahoru a pod nasi cenu se dostala az v cerevenci kdy se vic zacaly prodavat LEDkove

jinak popravde do LG bych nesel..zrovna nedavno mi odesel LCD monitor a co tak posloucham po okoli tak s tim taky nejsou dobre zkusenosti...jinak ja do VAnoc jeste budu kupovat LED monitor Samsung s TV ke compu a taky se nebojim tech cen pokud si najdes tu nejlepsi variantu
Obrázek
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

máme doma 2x Sony Bravia a nemůžem si ji vynachválit :D 32" a 26"
ty dnešní televize jsou super,bohužel kvalita DVB signálu je v ČR obecně dost žalostná :puker: ,takže tě pomalu vyjde líp mít nějakou starou televizi ,co nemá pořádný rozlišení ,protože na těch novejch je to pak rozmazaný atp. a na tý starý to nepoznáš :D. Je to hodně poznat,ta kvalita signálu ,co do toho pouštíš. V prodejně tam vždycky pouštějí super signál nebo ty reklamní DVDčka,kde se ideálně válí nějaká roštěna na pláži a je záběr na krásně průzračně čistý moře či co,ale takhle to reálně nikdy u tebe doma vypadat nebude :( .Jinak na koukání na DVD a filmy naprosto parádní záležitost. Jak píšou kluci, měl by ses hlavně zaměřit na konektory a ,,výbavu" co ta telka má,myslim třeba HDMI porty (ale to už má snad každá).
Mimochodem,koukáte někdo na kriminálku Miami nebo New York nebo co to teď dávaj? Má to uplně super obraz,natáčený nějakou HD kamerou a je tam vidět ,,každej chlup" :D :thumleft:
p@vel

Příspěvek od p@vel »

když jsme u těch televizí, chtěl bych našim koupit k vánocům novou TV do kuchyně a díky malému místu bych potřeboval úhlopříčku +-40cm ale co jsem tak koukal tak tuhle úhlopříčku dělají snad jen "druhojakostní výrobci" ale sony, panasonic, samsung a další takovou malou úhlopříčku snad nevyrábí... Ještě musím přeměřit ale obávám se, že taková "50" by se asi nevešla...

Tak se chci zeptat jestli mohu risknout zančky jako sencor, hyundai, haier, atd..? Nebo koupit raději jen set top box?
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Televize LG jsou podle mě ty nejlepší a nejhezčí za solidní ceny... Nikdy žádný problém a super koukání a ani nepotřebujete žádný přehrávač jen do televize šoupnete flešku nebo externí disk a televize vše přehraje i .mkv a co se týče těch typů televizí, tak ty staré LCDéčka s trubicovým podsvícením jsou už dneska pasé to už bych nekupoval to sou vyhozený peníze (kdo zná ví že na lcd černá není černá, ale šedá)...jedině LEDkovou telku a rozlišujte rozmístění LEDek po obvodu anebo maticové rozložení LEDek (direct LED) To je hodně rozdíl... Osobně bych nekoupil už nic jiného než LCD LED (maticové podsvícení) fullHD blablabla a velikost to už je na každým... Plazmy sou naprd žerou a hřejou..sou už za zenitem a proto sou tak levný. Ale obecně ty LCD televize sou všecky do jedné stráááášně předražený, ale fakt nechutně... výrobní náklady jsou opravdu minimální u těchto televizí, ale na nečem se vydělávat musí...ikdyž ceny jdou rychle dolu
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

Jurka - kde poznám to tvý direct led tady? http://www.elektroplus.cz/510-74-82-cm- ... na-zdarma/

edit: na tu dovolenou co je u toho kašlu jde mi o tu telku
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Nejlepší LED, potom LCD a pak po ..................................je Plazma. Nízké rozlišení, nestálý obraz, žravost, výhřevnost.
osobně jsem z oboru a nechápu proč plazmy ještě prodávaj....
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

zase pravda ze plazmy od panasonicu s 600Hz obrazovkou jsou uz na tom uplne jinde jak LCD...nemluvne o 3D efektu ktery nabizi...pravda ze je plazma a plazma.spotreba, vyhrevnost...porad jsem na strane LED
Obrázek
Moltician - FK

a co rikate na tu LED TV SAMSUNG 32" jak maji tedka v euronicsu za 10990,- ? byli sme se na ni vcera mrknout a vypada bomba aji obraz v poho
hledacz - FK

Příspěvek od hledacz - FK »

