Alu a vše okolo

Odpovědět
spiderwc40 - FK

Re: Alu 15 zápis do TP

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

myslite ze mi za uplatek projdou sirsi kola na technicky bez zapisovni do TP? me se to nechce obihat kdyz mam ted kola 14" 185/60 a v technicaku je tusim 175 tak co projde mi to nebo to musim nechat zapsat?diky predem a omlouvam se za naruseni tematu
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Někde si toho ani nevšimnou jestli nemáš nějaky alu co vyloženě provokujou.
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

PINY píše: Někde si toho ani nevšimnou jestli nemáš nějaky alu co vyloženě provokujou.
no zase tak extremne zvlastni nejsou vic asi uvidis na fotkach v profilu!tak snad to projde a kdyz ne tak prezuju na zimaky:D
smazany clen - FK

Re: Allesio Spider 16?

Jak to dopadlo s těma Allesiama? Já chci dát na feldu 7J 16" ET 37. Guma zřejmě 205/45/16 nebo 20/40/16. Co si myslíte, jak se to vejde? Zadní lem mam lehce zaklepaný.
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

už se to řešilo milionkrát.. vzadu do sériovýho lemu bude zadrhávat a možná i zachytávat uvnitř o odvzdušňovací nádobku.. menší úprava vnitřku lemů to zpraví,ale když to bude moc nízký,tak to bude tachytávat jakoby v podběhu při propružení
a vepředu by to taky chtělo upravit lem,protože když je to nízký,tak v rejdu to zachytí
myrafell - FK

Příspěvek od myrafell - FK »

čau...jezdím 7x16 ET 35 tuším s pneu 215/40 a uplně bez problemu....zadní lem je jen zakleplý ;)
adam2

Příspěvek od adam2 »

Ja jsem mel taky v TL 195,45 ale koupil jsem 195,50 tak jsem si to naskenoval do PC a upravil. :D
eddie.ber - FK

ALU 15"

Příspěvek od eddie.ber - FK »

Zdravím!
Mám problém s rozbihavostí u 15-tek a tím pádem sjíždění gum, ale jen na přední nápravě. Za zhruba 200km jsem je sjel na polovinu. Geometrie je ale plně v pořádku! Nevím si rady, u 13-tek to bylo v pohodě! Má s tím někdo zkušenosti??? Díky za odpovědi.
Collin - FK

Re: ALU 15"

Příspěvek od Collin - FK »

Já jsem měl také špatné uložení tlumiču ale tohle mě to nedělalo. A pokud ti to dělá jen 13" kol tak je to zajímavé. Ty pneu jsi odrovnal za 200 nebo za 2000km? Pokud opravdu 200km jak píšeš tak je to docela síla!
tgfh - FK

Co to jsou za disky?

Příspěvek od tgfh - FK »

Zdravím pábitelští felináři :)
Můžete mi prosím říct o jaké disky se jedná? (značka stačí). Díky moc :)
smazany clen - FK

Re: Co to jsou za disky?

Stejný jsou i RH CUP AD.
phexsys

Re: Co to jsou za disky?

Příspěvek od phexsys »

Ide o disky EXCLUSIVE LINE design P.
eddie.ber - FK

Re: ALU 15"

Příspěvek od eddie.ber - FK »

No, to mě nenapadlo, hned to zkusím dát do kupy... a ty pneu (195/50) jsem vážně skoro zničil za 200km. Taky jsem nevěřil svým očím :?
CZert - FK

kolikkatky litaky narvu na origo feldu

Příspěvek od CZert - FK »

Cauky zajimalo by me kolikatky max narvu na neupravenou feldu 14?
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Re: kolikkatky litaky narvu na origo feldu

Příspěvek od Tweety »

Nejlepší jsou 13" :D ;) :D
Nějaký 14" tam asi půjdou, ale asi by nesměli být nějak moc široké na sériový podvozek. Dost lidí tu má 15", ale malého profilu a s HP bez toho by to někde nejspíš dřelo.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

