jak to je? PRÁCE

pokec o všem možném i nemožném
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: jak to je? PRÁCE

Příspěvek od emilio52 »

Moltician píše:a ani nechteli podepsat hmotnou zodpovednost a nic. a hned me dali ke kase.... je mi to cely nejaky divny
A až bude nějaký manko tak to žew nemáš nic podepsanýho asi nebude nikoho zajímat a budou to třeba hodnotit jako krádež.
Jak se přihlašuješ do kasy ? Kdo ti dal ten kod ? Žádnej podpis ,to znamená že jsi ho získal nějakým divným zpúsobem.
Přecházej pod jinou pumpu ? Není to třeba i tím že původní majitel krachuje ?
Vím že je o práci nouze ale tady bych to vzdal nelíbí se mě to ani trochu .
A možná jen držíš místo někomu jinému kdo přijde v únoru .
To je jen můj názor.
To jak se rozhodneš záleží jen a jen na tobě.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

To si děláš srandu? Fakt někdo bude chodit měsíc na dobré slovo do práce s tím, že pak mu možná daj smlouvu? Buďto chodím na černo do práce a nechám se vyplácet podle domluvy anebo se na to vykašlu :salut: Každopádně bych si nechal potvrzovat každou směnu od nějakýho vedoucího, aby ti to dali alespoň zpětně. Takhle si spíš myslim, že 31.1. dostaneš fidorku a oni si vezmou někoho dalšího na zaučení :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

mam k tomu dve veci
1- vybrat kasu....(pockat az tam neco bude)vsak s nima nemas nic spolecnyho :lol:
2-jestli chces muzu te takhle taky zamestetnat,dostanes trojnasobek tamniho platu (pocitej 3x0 je nula) takze trojnasobek platu ti neda jen tak kde kdo :lol:
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

jinak ano zadarmo se dela,,rika se tomu myslim "stáž"
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Hromy: Nebude lepší, když mu nabídneš čtyřnásobek + 13. a 14. plat + 20% prémie z průměrnýho výdělku? Přeci jenom má to dál k tobě do práce než předtím. Tak aby netratil :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

smrcek: Kam by potom hromi přišel? :D
1.6 1998
favo

Příspěvek od favo »

Už pár let se držím toho že když o mě má nějaká firma zájem a je fuk jak se o mě dozvěděli, trvám na pracovní smlouvě předem a až jí budu držet v ruce teprve potom dávám výpověď. Předposlední zaměstnavatel měl o mě zájem a dostal jsem smlouvu i bez zkušební doby. Bez pracovní smlouvy bych na práci nešáhnul leda bych vypomáhal nějakému kamarádovi nebo v rodině, nebo bych od začátku věděl že dělám na černo, ale i tady bych trval na smlouvě mezi mnou a člověkem pro kterého bych makal.
Naposledy upravil(a) favo dne ned 09. led 2011 18:00:29, celkem upraveno 1 x.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

M13 píše:smrcek: Kam by potom hromi přišel? :D

Do nebe ? :lol:
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
lucistrnad - FK

Příspěvek od lucistrnad - FK »

Tak to bych se asi dost obávala.Jak je již napsáno,sice od pracáku nic nedostáváš,ale ten za tebe odvádí veškeré sociální a zdravotní pojištění.Takže bych osobně řekla,že pán od Shellu na tobě chce vydělat,odvedeš mu práci a potom tě vyhodí a pokud budeš dělat problémy ještě tě napráší na ÚP.Osobně bych tam už nešla a šla ho nahlásit.Co ti může nic,máš smlouvo?Nemáš a aoni on ne,tak tě nemůže nutit jít do práce ...
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

favo píše: Do nebe ? :lol:
No tak to jedině :D :D
1.6 1998
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

ok, v utery tam jdu, tak se ho slusne zeptat a pak vam reknu co je to zac :) zatim moc vsem dekujuu
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Moltikane:
udělalbych to co ti tu všichni radí,bez smlouvy a zadara nedělaj ani gastarbaitři z východu, jinak pravdou je pokud se něco přihodí seš v průseru a mám takový dojem že se na tvů úkor někdo obohacuje a jak píšeš že by to mělo spadnout pod fi.SHELL došel bych se zeptat přímo tam jak to všechno vlastně je a jak se věci mají
Prochy20 - FK

