zavzdušnění brzd- pomoc

agro.orl
Kontaktovat uživatele:

zavzdušnění brzd- pomoc

Příspěvek od agro.orl »

Zdravím, dnes při jízdě mi felda začla brzdil jen jedním ohruhem (PP,LZ), než jsem dojel domu asi 10 km přestalo to brzdit úplně (i druhej okruh jen přibržďoval, na jedno sešlápnutí pedálu nešel na sněhu ani do smyku). Tak jsem to hodil na špalky a vyměnil kapalinu a komplet odvzdušnil. Zdá se to dobré, na zkušební trase asi 3 km to zatím brzdilo všechny 4 kola. Pak jsem si všiml že u brzdového pedálu při sešlápnutí a vyšlápnutí syčí trošku vzduch při spuštěném motoru (toto jsem předtím nezpozoroval- asi netěsný posilovač, ale funguje). Nevíte někdo proč se to najednou samo tak zavzdušnilo ?? Před měsícem jsem dělal přední brzdy a byly odvzdušněné. Když jsem to odvzdušňoval dnes tak zadky OK, PP kolo OK, ale na LP kole se stále objevovali malilinkaté bublinky. Kapalina v nádobce neubývá. Díky za rady ;)
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Re: zavzdušnění brzd- pomoc

Příspěvek od Zdenex »

Pokud kapalina neubývá, mohl by být vadný hlavní brzdový válec (narušená vnitřní plocha).
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Tak pokud je všechno ok, "nikde" to neteče, (brzd hadice, trubky, prasátka - ono stačí "málo", na úbytku kapalino to nepoznáš), tak pak už fakt zbývá jen ten hl. brzd válec
agro.orl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agro.orl »

Jj, taky se přikláním k HBV.. no pokud se to zas zavzdušní, koupím novej, protože jinak nevím co by to mohlo být.
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Rozdělat, mrknout na vnitřní plochu. Stačí malá ploška koroze nebo podobné poškození a už to nikdy nebude bezpečné.
Podělá se to v nejméně vhodný okamžik. Pokud je vnitřek nepoškozený, vyměnit těsnění.
ZdenalII

Příspěvek od ZdenalII »

Mě se stalo něco podobného když sem jel po sněhu a šlápnul na brzdu tak to mělo tendenci jít do smyku a to tak že levá zadní strana jako by do protisměru a pravá na příkopu v těch velkých mrazech nic a teď když je trochu obleva tak to tak blbne,no já si myslím že je to tím omezovačem brzdného tlaku co jiného by to mohlo být ? je to docela nepříjemný jev
Odpovědět