jak to je? PRÁCE

pokec o všem možném i nemožném
Moltician - FK

jak to je? PRÁCE

Příspěvek od Moltician - FK »

Prosím Vás, můžete mi někdo říct zda je to možné? Byl jsem vybrán z výběrových řízení na pozici obsluha čerpací stanice (SHELL) a jsem tam 15hodin každý 2.den a mám tam být takhle měsíc. A jak jsem tak pochopil, tak za měsíc odvedené práce nedostanu ani korunu!!! Dělám tam normálně vše, tak jako zaměstnanec. A to nepočítám kolik benzínu projedu. je to cca 17km od mého nynějšího bydliště, pak to budu mít blíže, až budeme na trvalo na baráku. ale zajímá mě, zda je v dnešní době tohle normální. Děkuji
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Re: jak to je? PRÁCE

Příspěvek od xmorfeuz »

to mas dobry, jeden den 15hod a druhy den volno :thumright:
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

jak za měsíc nedostaneš ani korunu nechápu....:-)
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

to musí bejt snad napsaný ve smlouvě toto ne?
Moltician - FK

ja tedka jeste nemam smlouvu, udajne se mam zaucit. prvne to bylo 14dni...chodim tam od 27.12. a jak to tak vypada tak smlouvu budu mit od 1.2.to budu oficialni zamestnanec. tedka tam jsem pouze na zauceni. takze tam delam mesic zadara. kdyby me aspon proplatili ten benzin. uz mi rozumite. ptam se zda je mozne totok
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Spíš se obávám toho, že je možný, že ti za měsíc před podpisem smlouvy řeknou čau a vezmou si někoho dalšího "na zaučení"...
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Pokud si totok nechas libit,tak to mozne je. Minimalne o ten benzin bych si rekl. Od toho je prece zkusebni lhuta (normalne placena)
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

podle me bys mel mit smlouvu i na zauceni,neco jako ,,zkusebni doba" a pak by ti meli smlouvu prodlouzit na dobu neurcitou,myslim ze kdyz nemas smlouvu,tak nemuzes ani nejak vymahat penize protoze tam vlastne ,,nepracujes"
Moltician - FK

no oni tedka prechazi na shell drive byla jina benzinka a tak potrebuji dalsiho, pac budou nonstop. ale tak to by mi zas neukazovali kde maj sejfi a kam schovavaj penize atd. je tam se mnou jeden co me ma zaucovat ale ten sedi porad v kanclu a surfuje po netu. a ja delam tam sam.prvnich par dnu tam byl se mnou ale tedka uz ne. taky mam z toho obavy
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Jeste by me zajimalo jak bys resil pracovni uraz hm?
Marwin - na dobu neurcitou ti dat nemusi. Dela se to tak,ze se porad prodluzuje smouva na dobu urcitou.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

tak se tam holt asi budes muset slusne nekoho zeptat,protoze nikomu by se nelibilo pracovat zadarmo
alesh: to je samozrejme pravda
Moltician - FK

vis co, ja mam obavy ze kdyz se optam na ty penize tak poletim. v dnesni dobe si zamestnavatel muze dovolit cokoliv
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

zamestnavatel sice muze cokoliv,ale zeptej se sam sebe jak se k tobe chovaji a jestli ti to za to stoji, a vhledem k tobe,ze ma ta firma diky tobe nejakej zisk,tak by ti to meli zaplatit,ledaze by ted behem zaucovani nekdo hrabal tvoje penize
Naposledy upravil(a) MARWiN dne ned 09. led 2011 11:03:10, celkem upraveno 1 x.
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Presne tak, kdyz to akceptujes,tak je v tomhle podporujes. A pokud nemas zadnou smlouvu,tak to ale uplne klidne muze dopadnout jak napsal PetrMPI.
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

dělat někde bez smlouvy a ještě k tomu bez peněz je přinejmenší divný... vždy když jsem byl ve zkušební době tak jsem měl smlouvu a mzdu!!!!
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Moltician - FK

ok tak ja se nejak na to zeptam ale spis mi slo o to, jestli to proste musim mit zaplaceny, nebo je to normalni ze se to neproplaci.
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Normalni to urcite neni ;)
Moltician - FK

a ani nechteli podepsat hmotnou zodpovednost a nic. a hned me dali ke kase.... je mi to cely nejaky divny
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Notak si poslední den vem z kasy 50 litrů a když ti nedají smlouvu, tak si je necháš a když jo tak je vrátíš:)
lucistrnad - FK