Příspěvek od Prochy20 - FK »

Jestli potřebuješ práci tak přestaň ztrácet čas makáním zadarmo ;) Nevim jestli je takovej problém si přečíst zákoník práce, je smutný když zaměstnavatel vsází na neznalost zaměstnance... :!:
lucistrnad - FK

Tak jak ti to dopadlo?
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

jeste asi nijak
Moltician píše:ok, v utery tam jdu, tak se ho slusne zeptat a pak vam reknu co je to zac :) zatim moc vsem dekujuu
lucistrnad - FK

Aha,tak tuto odpověď jsem přehlédla :oops:
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Dnes je ÚTERÝ tak jak to dopadlo?
vzhledem k tomu jak psal že dělá 15hod tak asi příjde až v noci co?
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Vzhledem ktomu, že ještě nenapsal, tak tam ještě dělá....ale snad už ne zadarmo:)
hledacz - FK

Příspěvek od hledacz - FK »

Pokud si zrovna nebalí fidlátka.
lucistrnad - FK

Jako dneska to je fakt na palici.Manžel dojíždí denně za prací 40km,vydělá 13tis. a ještě mu řeknou,když se ti to nelíbí tak jdi.Fakt se dneska pomalu a jistě vyplatí sedět doma naprdely a čekat co spadne do klía a že někdy spadne víc než by člověk čekal
Snad ti to dopadlo dobře!
Moltician - FK

tak jsem doma uz pres hodinu, to fajn ze Vas ma kauza zajima :lol: :lol: :lol: tak prej to mam placeny a ofiko smlouvu od 1.2.2011.... ale Verte neverte ze?
tos co si mam myslet tedkonc?
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

A já zase zastávám názor, že kdo chce dělat si práci najde :salut: To by ale lidi nesměli bejt rozmlsaný :roll:

Molti: Ty si játro :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
lucistrnad - FK

A to ti jí nedali podepsat,přečíct,ukázat?
smrček:Nevím jestl jsme namlsaný,ale přijde mi rasovina dělat denně 8 denně v mrazáku za 13tis.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

pokavaď to nejni na papíře tak ničemu nevěř
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
p@vel

Příspěvek od p@vel »

smrčku Ty jako asi budoucí právník mi teď popravdě řekni pokud bys nemohl najít zaměstnání odpovídající Tvému vzdělání šel bys třeba zametat chodník nebo chodil po městě s chňapkou a sbíral odpadky dejme tomu za 6500,- ?

Ps: neber to jako nějaký rejpání ;)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

lucistrnad píše:A to ti jí nedali podepsat,přečíct,ukázat?
smrček:Nevím jestl jsme namlsaný,ale přijde mi rasovina dělat denně 8 denně v mrazáku za 13tis.
Tak tam pracuju a mezitím si hledám něco jinýho, volám zaměstnavatelům atd. ;)

p@vel: Pokud bych potřeboval peníze, tak než seženu něco jiného tak nevidím důvod proč nejít sbírat chodník :roll: ikdyž v Tescu za pokladnou je větší teplo a berou tam furt :salut: Neříkám, že v té práci musí člověk zůstat celej život. Ale když potřebuje člověk práci tak přechodně se musí spokojit se vším - když se neumí spokojit, tak nechce pracovat ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

lucistrnad píše:A to ti jí nedali podepsat,přečíct,ukázat?
Koukám že mám velice dobře placenou práci :shock:
lucistrnad - FK

Dělá tam dál,ale hledá.
No nevím,chlap který by dělala za pokladnou mi přijde poněkud divoká představa,teda.Chápu maminy p mateřský,absolventy,důchoce,ale mladej chlap za kasou.No nic až tam budeš dej vědě,půjdu k tobě zaplatit
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Jenom dotaz absolvent a mladej chlap je jakej rozdil?
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
lucistrnad - FK