16ky, ktery budou max 7" siroky a budou mit ET 35-38, max pokud budes jezdit hodne nalozenej si zaklepes zadni lem (pneu 195/40 nejlip max 195/45)
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

:o :shock: 16" s tím snad musíš jezdit jen rovně, nedře to když zatočíš? Někde se tu řešilo, že když jsou takhle veliký kola a nedají se tam dorazy, tak to na zadku při propružení drhne někde v podběhu.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
TOMASF

Příspěvek od TOMASF »

Ja mam 15'' 6,5'' široký et 38 Pneu 195,50 a bez HP a je to uplne vpohode....... :D
Collin - FK

Tweety: Proč by to bez HP dřelo???
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Já mysle, protože by se to mohlo hodně propružit a podběh není úplně rovný nohoru, tak aby se to o něj někde výše neopřelo.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

Mám 15" et 38, 195/50 a musel jsem dát podložky 5mm neboť to trochu šouralo o pružiny a sklepat lem protože při plném zatížení to zn.3lidi vzadu to trochu dřelo... ;)
Collin - FK

tweety: Tak to je naprostá blbost. pokud teda máš 15" 195/50 a Et kolem 35-38.
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

To je možný já napsal "nejspíš", takže se nehádám a ustupuju zkušenějším.
martan001

Příspěvek od martan001 »

Jezdite nekdo na 195/45r15 ? nemate foto kol na aute ze seriovym podvozkem ? muzete poslat na martinka.jan@seznam.cz dik
martan001

Příspěvek od martan001 »

Pripadne na pneu 185/45r15 coz jse Mi zda jako lepsi
Collin - FK

Martan: Pošlu až budu doma, sem v práci a tady nemám foto.
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

13, 14, 15 pokud dodržíš správný ET a dáš 195 pneu tak tam jsou bez problémů. 16 195/45 ET 30 a musel jsem zaklepat zadní lemy a kort s HP, při plným obsazení tj- 4 lidi a plnej kufr, to dřelo při větším propružení, 17 by tam měli jít taky ale k tomu už jsem se nedostal a bude to chtít určitě něco upravit. Jinak 17 pokud nemáš auto jen na srazy jsou zbytečný
Collin - FK

Slíbené fotky. Předek
Collin - FK

Zadek. Bez snížení to vypadá hrozně.
Snehulak - FK

Alu - rozměry, zapsání do TP a vše okolo

Příspěvek od Snehulak - FK »

sloučeno pár témat
trunda

Re: Alu a vše okolo

Příspěvek od trunda »

no tak teď teda nevim, chtěl jsem 195/45 15" ale jak koukám na ty fota od collina tak bez snížení to vypadá opravdu dost divně, HP se mi tam dávat nechtěj, stačilo by třeba dát jen snížení pružiny? a o kolik se zvedne nebo sníží felda s těmihle rozměry, teď mam 175/60 14" a vyšší bych to teda nechtěl.
trunda

Příspěvek od trunda »

to bych tam teda radši dal profil 50, pro je i ta cena... to je rozdil skoro o 500,- na gumě mezi tou 50 a 45 profilem
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Není to nějaký divný na těch Collinových fotkách? Pokud jsou to 195/45/R15, pak mají téměř shodný vnější rozměr s originálními pneu 165/70/R13. Tedy ve skutečnosti jsou ještě o malinko menší ty patnáctky na průměru a obvodu. Tak proč je to auto tak hnusně nakopnutý, když s originál plecháčema 13-tkama to taková koza běžně není. Nemá tam Collin nějaký terénní podvozek ? :)
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

mam stejnou kozu s 13" 165/70.. vzadu mam nove seriove tlumice a HP na zimu v aute nemam. Se starymi tlumicemi Felicie sedi na prdeli, coz klame :)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

