cyklistický kolo

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: cyklistický kolo

Příspěvek od kejzi1 »

Tak moje kolo taky asi od října zazimováno,v zimě jsem na něm nejel,ale jestli napadne sníh,tak se asi projedu :)
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

kejzi určitě jed je to psyna :lol: jak jsem psal že jsem koupil kolo za 7ti což je už asi 8let tak hned z obchodu asi po 3km mi podlejo zadní kolo a byl jsem na zemi :oops: :lol: kupoval jsem ho v zimě byla sleva.
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

Já se taky jel vloni projet na horách,bylo asi tak tejden do začátku dubna a kdo by to byl čekal,že tam bude ještě 15 čísel sněhu,je to vážně sranda :thumleft:,ostatní turisti na nás koukali jak na blázny
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak já asi od 10-15 let jezdil na kole hlavně v zimě,vždycky sousedi našim říkaly že jak napadne sníh,tak všichni vytáhnou sáňky a já kolo :lol:
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

Jak tak koukám, je tu dost Avalanchů...
Tak já taky jedním přispěju, je to moje vlastní, ještě nekompletní, stavba:

Rám : GT Avalanche 1.0 Disc 2009, Gray
Vidlice : SR Suntour Epicon 2010 RLD (upravený zdvih na 120 mm a olejové mazání)
Kliky : XT
Přesmykač : XT
Měnič : XT
Řazení : XT
Kazeta : XT
Řetěz : C9
Náboje : WinZip
Brzda přední : Avid Elixir R 185 mm
Brzda zadní : Avid Elixir R 160 mm
Brzdové páky : Avid Elixir R
Ráfky : Remerx Eagle
Pedály : XT
Řídítka : Truvativ Stylo Team OS
Představec : Truvativ Stylo Team OS
Sedlovka : Truvativ Stylo Team
Sedlo : Fi'zi:k Nisene Sport
Pláště : MAXXIS Ignitor 2.1

Zatím mi ještě chybí věci k pohonu, tedy téměř vše XT, ale za 2 měsíce budu snad mít hotovo
Obrázek
Obrázek
1.6 1998
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

pěkný ;) hele někdy bychom mohli udělat sraz na kolech :lol: :lol:
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

to by nebylo uplně marný :thumleft:
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

já si na podzim pořídil tohle http://www.solidosport.cz/zbozi-1286-AU ... 2010-cerna
sice né za tuhle pěknou cenu ale ty ceny prostě postupně klesají, zatím jsem spokojen, dvě páčky na přehazovaní na každě straně mě vyhovují víc než to řazení jak se kroutí rukojetí, odpružení sem si nastavil tak akorád podle mě, jezdím jen silnice a to převážně do práce tak mi tohle kolo stačí, akorád si nějak nemůžu zvyknout na uzký sedlo sem zvyklej ještě na starým horáku na širší ale to si snad prd... zvykne :) jinak po přechodu z horáku je ten rozdíl ve váze úžasnej :)

EDIT: tak naložíme kola do aut a zajedem někam do pěkných krajin ať je na co se i koukat :)
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

to se vám vlezou kola do těch krátkejch? jak je tam skládáte?
Dexter - FK

hagusy :lol:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Teď už jsem pro,mám příčníky i nosič na kolo :) Mám tento http://www.mall.cz/stresni-nosice/thule-proride-591
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

:D to jsem zkoušel jen jednou a docela jsem se bál že to kolo se někde urve :Dto v kombíku stačí sklopit zadní sedáky a prostě tam to kolo hodit (vejdou se 3 na sebe :lol: )
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Teda tak tolik reakci jsem nečekal to je dobře...
Sraz na kolech by byl dobrej,ale chtěl bych vidět jak někdo pojede přes pul republiky na kole :lol:
No já byl pro kolo v Jablonci asi 80km a vezl jsem ho v kufru ale musím koupit příčníky a nějaký držák na střechu protože až pojedeme s rodinou si někam zajezdit tak nevím jak bych do auta dostal dvě děti manželku kolo a brusle :scratch:
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

kejzi parádní nosič ;) ja jsem koupil obyč za 300kč a taky jsem s tím dojel na moravu jen se to docela houpalo a už kdy jsem kolo naložil tak bylo trochu šikmo :lol:
Jen dodám když jsem ještě nocič neměl tak jsem sundal kola a sklopil sedačky a v pohodě se tam vlezlo ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Sněhový radovánky....akorát s nášlapama se blbě padá :)
M13...slušná výbavička :)
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Obrázek

