VAG - kde najdu zásuvku diagnostiky
-
xyz
VAG - kde najdu zásuvku diagnostiky
Ahoj chtěl bych se zeptat kam se u starý Feldy 1.3 BMM r.v. do 06/1995 připojuje diagnostika např.notebook s VAGem?Díky
Re: VAG
V motorovém prostoru je konektor, na pravé straně v rohu za řídící jednotkou. Takovej konektor do bíla...xyz píše:Ahoj chtěl bych se zeptat kam se u starý Feldy 1.3 BMM r.v. do 06/1995 připojuje diagnostika např.notebook s VAGem?Díky
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
smazany clen - FK
Ahoj já mám teda normální žádnou vývozní Feldu r.v.1996 začátek roku a konektor na diagnostiku mám taky vpravo vedle pojistek.Jaja píše:Já mám 1.3 BMM /40 kW r.v.1995 léto a mám připojení na VAG vpravo , vedle pojistek u spolujezdce , byl jsem na kontrole před měsícem , fakt je, že moje autíčko je z Belgie , byl to export .
Jaja
-
moskvic - FK
Pokud máš konektor vpravo vedle pojistkovky tak třeba na Aukro..stačí zadat diagnostika..
Třeba tady: http://www.aukro.cz/item384124674_diagn ... _obd2.html
a pak si sehnat VAGCOM ...tenhle kabel konkrétně funguje s verzí 4.09..
a pokud máš ještě konektory v motorové prostoru tak budeš asi potřebovat redukci..tuším že to je tahle: http://www.aukro.cz/item380753398_diagn ... skoda.html
Třeba tady: http://www.aukro.cz/item384124674_diagn ... _obd2.html
a pak si sehnat VAGCOM ...tenhle kabel konkrétně funguje s verzí 4.09..
a pokud máš ještě konektory v motorové prostoru tak budeš asi potřebovat redukci..tuším že to je tahle: http://www.aukro.cz/item380753398_diagn ... skoda.html
-
Josh123456 - FK
Sice to je trochu z cesty, ale chci se zeptat, jestli má někdo diagnostické kabely + možnost i kódování na nejen koncern VW, ale např i na jiné značky, jako např. Opel, Citroen, peugeot a pod. a jestli se to dá někde takovýhle set sehnat za rozumný peníz, aby komunikoval s VAG-COM a tím pádem jestli mi stačí jen kabely?
-
smazany clen - FK
Pánové nemáte někdo schéma diagnostické zásuvky u feldy co ji má pod kastlíkem u spolujezdce? Jde přímo o 1,9d. Chtěl jsem si na ní udělat diagnostiku, ale když připojím kabel, nerozsvítí se mi na něm ani kontrolka. Nebo má snad felda nějaký speciální režim že nepotřebuje třeba jen zapnuté zapalování, ale třeba dokonce nastartovaný motor či tak něco?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tady máš popis OBD II,stačí jen zapnout zapalování.Zbysek píše:Pánové nemáte někdo schéma diagnostické zásuvky u feldy co ji má pod kastlíkem u spolujezdce? Jde přímo o 1,9d. Chtěl jsem si na ní udělat diagnostiku, ale když připojím kabel, nerozsvítí se mi na něm ani kontrolka. Nebo má snad felda nějaký speciální režim že nepotřebuje třeba jen zapnuté zapalování, ale třeba dokonce nastartovaný motor či tak něco?
http://www.motordiag.cz/info/uvod
-
smazany clen - FK
Tak jsem dnes proměřil zásuvku podle toho schémátka (díky za něj Ivarku) a zjistitl jsem následující:
onen 16-ti pinový konektor pro diagnostiku má na feldě obsazeny pouze tři piny a to jsou 4 - kostra vozidla, 7 - komunikační linka K-line (ISO 9141-2) a 16 - palubní napětí +12V. A právě v tom palubním napětí mám já problém. Na tento pin sice vede šedý drát, ovšem nic jím nepřichází. A tak se ptám, jestli tam mám prostě nadrzo napojit 12V odněkud.
Jinak mezi kostrou a tou K-line je nějakých 9V, takže to oboje funguje zřejmě. Samozřejmě K-line se spíná až po zapnutí klíčku, to palubní napětí má být asi trvalé. Otázkou tedy zůstává, jestli tam můžu beztrestně přivést 12V na ten pin, aby šlo měřit a nic se nestane, nebo tedy ničemu tím neublížím.