Zbysek píše:Není to nějaký divný na těch Collinových fotkách? Pokud jsou to 195/45/R15, pak mají téměř shodný vnější rozměr s originálními pneu 165/70/R13. Tedy ve skutečnosti jsou ještě o malinko menší ty patnáctky na průměru a obvodu. Tak proč je to auto tak hnusně nakopnutý, když s originál plecháčema 13-tkama to taková koza běžně není. Nemá tam Collin nějaký terénní podvozek ? :)
Nema zadny tereni podvozek. Si zkus dat na feldu 15ky. To ze maj po obvodu stejny prumer nic neznamena. Ale ten disk je daleko vetsi a ta guma mensi,takze opticky je to nekde jinde. je to takhle naprosto normlani jak to ma
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
smazany clen - FK

Čau asi se ten dotaz nejvíc hodí sem. Mam ALU kolo Borbet model ATLANTA a jak je límec tak když se po něm přejede rukou v jednom místě je jako vyvýšenej(jako asi lehce bouchlej) a kvůli tomu asi uchází vzduch. Když dam ten disk do pneuservisu srovnat srovnaji mi i to vyvýšení?
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

vosym7 píše:Čau asi se ten dotaz nejvíc hodí sem. Mam ALU kolo Borbet model ATLANTA a jak je límec tak když se po něm přejede rukou v jednom místě je jako vyvýšenej(jako asi lehce bouchlej) a kvůli tomu asi uchází vzduch. Když dam ten disk do pneuservisu srovnat srovnaji mi i to vyvýšení?
Lita kola se bezne opravujou...za nejakych 500 ti to zpravej, ale nedelaj to v kazdem pneuservise...
smazany clen - FK

A dokážou to zpravit i když je ten disk obutej nebo ho musim sundat pneu?
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

S obutou gumou sa to robí asi zle.Myslím,že to treba vyzuť.
Collin - FK

Musíš to nechat vyzut!
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

samozrejme vyzut...oni si to vyzujou ale sami...
palach - FK

Příspěvek od palach - FK »

abych měl taky účast, v létě jsem jezdil formanem na 175/60r13 na 5.5x13 et38 vzadu 2cm podložky a nikde nic nedřelo, a ted´ jsem koupil 1.6 feldu a v létě na těch kolech budu jezdit dokud někde nenarazím na 14" kola pavučiny co ta origo patřej. A dám tam 175/60, na tuto váhovou kategorii, si myslím, že to úplně stačí.
TruckerSK1

Příspěvek od TruckerSK1 »

Kto ma skusenosti s pneu 175/65 R14 ja na nich jazdim s feldskou a moc spokojný niesom....
lukasfa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukasfa »

ahoj potrebuju radu ohledne kol a stredu na feldu nebude problem s kolama ktera maji 60,1mm nebude to nejakej velkej problem je dat na feldu
dekuju vsem za radu (podle meho to bude v pohode ale radej jsem se zeptal)
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Pokud je rozteč 4x100, tak by problém být neměl. Na zimu taky jezdim kola z Nissana se středem 59 mm...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
lukasfa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukasfa »

Drahoš : dekuju a jsou to 4x100 proste radej se zeptam nez budu kola kupovat
romanh - FK

Příspěvek od romanh - FK »

Mohu se zeptat jaký ET mají tyhle disky?Jsou to originál 14" asi 5,5
8_2_106783__2009-02-27_17-13-56_6.jpg
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

jj ET 42
romanh - FK

Příspěvek od romanh - FK »

Ještě mám dotaz k těmhle diskům,teď mám na autě originál 5,5Jx13" s ET 36,změní se nějak jízdní vlastnosti když vlastě potom bude každý kolo o 6mm "posunutý" směrem dovnitř?To už bude i vzhledově poznat.
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

jestli to poznáš vzhledově tak před tebou teda smeknu :lol:
Odpovědět