Při přetížení auta divné zvuky...

:)
Slim - FK

Při přetížení auta divné zvuky...

Příspěvek od Slim - FK »

Nevím do které sekce tohle dát,tak snad sem.Jel jsem před týdnem na dovolenou a a uto bylo dost přetížené.Při jízdě se ozývaly hrozné zvuky jakoby drhnutí /bylo to podobné jako jízdy po zasněžené vozovce plus to drhnutí/Ovšem dělalo to jen při plynu,takže asi to nic nedrhnulo po zemi nebo tak něco.Když jsem ubral plyn tak to přestalo.Taky pokud jsem stál na místě na volnoběh zase něco drnčelo a jakmile jsem vysednul a "ulevil" váze přestalo to.Když jsem pak týdem jezdil na chytě s vyloženým autem tak nic a jízda zpět,taky o něco lehčí opět už to nedělalo.
Znovu podotýkám ,že to nějak souvisel s motorem,převodovko či kýho boha.
jen-da - FK

Re: Při přetížení auta divné zvuky...

Příspěvek od jen-da - FK »

Můžou to být homokinetické klouby (vnitřní), nebo ti jen spadl kamínek do brzdového obložení, ale to by skřípalo i kdybys nepřidával plyn
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

nebudu zakladat nove tema tak se omlouvam pokud to nema nic spolecneho...
zacala mi vriskat kladka (klasickym pistivym zvukem az vrzavym) a samozrejme se meni podle otacek - na volnobeh nejvic a potom stridave podle toho jestli blikaj blinkry svitej svetla a podobne..nejdriv jsem si myslel ze to je lozisko na altrernatoru ale ted jsem prisel na to ze to dela pumpa...vzdycky to za chodu striknu vedeckem a na 5km je klid a pak znova a muzu to delat porad .. pomuze na to neco jineho? hlavne me nestraste novou pumpou ci necim podobnym...
méně znamená někdy více...
Obrázek
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Drážkovej řemen máš správně napnutý? Ten pískot dělá asi to, že řemen prokluzuje, takže zkontrolovat napnutí... pokud to bude ok, taky bych zkusil zatočit altíkem a i vodní pumpou jestli nic "nedrhne",> "nezpůsobuje prokluz řemenu"
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 15. pro 2010 23:03:34, celkem upraveno 1 x.
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

zapomnel jsem se zminit ze to mam na facku a tudiz jeste klasika klinak a klouzat by nemel
Obrázek
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

Tož pro zichr klinák namaž mýdlem -nebude pískat
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Tak na chvíli možná :), to by musel mazat pravidelně, záleží kolik má to fáčko nalítáno, už mohou být "opotřebené řemenice", taky by mohlo pomoci "nový řemen". A nebo vem to mýdlo a namaž hrany toho řemenu a uvidíš :D
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

facko je jako novy :D 105000km :D klinak se menil nedavno a ruzny mazani remenice a kladek jsem prave provedl stejnou metodou jako v" autorizovanem stredisku skoda" a to ze na klinak pri behu motoru nastrikal WD :lol: ale spise jsem to pocakal kolem pumpy
Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

dneska byla cesta kolem mototechny tak se koupil za par kacek pro sichr novy remen a byl asi fakt ze ten stary mel vuli a v jendom miste natrhjly a trosku protahany..ale co jsem nepochopil jednu vec ze jsem ani za boha nemohl ten remen nasadit ac vim jaka to je banalita u felicie..jsem myslel ze mi borec prodal nejaky kratky a pojedu ho za to jeste objesit...po vypujcenem vercajku od souseda a mrznutim hodinu venku se mi to nejakym zpusobem hrubou silou podarilo nasadit ale uz nevim jak,,, :scratch:
Obrázek
Surmi - FK

Tyvole povolils altik? uchyceni altiku ? ono se to tím altikem napína ten remen :lol: :D
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Ty mažeš WD řemeny???? Ty jo pak se nediv že jsou do kytek..... :lol: :lol: :lol:
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

Surmi píše:Tyvole povolils altik? uchyceni altiku ? ono se to tím altikem napína ten remen :lol: :D
ty vole nekecej... :roll: :roll: takovy idiot nejsem :roll: chtel bych videt tebe kdyz jsem potom natahoval zpatky remen a altik jsem posunul 1cm po te draze napinaku
Obrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

fidllas píše:Ty mažeš WD řemeny???? Ty jo pak se nediv že jsou do kytek..... :lol: :lol: :lol:
nemazu ale pomohl jsem tim od skripeni..a nemysli si ze v servisech (autorizovane skoda) se to dela jinak kdyztam s tim prijedes..ty jsi spokojen ale ve fakturaci mas napsanou novou kladku na kterou nikdo nesahl
Obrázek
Surmi - FK

NO NEKECEJ ... Dělám v autorizovaném servisu škoda ,takže ti na 100% řeknu ,že řemen opravdu nemažem WDčkem ;) Asi jsi chytl divného mechanika :) Jinak by mě zajímalo který škoda servis to dělá :shock:
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

nechcu delat reklamu ale opravdu kde bych auto nedal je Unicar...ja ho nemazu ale dela se to tak ze pri rozbehnutem motoru se strikne na remen olej a piskani prestane
Obrázek
Odpovědět