Moltician: A rozlišení obrazu ti vyhovuje? Počkal bych na vyjádření zdejších odborníků. Když jsem šel loni kupovat TV s dědou tak jsem mu doporučil LCD Samsung s full HD rozlišením, nakonec si ji koupil a je spokojený.
Jurka - FK

Snehulak píše:Jurka - kde poznám to tvý direct led tady? http://www.elektroplus.cz/510-74-82-cm- ... na-zdarma/
Většinou to nemívají ve specifikaci...chce se to mrknout přímo na stránky výrobce a na podrobný parametry, ale na 99% ta telka nemá to maticový LED podsvícení...to by stálo víc
Moltician - FK

no ona ta akce byla jen do vcerejska, takze se musime zamerit na jinou ale porad asi pockame na ty lednove vyprodeje, pokud nejaky budou
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nějak jsem v celém vláknu nenašel jak to vlastně je s tím LCD a LED. Když čtu například komentáře "proč by to dělali když by to bylo to samé" tak to zjednodušeně popíšu.

LCD a LED televize jsou opravdu jedno a to samé. V některých zemích je dokonce označení LED televize zakázané, protože se jedná o klamání zákazníka. Já ale v následujících dvou bodech použijí zhovadilé rozdělení na LCD a LED.

1. LCD televize - jedná se o nám všem dobře známý LCD panel. LCD panel sám o sobě neprodukuje žádné světlo, proto musí být podsvícený. V případě LCD televizí podsvícení zajišťuje jedna nebo více zářivek. Proto můžete pozorovat jak po zapnutí nějaký okamžik trvá než podsvícení naběhne na plný výkon. Problémem této technologie je velice omezená možnost regulace, omezená životnost a barevná stálost podsvícení.
2. LED televize - jedná se o nám všem dobře známý LCD panel. LCD panel sám o sobě neprodukuje žádné světlo, proto musí být podsvícený. V případě "LED" televize podsvícení zajišťují pásky LED. Technologie LED má výhodu v prakticky neomezené životnosti, velké barevné stálosti, nízké spotřebě.

Teď jste již možná postřehli, že LED se na tvorbě obrazu prakticky nepodílejí a proto je nesmysl televizi označovat jako LED. Když už někdo chce LCD televize rozdělovat podle technologie podsvícení, tak by jsme měli na prodejnách vídat například zářivkové a LED televize. Je tedy zjevné, že obchodníci pouze uplatňují marketingový fígl, kdy se nám snaží LCD technologii prodávat pod matoucím označením.

Existuje totiž ještě OLED technologie, kdy už je opravdu každý obrazový bod složen z LED. Tyto televize ale na trhu běžně nejsou.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

A ještě přispěji svým názorem jakou TV vybrat.

Jestliže se budu dívat na televizi v dobře osvětlené místnosti na zprávy, reklamy, ve studiu natočené magacíny pro ženy... koupím si LCD s LED podsvícením. Tato televize má vynikající obraz právě za podmínek, že je používána ve dne v dobře osvětlené místnosti a běží na ní program plný jasných kontrastních barev.

Když ale chci velkou televizi na sledování filmů ve večerních a nočních hodinách, tak si koupím plazmu. Plazma si výborně poradí s běžnými filmovými záběry z exterierů. Zvláště se jedná o tmavé noční scény. Stejně tak dobře ale zobrazí i zářivé barvy, pouze je podmínkou šero v místnosti.

Tím jste jistě již přišli na to, proč dnes v prodejnách elektro mají na stropě tolik osvětlovacích těles a proč nám tam pouštějí tak hezky jasné a barevné dema.

Ještě se musím zmínit o spotřebě. Fáma o velké spotřebě plazmové televize je přiživována hodnotou na štítku. Plazmová televize má příkon dynamicky se měnící podle právě zobrazovaného obrazu. Když bude na metrové TV jedna velká bílá plocha, tak opravdu televize bude topit a konzumovat 350W. Když tam bude tma s logem TV stanice, tak příkon klesne na 150W. Realita je taková, že běžná scéna se pohybuje někde uprostřed a průměrný příkon tak bude 250W.
LCD má příkon cca konstantní. Větší LCD se pohybují v hodnotách 150-250W.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

