Zhasne při jízdě

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Sp-6 - FK

Zhasne při jízdě

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Mám problém s Feldou r.v.1996 1.3i BMM 50KW,dnes se mi při jízdě sám vypl motor.Bez jakéholiv cukání,škytání,vypl se v jeden okamžik.Po chvilce čekání sem motor natočil bez problému a pokračoval dál,po pár ujetých kilometerech se problém znovu několikrát opakoval v nepravidelných intervalech a rúzném stylu jízdy (rozjezd,přeřazení,plynulá jízda).Kde by mohl být problém?Rozdělovač?Snímač otáček?-tomu přisuzuji největší pravděpodobnost.

Děkuji za odpovědi.

Miloslav Sláma
Chose

Re: Zhasne při jízdě

Příspěvek od Chose »

Snímač otáček,nebo zapalovací trafo ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Dneska sem se podíval nato čidlo otáček a bylo slušně špinavé,celé sem ho očistil,prostříkl WD40 kontatky od smínače až do ŘJ a pak očistil nějakou tu rezavější kostru a po 20testovacích kilometrech se nic nedělo....Myslíte že by mohl být problém vyřešen?
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Tak dnes na 9 km trase to 2 km před cílem zase zhaslo....co dál?Palivový filtr?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A jak to zhasne naraz ? nebo zacne cukat kuckat az chcipne? Jestli naraz tak chyba bude spis v elektrice.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Naráz,jako když vypnu motor klíčkem,dnes jsem od známého vyzkoušel jeho snímač otáček a problém dál zůstává.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Dnes jsem si od mechanika vypůjčil nové zapalovací trafo a po cca 10km byl problém zase zpátky.Kde hledat dál?Palivové čerpadlo vrčí.
Garbinus

Příspěvek od Garbinus »

hele resil sem to samy delsi dobu a uz sme nevedeli co dal... nejdriv takovy ty klasiky jak kazdej radi a ve finale to byl vstrikovac... 10km sel a pak to zdechlo, pak to zas naskocilo a tak furt dokola az uz to nejelo vubec...
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Tak sem auto připojil na VAG a ten mi zahlásil,že ,,Hallův snímač" nemá žádný signál.Dá se Vagu věřit?Již před tím tam byl jiný snímač a problém zůstal.Žádnou jinou vec to neobjevilo.Je možné že by si ŘJ pamatovala chybu snímače a tu pak simulovala na funkčním snímači?Jinak si to nedokážu vysvětlit.Pomohlo by pořídit fungl nový snímač a ŘJ potom přes Vag přepsat?Čili vymazat jen chybové hlášení aby neměl co simulovat?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

U BMM je tahle hláška normální,není to závada.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Tak jak to mám vyřešit?Hlásí že je snímač bez odezvi a přitom když to odpojím tak auto natočím bez problémů
mikka

Příspěvek od mikka »

1. U BMM se tahle chyba zapíše do paměti hned při zapnutí zapalování - motor se netočí a tak Hallův snímač nedává žádný signál.
2. Pokud Hallův snímač odpojíš, motor nenastartuješ, řídící jednotka neví, že se motor točí, takže nevstřikuje benzín a nedává impuls k zapalování. Neodpojuješ jiné čidlo?
Snímač otáček je na převodovce, zhruba pod skříní termostatu.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Ale hlášku do dávalo i když byl motor nastartovanej.Když sem ho vyndal tak se motor netočil.Po návratu zpět sem zase bez problému nastartoval
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Čidlo odpojuji správné,já vím kde je snimač otáček.Po Záměně čidla problém zůstal,může to ovlivnit ta ŘJ?Že si závadu dál pamatuje???
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Môže byť problém aj v kabeláži. Naštartuj motor a skús hýbať kábelovým zväzkom postupne od snímača k riadiacej jednotke.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Je pravda že si nevybírá kdy zhasne,při rozjezdu,brždění,plnynulé jízdě,řekl bych že je přerušený spoj ale silnice kde se mi to taky stává jsou kvalitní a bez výmolů.
robin1 - FK

Ideálne by bolo napichnúť sa na snímač osciloskopom a sledovať signál za jazdy. Ale na také núdzové odskúšanie postačí aj multimeter. Podľa schémy zistíš, na ktoré piny vo svorkovnici riadiacej jednotky je privedený signál zo snímača. Napichneš sa na tie piny ihlami s pripevneným káblikom. Na kábliky pripojíš multimeter. Počas jazdy to bude ukazovať nejaké napätie a ty si odsleduješ, či v momente keď zhasne motor, ale auto je ešte v pohybe, tam nejaké napätie ešte je, alebo nie.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

To bych musel nejak protahnout vedení az k volantu a sledovat to tam.
robin1 - FK

Áno. Dva kábliky spod kapoty, cez okno, na sedačku spolujazdca.... Napríklad.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

No ale co by to presne vyresilo?
robin1 - FK

Zistil by si, či zhasínanie motora je spôsobené výpadkami signálu toho snímača.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

To bych mohl zrobit pomerne rychle co?Ale mohl by to na něj vypadat ne?
robin1 - FK

Keďže si tam mal na skúšku iný snímač a motor zhasínal ďalej, snímačom to nebude. Skôr by tam mohol byť niekde zlý spoj citlivý na otrasy.

Keď zhasne motor, dá sa okamžite naštartovať znova, alebo musíš chvíľu čakať?
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Okamžitě ne,musím otočit klíček uplně do základu a aspoň tak 7-10 vteřin počkat a pak zase naskočí
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Včera jsem se vrátil znovu z Vagu a ten nahlásil ,,Vadná lamda sonda,zkrat na kostru"+,,příprava směsi" bylo mi vysvětleno,že se to objevilo proto,protože nato má vliv lamda sonda.Prostříkly jsem pořádně kontakty,vyměnili pal.filtr a po 20 km zatím žádný problém.Je možné aby motor vypínala i zkratlá jednotka?Dala signál o špatné směsi a ŘJ přestala dodávat palivo?
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Podobné problémy som zažíval tento rok tiež. Po výmenách všetkého možného aj nemožného (Hall, cielka, palivový filter,..., niektoré z nich aj 2x), to bol nakoviec vstrekovač (pred klapkou). Po jeho výmene až doteraz bez problémov.
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

O jaký vstřikovač před klapkou se jedná?Kde ho najdu?Zajímovostí je,že se problém dostaví až při polovině nádrže.
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Sp-6: proč jsi takovou důležitou informaci řekl až teď ??!!! Podle mě je to palivový čerpadlo.
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Sp-6 - FK

Příspěvek od Sp-6 - FK »

Dneska jsem se podíval na kontakty čerpadla,3 byli cisty a jeden byl spinavy a orezli,vycistil sem to vsecko,dal do kupy a pockam zda se to bude projejovat
Zdenall

Příspěvek od Zdenall »

Na tom vstřiku je z boku takové plastové víčko a pod nim je jezdec a ten zpravidla vydře tu odporovou dráhu co je na tom víčku a potom se to takto chová dělají to i 206 peugeoty oni mají ten samý vstřik co felina
Odpovědět