Vyzná se v tom někdo tak moc? Já sám jsem sice vystudovaný diagnostik, ovšem auto proberu jakmile k němu připojím kabel a pc. Ještě nikdy jsem nemusel řešit právě tuto situaci kdy by zásuvka nešlapala.
onen 16-ti pinový konektor pro diagnostiku má na feldě obsazeny pouze tři piny a to jsou 4 - kostra vozidla, 7 - komunikační linka K-line (ISO 9141-2) a 16 - palubní napětí +12V. A právě v tom palubním napětí mám já problém. Na tento pin sice vede šedý drát, ovšem nic jím nepřichází. A tak se ptám, jestli tam mám prostě nadrzo napojit 12V odněkud.
Jinak mezi kostrou a tou K-line je nějakých 9V, takže to oboje funguje zřejmě. Samozřejmě K-line se spíná až po zapnutí klíčku, to palubní napětí má být asi trvalé. Otázkou tedy zůstává, jestli tam můžu beztrestně přivést 12V na ten pin, aby šlo měřit a nic se nestane, nebo tedy ničemu tím neublížím.
Vyzná se v tom někdo tak moc? Já sám jsem sice vystudovaný diagnostik, ovšem auto proberu jakmile k němu připojím kabel a pc. Ještě nikdy jsem nemusel řešit právě tuto situaci kdy by zásuvka nešlapala.
-
smazany clen - FK
Takže kdyby náhodou někdo řešil stejný problém jako já, tak se stačí podívat do schémátka a je hned vše jasné. Kostra i +12V jsou trvale přivedeny z vhodných bodů na autě. V případě 12V je tam vřazená ještě 10A pojistka, takže pokud někdo bude taktéž předělávat kabeláž, hlavně ji tam nězapomeňte dát. Jinak kontakt 7, neboli informační linka jednotky je pak vedena přímo od ní.
No a co jsem tedy naměřil:
6 Nalezeny chyby:
01265 - Ventil EGR (N18)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky - jelikož jsem ho měl odpojený nějakou dobu když jsem testoval zvýšení výkonu motoru bez egr, není se čemu divit
01050 - Hlidani zhavicich svicek
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky - byly tam špatné žhavičky, které byly už dávnov vyměněny, ale v paměti to samozřejmě zůstalo
01052 - Potenciometr signalu zatireni (G157)
28-10 - zkrat na plus - Sporadicky - tohle tedy nevím že bych něco dělal s potenciometrem kromě toho že jsem ho ladil změnou pozice. Ovšem ten zkrat nevím, nevím. No uvidím co to bude říkat při další kontorle
01204 - Snimac teploty motoru (G27)
30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky - měl jsem taktéž odpojen, když jsem zkoušel žhavičky
01169 - Dverni kontaktni spinac: strana ridice (F2)
29-00 - zkrat na kostru - tohle musím prověřit, jestli to tam zase bude
01209 - Signal otacek ke svorce W alternatoru
03-00 - zadny signal - starý alternátor měl téměř ulámaný drát snímače otáček s totálně zaoxidovaným kontaktem, takže se není čemu divit. Jak jsem ho dával nově, tak kabeláž předělával, takže už konečně řj i dostává informace o otáčkách.
Tedy ve finále jsem naměřil většinou závady, které jsem očekával díky tomu, že to jsou čidla, která byla někdy odpojená. Uvidím co to bude hlásit po ujetí nějakých kilometrů znovu a jak se teď bude auto chovat.
Jo mimochodem jsem rovnou projel testy všech akčních členů a čidel a vše je v pořádku, což mě až udivuje na tak starém autě, ale tím líp.
Jen jediná věc co jsem netestoval jsou airbagy. Nevím totiž, jestli si to "troufnout", jelikož nabíhá ono známé hlášení, že je to starý auto a můžu je tím definitivně oddělat pokud se to neshodne. Zkoušel jste to někdo? Tedy spíše tuhle varovnou část normálně ignorujete, nebo na to fakt dávat pozor a vykašlat se na to?
No a co jsem tedy naměřil:
6 Nalezeny chyby:
01265 - Ventil EGR (N18)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky - jelikož jsem ho měl odpojený nějakou dobu když jsem testoval zvýšení výkonu motoru bez egr, není se čemu divit
01050 - Hlidani zhavicich svicek
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky - byly tam špatné žhavičky, které byly už dávnov vyměněny, ale v paměti to samozřejmě zůstalo
01052 - Potenciometr signalu zatireni (G157)
28-10 - zkrat na plus - Sporadicky - tohle tedy nevím že bych něco dělal s potenciometrem kromě toho že jsem ho ladil změnou pozice. Ovšem ten zkrat nevím, nevím. No uvidím co to bude říkat při další kontorle
01204 - Snimac teploty motoru (G27)
30-10 - preruseni n.zkrat na plus - Sporadicky - měl jsem taktéž odpojen, když jsem zkoušel žhavičky
01169 - Dverni kontaktni spinac: strana ridice (F2)
29-00 - zkrat na kostru - tohle musím prověřit, jestli to tam zase bude
01209 - Signal otacek ke svorce W alternatoru
03-00 - zadny signal - starý alternátor měl téměř ulámaný drát snímače otáček s totálně zaoxidovaným kontaktem, takže se není čemu divit. Jak jsem ho dával nově, tak kabeláž předělával, takže už konečně řj i dostává informace o otáčkách.
