Alternátor?Regulátor napětí??? nevím.help:/

Piplik - FK

Alternátor?Regulátor napětí??? nevím.help:/

Příspěvek od Piplik - FK »

Zdravím ,

jelikož jsem hledal na fóru ale nenašel jsem nic k mému připadu , tak jsem se rozhodl založit téma...

Můj problém zní:

Když jsem nastartoval a vytočil auto do 4000 otaček při volnoběhu , nebo při jízdě , tak se mi rozsvitíla kontrolka "špatné dobijení baterie" a to také , když jsem jel v určité rychlosti " 120/130 km/h , tak se taky rozsvitila...jinak vůbec.

Neřešil jsem to , a jezdil takhle pořád , ale jednou se problém otočil: a při stání v 800 otáčkách , se rozsvitila kontrolka.. při vyšších otáčkach už zhasla...

Kde může být podle vás problém?

podotykám že jsem neměřil ještě atlík .. ale mám tam nové uhlíky a mám také novou baterii... mohl odejít alternátor ? nebo chyba v regulátoru napětí? ptám se , jen kdybytohle už někdo zažil...

PS: ale před tímhle problémem mi jeden eletrikář měřil alternátor a špatně dobijel , tak vyměnil uhlíky. A pak dobijel OK :)
Marty_pv - FK

Re: Alternátor?Regulátor napětí??? nevím.help:/

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Potom začni tím co jsi neudělal - změř napětí na baterii při různých otáčkách - jestli to skutečně s novým regulátorem dobíjí nebo ne

A není pravda že tu není podobný téma, stačí hledat důkladně
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Výměna uhlíků občas nestačí,jak vypadají krpužky na rotoru co dosedají uhlíky? Nejsou už prošoupané?
Piplik - FK

Pokusím se...

kdo nemá čas , tak důkladně nehledá.. Jinak je lepší víc temat , než jen jedno.. protozě získaš více informaci..
je fakt že nesmyslné topicy se mazají.

netuším... :D

Moc tomu nerozumím.. Jinak se neobracím na Vás.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 30. pro 2010 10:22:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Potom je možná na místě dát to zkontrolovat odborníkům, po internetu ti nikdo napětí nezměří ani nezkontroluje uhlíky/diody/komutátor

A Pravidla myslím jasně říkají - pokud existuje podobný téma, nezakládej nový - je supr že některý věci jsou tu i 5x dokola, ale kdo se v tom má potom vyznat?
Piplik - FK

Očekavám že někdo měl podobný problém , a mohhl zde napsat , v čem je nejpavěpodobnější problém... je fakt , že mi to tady nikdo nezměří :)

je fakt že pravidla nečtu :D ale pro mě je dobré více temat s takovymhle připadem , jelikož každy mluví jinak a má i jiné zkušenosti... než jedna tematika a jedna odborná rada , která už nemusí fungovat Xlet.

davám jen přiklad.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 30. pro 2010 10:23:29, celkem upraveno 1 x.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Problém je v tom,že člověk může radit jako ďas,když nevíš kam sáhnout a co udělat. Ono se elektrice musí alespoň trochu rozumět,jinak taky můžeš vyhořet a pak ,aby tady bylo napsáno ----hele tys mi poradil a ono to vyhořelo---co teď s tím??? To by asi nebylo to pravý jahodový. Kdybys byl z Plzeňska,tak se na to můžu třeba podívat i já,ale nikdo neví odkud jsi.Takže hodně štěstí v hledání spojů--jeden z nich je i v pojistkovce.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

tady mas treba i navod jak se meri altik aspol. http://skoda-virt.cz/cz/forum/elektrika ... ustku-atd/
ale pokud se v tom neorientujes tak to dej autoelektrikari a pripadne se udela cely repas altiku a bude to ok.
Piplik - FK

Díky .
Jinak v nejbližší době , dám auto do servisu a uvidím co a jak...
Pravě u mě je škoda , že mám málo přatel , kteří by mi mohl pomoct osobně. Jinak ja bydlím v Ostravě.

No nic , díky za rady a kdyby někdo měl více zkušenosti stimhle problémem,tak stačí tady napsat..
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 30. pro 2010 10:23:45, celkem upraveno 1 x.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Tak kdyby jsi pročetl forum,tak jenom já jsem tu toho o dobíjení napsal ,že by se stoho složil román .

No nic , díky za rady a kdyby někdo měl více zkušenosti stimhle problémem,tak stačí tady napsat..

