Motor cuká/vynechává za vlhka, v dešti - zapalovací lišta

Simos 2P
135M, 136M
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Motor cuká/vynechává za vlhka, v dešti - zapalovací lišta

Příspěvek od Vlada320 »

Tak už mě to přestalo bavit.stalo se mi to už víckrát ale pokaždý když pršelo nebo bylo dost vlhko.jde o to že nastartuju, auto je studený a nechce jet,plyn můžu mít skoro plnej a prostě se to špatně rozjíždí a pomalu a hlavně na benzín to když zastavím jede jen na tři válce a a když to přepnu na plyn tak běží špatně taky na tři ale jakmile přidám plyn a chci se rozjet tak to střelí do sání a chcípne.když se chci rozjet na benzín tak to jde ale špatně protože to prostě běží na tři válce.problém je teda v zapalování.evidentně jeden válec prostě nepálí ale už jsem prohledal snad všechno,hledal sjem kde by mohla bejt vlhkost a nic,voda se nestrácí takže tkaový to že by přes večer prosákla voda do válce díky podfouklýmu těsnění bych vyloučil.teplota se drží vpořádku,vodu nežere,olej taky ne a ani nepřibejvá.a ještě jedna věc.když to nechám stát aby se to ohřálo tak to začně běžet normálně.prostě se tam někam dostává vlhkost si myslím ale vůbec netuším kam.napadá mě buď to je zapalovací lištou že by se do ní nějak dostala,nebo už maj svíčky po 14tisících dost což si nemyslíma le radši se na ně zítra ráno podívám a nebo to má spojitost s něčím jiným co ovlivňuje zapalování na jednotlivejch válcích třeba lambda,snímač otáček,ten otřesovej snímač co je na bloku fakt nevím.a ještě jedna poslední věc.zajímávý je že se mi to stalo jednou i když sjem za deště vymet jednu velkou louži.takže bych viděl problém v tý vodě nebo vlhkosti ale kde? :( motor je to 1,3mpi rok 1999 a na lpg ale v lpg bych chybu nehledal.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Re: Špatně pálí asi :-(

Příspěvek od Radek1 »

Podle toho co popisuješ s tou vlhkostí,tak by to mohla dělat opravdu ta zapalovací lišta-jestli máš možnost si půjčit jinou,tak to uřčitě vyzkoušej.Svíčky by měli teoreticky vydržet 60 tisíc,tak ty by měli být v pohodě-ikdyž také se může stát že muže mít vadný izolátor.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

zítra kouknu na ty svíčky a na tu lištu se zkusím poptat kamaráda jestli by mi jí nepujčil na dva dny na odzkoušení.a teď jsem si vzpomněl.auto mi dělá to že jede normálně v tahu bezproblému ale když jedu z kopce na čtyřku padesát a brzdím motorem,je tam nějakejch 2000otáček tak to nejede plynule ale poškubává to a když jedu třeba v koloně na dvojku jen pomalinku na 1200otáček jedu tak to taky nejede plynule ale lehce to poškubává.předtím mi to dělalo a když sjem vyměnil svíčky tak to přestalo a teď znova a přijde mi že to začíná bejt horšía to samí s tím žen to jede na tři válce při studenym startu za deště nebo vlhka.něco asi začíná odcházet do věčnejch lovišť :lol: se z toho auta po.... :?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Když má zap.lišta trhlinku,tak se zavlhka udělá svod a dvě svíčky skoro nepálí.Častá závada lišt.Někde si vypůjč jinou.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

ahoj prosimtě kde bych tu trhlinku měl hledat?já jsem našel jednu.je ze spodní strany na straně kde je ten konektor co do ní vede.je to zespoda snad plastový a přechází to v hliníkovou část a mezi tím nějak vedou vevnitř v tom plastu asi kabely od toho konektoru a ten prostor kudy vedou tak je vyplněnej takovym jakoby tvrdym silikonem a ten je při přechodu na ten hliník odlouplej.dneska sjem ráno koukal na ty svíčky a jsou vpohodě všechny krásně cihlový,všechny kostry a plus kabely jsem očistil a namazat vazelínou a zase stáhl aby dobře vodily a všechny konektory jsem vystříkal sprejem na kontakty.napadlo mě že bych tu lištu ještě vyndal a co se dá tak zespoda podlepil silikonem aby tam nebyla nikde žádná skulinka kudy by se do ní mohla dostat vlhkost a schválně co to udělá jestli to bude zlobit nebo ne.ale taky zkusím zajet za kamarádem a poprosit ho jestli by mi nepůjčil tu lištu ze svý feldy se kterou nejezdí protože jí naboural a zkusím jak se to s ní bdue chovat.jinak nevím.
smazany clen - FK

Právěže ty praskliny jsou vždy v plastu,takže to bude asi ono.Jestli zatím nemáš na novou,chtělo by to zalepit suché-třeba zahřáté po delší jízdě v suchém počasí nebo to dát třeba na 2 hodiny do trouby při 50 st.Celsia a potom teprv zalepit.Jinak ti tam ta vlhkost zůstane.Snad to pomůže.Otázka je,jestli ten silikon bude držet na plastu. :roll:
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

nedám tam přímo silokon zkusím to zalepit něčím jiným.silikon používám až jako poslední beru ho jako takovou bastlárnu :D
smazany clen - FK

