Jenže, píšou do 12.97 a já potřebuju na r.v. 2000, je v těch kloubech rozdíl, nebo je to jen nějakej blud
Homokinetické klouby - do 98 / od 98 rozdíly
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Homokinetické klouby - do 98 / od 98 rozdíly
Čaute. Čeká mě výměna homoušů a našel jsem homokineťák meyle za pěknou cenu: http://autodilykrc.cz/eshop/detail/klou ... c03dc60955
Jenže, píšou do 12.97 a já potřebuju na r.v. 2000, je v těch kloubech rozdíl, nebo je to jen nějakej blud

- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Homokineťáky - -12.97/98- rozdíl?
Podle Etky je pouze jeden typ.
No nechci ti do toho kecat ale já bych raději koupil dražší Spidan.
A tady máš další....pokud chceš co nejvíc šetřit.
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
No nechci ti do toho kecat ale já bych raději koupil dražší Spidan.
A tady máš další....pokud chceš co nejvíc šetřit.
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html
Meyle bych se nebál s tou značkou mam jenom dobrý zkušenosti
k tomu kloubu co vim tak se to měnilo někdy v době favoritu pak už jsou všechny klouby stejný
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Sadra podľa mňa nie sú
viem že v 97/8 sa to lomilo , sú iné manžety - jeden typ má pri páske hladkú plochu a druhý taký výstupok 3mm po celej ploche - nedá sa zameniť navzájom lebo ju neupevníte
viem že v 97/8 sa to lomilo , sú iné manžety - jeden typ má pri páske hladkú plochu a druhý taký výstupok 3mm po celej ploche - nedá sa zameniť navzájom lebo ju neupevníte
-
Ahmed - FK
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Ivarek: Což Meyle by mělo bejt kvalitní, jenže sehnat to... Spidan za 1200 je docela maso.
Ahmed: O vnitřních jsem to slyšel, ale vnější nevim nevim
Sadra17: No taky myslím, proto mě to docela zarazilo.
Jako nechci kupovat nic za 200 z číny a podobně, kdyby se mi kousl kloub ve 160ti to bych neměl radost. Ale zase dát 1200 to je dost i na mě. Těch 500 se mi zdálo optimální, jenže zase tohle... jinde jsem meyle nenašel, v mototechně u nás maj nějaký za 350
-to jsem se ani neptal na značku a utíkal co mi nohy stačily
Ahmed: O vnitřních jsem to slyšel, ale vnější nevim nevim
Sadra17: No taky myslím, proto mě to docela zarazilo.
Jako nechci kupovat nic za 200 z číny a podobně, kdyby se mi kousl kloub ve 160ti to bych neměl radost. Ale zase dát 1200 to je dost i na mě. Těch 500 se mi zdálo optimální, jenže zase tohle... jinde jsem meyle nenašel, v mototechně u nás maj nějaký za 350
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Meyle má i mjauto.cz, ale za podstatně vyšší ceny http://katalog.mjauto.cz/index.phtml?kat=66&
Levněji jak Krč mají http://www.autobyznys.cz/detail25854/ci ... 6u0498099a
Levněji jak Krč mají http://www.autobyznys.cz/detail25854/ci ... 6u0498099a
ex nebožka 1,6 lpg 

tak v etce je kloub jenom jeden a hřídele jsou dvě 5/96- 9/98 a od 10/98 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
No tak to tam asi půjde. V sobotu proběhne akce "výměna", tak dám vědět jak jsem pochodil 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Takže vyměněno
Kloub sedí jak ulitý
Manžeta se mi zdála kratší než ta původní, ale to bylo možná jen tim že byla vytahaná. Takže jak říkám, sedí to 
-
Yany - FK
Robim v autodieloch a odkedy Meyle distribuje Vika, tak tomu tovaru neverim, zatial sme mali reklamacie na tlmice, termostat a predne lozisko, cena v nakupe je skoro zhodna s dielmi Vika, to este nehovorim o vyrobkoch Ferodo, toz kde je pravda a co je kvalita?