už sem si pár plazem vyzkoušel a upřímě řeknu nechtěl bych. Pro mě je nejlepší volba LEDkové LCDčko. když sem viděl princip fungování plazmové TV tak už jen to mě odradilo, a jelikož sem se o Plazmy zajímal od jejich příchodu na trh tak sem k nim hned od začátku pojal nedůvěru, obraz se vypaloval, měli trapné rozlišení, obnovovací frekvence byla tragická. Věci jsou dnes asi jinak ale můj názor to nezmění. Opravdu to jediné v čem jsou lepší je podání černé. Ale dnešní moderní LCDčka už si s ní taky poradí. Nikdy mě při sledování TV nerozčilovalo jak "černá" svítí. jsem na to zvyklí a vubec mi to nevadí. Osobně mam tento monitor který používám jako TV a nemůžu si stěžovat http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68097
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Je to o osobních preferencích. Mě ta šedomodrá černá vysloveně deptá. Na LCD mi mimo to vadí velké množství softwarových berliček, které mají eliminovat nedostatky LCD technologie. S tím že prodávám počítačovou techniku, tak jsem si musel prostudovat jednotlivé technologie LCD (TN, IPS, PVA) plus softwarové a marketingové fígle jednotlivých výrobců. Všichni mlží, zkreslují nebo rovnou lžou.

I plazmová technologie měla z počátku velké nedostatky. Například vzpomínané vypalování a obludné přehřívání. Narozdíl od LCD jsou tyto problémy vyřešeny na HW úrovni a nejednalo se přímo o nedostatky obrazu.

LCD dodnes zápasí s pozorovacími úhly, špatnou černou, rozmazávání rychle se měnícího nekontrastního obrazu... Tyto vady obrazu nebudou nikdy vyřešeny. Každá ze třech výše uvedených technologií má některé potlačené ale nikdy ne všechny.

Nikoho ale nepřesvědčuji. Nemám ani plazmu, ani LCD a ani jedno si neplánuji pořídit. Beru to spíš jako osvětu aby jsme se nenechávali tak lehce obalamutit. Když bych si koupil televizi tu nebo druhou, tak mám hlavní problém s obsahem. Na co televizi, když není na co se koukat?

PS: I LCD se vypaluje a docela fest. Prochází mi rukama mnoho LCD monitorů používaných ve firmách. Na některých je možné po pár letech provozu přečít název jejich účetního SW i ve vypnutém stavu ;)
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Narazil jsem na tohle téma a při čtení jsem se opravdu výborně pobavil.:thumright: O důvodech se raději rozšiřovat nebudu.
Jenom bych přidal toto:
běžnému konzumentovi televize může být srdečně jedno jestli má plazmu, nebo LCD (ať už klasickou zářivku nebo dnes tak moderní LED). "Kvalita" pozemního digitálního vysílání je totiž (až na pár výjimek) tak žalostná že na koukání stačí to nejobyčejnější co v krámě seženete - o kvalitě obsahu radši nemluvit.
Pokud je člověk fajnšmekr, tak přijímá minimálně DVB-S2 a určitě nenakupuje nic co na sobě má značku jako Sharp nebo Sony a už vůbec ne odpad jako LG nebo SENCOR... :puker:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

nevim jestli jsem fajnšmekr ale když už si koupim TV tak si ji připojim k PC abych si mohl pouštět HD filmy. nějaká pozemní TV je mi ukradená, nic tam nedávaj :D
Jurka - FK

Jen bych dodal ohledně rozdílu mezi obyč LCD se zářivkama a LEDkovýma LCD, že LCD se zářivkou tam ta zářivka svítí pořád proto černá není černá ale šedá a to je v úplně tmě rušivej element pro mě a ještě po obvodu kde jsu zrovna ty zářivky je to podstatně světlejší než u středu narozdíl od toho LEDkovýho podsvícení tam je výhoda toho, že jednotlivé 'LEDky se rozsvěcují a zhasínají podle toho jak je potřeba ovšem pořád nic moc u ledkových televizí, který mají ty ledky zase jen po obvodu nebo spíše jen nahoře a dole nebo vpravo a vlevo a vzhledem ktomu, že jsou jen po obvodu a světlo je rozváděno po ploše dají se takhle regulovat jen části obrazovky a oproti tomu je dalko lepší maticové podsvícení LED, které jsou poseté po celé ploše obrazovky a je jich tam strašně moc a každá se rozsvítí jen když je potřeba... čili ted to budu praktikovat na obrazu aby to lajkkové pochopili:

Představte si, že máte televizi a třeba v pravém dolním rohu na obrazovce je nějaký obrázek třeba jinak všude černo a sedíte v místnosti kde je naprostá tma a vidíte jen ten obrázek na telce v rohu.