Tedy ve finále jsem naměřil většinou závady, které jsem očekával díky tomu, že to jsou čidla, která byla někdy odpojená. Uvidím co to bude hlásit po ujetí nějakých kilometrů znovu a jak se teď bude auto chovat.
Jo mimochodem jsem rovnou projel testy všech akčních členů a čidel a vše je v pořádku, což mě až udivuje na tak starém autě, ale tím líp.
Jen jediná věc co jsem netestoval jsou airbagy. Nevím totiž, jestli si to "troufnout", jelikož nabíhá ono známé hlášení, že je to starý auto a můžu je tím definitivně oddělat pokud se to neshodne. Zkoušel jste to někdo? Tedy spíše tuhle varovnou část normálně ignorujete, nebo na to fakt dávat pozor a vykašlat se na to?
-
smazany clen - FK
Nevím jak se vyznáš v diagnostice aut (podle řeči tedy ne), ale bag opravdu vystřelit díky diagnostice nemůže. Jinak přenastavení na feldě taky moc nepořešíš, protože přes pc skoro nic nejde. Většina věcí je nastavitelná, ale jedině regulací přímo na čidlech, která nastavuješ podle měřených hodnot co vidíš na pc.
Jinak jsem to byl večer projet a opět se tam projevila ta závada 01052 - Potenciometr signalu zatireni (G157)
28-10 - zkrat na plus - Sporadicky
Něco tedy asi s potenciometrem nebude v pořádku. Zajímavé je, že dává skvělé hodnoty v celém rozsahu. Ale jakmile se s autem jede, tak pak nahlásí sporadickou chybu. Možná tedy také bude závada někde v kabelech že by se přerušoval signál když to třepe.
Jinak jsem to byl večer projet a opět se tam projevila ta závada 01052 - Potenciometr signalu zatireni (G157)
28-10 - zkrat na plus - Sporadicky
Něco tedy asi s potenciometrem nebude v pořádku. Zajímavé je, že dává skvělé hodnoty v celém rozsahu. Ale jakmile se s autem jede, tak pak nahlásí sporadickou chybu. Možná tedy také bude závada někde v kabelech že by se přerušoval signál když to třepe.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
K těm pytlům....cituji......
Řídící jednotky airbagů montované do vozů koncernu VW roku výroby
cca leden 00 až březen O1 mohou obsahovat softwarovou chybu, která
způsobí trvalou disfunkci ŘJ již jen při navazování komunikace.
Konkrétně se jedná o řídící jednotky objednacích čísel 6QO 909 605 a
jakýkoli index např. 6Q0 909 605 H. Přesvědčte se, zda právě ve Vašem
voze není tato jednotka namontována,před tím, než ji začnete oslovovat
jakoukoli počítačovou diagnostikou!!! Tato jednotka mohla být montována
do jakéhokoli modelu koncernu VW.
ŘJ airbagu se nachází na středovém tunelu vedle plynového pedálu.
Podle štítku, který je nalepen na ŘJ, lze zjistit, zda se jedná
o rizikovou ŘJ, či nikoliv.
Cca v březnu 01 výrobce nahradil tuto ŘJ jinou, s číslem 1C0 909 605.
Zde se tato závada neprojevila. Náhrada byla provedena i v oblasti
náhradních dílů.
V případě, že se tato riziková ŘJ osloví, zapíše do paměti závad
závada 65 535- řídící jednotka vadná, rozsvítí se trvale kontrolka
Airbagu a systém je vyřazen z činnosti
Řídící jednotky airbagů montované do vozů koncernu VW roku výroby
cca leden 00 až březen O1 mohou obsahovat softwarovou chybu, která
způsobí trvalou disfunkci ŘJ již jen při navazování komunikace.
Konkrétně se jedná o řídící jednotky objednacích čísel 6QO 909 605 a
jakýkoli index např. 6Q0 909 605 H. Přesvědčte se, zda právě ve Vašem
voze není tato jednotka namontována,před tím, než ji začnete oslovovat
jakoukoli počítačovou diagnostikou!!! Tato jednotka mohla být montována
do jakéhokoli modelu koncernu VW.