Obrázek

I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

jj to věřím nášlapy jsou na jednu stránku dobrý ale mě vadilo když jsem jel do města jen tak na rychlo a vzal jsem si botasky tak to bylo na prd. A než jsem si na ně zvykl tak se mi stalo že jsem na to úplně zapomněl a asi 3x jsem se přebulil :lol: po půl roce jsem se sundal.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No je pravda, že jde jen o zvyk, pak už to člověk bere automaticky. Ovšem v začátcích se mi taky stalo, že jsem zastavil na křižovatce....za půl vteřinky " A prostitutka! " :) a už jsem ležel :)
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

jj na křižovatce se mi to stalo taky naštěstí tam nebylo žádné auto :roll: pak jsem si nato fakt zvyknul a ještě jsem si nastavil ty pružinky abych tu nohu vycvaknul bez obtíži
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Právě, důležitý je přizpůsobit si pružinu podle sebe :)
Hleda: Můžu tě ujistit , že to funguje jako vázání na lyžích. pokud letíš přez říditka nebo padáš ,boty se to vždy odepnou.....vyzkoušeno v praxi :lol: :lol: . Podmínkou je ale správné nastavení a hlavně udržba :)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No vždyť jo :) holt každý máme jiný priority :D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mě stačí obyč pedály :)

Satanda: Já koupil původně ten starší model nosiče a pak jsme se rozhodl pro tento a ten starý prodal,ale mám ho od podzimu,takže v praxi nevyzkoušen,ale je dost chválený,takže v létě ho určitě otestuju ;)
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

Kdo zkusí SPD a zvykne si, jen těžko se chce vrátit ke klasice :D
1.6 1998
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Moje řeč :D
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Tak to já ještě pamatuju a taky jsem je vlastnil klipsny kde se bota stahovala řemínkama to byla věc :lol: Před zastavením se to muselo ručně povolit . :lol: Taď už jen obyčejný pedály a botasky na to moje ježdění bohatě dostačující.
Jen taková perlička když jsem si kupoval v roce 1973 favorita F1 s galuskama za 2 100 kč tak jsem na něj stál frontu od 5:00 hod. do 8:00 když otvírali .Byl jsem třetí a přišlo pět kol. Pak jsem si k tomu sehnal dvojtalíř s klikama na čtyřhran Campagnolo za 1 500kč Galuska stála okolo 50 kč dle typu a výrobce ale ten byl jen jeden Rubena Náchod.jinak se občas nechala sehnat lepsí za 150 kč od kluků z oddílu RH (rudá hvězda) :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

To byly časy.....škoda že je nepamatuju :)
Zbynda - FK

Příspěvek od Zbynda - FK »

Taky si vozím zadek na avalanche 1.0 od GT.Super posez, dobře se s ním jezdí a dá se s ním i vyblbnout v terénu.Přehazka-přesmykač deore/LX,kliky trulativ,brzdy hayes sole jednopístek :( ,kotouče 160 :( .Vidlice Rockshock judy :? ,pláště jezdím zadní 2,2 a přední jak kdy 2,0-2,1.Kolo mi slouží už tak 4rokem.Jezdím převážně terén.Pořídil bych zase něco novějšího a lepčího, ale to co by se mi líbylo je dražší jak moje auto.Takže asi dostane můj černej mazel repas.Fotky budu muset pohledat nekde po cd
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Klipsy nemajú chybu, je s nimi vždy kopec srandy. Nezabudnem ako pri jednom zjazde bolo za ostrou zákrutou preradená lesná cestička konármi. Po prudkej brzde sme to tesne s kamošom zastali a o pol sekundy už som počul iba tlmený náraz. Sklátilo ho doboku. Nestihol si vypnúť pedále :D Ale každý čo to má, hlavne kamoši čo jazdia preteky nedajú dopustiť.
Ja som ešte neskúšal, ale nejak mám pocit, že na zjazdoch je mi lepšie bez nich. Raz sme zase išli v lete kolmo dole po červenej zjazdovke, aby sme sa napojili na chodník. Ale v tisíc metroch bola ešte tráva vlhká do rosy, tak to bolo skôr o tom nespadnúť, ako najlepší čas. Na nejakom bubne mi ušiel bike do strany, ale nejak stihol zoskočiť, pár metrov som bežal vedľa bicykla a naskočil som naspäť :alien: Mať klipsy, tak sa kotúľam xy metrov dolu svahom...
Inak na bike používam bežecké boty do terénu od nike, majú dobre členenú podrážku a nejakou náhodou mi to akurát sadne na profil pedálov :D
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

aaa už je to tu zase, návrhy na kolo-sraz :D já jezdil naposled než začalo bejt hnusně na podzim. Jinak je kolo zazimovaný vedle motky.
PetrSeky - FK

Kolo (šlapací)

Příspěvek od PetrSeky - FK »

Hoj! Je tu nějakej pumpičkář? Chci pořídit něco novýho, pro sebe a babu, ale když sem koukal na net, je toho jak srač.k, vůbec se v tom nevyznám... Neměli byste někdo nějakej tip na kolo do 15tis.? Chcem to na takový to domácí ježdění na pivo ;) v létě po Pálavě atd., nějaký trekingový bo crossový, silnice moc ne-e... Jo a kdybyste měli tip na držák na kouli, sem s tím :) Díky
PetrSeky - FK

hledacz: díky, na ty Meridy se pomalu zaostřuju, taky sem koukal na tu prodejnu, zitra tam hopnu...
Jenom nevím jak s těma vidlema, radši bych pevný, v této cenové kategorii mám trochu obavy...
PetrSeky - FK