U LCD se zářivkama vám v té naprosté tmě tá televize bude svítit šedě respektive černá nebude černá , ale nějaký odstín šedi čili v té tmě v pokoji bude obrazovka ne černá ale šedá s tím obrázkem v rohu.

U LED LCD s Ledkama po obvodu bude obrazovka naprosto černá jen budou svítit LEDky v blízkosti toho obrázku v rohu a vzhledem ktomu, že je světlo zase rozváděno na plochu, tak se nepodsvítí jenten obrázek v rohu, ale i jeho okolí čili kolem toho obrázku v rohu budete mít zase ne tu pravou černou ale tu šedou až do místa, kde už ta LEDka nedosvítí a kde je oblast s nerozsvícenýma LEDkama protože jich není třeba když tam není třeba nic zobrazit zrovna.

U LED LCD s maticovým podsvícením je mnoho ledek rozsetých po ploše a podle obrazu se rozsvítí jen ty co jsou potřeba a v takový míře jaké je potřeba čili se dosáhne nejkvalitnějšího podání barev a všude tam, kde má být černá bude opravdu černá... televize většinou nesou označení FullLED, ale je jich málo a jsou ještě relativně drahé
scomputers

Příspěvek od scomputers »

Ve zkratce:

Plazma je jen moderní slovo, mám doma plasmovku tak nasereš souseda co ví houby :)

Dnešní LCD od PHILIPS ccs okolo 15tis maj hodně dobrej obraz...

Každopádně bych už dnes šel do LEDky... na plazmu kašlat zbytečnost..
http://www.skodaautoklub.cz <- Prezentuj a diskutuj o svojí škodovce..
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

ledka je kvalitnější a hlavně větší dinamický kontras a věčinou nižší spotřebu.někde jsem vyděl led LG 82cm full hd za 12000 spotřeba v provozu 38w v režimu spanku 0.015w
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

Pokud by někdo měl zájem o hezkou prezentaci o různých metodách zobrazování (i trochu odbornější) ať mě kontaktuje do SZ a rád mu ji zašlu.
není to má práce, tak ji nechci někam uploadovat naprosto pro každého
1.6 1998
scomputers

Příspěvek od scomputers »

LG bych nebral, měl jsem jedinou a zklamala mě...

Dynamický kontrast je ošemetná věc... hlavně ať to neni vaše priorita při koupi, dnes už ukazujou hezky všechny... právě na té LG pomalu není ani vidět puk v hokej ale je to rok 2007...

M13: to ale musíš uznat že nákupem PHILIPSE nejde nikdy nic zkzit co se týče jejich televizí...

Prostě při koupi hleďte na toto:
Odevza max 5ms nejlépe pod, ideál je 2ms cena ale roste.... ale nikdy ne nad 5ms..
Bacha na FULL HD a HD ready... HD ready je osekaný FULL HD ale samozřejmě HD vám tam pude, jen to nebude tak hezké...
Dynamický kontrast MINIMÁLNĚ 150 tisíc.

Tohle je základ kterým se řiďte při nákupu LCD... pak už je nvyberte nejlepší cenu přes zbozi.cz a máte krásnou TV...

prostě lajcky řečeno cokoliv okolo 15tis+ je většinou hodně dobrá televize, stačí si na to najít chvilku...

Ale bejt váma tak teď nic nekupujte a počkejte půl roku na lepší ceny 3D... protože to co koupíte teď bude TECHNICKY zastaralé...
http://www.skodaautoklub.cz <- Prezentuj a diskutuj o svojí škodovce..
Brezinho

Příspěvek od Brezinho »

Nechci zakládat nové téma, tak napíšu sem :) Plánuji koupit novou televizi (pravděpodobně LED) s úhlopříčkou 40-42" ale na trhu je teď toho tolik, že nevím kterou si vybrat. Pomohl by mi někdo, kdo se v tom víc orientuje s výběrem třeba konkrétného modelu? Už pár měsíců nazpět jsem si začal zjišťovat podle čeho vybírat, ale čím víc se o to zajímám, tak tím víc jsem zmatenější. Chtěl bych něco s kvalitním obrazem za rozumnou cenu :salut:
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Brezinho: pokud nemáš zvláštní nároky na nějaké speciální funkce, tak si kup televizi která se ti líbí. Pokud chceš pocit vyšší kvality tak si pořiď něco co na sobě má nápis Samsung, Panasonic atp.
Brezinho