No mladej - 35,no :D Jsem se nikho nechtěla dotknout
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Vsak ok :D jen me to zajimalo
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Proč by nemohl být 35 letý chlápek za pokladnou? Dělal jsem tam v 18 půl roku a za těma pokladnama seděla plná škála lidí - od středoškoláků po vysokoškoláky až po zkrachovalé milionáře ;)

Tady by každej chtěl bejt s učňákem šéfem ČEZu, ale tak to naštěstí nefunguje :salut: Šikovný člověk práci najde vždy! Akorát se občas musí spokojit s přechodnou nezáživnou prací, bohužel, ale je to tak ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Moltician - FK

smrcek jde videt ze nemas paru jak to tedka je s praci. nic proti tobe ale proste mluvim z vlastni zkusenosti.chodil jsem po kdejakych pikacovinach a proste nic!!! zamestnavatele si mohou vybirat kdyz je na jedno misto 13 uchazecu, tak radeji vyberou cloveka co pracoval x let ma lepsi vzdelani nez absolventa, a jeste mi rekni, ze ne. Sam bych to taky tak udelal na jejich miste.

tak to je v poho za 8hodin 13tis. ja mam za 15hodin 11tis..... jo hold na tu nasi tabulkovou PRUMERNOU MZDU nikdo nedosahne, pokud neni tlacenka nebo pokud nekrade!! bohuzel. tot vse ode me pro tuto chvili a predavam slovo jinym.
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Neuděláme sakra už tu defenestraci ?

P.S.
I když nemam práci, nemůžu nic jiného než svůj obor vzít.
Už jsem se s tim setkal u známého.
Zaměstnavatel se ho ptal na poslední zaměstnání...a on řekl....dělal jsem 7 měsíců ve skladu, nebyla práce v mém oboru.
A zaměstnavatel na to.........vy jste dělal ve skladu.......to je hloupé, já potřebuji správce sítě............tak nashledanou.

Sice je to blb ten zaměstnavatel, nicméně takových je hodně.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Moltician píše:smrcek jde videt ze nemas paru jak to tedka je s praci. nic proti tobe ale proste mluvim z vlastni zkusenosti.chodil jsem po kdejakych pikacovinach a proste nic!!! zamestnavatele si mohou vybirat kdyz je na jedno misto 13 uchazecu, tak radeji vyberou cloveka co pracoval x let ma lepsi vzdelani nez absolventa, a jeste mi rekni, ze ne. Sam bych to taky tak udelal na jejich miste.

tak to je v poho za 8hodin 13tis. ja mam za 15hodin 11tis..... jo hold na tu nasi tabulkovou PRUMERNOU MZDU nikdo nedosahne, pokud neni tlacenka nebo pokud nekrade!! bohuzel. tot vse ode me pro tuto chvili a predavam slovo jinym.
Chceš mi říct, že tě v Tescu nevzali za pokladnu :roll: Taky jsem delší dobu scháněl brigádu a než sem našel něco co by mi vyhovovalo časově a obsahem práce, tak jsem dělal ledacos. Ale když potřebuješ peníze, tak ti nic jiného nezbývá :( To s tím játrem bylo myšlený tak, že ty se jdeš na něco zeptat zaměstnavatele, ten ti odpoví jak chytrá horákyně a po nás chceš vysvětlení :roll: Co to kua je? Chápu, že o tu práci nechceš přijít, ale než začnu pracovat tak se zeptám. Jak mi zaplatíte, kolik mi zaplatíte atd.