Příspěvek od lucistrnad - FK »

Tak to by mi přišlo poněkud divné.Však i učňům dávají smlouvy a peníze za praxi atd.MAnžel se takto také zaučoval,ale platili mu normálně mzdu a měl i pracovní smlouvu.Jak to potom chtějí odvést do daní,pojištění,do důchodu atd.?a co když se ti něco stane?A nebo to můžeš udělat takto : Oficiálně tam neděláš,tak si peníze od zákazníků bez do kapsy a je to.JE to při nejmenším dosti divné ... :?
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

To, že ti nedali podepsat hmotnou odpovědnost a jseš na kase je divný, ale zase máš jistotu, že když bude maňas tak po tobě nemůžou nic chtít. Jinak ohledně té smlouvy bych si došel na Úřad práce, tam ti poradí co a jak. A klidně bych se zeptal nějakýho šéfa co a jak kolem peněz. Když tě budou chtít vyhodit tak tě stejně vyhodí dříve nebo později a najdou si někoho dalšího. Ty jsi nastupoval z evidence pracáku nebo ne.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
favo

Příspěvek od favo »

Pokud někde pracuješ musíš mít řádnou pracovní smlouvu a to jako zaměstnanec i jako brigádník. Pokud jí nemáš tak nejsi zaměstnanec a nemáš nárok na peníze. Navíc se obávám toho že pracovní doba 15 hodin je proti zákoná. Co se týká zaškolení je to normální věc pracovního poměru kdy máš zkušební dobu běžně 3 měsíce (případně dohoda nebo i bez zkušební doby, není podmínkou) během které se zapracuješ a Ty i zaměstnavatel během této doby poznáte zda to má dál smysl či nikoliv. I za tuto dobu Ti náleží mzda a to dle pracovní smlouvy či platovém výměru který musí být součástí pracovní smlouvy. Pokud ani tohle nemáš , tak mám pocit že jsi jen hodně levná výpomoc do doby než Tvůj nýnější flek obsadí někdo jiný.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Je to nějaké divné, ale pokud o tu práci stojíš tak tam ten měsíc vydrž, jen si zjisti kdo za tebe platí pojistné (ať se za pár roků nedivíš). Mezitím si spočítej kolik budeš mít hodin x minimální mzda a kdyby tě chtěli náhodou vyhodit na konci měsice tak si za to naber benzín-olej......
Jestli je to nějaká levárna tak ti majitel nic neudělá, maximálně ti někdo potom poupraví vyzáš nebo auto.
Je to nezáviděnihodná situace. U nás v továrně přes agentury pracují taky běžně lidi bez smlouvy a peníze mají naruku. Ale ty peníze jim dají. Personální oddělění takové věci neřeší a dělá že otom neví.
To máte ten kapitalismus :pukel: :pukel:
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Moltician - FK

jj nastupoval jsem z evidence pracaku. mam jet udajne na skoleni na sazku do ostravy. poprve mi pan sef rekl, ze tam pojede hned po novym roce, a tedka mi rekl, ze tak behem 14dnu... takze je vic nez jasne ze tento postup neni normalni. jenze nemam se jak domoci prava nikde. jediny dukaz ze jsem tam pracoval jsou mnou podepsane doklady z platebnich karet
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Pokud ti tuto práci sjednal UP, tak by to mělo být v pořádku, max. majitel je bordelář. Navíc podle mne za tebe bude čerpat dotaci od státu za vytvořené místo. Tak bych to tak tragicky neviděl.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Moltician - FK

nn me to nesjednal pracak. ja jsem jen v evidenci pracaku. nasel jsem tuto praci na webu pracaku a pak se mi ozvali. ale sef mi rekl ze at jeste nechodim na pracak nic rikat...
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Treba za ten mesic dostanes prachy normalne na ruku bez nejakeho papiru a vydelate na tom vsichni :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

