Snímač otevřených/zavřených dveří

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Blasty - FK

Snímač otevřených/zavřených dveří

Příspěvek od Blasty - FK »

Tak jsem si sehnal stropní světlo a hrnul jsem se ho vyměnit, jenže k ničemu to nevedlo a světlo mi svití v prostřední poloze i když mám zavřený dveře, tak mě hned napadlo, že bude problém v snímačích ve dveřích, jenže když jsem ho vydělal, tak na mě koukal konektor se 3 drátkama a já nemám tušení, jak odzkoušet, kterej snímač je špatnej, protože nevím, kd čeho je jakej drátek... poradí někdo?
goodFela - FK

Re: Snímač otevřených/zavřených dveří

Příspěvek od goodFela - FK »

tak jeden odpoj a zkus, jestli ti to bude reagovat na ten zbývající. Tak poznáš, kterej je špatnej.
Blasty - FK

ted jsem to uplně nepochopil, když ten spínač vytáhnu, dveře se budou tvářit jako zavřený?
goodFela - FK

když otevřeš dveře, tak se ti sepne kontakt. Tudíž když tam nebudeš mít vypínač, tak se ti ten kontakt prostě nesepne a světlo se nerozsvítí
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pozor jestli tam nahodou nemas spozdovac osvetleni myslim ze je na 1 minutu a funguje snad jen na prvni otevreni dveri a jen do doby nez otocis klickem v zapalovani do prvni polohy. ;) Ale je klidne mozne ze mas proste jen rozpadly /e ty spinace dveri.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

A nenapadlo tě, že by to mohlo být světlem? Pokud máš origo světlo a vyndal jsi průsvitnej kryt žárovky, tak jsi při zpětné montáži ohnul spínací plíšky, jelikož ten kryt je kolébka a spíná plíšky a zpožďovač pouze prodlouží osvit o 10 vteřin.
goodFela - FK

103457: píše, že ho zkoušel měnit

pokud máš teda sundaný plasty B sloupků, tak je nejjednodušší odpojit ten vypínač.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Obrázek
Pokud ti dveřní spínač "zahučí" dovnitř (třeba se utrhne) tak to nepoznáš přes pryžovou krytku. U zavřených dveří je sepnutý.
Takže kouknout, jestli jsou všechny na svých místech, jestli ano, tak jak psal Mr.X zkus odpojovat. Stačí fous na vývod 3.
Samozřejmě předpokládám, že svítilna je OK.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mr.X_ píše:103457: píše, že ho zkoušel měnit

pokud máš teda sundaný plasty B sloupků, tak je nejjednodušší odpojit ten vypínač.
Nepíše, píše, že sehnal světlo a hrnul se ho vyměnit. Nepíše, jestli měl stejný problém již předtím nebo až po výměně. To je tak, když se někdo na něco zeptá a nedodá maximum informací, aby se dalo poradit. :?
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Jinak dám ručku do ohně za závadu co popsal 103457 - lampička bude v pérde... možná jenom ty plíšky ...
Když ten spínač vytáhneš, tak to bude jako při otevřených dveřích ...
Při otevření se propojí všechny tři piny. Při zavřených jsou spojeny jenom piny 3 a 2.
Naposledy upravil(a) hydrant dne úte 11. led 2011 20:20:14, celkem upraveno 2 x.
goodFela - FK

Blasty píše:hrnul jsem se ho vyměnit, jenže k ničemu to nevedlo
Z toho jsem pochopil, že měl problém už před tim.. Ale těžko se tu budem hádat.. Chtělo by to autora, aby se vyjádřil.
Blasty - FK

tak jsem se opět dostal k počítači... světlo ve stropě mně blblo už od koupi, protože jsem měl možnost dát tam světlo vyzkoušené z jiné felicie, tak jsem nelenil a zapojil ho, k ničemu to nevedlo... ted jsem pro změnu poodpojoval všechny ty snímače ve dveřích a světlo pořád svití... takže už si nevím rady... co dělá přesně ten zpožďovač?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Dělá to že když zavřeš dveře tak vnitřníosvětlení ještě pár vteřin svítí .
Asi by to chtělo kontrolu kabelů co vedou k světlu (k snímačům)jestli není někde zlomenej.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Bacha ja mam treba spozdovac osvetleni 1minutu!! Mam to z alarmu - tak jestli tam nemas neco podobneho ale funguje to pouze na prvni otevreni a zavreni dveri pak uz ten cas nepocita.
Nebo nevim ted presne jak to je zapojeny neni to svetlo propojeni i na spinac v 5-tych dverich?? Pokud ano muze byt ten spinac - original mikrospinac v zamku stale sepnuty. (osobne to mam jinak tak nevim presne jak funguje original).
Odpovědět