Jinak ti samozřejmě držím palce ať seženeš dobrou práci, ale musíš tomu jít naproti ;) To jistě chápeš :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Moltician: budeš robiť 5 dní v týždni po 15 hodín? Alebo nejaký dlhý/ krátky týždeň?
Čo ti sľúbil ten človek je fajn, len bez papiera sú to stále sľuby. Ale TY vieš ako to presne je, takže sa musíš rozhodnúť čo urobíš...

edit: moltician, ak som dobre pochopil, tak si mladý po nejakej strednej škole. Je jasné, že nech robíš čokoľvek, tak nedostaneš taký plat ako niekto s xy rokmi skúsenosti. A to ešte pozíciach alá predavač je rozdiel malý, sú pozície kde nástupný plat je aj 1/3 - 1/5 platu seniro managerov na tej istej pozícii. Ešte len to naserie :D
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 12. led 2011 10:40:37, celkem upraveno 1 x.
lucistrnad - FK

Je vyučen řezníkem,dělá tuhle práci od vyučení,dělal i jiné pozice,jako vedoucí čerstvých potravin,řidiče atd. Ale přijde mi u chlapa,kterému je 35let ( říká se tomu nejlepší pracovní léte) aby dělal za pokladnou za směšnou almužnu,když jen nájemné mu činní 6tis. a to nemluvím o tom že musí uživit rodinu.Nevím,jestli rodin máš nebo nemáš,ale dle toho co tu píšeš,bych řekla,že nemáš.
No nic,končím tuto depatu,páč nikam nevede.Nechci si tu ani stěžovat ani nadávat.Jen přeji všem ať najdou práci takovou jakou oni sami chtějí a která by je bavila... :salut:
bobas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobas »

Ja mel nabidku na prodejce novych vozu k dealerovi italskych aut,nebyt na stredni v poslednim rocniku a nebyt na tom case zle,tak tam jdu... k vysse s tim pocitam a vyplata byla slusna...16 tkc mesicne bez vikendu plus to co prodam...takze jako tezko no,pokud vylozene potrebjes praci,tak najdes,ja mit rodinu a muset ji zabezpecit tak jdu klidne kopat kanaly,kdyby nic jineho nebylo...pro priklad...
Moltician - FK

smrcek vsak ja psal ze v poho.ja te chapu. ale proste me sere ze clovek tady chodi tolik let do skoly, snazi se aby mel vzdelani a pak se k nemu takhle chovaj, tak proc ty skoly jsou? kdyz kazdej zamestnavatel chce porad jen PRAXI, PRAXI a PRAXI...
dam priklad kdyz jsme u tech mezd. Pritulka sla na pohovor( praci ma ale hleda lepsi) jednalo se o ASISTENTKU REDITELKY velke site velkoskladu...delala by veskerou praci za reditelku, v praci denne od rana do vecera a za 10tis hrubeho. nakonec stejne vybrali jakesi jejich zname. pac jsem na ni cekal na chodbe a videl jsem a slysel jak si tam tykaj atd. takze nechapu proc vubec nejake vyberove rizeni podnikali....

me tahle prace na benzince bavi. rozhodne lepsi nez nejvic ponizujici prace sedet za pokladnou v tescu. tomuhle jsem se chtel vyhnout at to stoji co to stoji!!!

nevim kdo se to ptal jak to je s tema dnama kdy pracuji ale je to tedka takhle. 2dny volno a pak 15hodin sichta a tak porad dokola jako na kolotoci.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Moltician píše:me tahle prace na benzince bavi. rozhodne lepsi nez nejvic ponizujici prace sedet za pokladnou v tescu. tomuhle jsem se chtel vyhnout at to stoji co to stoji!!!
Proč je to ponižující práce? Zkusil si ji? V čem je o tolik horší než práce na benzínce? A pokud jde o praxi...já to na pohovorech dělám jednoduše. Říkám, že praxi mám, ale bývalý zaměstnavatel mě držel na černo a tak to raději nemám napsáno v CV :lol:

Stejně se v nové práci učíš skoro od píky :salut:
Díky za hlasy
FUNice TADY
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

S tou praxou to bude asi tým, že na škole ťa naučia všeobecné postupy, ale konkrétnym činnostiam ťa aj tak musí zaškoliť zamestnávateľ. Ak ich ovládaš je to výhoda...
Keď robíš 15 hodín za tri dni, tak ten plat nie je zlý, minimálne v porovnaní s tým čo písala lucistrnad.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

