Co se mě nestalo - jdu z práce, sednu do rozpálenýho auta, nakopnu motor, zblejsknu na palubce červený světlo...v prvním okamžiku sahám po ručce, ale...kua...to není kontrolka ručky, to je kontrolka brzd!!!Dopr. co se zase děje! Tak hned vlezu do motoru - kapalina cca 5mm pod maximem, konektor ok. Šlapu na pedál a ten se jeví ok, kolem kol žádný kaluže brzdovky... Tak jsem vyrazil domů a nervózně furt koukal na tu svítící červenou mrchu...Dojel v pohodě. Pak vypínám motor a ve spínačce krapet luplo - klíček nebyl celou dobu po startu v té správné poloze, prostě visel. Netočilo to startér, ale ani nerozeplo tu zkoušku před startem jak se rozsvítí kontrolky. Hned jsem vzpomenul, že mi občas zasekává klíček při startu, musím mu krapet pomoct občas zpátky. Tak to je celá záhada, dávám tu jen jako zkušenost...
Kontrolka brzd - zajímavá zkušenost
-
borlan - FK
Kontrolka brzd - zajímavá zkušenost
Dlouho jsem váhal kam zařadit tohle vlákno, asi mohlo být v brzdách, ale zase...
Co se mě nestalo - jdu z práce, sednu do rozpálenýho auta, nakopnu motor, zblejsknu na palubce červený světlo...v prvním okamžiku sahám po ručce, ale...kua...to není kontrolka ručky, to je kontrolka brzd!!!Dopr. co se zase děje! Tak hned vlezu do motoru - kapalina cca 5mm pod maximem, konektor ok. Šlapu na pedál a ten se jeví ok, kolem kol žádný kaluže brzdovky... Tak jsem vyrazil domů a nervózně furt koukal na tu svítící červenou mrchu...Dojel v pohodě. Pak vypínám motor a ve spínačce krapet luplo - klíček nebyl celou dobu po startu v té správné poloze, prostě visel. Netočilo to startér, ale ani nerozeplo tu zkoušku před startem jak se rozsvítí kontrolky. Hned jsem vzpomenul, že mi občas zasekává klíček při startu, musím mu krapet pomoct občas zpátky. Tak to je celá záhada, dávám tu jen jako zkušenost...
-
mrazluide
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka brzd - zajímavá zkušenost
To stejné se stalo už i mě.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jo to je klasika. cekej ze se ti spinacka brzy rozpadne....
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Jurka - FK
No kluci na nic nečekat a hned tu spínačku vyměňte..... nebo se vám stane to co mě a budete v prdeli... měl sem nastartovaný auto a s klíčkem šlo jen znova startovat (málem sem zničil startér) ale nešlo chcípnout po chvilce hraním si s tím sem to chcípnul haluzově nastartoval a už nešlo udělat nic...kaput...pak sem to vyměnil tu spínačku a starou si rozebral a nedívím se že se to posralo..je tam snad milión součástek... Radši hned vyměňte než Vás to někde nechá...není to moc příjemný
-
borlan - FK
Kua...žádná potěšující zpráva teda...Nová spínačka = nové klíče? Nebo tu část pro klíč mohu zachovat a blbne zbytek který se dá vyměnit? A to bych absolvoval tu vyfikundaci s odvrtáním šroubu? Kua kua... 
-
Jurka - FK
Ne to kam strkáš klíč nemusíš...zatím je ješta taková věc na kterou jsou připojený ty dráty...mě stála 230kč nejhorší je to že se to musí celé vyndat a to je sada protože tam sou všude ty ulamovací šrouby...já sem je tam naštěstí už neměl.. dřívější majitel to nahradil normálními imbusy, tak sem to měl za chvilu...borlan píše:Kua...žádná potěšující zpráva teda...Nová spínačka = nové klíče? Nebo tu část pro klíč mohu zachovat a blbne zbytek který se dá vyměnit? A to bych absolvoval tu vyfikundaci s odvrtáním šroubu? Kua kua...
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Mě zase vypálená spínačka zrušila startér (spustil se za chodu) a hned na to pak i nově vyměněný. Naštěstí kamoš autoelektrikář to měl za dobrou cenu a z těch dvou udělal opět jeden funkční.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
borlan - FK
Tak těch 230 bych zkousnul. Teď už jen jak je to s těma šroubama - mám dojem, že tam není původní spínačka (byl bordel v klíčích), tak na to mrknu jestli tam nemám normální šrouby...Uvidím všechno jen tak když lehnu pod palubku? Nebo musím něco odmontovat předem? Asi založím spec. vlákno...Jurka píše:Ne to kam strkáš klíč nemusíš...zatím je ješta taková věc na kterou jsou připojený ty dráty...mě stála 230kč nejhorší je to že se to musí celé vyndat a to je sada protože tam sou všude ty ulamovací šrouby...
-
Jurka - FK
Odděláš ten plast pod volantem a od spínačky tam povede železnej kus k řídíci tyči...na té tyči to drží objímka na které jsou dva šrouby z levé strany..mrkni na ně a uvidíšborlan píše: Tak těch 230 bych zkousnul. Teď už jen jak je to s těma šroubama - mám dojem, že tam není původní spínačka (byl bordel v klíčích), tak na to mrknu jestli tam nemám normální šrouby...Uvidím všechno jen tak když lehnu pod palubku? Nebo musím něco odmontovat předem? Asi založím spec. vlákno...
-
borlan - FK
To by šlo. Mrknu a podle toho se bude odvíjet další činnost. Dík!Jurka píše:Odděláš ten plast pod volantem a od spínačky tam povede železnej kus k řídíci tyči...na té tyči to drží objímka na které jsou dva šrouby z levé strany..mrkni na ně a uvidíš
-
IMO17 - FK
Ale ak chceš meniť len elektrickú časť spinacej skrinky nemusíš vyťahovať tie ulamovacie šroby!To jedine keby si menil tú časť kam patrí klučik.
Stačí ak daš dole volant(ale ani ten nemusiš,len kôli tomu aby si sa dostal k šrobiku čo drží vrchnú časť plastu obloženia volantu) a zo spodu iba ten dlhý plast na jednom šrobe a uvidiš 4 šroby ktoré povolíš a môžeš spustiť volantovú tyč nižšie aby si vymenil tú elektrickú časť.Drží na dvoch červíkoch.Ale pozor pri spúšťaní volantovej tyče,aby si nevytrhol káblik ku krúžku na IMOBILIZER.Je to taký krúžok na spínacej skrinke.A ešte pozor na kábliky aby sa ti nevytiahli a potom si nešpekuloval kam ktorý patrí.
Stačí ak daš dole volant(ale ani ten nemusiš,len kôli tomu aby si sa dostal k šrobiku čo drží vrchnú časť plastu obloženia volantu) a zo spodu iba ten dlhý plast na jednom šrobe a uvidiš 4 šroby ktoré povolíš a môžeš spustiť volantovú tyč nižšie aby si vymenil tú elektrickú časť.Drží na dvoch červíkoch.Ale pozor pri spúšťaní volantovej tyče,aby si nevytrhol káblik ku krúžku na IMOBILIZER.Je to taký krúžok na spínacej skrinke.A ešte pozor na kábliky aby sa ti nevytiahli a potom si nešpekuloval kam ktorý patrí.
-
X-ferda - FK
taky se mi ted stalo, ze mi sviti kontrolka brzd a ABS..auto brzdi normalne, taky nikde nevidim kaluz brzdovky....nevim co s tim 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak mrkni na spínač co je ve víčku nádržky brzdové kapaliny.Jinak diagnostika,co je tam konkrétně za chybu.