Příspěvek od Brezinho »

Vrba: V prvé řadě váhám jestli koupit LCD nebo už LED. Jak jsem psal v předešlém příspěvku, tak hledám televizi s uhlopříčkou 40-42", jde mi hlavně o kvalitu obrazu a aby vydžela co nejdéle. Využití bude standartní, zapnutá 2-3 hodiny denně (většinou tolik ani ne) a vyjímečně bych si k tomu rád připojil noťas, aby jsme si se známými mohli zahrát fotbalek (PESko - FIFu) :D . Cenová relace by měla být v rozpětí 13-17 tisíc. *** Už se v tom hledání ztrácím :twisted:
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

MARWiN píše:ty dnešní televize jsou super,bohužel kvalita DVB signálu je v ČR obecně dost žalostná :puker: ,takže tě pomalu vyjde líp mít nějakou starou televizi
Máš pravdu, že na LCD a LED je to k zblití. Zde je právě rozdíl na čem to SD a DVB-T pustíš. Plazma to zchroustne podstatně líp. Sám vybírám nástupce CRT a volba jasná plazma Panasonic. Jen je to o cenovém limitu. Do 16 tis. PANASONIC VIERA TX-P42G30E.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

já ted koupil domu dvě televize a obě LEDky LG. Jelikož s televizema dělám denně tak sem dospěl k závěru že nechci Samsung, Sony absolutně ne a panasonic také ne. Uživatelský rozhraní u SONY a panasonicu je strašný, u samsungu to už je lepší ale Samsung jako značku nemám rád a mám s ní velmi špatné zkušenosti. s Oběmi TV LG jsem nadmíru spokojen, obraz rovnoměrně podsvícen, nádherné barvy a ostrost. Používám na 720p a 1080p filmy a hraní na X360 a na PC.
Plazmu bych nechtěl. Vídám je často u zákazníku a prostě se mi to nelíbí. nevim ani proč .... slovo PLAZMA je bohužel dobou zažitej výraz a spousta lidí, když si chce na společenským žebříčku šplhnout, tak řekne já mam doma PLAZMU! ale bohužel toto už dávno neplatí a člověk co mi řekne že má plazmu tak se na něj spíš dívám jako na joudu :) Kámoš si koupil 50" plazmu za 11 000 a chlubil se jak je to absolutní bomba. A když pak viděl porovnání s mojí LEDkou tak byl děsně napruzenej...
Ano ono je to hezký koupit si 50" Tv za 11 000 ale co pak z toho že :) Spotřeba skoro 200w, rozlišení špatný 1024x768 mi pro formát 16:9 nepřijde ideální.... Ale asi zase rozdíl mezi Velice kvalitní LEDkou a kvalitní Plazmou nebude tak velkej, a hlavní rozdíl ve spotřebě
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Hanz píše: Ano ono je to hezký koupit si 50" Tv za 11 000 ale co pak z toho že :) Spotřeba skoro 200w, rozlišení špatný 1024x768 mi pro formát 16:9 nepřijde ideální....
Můžu vědět který výrobce dělá širokoúhlou televizi s XGA rozlišením které má poměr stran 4:3?

Jinak s tou spotřebou opatrně. To že má plazmová TV na štítku napsáno že má příkon 200W neznamená že po celou dobu těch 200W bere. A pokud by sis udělal porovnání odběru lepší plazmy s LCD telkou třeba při sledování filmu, tak ten rozdíl bude minimální a kvalita nesrovnatelná...
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

všechny plazmy s nízkým rozlišením. levný plazmy mají 1024x768 ale poměr stran je 16:9 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=89724
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Vrba píše:Jinak s tou spotřebou opatrně. To že má plazmová TV na štítku napsáno že má příkon 200W neznamená že po celou dobu těch 200W bere. A pokud by sis udělal porovnání odběru lepší plazmy s LCD telkou třeba při sledování filmu, tak ten rozdíl bude minimální a kvalita nesrovnatelná...
U LCD je to přesně tak. Nejnovější LED jsou sice na poloviční spotřebě oproti plazmám, ale obrazově srovnatelné LED jsou zase na dvojnásobku cen plazem, takže úspora se vůbec nekoná. Ani za 15 let provozu se ten rozdíl nesmaže.
Hanz píše: Ano ono je to hezký koupit si 50" Tv za 11 000 ale co pak z toho že :) Spotřeba skoro 200w, rozlišení špatný 1024x768 mi pro formát 16:9 nepřijde ideální.... Ale asi zase rozdíl mezi Velice kvalitní LEDkou a kvalitní Plazmou nebude tak velkej, a hlavní rozdíl ve spotřebě
Kterej trouba by kupoval takový výběhový model. No znám takové, co sežerou ty kecy z letáku Protonu, Okay atd., kde uvádí slevu 50 a více % z původních přemrštěných cen. Za 13 tis. máš 50" máš ve full HD třeba od LG. Obrazově srovnatelnou LED máš od 30 tis. výše.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