:P :P :P Takže ty jsi vedenej na pracáku a načerno makáš na benzínce?? Ty voe to jsi v pěkným průseru. Až tě někdo práskne, tak můžeš dostat pokutu a ještě budeš muset vrátit sociální dávky co ti vyplácí pracák a i co za tebe hradí.
Moltician - FK

sef mi rekl ze tam musim byt tech 15hodin at mam co nejdriv smlouvu a penizky..
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Tak bacha na to!! Od letoška si už nesmíš (nemůžeš) legálně přivydělat. Takže se oba dopouštíte podvodu. Až s tebou vyjebe tak si můžeš jit stěžovat tak maximálně na lampárnu.
Moltician - FK

no ale ja nedostavam od pracaku ani korunu....a jaky prividelavani kdyz tam mi taky nezaplati....
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

Co jsem si precetl, tak s tebou nekdo (sef) vymeta jak s hadrem. Bez smlouvy makat legalne nejde. A zadarmo nedelaji ani kopaci z vychodu :). Prece jsi musel mit nejaky pohovor a tam jste se domluvili na jake pozici budes pracovat (se zaucovat) a za jakou mzdu. Na zaskoleni je zkusebka. Kdyz jsi flek sehnal z pracaku, tak vi pracak, ze uz pracujes? Plati ti firma ted zdravotni a socialni pojisteni? A byt bez smlouvy a utrpet pracovni uraz, tak neuvidis ani korunu ;)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
hledacz - FK

Příspěvek od hledacz - FK »

Tak zatím to má dobrý, sociální a zdravotní za něj platí ÚP. Jenže sranda je v tom, že on vlastně nevydělává, natož si přivydělává, když nemá ani smlouvu a ani neví jestli dostane peníze. Tudíž pracuje ZADARMO, a to zákon nezakazuje. Osobně bych to viděl tak, že pokud ho vezmou od 1.2. 2011 na trvalý pracovní poměr, tak mu ty peníze za leden zřejmě vyplatí bokem.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Moltician píše:no ale ja nedostavam od pracaku ani korunu....a jaky prividelavani kdyz tam mi taky nezaplati....
To že ti ÚP neplatí podporu v nezaměstnanosti, neznamená, že stát nic nestojíš. Stát za tebe platí sociální a zdravotní + výdaje s tím,že jsi v evidenci ÚP.
Pokud tě tam někdo uvidí, tak jen těžko budeš vysvětlovat, že děláš 15 hodin denně zadara. Lidi jsou svi... a někdo tě práskne, kor, když děláš na pumpě, kde přicházíš do styku se spoustou lidí.
Moltician - FK

takze jsem na tom skodnej 2x to je teda super. no nic musim se natvrdo zeptat a kdyztak proste se sbalim a pujdu
to je hnus ta dnesni doba!!!!!
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Podle toho co zde čtu soudím, že nemáš tejně moc na výběr, tak to hlavně nikde moc nevytrubuj, vydrž do konce měsíce a třeba ti něco dá a potom dostaneš řádnou smlouvu. Jestli s tebou chce vyjebat, tak to stejně udělá a na tom nic nezměníš.
Každá zkušenost i negativní je dobrá. Příště si dáš větší pozor. Přeji ti ať to dobře dopadne.
Moltician - FK

jj dekuji. no uvidime kazdopadne se nejak setrne zeptam. nechtel jsem hned moc starat do toho.
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

103457 píše:Až tě někdo práskne, tak můžeš dostat pokutu a ještě budeš muset vrátit sociální dávky co ti vyplácí pracák a i co za tebe hradí.
Amen. Tohle je ale prvni vec na kterou te upozorni pri evidenci na pracaku - vlastni zkusenost. Takze se divim,ze se divis :shock:
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Ještě jedna rada , na odpracované hodiny,délku směn atd...... dneska moc nikdo nedbá. Ty si musíš uvědomit jestli je pro tebe práce (peníze) důležitá a podle toho se musíš zařídit (smířit) Já to mám taky od-do kdykoliv firma potřebuje zákon nezákon, v případě , že se začnu ohrazovat i když mám podle zákoníku pravdu, je to cesta "do pryč" .
Bohužel takhle to dneska v soukromém sektoru je a bude ještě hůř. A čím je člověk starší tím víc si to uvědomuje a má strach z budoucnosti. Nejhorší však na tom je ta bezmoc. A nikdo se tě nezastane, každý má strach.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