-
Yany - FK
Vnutorny klb ma 3 druhy ozubenia na triangli, vonkajsie su 2 druhy na vsetky druhy felicie idu nasadit bez problemov, model 98 ma inu manzetu, ale ked menis cely klb je to fuk. Ak jazdis 160 kup radsej Spidan.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím že spidan vydrží nějak extrémně víc. Ve FAQ je v "co kupovat:" spidan a meyle, takže by to měla být kvalita, nevěřím že by se tu záměrně šířily bludy 
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No tak on už rozdíl v ceně by měl signalizovat určitý rozdíl v kvalitě a životnosti,že jo.
Hele a do FAQ si může v podstatě napsat kdokoliv cokoliv,to bych nebral za bernou minci...
Hele a do FAQ si může v podstatě napsat kdokoliv cokoliv,to bych nebral za bernou minci...
-
Yany - FK
Teda neviem, ale Meyle distribuje AJ Vika a vravim ze za taku cenu ako Vika kupis v nakupnej cene aj Meyle, mam na predajni klby, termostaty, capy, stabilizatory a tlmice, v cene je rozdiel maximalne (na tlmicoch 2 eur s dph) to iste ako Vika je CarWell (APM), Starline (Auto Kelly), 4Max (Intercars) atd...
Dalsia celkom haluzna vec je ze napriklad brzdove dosky predne na Octaviu original a v original krabicke tak isto distribuje Vika a za nakupnu cenu lepsiu ako polske na feliciu v predajnej cene
Dalsia celkom haluzna vec je ze napriklad brzdove dosky predne na Octaviu original a v original krabicke tak isto distribuje Vika a za nakupnu cenu lepsiu ako polske na feliciu v predajnej cene
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
to teda nekoupím. vika jsem měl možnost sehnat za 250, meyle nešlo pod 460, tak to nemůže bejt podobná kvalita. Jak říkám, meyle jak ve faq, tak jinde po fórech bylo dost doporučovaný že je to dobrá kvalita. Myslím že jestli je to šmejd, tak to brzy zjistím, protože můj styl jízdy by čína dlouho nevydržela.
na internetu jsem našel tohle:
Jinak jsem se mimo jiné dočetl že vyrábí také zesílené díly s větší výdrží než originál a fabriku mají v německu. Tak nevím, řekl bych že není důvod to spojovat s vikou.

na internetu jsem našel tohle:
Kód: Vybrat vše
Meyle vyrábí náhradní díly podvozku, filtry, ložiska, uložení tlumičů, vodní pumpy, brzdové komponenty, autoelektro součástky, na automobily německé produkce, dále pak pro SEAT, SAAB, VOLVO a nákladní automobily MAN, MB, IVECO, SCANIA, RVI, VOLVO.
Náhradní díly Meyle jsou dnes už velmi oblíbené pro svoji osvědčenou kvalitu. Meyle díly se ukázaly být stejně kvalitní jako TRW, LEMFORDER, FEBI...Neřekl bych. Pouze moderátoři a admin pokud vím. Každý teda rozhodně neIvarek píše:Hele a do FAQ si může v podstatě napsat kdokoliv cokoliv,to bych nebral za bernou minci...
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Prosím nemáte niekto vybratú poloos alebo vnútorný klb a nezmerali by ste mi rozmer kam dosadá gufero - priemer a priemer drážkovania? ďakujem
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Co chceš změřit??
Mám vnitřní kliouby v garáži, nyní jsem měnil poloosy a ty pouzdra kloubů, co jsou v převodovce jsem neměnil, tak ti to můžu změřit, jen nakresli přesně co.

Uploaded with ImageShack.us
Mám vnitřní kliouby v garáži, nyní jsem měnil poloosy a ty pouzdra kloubů, co jsou v převodovce jsem neměnil, tak ti to můžu změřit, jen nakresli přesně co.

Uploaded with ImageShack.us
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
103457 - nechce sa mi to takto pozdne kresliť
proste len priemer miesta kde dosadá gufero , a priemer toho drážkovania normálne šuplerom zmerať
proste len priemer miesta kde dosadá gufero , a priemer toho drážkovania normálne šuplerom zmerať
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
http://www.uloz.to/8250371/klb-poloosi- ... wm-306-jpg toto na obrázku
ten tlmič náhodou na omeranie držiačika nemáš?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jakej tlumič? Myslíš tlumič kmitů z delší poloosy? Chceš změřit, jak se poloosa pod ním silná?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
nie myslím ten dotaz čo mám vedľa , omerať držiak na kábel abs , ale to ty asi nemáš
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak ABS nemám. ten kloub vyfotím a změřím odpoledne, až půjdu do garáže.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
horní rozměr hřídele 24,2 mmSuri píše:http://www.uloz.to/8250371/klb-poloosi- ... wm-306-jpg toto na obrázku
spodní rozměr pro gufero 40 mm
-
Vrsi - FK
vnitrni kloub poloosy pocet drazek hridele
Mam Felicii 1.6 kombi r.v. 1998 s novou tvari.
