DOTAZ - nové brzdy + měkké tlumiče

rammfanweb - FK

DOTAZ - nové brzdy + měkké tlumiče

Příspěvek od rammfanweb - FK »

Dobry den,
mam feldu v natolik dobrem stavu, ze se mi neprici do ni investovat dal.
Chtel bych od vas radu. Chce to nove brzdy, spatne to uz brzdi (patrne se meni jenom desticky - vzadu jsou bubnove brzdy, to znamena ze se nejak "meni bubny"?) a k tomu druha vec, tlumice uz jsou katastrofalni.
Jezdi s tim pritelkyne casto dlouhe dalnicni trasy a chtel bych tlumice, co pridaji maximum pohodli, aby auto tak neskakalo a nebylo nestabilni, nekdy je to na hranici bezpeci. Neprojizdi s tim zatacky rallye stylem, jezdi klidne. Myslim ze tlumicum tohoto razeni se rika "mekke".

Jsem lemra a tudiz hodlam jit do autorizovaneho servisu škoda (nemam zadny dobry kontakt na servis v Brne a okoli, udelal jsem si jednu spatnou zkusenost s neznackovym a nevim, kolikrat to vydrzim zkouset znovu a znovu). Bude to asi drahe, ale oni tam umi delat jedinou vec a to je prave vymenovani casti aut. Coz je to co chci, tak v tomto pripade to treba bude ok napad.

Potreboval bych poradit:

- oni mi tam nabidnou nejake tlumice a ja si vyberu? (predstavuji si to jako hurvinek valku, treba jako ze mi daji katalog s tvrdymi a mekkymi, ruznych cen a ja si pekne vyberu. Ale tusim ze to mozna tak nebude! Asi nechci volit cestu ze si tlumice koupim sam, protoze at se staraji oni, pokud ja blbe koupim, tak mi zbydou doma. Oni navic by asi v autorizovanem prskali, kdyby si clovek donesl neco vlastniho.)
- ktere tlumice na tento ucel maximalniho pohodli doporucujete?
- nejdulezitejsi: kolik odhadujete, ze to bude cele stat? At to kdyztak zarazim jeste v zarodku. Nebo kdyztak jenom do tech brzd bych sel, kdybyste to odhadovali na vice nez 10k, at to aspon brzdi.

Predem moc diky za rady.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Re: DOTAZ - nové brzdy + měkké tlumiče

Příspěvek od MARWiN »

jestli se nepletu tak měkké tlumiče budou právě naopak velmi nestabilní,auto se začne mnohem více naklánět do stran a to je pak na hranici
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Pokud tam chces davat origo dily tzn. nechces menit za napr. chlazene predni brzdy tak dej originální kotouče a desky a to samé vzadu - pakny + bubny.
Předek stojí tuším 999,- komplet (2kotouče + 4 desky)

Co se týká tlumičů tak v autorizovaném servisu ti nabídnou pouze origo tlumiče nebo Bilstein jsem viděl nebo čínu.
Pokud jezdí často dálnici tak není problém s povrchem a tím pádem bych volil HP Sporting - lehčí snížení také prospěje stabilitě ve vyšších rychlostech.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
rammfanweb - FK

MARWiN píše:jestli se nepletu tak měkké tlumiče budou právě naopak velmi nestabilní,auto se začne mnohem více naklánět do stran a to je pak na hranici
No já nechci dělat chytrýho, ale:
- tvrdý tlumiče si představuju tak, že auto se sice nenaklání, ale na dálničních výmolech se otřásá
- měkký si představuju a la francouzsk. auta, tj. zatáčka v nich nejde vymést, ale výmoly jsou vyrovnány bez přenosu otřesů do kabiny. Měkký tlumič by jistě přinesl nestabilitu při rychlém ježdění, ale při pomalém je to přece nesmysl?
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

potom je otázka,co je pomalé ježdění :) já fakt nejezdím 80 po dálnici,v tom případě nejlepší bude asi origo, jen si nedovedu moc dobře představit jak se auto s měkkými tlumiči zachová v krizových situacích,které můžou nastat,např. náhlá změna směru,atd.
jinak tomu naklánění by se možná dalo pomoci montáží stabilizátorů
rammfanweb - FK

Jezek: dekuji.

Netusite nekdo zda origo tlumice jsou jenom jeden jediny typ, nebo je z ceho vybrat?
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Ještě jedna věc - v autorizovaném servisu není problém nechat namontovat donešený díl - nikdy s tím problém nebyl. Co se týče HPček tak naopak obdivovali, že tam jsou tyto tlumiče. Jsou tvrdší, ale pokud jsou na autě malá kola s vysokým profilem (165/70R13 např.) je to velice pohodlný podvozek, přirovnal bych to k podvozku seriove Fabie II RS
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Odpovědět