Ale vždyť jsi nenapsal kde a co jsi měřil a jak. Volnoběh a ,,naprázdno´´mně nezajímá,na to se tu hraje s jinýma altíkama,ne ze 70A Palem. Jenom to ,že se rozsvěcovala kontrolka při 4000ot.znamená problém v altíku.Např.prošoupané kroužky na rotoru a tím vynechávání buzení a na ty jsem se ptal ,nebo snad ne?
Odpověděl jsi ,že netušíš,až budeš tušit ,budeme chytřejší.
Piplik - FK

Kdybych to veděl , nechal bych to vyměnit :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 30. pro 2010 10:24:06, celkem upraveno 1 x.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

jen technicka krouzky se nemenej ale stacej na soustruhu, pak se promeruji diody v mustku a vinuti meni se na regulatoru uhliky (kdyz uz jsou kratky) a pak se meni loziska a mas defakto zrepasovany altik.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Kuladmin---drobná připomínka----co budeš stáčet na soustruhu,když tam už nic nebude? Když budou koužky sjetý až na izolant? Vinutí lze změřit pouze megmetem proti kostře jinak těch pár závitů bude ukazovat téměř zkrat trvale.A co se týká mezi ninutíma,tak se napřed musí odpájet od sebe a pak zase cívky vinutí megmetem mezi sebou.Jako u asinchronního motoru.jedná se o stejný princip stroje.Jedině ,že si vezmeš měřič indukčnosti a změříš uH cívek.Tím by se dalo odhalit cívku ve zkratu.Ale tyto měřící přístroje téměř nikdo nevlastní.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud uz neni co stacet tak bohuzel zahodit a novy dil nebo cely altik ale zas tak rychle to neubyva to uz by to muselo mit natoceno hoodne statisic km.
Jinak ano s merenim souhlasim ale spis byva problem kdyz uz tak s diodama a na nich studeny spoje apod.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Kuladmin - nové krúžky sú k dostaniu a ak to má kto vymeniť tak prečo nie

Jozef - ono orientačne stator a rotor - zkrat medzi vinutiami alebo na kostru zmeráš aj multimetrom za pár korún , je to také orientačné a veľkú chybu to nemusí objaviť aj keď väčšinou to funguje , samozrejme dobrý 500V megmet je na toto lepší , tam zistíme stav izolácie určite lepšie ako multimetrom
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

No vidite to sem ani nevedel ze se daji koupit ;) Diky za info. Tim je dalsi pripadny problem vyresen ale popravde zatim jsem je nikdy nepotreboval ono je tam toho materialu docela dost a to sem na svem treba stacel uz min 1mm na prumeru (ten altik neni original z toho auta a nevim kolik mel natoceno - predchozi majitele ho musely vymenit tesne pred prodejem).
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Multimetrem za pár korun kde teče při 9V několik mA opravdu změříš odpor,ale ne porušenou izolaci.Navíc stejnosměrem měříš kapacitní pevnost mezi vinutím a plechy,megmetem se měří sřídavinou.Já osobně tu mám 2 statory kde podle multimetru jsou naprosto v pořádku,ale na megmetu jde ručička skoro k nule.Jinak se to chová ráno při rose ,kdy po nastartování potřebuješ max.množství proudu a jinak odpoledne už za sucha.Ono totiž provozem se altík zahřívá a může mít takovou teplotu,že lak vinutí popraská a můžou se udělat vodivý cestičky na kostru.Takové vinutí potom jde do zkratu proti kostře a nedává napětí.
Jinak kroužky na PALu jsem měl už na 1 altíku na výměnu,ale u bosche jsem je dokonce na 1měnil a na 1 nechával měnit.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Jozef - súhlasím s tebou aj s tým čo píšeš . Tiež som za výmenu krúžkov ak ich má kto vymeniť , na boschoch sú tenké a menia sa bežne aj doma .
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Ano s těmi kroužky máta pravdu,jen mě zaráží že by je měl tak ubroušeně,já dělal repasi po 115000km a drážka byla cca 1mm,to by musel mít najeto tak 300-400tis ne?
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

sice nejsem znalec ale když sem se pokoušel rozebrat původní alternátor tak jsem se díval na ten kroužek a drážka byla asi 2mm rozhodně to bylo více než 1mm, nevím jestli tam byl ještě původní ale v te době najeto kolem 115ti km.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Já bych na počet kolimetrů nekoukal,jelikož záleží na podmínkách kde a jak to jezdí .Nesmí nikdo zapomínat na to ,že prach a bordel je brusná pasta .A všechen bordel se nasává okolo těchto kroužků.Jelikož chlazení se provádí nasávání vzduchu od zadního čeka přes vinutí k přednímu čelu a větrákem se vysává ven u řemenice. V každém případě bych při výměně regulátoru(uhlíků)zkontroloval stav krožků po celém obvodu.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Repasoval jsem altik co mel natoceno cca 46tis km overenych !! a taky uz potreboval stocit ale jen spis liznout ale hrany tam uz byly, tak asi tak.
Piplik - FK

tak zavěr..

přičina je alternátor... takže ho mám repasován.

tak close.
Odpovědět