ŘJ airbagu se nachází na středovém tunelu vedle plynového pedálu.
Podle štítku, který je nalepen na ŘJ, lze zjistit, zda se jedná
o rizikovou ŘJ, či nikoliv.
Cca v březnu 01 výrobce nahradil tuto ŘJ jinou, s číslem 1C0 909 605.
Zde se tato závada neprojevila. Náhrada byla provedena i v oblasti
náhradních dílů.
V případě, že se tato riziková ŘJ osloví, zapíše do paměti závad
závada 65 535- řídící jednotka vadná, rozsvítí se trvale kontrolka
Airbagu a systém je vyřazen z činnosti
-
smazany clen - FK
Tak jsem dnes ty bagy projel taky a samozřejmě tam závady byly.
2 Nalezeny chyby:
00588 - Roznetka airbagu (strana ridice) (N95)
32-10 - hodnota odporu prilis velka - Sporadicky - nejspíš kroužek pod volantem
00532 - Napajeci napeti
07-10 - signal prilis nizky - Sporadicky - to bude asi pozůstatek jak přestal dobíjet dříve alternátor na chvilku
Tedy vymazal jsem a za pár dní to opět projedu. Je mi celkem jasné, že tam asi zase bude 00588, což bude závada v kroužku pod volantem, což je prý dost klasika u těchhle aut. Tedy nemáte někdo číslo toho kroužku jako dílu z ETKY, nebo přímo samotný funkční kroužek co by třeba někomu zbyl po přehození volantu za jiný?
2 Nalezeny chyby:
00532 - Napajeci napeti
07-10 - signal prilis nizky - Sporadicky - to bude asi pozůstatek jak přestal dobíjet dříve alternátor na chvilku
Tedy vymazal jsem a za pár dní to opět projedu. Je mi celkem jasné, že tam asi zase bude 00588, což bude závada v kroužku pod volantem, což je prý dost klasika u těchhle aut. Tedy nemáte někdo číslo toho kroužku jako dílu z ETKY, nebo přímo samotný funkční kroužek co by třeba někomu zbyl po přehození volantu za jiný?
-
Josh123456 - FK
Přímo kroužek doma nevedu, ale číslo z etky bych měl najít. Kouknu seZbysek píše:Tak jsem dnes ty bagy projel taky a samozřejmě tam závady byly.
2 Nalezeny chyby:
00532 - Napajeci napeti
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tady máš ten kroužek....Zbysek píše:Tak jsem dnes ty bagy projel taky a samozřejmě tam závady byly.
2 Nalezeny chyby:
00532 - Napajeci napeti
http://www.skoda-dily.cz/index.php?acti ... U0.959.653
jinak je možný že tam je ta závada zapsaná z minulosti kdy měl někdo sundaný pytel a zapnul zapalování - možná jsi to byl i ty,ale to ti přece musela svítit kontrolka pro pytle,ne?
-
smazany clen - FK
Kontrolka pro pytle svítila už pěkně dlouho, takže jsem vyhodil žárovku ať mě nesere. Teď jsem se konečně dostal k tomu zdiagnostikovat si to a tak to začínám řešit. Uvidím co to řekne po pár dnech jezdění.
Jinak s tím spínačem dveřním je to tak, že u diesela nejsou spojené přímo k sobě, ale je opravdu zapojen každý zvlášť, protože přes řidičovy dveře se sám předžhaví motor.
A díky za odkaz. Já to hledal na škoda dílech jen podle názvu a nedařilo se.
Jinak s tím spínačem dveřním je to tak, že u diesela nejsou spojené přímo k sobě, ale je opravdu zapojen každý zvlášť, protože přes řidičovy dveře se sám předžhaví motor.
A díky za odkaz. Já to hledal na škoda dílech jen podle názvu a nedařilo se.
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Protože co se týká dveřních spínačů tak je pouze chyba 1169.Jiný dveřní spínače nejsou do chyb zavedený.Asi už jen z důvodu že jsou ty spínače propojený.mikka píše:Ty dveřní spínače jsou podle schémat opravdu propojené už v zadním svazku.
Že vono to žhaví i při otevřených dveřích spolujezdce?
Ale proč potom VAG píše závadu na straně řidiče?
-
xXxTRA - FK
Re: VAG - kde najdu zásuvku diagnostiky
zdravim, nejakeho konektoru vedle pojistkovky jsem si nevsiml... mam felicii r.v.94 - to znamena hned ty prvni modely, takze redukci pro favorit, ano?
-
Marty_pv - FK
Re: VAG - kde najdu zásuvku diagnostiky
Pokud není konektor vedle pojistkovky, tak redukci na favorita a konektor vedle nádobky aktivního uhlí v motorovým prostoru