xenony
xenony
zdravicko panove potreboval bych s necim pomoct.kdo se vyzna v elektrice a a v xenonech.sehnal jsem hid sadu H4 4300k a je to asi z nejake bouracky.co sem hledal na netu tak by mela sada H4 obsahovat rele a pojistku,ale taky jsem nasel na netu,ze nektere to nemaji tak jak to teda ma byt?ta moje to neobsahuje a jeste nejakej jouda odstrihl ten kabel co by mel byt asi napojeny misto stare zarovky.co s tim davat tam pojistku?popripade jakou?a jak tlusty kabl tam dat?
http://poddy11.rajce.idnes.cz/xenony/#1372852703.jpg
http://poddy11.rajce.idnes.cz/xenony/#1372852703.jpg
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Re: xenony
Pojistka není nutnost. Stejně se to napojuje na vedení původních světel a ty mají pojistky i relé, takže bych to napojil na přímo a je klid. Sílu kabelů těžko radit... podívej se co vede k původní žárovce a když použiješ stejnou sílu tak to musí být dostatečný. Xenony stejně mají skoro poloviční odběr.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
no jak koukam na foto tak někdo to prostě odstřihl od relé které mělo patice na žarovku a kabel do druhého světla.přívod od baterky a pojistku taky fuč.zaleží jak si stím poradí startery když je zapojíš na přímo.aby ti nevihořeli.kup v mototechně krytku na pojistku a napoj na to autokabel klasicky na +pol.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
ja to ted mel jeden den napojene primo do kostky od zarovky.ta ma vlasne dva plusove a jeden minusovy konektor.dal sem to jen potkavacky.takze tak to radeji nemam mit jo?radeji to dat pres kabel s pojistkou primo na baterku?jo a jak mam udelat aby mi to svitilo i dalkove?prece H4 jsou bixenony ne?
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
musí se propojit kabely u páčky pod volantem, normálně proklemuj potkávačky s dálkama... zjistit kterej to je kábel jde podle volmetru...
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Faust: Sice je z tý fotky vidět prd, ale nechápu k čemu by tam měl relé dávat. Když to zapojí přímo na kabely žárovek tak to bude taky fungovat bez problému - jedno relé už přece ty světla maj, tak proč dávat další 
Ronny: Hoď detailnější foto
Ronny: Hoď detailnější foto
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
já ho nenutím tam kupovat relé ale sté fotky já poznam že tam bylo a někdo se prostě něchtěl stím odpojovat a nebo bylo v hajzlu tak se odstřihlo.je možné že to bez něj bude makat bez problemu.
některé hid sady měli v relé ovladaní dalek a poziček .ale pokud bude experimentovat se zapojením tak pojitkové pouzdro za 10kč je určo lepší než když vyhoří startér.
některé hid sady měli v relé ovladaní dalek a poziček .ale pokud bude experimentovat se zapojením tak pojitkové pouzdro za 10kč je určo lepší než když vyhoří startér.
jjj presne jak rikas rele myslim slouzi k prepinani dalek.a jeste me napadla jenda vec resil jsem to i s raimmim.jak se pozna jesi sou to xenony nebo bixenony?jde to poslat nejak na pohled.funkce je mi jasna.ale jelikoz tam sou jen dva draty jak sme rikali jesi to nebudou pouze xenony.krabici nemam kupoval jsem to starsi.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
pár hid sad jsem montoval a čoveče jestli se nemílím tak bixenon má magnetickou zastěnu žarovky.klasika to myslím nemá.ale nejsem si teť jist už to nějaký pátek je
je to takoví plech,který se při dálkách nadzvedne
je to takoví plech,který se při dálkách nadzvedne
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
kolik si za to dal?jestli se můžu ptát.
jo koukal jsem na foto mích bejvalich bixenonu tak mají tu zastěnu
jo koukal jsem na foto mích bejvalich bixenonu tak mají tu zastěnu
no jako ty moje maji taky zastenu ale pochubuju ze by se nejak umela hybat.prijde mi ze celkem drzi nejak.mohl bys ukazat to foto?nemas to nekde an rajceti treba!
