Výměna alternátoru na 1.9 - problém s otáčkoměrem
-
Návštěvník
Výměna alternátoru na 1.9 - problém s otáčkoměrem
Zdravím,dnes jsem na felde 1.9d vyměnil alternátor bosch 70a za magneton90a.A po nastartování nejde otáčkoměr.Na f'oru jsem se dočetl že nafták má snímač otáček na altíku,to se mi moc nezdá.Poradí někdo jak to je?
-
nebulus - FK
Re: jiný altík-problém otáčkoměr
Je to tak, je to tuším svorka W na altíku a horšie je že tento signál potrebuje aj riadiaca jednotka a potom funguješ v núdzovom režime.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jo jde dat tam to co patri, navic tim byt 90A altikem ale magneton sis moc nepomohl.
-
Návštěvník
Nebylo na výběr,bosch se rozpadl a po ruce byl téměř novej magneton.Takže na vždy bez otáčkoměru?
-
nebulus - FK
Dám ti palubovku kde sú veľké hodiny
a ty mi daj tú s otáčkomerom 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A co ti odeslo na tom boschackym? nesel by opravit reepasovat apod? Pac ty jsou lepsi nez magneton (lepe dobijeji hlavne na volnobeh).
90A magneton dobíjí stejně dobře jako bosch a to i ve volnoběhu ,protože je 6fázový
-
Návštěvník
odešel komplet,ložiska,prodraná kotva a klec u ložiska(jak je volnoběžka)Potřeboval bych poradit co s otáčkoměrem?Vážně nikdo neví?Určitě už to musel někdo při výměně řešit
-
nebulus - FK
Môžeš vyrobiť vlastný snímač otáčok a nejaký prevodník k tomu, aby tomu signálu rozumel otáčkomer. Ale rozhodne bude jednoduchšie tam dať správny alternátor.
-
Návštěvník
Re: Výměna alternátoru na 1.9 - problém s otáčkoměrem
Po dlouhé době bych chtěl oživit tuhle diskuzi.Otáčkoměr párkrát za den jede,teda občas.Takže nějaká komunikace tam je jen je dost špatná.Máte někdo nějakou radu?Opravdu jsou otáčky pro naftáka brány z altíku?Nebo je někde čidlo?
-
nebulus - FK
Re: Výměna alternátoru na 1.9 - problém s otáčkoměrem
Obávam sa že za ten čas žiadne čidlo otáčok na feldu nepribudlo