Moltician píše:.... jo hold na tu nasi tabulkovou PRUMERNOU MZDU nikdo nedosahne, pokud neni tlacenka nebo pokud nekrade!! bohuzel. tot vse ode me pro tuto chvili a predavam slovo jinym.
a kdyz ti reknu ze na prumer dosahuju a nekradu, budes me nenavidet ? :lol:
Kulis - FK

Ehmm jaká je vlastně ted průměrná mzda? Já jen jestli nemám nadprůměr :lol:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Díky za hlasy
FUNice TADY
Kulis - FK

Lukáši děkuji už sem to taky našel byl jsi rychlejší :shaking2:
Tak sorry ale taky sem byl za lonský rok několikrát nadprůměrný a stejně jako xmorfeuz nekradu a jen pro tvoji informaci makám v zemědělství kam nikdo nechce jít dělat protože tam nejsou prachy :D :D ale je taky pravda že není problém trávit v práci 360hod za měsíc tomu se říká vorkoholismus nebo debilita? :scratch:
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Hoši,koukám že tu diskutujete o tom kdo jakou dělá práci ale co má dělat člověk který mu není 20 a ani 35,to už jste na odstřel.Před 10ti lety jsem taky sháněl něco páč jsem dělal 6 let u \bezpečnostní služby a už jsem toho měl v celku dost a tak jsem odešel, říkal jsem si máš řidičák krom busu na všechno tak práci seženeš a můžu vám říct že to nebylo snadné,asi 3roky jsem dělal panskýho kočího a když se předělávala Žitná ulice v Praze tak jsem tam jezdil s UNC(bobik) a finále v 45jsem byl už starej,prej potřebujou mladší a tak jsem šel dělat o5 k \Security kde jsem už teď v únoru 13let a plat kolik hodin tolik peněz, je pravda že jsem v teple a v čistotě a práce je někdy doost zajímavá,už 6let jsem na pozici dispečera bezpečnostní služby což prezentuje něco obdobného jako u MP co sledujou kamerový systém a co naděláte když je vám přes 50r. :scratch:
Kulis - FK

Hmmm v tom má Yetti pravdu v dost firmách se vás zbavěj když dosáhnete vyžšího věku je to prasárna,ale bohužel i tací zaměstnavatelé se najdou.Naštěstí u nás ve firmě mají šéfové rozum-kolega má 7měsíců do důchodu a už tři roky ho to nebaví celý den vydrží být opřený o svěrák na dílně a vyhlíží konec pracovní doby každýho tím se.e ale co sním naděláte a vyhazovat ho těsně před důchodem je blbost sám majitel říkal "už mě se.e ale ty dva roky to tady sním ještě vydžím"
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Kulis: Tak jsem celoročně nadprůměrnej a ještě 13.+14.plat :) Ale makám ve fabrice,dělám směny,ale pokud člověk chce vydělat,tak proč ne,jsem tam 6 let a finančně jsem spokojen a dělám teda jen 8 hodin denně,víc ani náhodou.Prostě 37,5 hodiny týdně :)
Kulis - FK

Vidíš a já jsem tak rozmazlenej že už bych do fabriky nešel dělal jsem tam před třemi roky asi 5měsíců přes zimu a už nikdy více nevydržím prostě 8hodin v kuse někde stát nebo sedět,zvykl jsem si že si z práce odejdu kdykoli cokoli zařídit-prostě si po obědě zajdu třeba na dvě hodiny domů a pak se vrátím později to dodělat mám volnou pracovní dobu a když není co dělat tak můžu odejít kdy se mi chce,ale zato když jsou žně tak se nezastavím ani na oběd
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Yetti: Bohužel máš pravdu ;) Ale na druhou stranu Moltician je mladej a zdravej kluk (ne že bys nebyl, ale víš jak :lol: ), kterýmu v pracovním rozletu nic nebrání ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Odpovědět