Vcera jsem chtel vymenit poloosy. Poloosy, ktere jsem koupil meli 22 zubu vnitrni / 22 zubu vnejsi kloub.
Kdyz jsem puvodni poloosu vyjmul , zjistil jsem, ze vnitrni kloub ma 33 zubu na prumeru 27 mm .
Nejak se mi nedari najit vhodny kloub.
Muzete poradit ?
Dekuji
Vcera jsem chtel vymenit poloosy. Poloosy, ktere jsem koupil meli 22 zubu vnitrni / 22 zubu vnejsi kloub.
Kdyz jsem puvodni poloosu vyjmul , zjistil jsem, ze vnitrni kloub ma 33 zubu na prumeru 27 mm .
Nejak se mi nedari najit vhodny kloub.
Muzete poradit ?
Dekuji
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 30. kvě 2011 10:48:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3 - hledat je tak tezke
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3 - hledat je tak tezke
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
a máš tam ABS z EDS?
-
Vrsi - FK
ABS mam , tu automatickou uzaverku diferencialu nevim.
Da se to nejak poznat ? Jestli je na to nejaka kontrolka tak te jsem si nevsiml.
Ale v zime se pri prokluzu ozyvali zvuky, mel jsem pocit , ze od ABS.
Da se to nejak poznat ? Jestli je na to nejaka kontrolka tak te jsem si nevsiml.
Ale v zime se pri prokluzu ozyvali zvuky, mel jsem pocit , ze od ABS.
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Kromě toho, že je to napsané na řídící jednotce ABS, je tam jiné tělo hydraulické jednotky (taková ta hliníková (nebo jaká) kostka mezi ŘJ a HBV, do které vedou trubičky) - ABS má při pohledu z boku výšku hydraulické jednotky 100 mm, zatímco ABS/EDS 130 mm, je tedy větší. Jinak normální ABS při prokluzu nezasahuje, to je tam jenom od toho, aby se neblokla kola při brzdění... Přibrzďování jednotlivých kol při prokluzu, kdy má každé kolo jiné adhezní podmínky, dělá právě to EDS. Takže....?
-
Vrsi - FK
Re: Homokinetické klouby - do 98 / od 98 rozdíly
Podle vsech indicii to vypada, ze to EDS tam skutecne mam. Vubec me nenapdlo, ze se to do felicie davalo.
Znamena to tedy, ze mam jiny diferencial potazmo drazkovani na hridelich ,a ze krome draheho originalu nesezenu nejakou druhovyrobu ci repasi ?
Znamena to tedy, ze mam jiny diferencial potazmo drazkovani na hridelich ,a ze krome draheho originalu nesezenu nejakou druhovyrobu ci repasi ?
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
ak je aj poloos hrubšia ako na klasickej felde tak to máš , hold si odkázaný na origo diely , ale ak nechceš zbavím ťa toho 
-
didan30 - FK
tvar homokinetaku???? ktory mam,,???
caute. neviem ake mam homokinetaky......stary ci novy typ??? nemam auto od novoty tak netusim....mam tie ktore maju 3 zarezy ked kuknem na ne..
viete aky je to typ???
viete aky je to typ???
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: tvar homokinetaku???? ktory mam,,???
čoveče vůbec nevím o čem mluvíš homokineťáky jsou navzájem záměnné bez ohledu na r.v. vozu
-
Surmi - FK
rozdíl je v manžetě na starý typ má méně záhybů...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak proč se ptáš, když všechno víšdidan30 píše:tak to je blbos!!! nepasuju hociako
Já tvrdím, že je to záměnné, bez ohledu na počet závitů manžety. Funguje to jak na staré, tak na nové feldě, dokonce i na favořitech od r.v. 93- vejš.