a jak je to odpružený? Vzduch? Kapalina? Pružina?
Problémy s tím nejsou?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

seky: Měl jsem u nich kolo na garančce,jsou tam příjemný lidi ;)
PetrSeky - FK

takže dnes sem prošel obchody po Jihlavě, rozhoduji se mezi výše zmíněným obchodem a Cyklopointem (nově u Tesca). V cyklopointu mají výhradně kola Merida, ceny hodně podobný netovým, zdarma rok pojištění proti krádeži a 3 servisy zdarma... + když vemu 2 kola, sleva prej bude ;)
V tom druhým mi nabídl cenu o 500 nižší, na stejný kolo, ale jen 1 servis, ale nabídl mi kolo PELL´S za 16800,- , když vemu dvě, tak bude každý za 13000,- , tzn. 7600! sleva... Jinak pán se evidentně nesnažil mi vnutit to dražší, možná nechtěl dávat takovou slevu, možná je opravdu solidní. Podle toho co říkal, Meridy jsou u nás nejprodávanější. Říkal, že s Meridou nejsou problémy, rozdíl mezi ní a Pellsem je asi 1 stupeň výš ve výbavě a "český výrobce"... Tak nevím, ale asi půjdu do Meridy, ty 3000 dám radši do výbavy...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Asi bych šel do Meridy,PELLS mi tady byl rozmluven a já na jednom jel co byl ježděnej rok a katastrofa,jsem rád za svoje GT ;)

Jinak o obchodu u tesca vůbec nevím
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Gt 4ever :thumright:
PetrSeky - FK

u Tesca je to od cca poloviny prosince, v tý stavbě jak je SIKO... Je to doslova showroom Merida :D
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

Kovi píše:Gt 4ever :thumright:
tak tak ;)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Aha,tam,tak tam jsem dlouho nebyl ;)

Jinak v Jihlavě je problém že nikdo tady GT neprodává,já si ho musel jet otestovat do Třebíče,tady je nemá nikdo :(
PetrSeky - FK

Tak Meridy jsou doma, drahá má lepší :oops: :D
Já bral toto: http://www.mojekolo.cz/29194-merida-crossway-tfs-100-v
Polovička toto: http://www.mojekolo.cz/29189-merida-crossway-60-v-bila
Ukecáno na ceny o malinko vyšší než na netu, plus blatníky, stojany, montáž a doprava grátis
PetrSeky - FK

kejzi1, mám dotaz: co máš za příčníky? Kupovals po netu?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

seky: Mám tyto,ale kupoval jsem je v inzerci za 700kč http://www.kmobchod.cz/stresni_nosice_b ... atelny.htm
PetrSeky - FK

chápu to dobře, že jsou tam 2 kousci? A ten nosič kol je na jedno kolo za těch 1900?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

jj tohle jsou 2 příčníky za tu cenu,pokud by jsi chtěl neuzamykatelný,tak ty jsou levnější.

Jinak ten nosič od Thule jsme kupoval starší,ale stav jako nový na aukru za 1200kč ;) http://aukro.cz/item1413991057_pouzity_ ... e_591.html je to přímo od tohoto prodejce,většinou jich má víc ;)
PetrSeky - FK

:thumright: dík moc, dobrej tip.
Kulis - FK

Dneska je tam pěkně hnusně byl sem se projed na kole
21km
teplota -1
max speed 34km
průměrná rychlost 23km/hod
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Petr: Není zač.Ono mu stačí napsat i vzkaz a prodal mi to normálně mimo aukro ;)
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

Kulis: To jde, pěknej start do sezóny, v zimě ať máš alespoň 5000 :D Ta průměrná rychlost je dobrá.
Taky jsem dneska byl, na Kuňce mi podjelo asi ve 40 kmh přední kolo, tak jsem se málem musel převlíkat :D :D Naštěstí to dobře dopadlo :)

Celkem: 40 km
Průměrná: 27 kmh
Nejvyšší: 62,1 kmh
1.6 1998
Kulis - FK

Začal sem jezdit bude tomu 14 dní asi 5 let jsem nejezdil a ted sem u čísla 100km moc to nepřeháním chvilku po práci a ted v sobotu jsem jezdil podél Labe na cyklostezce.Tady je to jedna velká placka takže dosáhnout velkého průměru není problém
PetrSeky - FK

Tak pumpičkáři, poraďte nosič. Na střechu by mě to stálo cca 3500,- (příčníky a nosiče) tak sem si říkal jestli nekoupit něco na kouli, do 4000,- (max. 4500,-)....
Co sem tak narychlo zkoukl:

http://www.centrumnosicu.cz/nosic-jizdn ... p-177.html

http://www.centrumnosicu.cz/nosic-jizdn ... p-261.html

http://www.centrumnosicu.cz/nosic-jizdn ... -p-40.html

Zámky moc neřeším, má 3 ABUSy z motorek
Dexter - FK

kdo chce být věrný značce i na kole v OB maj rukavice škoda ;) .....http://www.obautodily.cz/novinky
příští týden pro jedny hned jedu :D
Odpovědět