Prasklá poloosa

Přední i zadní
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Prasklá poloosa

Příspěvek od DuDe »

Dnes mi praskla poloosa . Na fotkách je vidět jak praskla,zdá se mi ,že je to docela zvlaštní že to prasko v takovém místě . . . Nebo je to normální ? ? ? Koupil jsem komplet novou se vším za 1400,- a výměna byla hračka . . . Jen mě zaráží jak to prasko . Tak se ptám na vaše názory jestli se to stává nebo ta moje byla nějakej zmetek . . .
1.JPG
Naposledy upravil(a) DuDe dne čtv 08. kvě 2008 19:29:56, celkem upraveno 2 x.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Prasklé Poloosa . . . !!!

Příspěvek od DuDe »

par fotek pro posouzení
3.JPG
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Stalo se to při trošku ostřejším rozjezdu . . . Ale myslim že by to nemelo vadit ne . . . No a uvidem co ta poloosa vydrží . . . asi to nic kvalitniho nebude ,ale nebyl čas a peníze shánět neco lepšího . . . .
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

No tak co já mám zkušenosti s těmahle levnýma poloosama ze svého okolí, tak většinou aspoň těch 10-15 tisíc kiláků vydržely. Je pravda že pro většinu lidí je to třeba zrovna jen půlrok, pro někoho je to na x let. Takže záleží hlavně na majiteli. Jinak jelikož jsi dokázal odrovnat originál kvalitní poloosu svým stylem jízdy, tak tahle asi dlouhé trvání mít nebude.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Zbysek píše:No tak co já mám zkušenosti s těmahle levnýma poloosama ze svého okolí, tak většinou aspoň těch 10-15 tisíc kiláků vydržely. Je pravda že pro většinu lidí je to třeba zrovna jen půlrok, pro někoho je to na x let. Takže záleží hlavně na majiteli. Jinak jelikož jsi dokázal odrovnat originál kvalitní poloosu svým stylem jízdy, tak tahle asi dlouhé trvání mít nebude.
Auto ma najeto kolem 250tis km . . . Takze poloosa mela už dost za sebou . . . Styl jizdy . . . no jak se to vezme nějaky to prohrabnutí si občas neodpustim ,ale nijak hrozny to neni . . . A ročne najedu tak 40tis ročně ,takže jsem se asi pekne napalil z levnou poloosou . . . a mate nekdo nějakej web kde se dá sehnat nějaka kvalitni ,byl bych vděčnej . . . dik
smazany clen - FK

únava materiálu. Nepřikládal bych tomu nějakou váhu při tom proběhu - holt se stane. Pokud ti ta nová vydrží , tak za ty prachy super.
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Jo,jo,praskaj svině!
Někdy prostě tam a tak a někdy naopak... :(
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
smazany clen - FK

No mě už právě ani prasklý poloosy moc nepřekvapují, protože to vídám každou chvilku u těch bláznů od nás co se snaží s plečkama jako favority a felicie pořád aspoň prohrábnout na rozjezdu. Přece jen pokud někdo trochu děláte do strojařiny a víte co se děje v té poloose při tom záběru, tak to zase tak divný není. Nejhorší je varianta, kdy někdo couve a najednou tam narve za jedna a plnej kotel, hrabačky a pryč. Nejen že všechno povolí pod kolama a tedy i chcípák zahrabe, ale právě v takových chvílích se mrví i poloosy a když to takhle člověk dělá běžně, tak to hold někdy praskne no.
Jedna poloosa nám takhle dokonce praskla i na zpátečku. Stačilo stát s autem na brzdě, přidat na zpátečku aby to nepopojelo dolů a rana a už lítala poloosa v podběhu. A to byla nějaká poloosa a ne ty tyčinky co jsou na feldách, protože byla na pořádným autě s pořádným motorem. Takže jak je vidět, není to vždycky jen vina samotnýho auta a jak je udělaný, ale hlavně jak moc je to už unavený a nachystaný na prasknutí.
Josh123456 - FK

Re: Prasklá Poloosa . . . . !!!

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No je to celkem jednoduchý. Kdyby jsme viděli, co dělá poloosa (nebo co se v ní děje) a hlavně materiál té poloosy při náhlé změně z 0 na určitou hodnotu Mk někde ve srvonání na grafu, tak asi by každý ty kraviny s autem přestal dělat (myslím zbytečně), protože možná by mu bylo toho auta i líto.. A kord Felicie, jak jste již zmińovali, že má slabý poloosy, tak to je stoprocentní pravda. V poměru Mk,Výkon a průřez jeho materiálu, tak by nějaký předimenzování těch poloos neuškodilo.
Diablo - FK

Příspěvek od Diablo - FK »

unava materialu casova, ale i po zatezi. Hold ve skodovce zapomeli celej jejich prumer poloosy podelit 2 a vice. ( btw mira bezpecnosti, v podstate predimezovani) tohle je docela beznej jev i u kardanu, tak jsem par uzliku videl. Bohuzel staci jedno debilni cislo nedopocitat a poloosa felicie je na svete, zeptam se kamose co daval do toho jeho hovadka co meli na kopce, vim ze tam davali speru kvuli omezeni hrabani, ale nevim co vymysleli s poloosama, ale nepraskli mu. Uvidim se snim zitra tak dam echo ;)
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Dokonce jsem našel na poloose značku . . . nejaká ... VIKA RS . . . říká vám to něco ????????
nahodny

Příspěvek od nahodny »

VIKA prisla z Turecka. Inak, myslim, ze budes spokojny. Ta tvoja povodna odchadzala asi dost dlho. Pozri si ten lom, myslim, ze to bol proces.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Taky si myslim že ta poloosa už byla nějakou dobu načatá a bylo jen otázkou času kdy praskne . . .
smazany clen - FK

ty ja jsem kupil startlina poloosy obě dvě a už jsem na nich najel 60 tisíc a ok.Tak uvidíš
Odpovědět