-
Marty_pv - FK
Sloučeno do správného vlákna
didan30 - ty se prosím místo rozkřikování příště soustřeď na dodržování pravidel, nikdo se tu s tebou nebude hádat ani nebudeme věštit jaké máš auto a jaký kloub (dokonce ani nepíšeš jestli vnitřní nebo vnější) když ani nedodáš fotku
didan30 - ty se prosím místo rozkřikování příště soustřeď na dodržování pravidel, nikdo se tu s tebou nebude hádat ani nebudeme věštit jaké máš auto a jaký kloub (dokonce ani nepíšeš jestli vnitřní nebo vnější) když ani nedodáš fotku
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
vonakajšie klby sú všetky rovnaké akurát v 98 sa delila na iný typ manžety , stará má hladkú plochu novšia má drážku po obvode a lepšie drží http://skoda-virt.cz/cz/forum/podvozek- ... 8#p2612348 stačí čítať
-
OUTDOOR
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně vnitřního kloubu poloosy, musím jej vyměnit, jelikož v něm začíná lupat a létá z něj mazivo. Zaujal mě tento, kupoval jste jej někdo odtud a dával na starý typ? V popisu zboží mají právě docela bordel, mají tam uvedeno, že je pro Favorit od 5/93 a Felicie od 10/98 a v tabulce pod produktem mají uvedeny i starší Felicie (ale pokud je pro Favorit, tak by měl být i pro starší Felicie), přitom co jsem se zde dočetl, tak to vypadá, že se to právě liší, starý a nový typ. Také jsem se díval do Dílenské příručky a tam na to přímo upozorňují "Zkontrolovat správný počet jehel-31 (starý typ má 28 jehel a jiné drážkování hřítele)." Případně mohli byste mi doporučit, kde jste kupovali Vy tento kloub na staré provedení?
Edit: Ten z cc-autodílů je opravdu na novější model, na starší Feldy nejde. Ten na starší jsem našel zde. Je to potvrzeno i prodejcem a kloub pod jménem Evropská unie je Meyle.
Edit: Ten z cc-autodílů je opravdu na novější model, na starší Feldy nejde. Ten na starší jsem našel zde. Je to potvrzeno i prodejcem a kloub pod jménem Evropská unie je Meyle.
-
TomasP. - FK
Ahojky už jste se setkaly s tim,že po vyměně vnitřnich kloubu u převodovky vam po vyměně prolinalo gufero..
Myslel jsem,že gufero je ko tak jsem vyměnil,ale nepomohlo,tak mi bylo doporučeno gufero s menšim vnitřnim pruměrem tak uvidim co to uděla...
Poloosy byli měneny předchozim majitel a zřejmě nedal origo,jelikož mi přijde,že ta delši poloosa neni jakoby uplně zastrčena v převodovce,už jste se s timto setkaly?
Myslel jsem,že gufero je ko tak jsem vyměnil,ale nepomohlo,tak mi bylo doporučeno gufero s menšim vnitřnim pruměrem tak uvidim co to uděla...
Poloosy byli měneny předchozim majitel a zřejmě nedal origo,jelikož mi přijde,že ta delši poloosa neni jakoby uplně zastrčena v převodovce,už jste se s timto setkaly?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Setkal jsem se s tím, že někdo nedal pojistné kroužky pod klouby a poloosa, pak jezdila po své ose. Ale aby byla kratší, že by, jako nebyla zastrčená to jsem neviděl.
-
Mafino3
Čau, prosím Vás při zatační na hrbolech mě boucha leva poloosa, kdyby náhodou někdy upadla nebo tak, muze me upadnout kolo? :D nebo se jen uklepe a už se nerozjedu? Díky moooc :-)
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Mno ... poloosa nedrží kolo ... když ti nějakym divnym způsobem upadne tak jenom zastavíš a dál už nepojedeš 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Mafino - FK
takže neupadne kolo?
ja to nechci menit jestli to neni nebezbezne
proste to bouchne obcas no
proste hnaci pohon bude v riti a ja uz nepojedu? 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
to bouchání bude spíš horní uložení , poloosa nic nedělá , když už něco tak klouby na ní a to je vázaný na otáčení kola popř na směr zatočení