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
teť jsem juknul pořádně na tve foto a nemáš ty na žarovkach utrženou tu čepičku?normalní žárovky plech nemaj a ty ho tam máš,ale zakrývá jen spodní čast žárovky.

- Faust
- Kontaktovat uživatele:
ronny věř že hýbe
je to i slyšet když budeš venku a někdo bude přepínat dalky tak uslyšíš duté cvakaní jak se pohybuje.jak by jinak zesílil tok světla dopředu kdyby ti tam furt stínila ta zastěna.
proto tam je jinak kdyby se jen posilovalo světlo proudem tak ji nepotřebuješ.
je to i slyšet když budeš venku a někdo bude přepínat dalky tak uslyšíš duté cvakaní jak se pohybuje.jak by jinak zesílil tok světla dopředu kdyby ti tam furt stínila ta zastěna.
proto tam je jinak kdyby se jen posilovalo světlo proudem tak ji nepotřebuješ.
utrzenou?to nevim no mozna tam ani nebyla.zitra na to jeste mrknu jesi to teda nebylo treba urvane.ale jak se divu to cos poslal tak to ma jeste v tom spodnim plechu prorizlou diru.takze nejspis ty moje budou jen xenony no.tak pak ale nechapu proc jsou H4 i jen xenony vzdyt vetsina aut co ma H4 nema zvlast dalky prece ne?a ta clona se nejak pohybuje nebo jak to teda funguje?
-
Yany - FK
To relatko posuva teleso vybojky dopredu a dozadu, ta clona je na pevno. Zo ziarovky by mali ist 3 kable.
zitra se na to jeste mrknu a aj ti to detailneji vyfotim ale asi tam ta druha clona ani nebyla 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Ano posouvá jí dopředu a dozadu,clona se nehýbe,je to přesně tak 
Jinak to taky spíš vidím an xenony a ne bixenony
Jinak to taky spíš vidím an xenony a ne bixenony
yany.no prave sou tam jen dva a neprijde mi ze by tam nekde byl ten treti ustrihly nebo tak neco
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
no asi to budou jen xenony už kvuli tý síle patice.pravě za žarovkou v té patici je ten elektromagnet co to posouvá ,pak je patice robustní a u tebe vydím jen gumovou zaslepku.
h4 par aut určo má,věčinou starší cizina.
h4 par aut určo má,věčinou starší cizina.
jn kurna.tak to budu muset asi prodat a koupit bixenonky
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
dneska sadu koupiš už za 1400kč.hodně štěstí
chlapi a co kdyz koupim jen vybojky bixenonove?budou mi to trafa normlane stihat?nebo musi byt i jine trafa?
-
Yany - FK
Trafo je rovnake, v podstate by stacilo kupit vybojky, ak zozenies aj to relatko co ich bude posuvat, najprv sa porozhliadni po relatku,,,
tak sem se na to vse mknul a neco sem nasel.to rele i s kabelazi stoji 150,- ale nevim ktere http://www.hezkynakup.cz/xenonove-start ... 1-h-l.html
http://www.hezkynakup.cz/xenonove-start ... 2-h-l.html
ale co sem se dival dal tak je lepsi koupi sadu dvou vybojek a tu kablelaz za 650,- http://www.hezkynakup.cz/xenonove-sady/ ... belaz.html
protoze kdybych kupoval jen tu kabelaz a pak vybojky tak me to bude stat asi 800,-
jen me jeste zajima kdyz bych to koupil bude to pasovat to tech mojich balastu?a nebude to delat nejaky bordel?
http://www.hezkynakup.cz/xenonove-start ... 2-h-l.html
ale co sem se dival dal tak je lepsi koupi sadu dvou vybojek a tu kablelaz za 650,- http://www.hezkynakup.cz/xenonove-sady/ ... belaz.html
protoze kdybych kupoval jen tu kabelaz a pak vybojky tak me to bude stat asi 800,-
jen me jeste zajima kdyz bych to koupil bude to pasovat to tech mojich balastu?a nebude to delat nejaky bordel?