Problém s řazením

vše okolo převodovek
Radon - FK

Problém s řazením

Příspěvek od Radon - FK »

Zdravím nedávno jsem koupil feldu je to 1.3 lxi bmm r.v. 1995 momentálně mám docela problémy s řazením jsou vněm velké vůle a hlavně jde špatně řadit 1 a 2 musím na to hodně silou.. při řazení řadička neklade skoro žádný odpor vcelku je řazení hodně nepřesné dole přikládám pár fotek řadícího mechanismu
myslím, že je tam táhlo řazení s pružným kloubem viz foto… jo a ta manžeta co je vidět na fotce není nijak nasazena do bloku motoru to asi nebude správně ??? můžete mi prosím napsat co bych měl asi tak vyměnit nebo promazat aby to chodilo tak jak má …
Mnohokrát Vám díky za rady
Obrázek

Obrázek
Dejwis

Re: Problém s řazením

Příspěvek od Dejwis »

!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Obrázek

10,11,12(2ks)koupit nový,dále 2,5,10,3,7 taktéž a kolík 6 nahradit šroubem,abys to příště jenom rozdělal.Tu prachovku tam nech,ale gufero vydloubni a zahoď a nahraď ho guferem pro favorit.Ten už bude mít výstupek na nasazení té prachovky.Vici ještě doporučuje tu kulatinu,co se do gufera zasouvá vyleštit.třeba Tempem,co já vím(on to tají :D )Pak teprv ta prachovka bude fungovat jak má.To gufero ti navíc podle tvé fotky teče,takže po výměně bych se podíval,jestli v převodovce zbyl nějaký olej,ať nedopadneš jako já. :) ;)
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

Díky moc za rady bylo by možné ještě napsat rozměr toho gufera nebo posla nějaký odkaz, kde ho na internetu seženu ??? jo a když ho pak vytáhnu nevyteče mi převodový olej ??
8-)
smazany clen - FK

Poteče,ale dej si pod to kastrol,rychle to vyměň apak to dolej,nebo rovnou vymněň olej(75W90-API-GL4)To gufero je gufero řazení do favorita s osazením na prachovku.Objednací číslo z Etky už jsem tady někde psal.Musíš pohledat.Jinak ho mají třeba tady:http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 3261d1581f
paulm

Příspěvek od paulm »

Zdarec chystám se taky na výměnu toho gufera teče už fest .. zajímalo by mě, jestli se dá ta kulatina jak jsi psal co je zasunutá v převodovce výtáhnout nebo je tam nějak napevno ?? Jde mi o to jak to gufero půjde ven kanál nemám takže auto bude jenom na zvedáku..
Díky za rady
smazany clen - FK

Bohužel,je to vevnitř nakolíkováno v čepu řadící závory,takže jedině rozpůlení..........Zkus tu tyč vyleštit.To gufero vydloubneš z vnější strany šroubovákem.Předtím si dej pod to kastrol.Největší vopruz je vyražení toho idiotskýho dutýho kolíku.Já tam mám šroub a matku s kontramatkou,šla by použít matka s tím pojistným silonovým kroužkem. :)
mikka

Příspěvek od mikka »

Podle mýho kastrol není nutný. Mně při vytažení starého gufera na řazení vyteklo jenom pár kapek.
pacinkov - FK

Těžké řazení

Příspěvek od pacinkov - FK »

Zdravím všetkých, mám problém ktorý postupne vznikal asi 14 dní. Nenápadne sa zťažovalo radenie všetkých rýchlostí, až to už fakt prekáža s tým, že keď radím mám pocit ako keby to šlo cez gumu, také gumové vŕzganie. Dík za radu ;)
big.jedla - FK

Re: Těžké řazení

Příspěvek od big.jedla - FK »

to se mi stávalo poměrně často... po zimě, v období dešťů... je to zatuhlý ten řadící mechanimus. Pomůže vyndat z auta rozebrat a vyčistit a znovu namazat všechny pohyblivé části. Těch mechanismů je více druhů takže konkrétně ti neporadím je tady už toho napsáno o tom dost. U všech ale pomůže vyčištění/promazání/výměna opotřebovaných dílů. Já investoval asi 500,- do řazení a jde jako po másle s minimálním odporem a vůlemi.
freejiricek - FK

Příspěvek od freejiricek - FK »

Zdravím, mám také problém s řazením . Z ničeho nic, 1,3,5 jde úplně v pohodě - paráda a 2,4,zpátečka hrůza, musím to rvát silou jak tam tak i zpět. Prosím prosím o radu. Děkuji.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vymontovat mechanizmus řazení a vyzkoušet ho zda chodí vše volně + promazat.
Když už budeš mít mechanizmus řazení odpojený od převodovky, tak zkus například šroubovákem řadit přímo za čep co kouká z převodovky. Tím ověříš, zda není problém přímo s převodovkou.
freejiricek - FK

Vše jsem vymontoval a promazal, rovnou jsem vyměnil silentblok , protože byl uplně hotovej. Vyměnil jsem převodový olej. Vůle tam už není ( to bude ten silentblok ) Ale dělá to stále to samé. Když zkouším řazení s odpojenou řadičkou, tak pořád to samé ven (1,3,5) to jde jak po másle a dovnitř ( 2,4,zpátečka) furt stejně. Takže asi převodovka že? Nebo ještě něco jiného by to mohlo být? Děkuji . ;) Je mi divné že to řadí, zapadá to tam, řazení je přesné, ale musim to rvát a také je mi divné že to začalo z ničeho nic. Jedu, mojí vinou mi to chcíplo, natočim to a už to nejde. :hlava:
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne pát 01. črc 2011 9:45:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněna citace - viz. bod č. 4 Pravidel pro vkládání příspěvků!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Bude to problém uvnitř převodovky. Nevím co se tomu stalo.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Je pravděpodobné,že v době toho chcípnutí tam byl lichý kvalt a že se ohnula ta zasouvací tyčka.Tím nejde řadit sude rychlosti.Zařadit 1 nebo 3 a pořádně prohlídnout tu tyčku.Kdyžtak stáhnout domek silentbloku, aby byla na pohled delší.Pak zasunout,tím se vyřadí a pootážení prohlídnout rovinu.
freejiricek - FK

Tyčka jak řikáš je fakt přihlá. Přesně jak si to napsal tak to přesně bylo a je. Co s tím ? Moc děkuji .
Odpovědět