molitane: ty jsi sen kazdeho zamestnavetele, zamestnanec ktery pracuju zadarmo a drzi hubu 8-)

proste novodoby cesky otrok
Moltician - FK

dekuji :D
Moltician - FK

jako pro me je ted prace dulezite, konecne jsem po dlouhe dobe neco nasel a i me to bavi, a prave nechtel bych aby to dopadlo spatne. :cyclops:
hledacz - FK

Požadovaná profese:
Prodavač (52119)
Počet volných míst: 2
Pracoviště a kontakty
Firma: LUKOIL Czech Republic s.r.o., IČ 27632491
Pracoviště: LUKOIL Czech Republic s.r.o. - prac., Lipenská 1128/52, Hodolany, 779 00 Olomouc 9 Olomouc
Komu se hlásit: Jiří Barveníček, tel.: +420 585 313 472, e-mail: praceolomouc@lukoil.cz
Vlastnosti volného místa
Směnnost: Jednosměnný provoz
Pracovní úvazek: Plný
Pracovněprávní vztah: Pracovní poměr
Minimální stupeň vzdělání: Střední odborné (vyučen)
Pracovní poměr: od 6.1.2011
Mzdové rozpětí: od 12 000 Kč
Poznámka k volnému místu: OBSLUHA ČERPACÍ STANICE - vzděl. vyučen, provoz nonstop, praxe v obchodě výhodou. Zasílejte POUZE životopisy na výše uvedený email.
Poslední změna: 7.1.2011 13:36:59, Úřad práce v Olomouci, ref.: OLA493035U, číslo volného místa: 2 419 250 714, poslat dotaz zaměstnavateli:
Moltician - FK

jj to vim tam se ozyval uz nekolikrat a stale nic, a porad to maji na uradu prace, ale poslu zivotopis znova, to mi nic neudela :)
hledacz - FK

Moltician: Snažil jsem se jen pomoct, navíc když jsi říkal, že tě ta práce baví. Tak držím palce, ať se vše vyjasní a nakonec ti nějaký ten trvalý pracovní poměr vyjde a nedej se! :thumleft:
Moltician - FK

dekuju moc :oops: :flower:
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Tak tohle jistě normální postup zaměstnavatele neni.
Chápu, že tu práci chceš, že ji tam navíc třeba moc nemáte, ale za sebe můžu říct, že kdyby mě někdo řekl, že první měsíc makám zadara a bez smlouvy, okamžitě dávám zpátečku. Z toho už je totiž vidět, co za zaměstnavatele to je a jistě by jsi časem narazil i na jiné nestandartní postupy, pochopitelně negativního rázu.
Je to prostě vychcánek......
Ovšem chápu, že když neni práce je to problém.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Moltician píše:jj to vim tam se ozyval uz nekolikrat a stale nic, a porad to maji na uradu prace, ale poslu zivotopis znova, to mi nic neudela :)
Já být tebou tak tam normálně natvrdo zajdu, vezmu sebou životopis a jdu přímo za tím člověkem co je uveden jako vedoucí komu se hlásit a s tím se domluvím osobně. Vždy je lepší jednat osobně než po e-mailech, navíc to máš v místě bydliště takže no problém a nic tím nezkazíš.
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Moltician - FK

ja se teda zeptam na to jak to teda je a uvidim jestli se mnou vymete nebo ne.
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Minimálne by som žiadal preplatenie cestovných nákladov na ruku každý týždeň. Z reakcie toho človeka uvidíš, či ťa neťahá za nos ;)
Mne to totiž znie ako pekný odrb. Bez nejakej zmluvy, aspoň "do zásuvky", si úplne nekrytý a môže ťa vyliať po mesiaci úplne legálne :(
Odpovědět