máš pravdu, kdo by to kupoval.... ale bohužel těch lidí je docela dost :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Hanz píše:já ted koupil domu dvě televize a obě LEDky LG. Jelikož s televizema dělám denně tak sem dospěl k závěru že nechci Samsung, Sony absolutně ne a panasonic také ne. Uživatelský rozhraní u SONY a panasonicu je strašný, u samsungu to už je lepší ale Samsung jako značku nemám rád a mám s ní velmi špatné zkušenosti. s Oběmi TV LG jsem nadmíru spokojen, obraz rovnoměrně podsvícen, nádherné barvy a ostrost. Používám na 720p a 1080p filmy a hraní na X360 a na PC.
Plazmu bych nechtěl. Vídám je často u zákazníku a prostě se mi to nelíbí. nevim ani proč .... slovo PLAZMA je bohužel dobou zažitej výraz a spousta lidí, když si chce na společenským žebříčku šplhnout, tak řekne já mam doma PLAZMU! ale bohužel toto už dávno neplatí a člověk co mi řekne že má plazmu tak se na něj spíš dívám jako na joudu :) Kámoš si koupil 50" plazmu za 11 000 a chlubil se jak je to absolutní bomba. A když pak viděl porovnání s mojí LEDkou tak byl děsně napruzenej...
Ano ono je to hezký koupit si 50" Tv za 11 000 ale co pak z toho že :) Spotřeba skoro 200w, rozlišení špatný 1024x768 mi pro formát 16:9 nepřijde ideální.... Ale asi zase rozdíl mezi Velice kvalitní LEDkou a kvalitní Plazmou nebude tak velkej, a hlavní rozdíl ve spotřebě
Výrobci mají kliku, že každý rád něco jiného. Já jako dlouholetý uživatel kvalitní CRT nedokážu nedostatky LCD překousnout. Naružovělá pleťová barva, softwarově ohulené barvy, šedá místo černé, žlutá místo bílé... Jak vlezu do obchodu a z dálky si vyberu TV která se mi líbí, tak je to spolehlivě plazma.
Obdobně je to s uživatelským rozhraním. Někomu vyhovuje to, někomu ono.

Obecně vůbec nechápu proč lidi dělají takovou akci z výběru TV. Koupí si za balík peněz přístroj, který nemají čim krmit. Osobně nemám žádný zdroj signálu, který by technicky a obsahově dokázal přístroj s nálepkama HDTV 3D ... zásobovat.

Proto ať žije stará CRT od Panasonicu. Já to nevnímám, protože čučím do netu a manželka u toho spí :D
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

já sem teda se svoji LEDkou velice spokojenej, bílá je bílá jak sníh a černá je uspokojivě černá. A mam navrch že ač to neni 3D Mam čim ji krmit kvalitnim obrazem :) na TV nekoukám, Filmy mam v 1080p a na hraní her neni nic lepšího :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ale na co používá televizi drtivá většina uživatelů? Na sledování televizního vysílání. Zdrojem je DVB-T, nebo levný satelitní příjem (Digi TV). Obojí má 576 viditelných řádků a zoufalý datový tok. Výsledkem je interpolovaný neostrý obraz plný vad způsobených kompresí.
Divák s výraznou oční vadou je pochopitelně spokojen, protože na velkém display konečně něco vidí. My co čteme u lékaře i spodní řádek bez námahy ale trpíme, protože se na to nedá koukat.

To je technická stránka věci. Obsahovou ani nebudu komentovat. Reklamy mne nikdo nedonutí sledovat ani až bude virtuální realita.

Filmy? Který za poslední dva roky stojí za pozornost?
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

filmu mam asi 600 Gb takže já mám z čeho vybírat :D jinak koukám také na seriály a těch je v 720p nebo 1080p spoustu. Takže jak říkám já o využití nemam nouze :)
Odpovědět