Epoxidové lepidlo by nemuselo mít špatné vlastnosti. :)
Teda,záleží na tom,co je to za plast.Na PET to nedrží.
mariansk - FK

vynecháva motor

Příspěvek od mariansk - FK »

Nazdárek-
keď vojdem do mláky alebo keď husto prší začne trhať motor-vynechá motor.(skoro my to hlavu odtrhne) Trvá to pár sekúnd 2x 3x šklbne a ide to ďalej. Čím to môže byť? :(
Keď hneď po šklbání otvorím kapotu motor,alternátor,riadiaca jednotka všetko je suché. Preto som myslel či to nemôže robiť lambda sonda keď sa ošpriecha s vodou(to je to čo je pod motorom na výfukovom potrubí?)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: vynecháva motor

Příspěvek od Kuladmin »

Ja to tipuju na zapalovaci listu nekde ji mas asi naprasklou a jde do ni vlhkost.
muf2muf - FK

za vlhka tropí alotrie

Příspěvek od muf2muf - FK »

Tak se mi zdá, že moje Fileta je alergická na déšť. Když je venku sucho nebo když mrzne, staruje normálně. Jakmile ale sprchne a je vlhko, startuje strašně špatně. Nechce chytit, pak třeba běží na dva, tři a nakonec se chytí i 4.válec, ale to už jí musím pomoct plynem do otáček, jinak by se kuckala pořád na tři válce. Během startu taky neváhá střelit do vejfuku. Pojistková škříňka je suchá a kapotu děravou nemám. Napadá vás něco?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: za vlhka tropí alotrie

Příspěvek od Kuladmin »

JJ tipujes to dobre tipuju ze nekde ji budes mit naprasklou a jde dovnitr vlhkost.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

zapaľovacia lišta s konektorom , sviečky pozri to neuškodí , inak ak to súvisí trochu s teplotou tak čidlo teploty .
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

dělalo mi to to samí.a opravdu bylo to zapalovací lištou.zespodu jsem měl malou prasklinku tak jsem jí zalepil a všelijaký díry co na ní jsou prostě celou zespoda namazal vazelínou a od tý doby je klid.a ještě jsme teda prosktříkával všechny konektory.tohle že to špatně běží při natsartování prvním je jen vlhkostí která se ocitne někde kde bejt nemá otázka je zjistit kde a nejvíc se to týká oblastní zapalování,ukostření kabelů.
mako
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mako »

tak já už to mám v cajku, vyměnil jsem svíčky a je klid. jedna byla propálena a házela jiskru jinam než měla :)
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Styx96 - FK

Příspěvek od Styx96 - FK »

Zdravím všechny, mám stejný problém, auto chytne na tři a po chvíly, zřejmě než se odpaří voda, zase beží normálně. Stává se mi to po vydatném dešti, nebo když roztaje sních na autě. Tedˇ v sobotu se mi to stalo při jízdě po dálnici, když jsem jel delší dobu za jiným autem, za kterým se držel mrak vody. Tohle jsem natočil: http://www.youtube.com/watch?v=56zkpeaWOdU je tam vidět i slyšet co se tam děje. Je tam zřejmě poškozená izolace. Koupím novej zapalovací modul :(
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Tady je skutečně vídět skákat jiskry na kostru.Podle mně stačí vyměnit ty pryšové nohavičky,které jsou nasazeny na výstupy svíček na liště.
Styx96 - FK

Máš asi pravdu, to by mělo stačit
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Dneska jsem byl v mototechně,abych koupil ty chráničky na svíčky pro sebě ,mám asi stejný problém.Bohužel se jako náhradní díl neprodávají,ani je tak nenabízí škodovka.Tak jsem je sundal a uvidím ,jak se to bude chovat.
Styx96 - FK

Taky jsem zjistil, že se asi nedaj koupit, tak jsem ač nerad koupil ten zapalovací modul originál za cca 1600 :cry: zatim to přešlo, tak uvidím jesli to nebyl zbytečnej nákup
Denoo - FK

Pri dlhsom dazdi alebo velkej kaluzi cuka motor

Příspěvek od Denoo - FK »

Zdravim, mam feliciu 1,3 mpi 50kw (bez serva), a mam problem ked dlhsie prsi , alebo prejdem po nejakej vacsej kaluzi, auto na chvilu zacne skakat, a pridava plyn len velmi pomaly, proste ho dusi, a otacky idu strasne pomaly hore, potom asi tka za 10 - 20 sekund, ked trosku popridavam napriklad na neutrali plny plyn, ako keby voda sa vyparila od tial, a auto zase ide, robi to vzdy pri dlhom prsani , neviem teda kde moze byt problem? kde sa tam moze dostat voda aby to dusilo? a ked to robi zmeni troska zvuk auto , a mam pocit ako keby citit taky divny zapach v tom momente. A je jedno ci je studeny motor alebo teply.

Inak, vyfuk mam novy cely, vzduchovy filter ok, olej 4l napustim, 4 l vypustim, nic nezere motor, voda v chladici taktiez, vobec nedolievam, stale takisto , auto startuje uplne v pohode na dotyk kluca , nikdy sa mi nestalo zeby auto skapalo.
Denoo - FK

Re: Pri dlhsom dazdi alebo velkej kaluzi cuka motor

inak toto by mi az tak nevadilo, len teraz mi to robi aj ked neprsi, nieco podobne, ked zosliapnem plyn na podlahu, pri hoc akej rychlosti zaradenej , auto ako keby trhalo, a zrychluje len velmi pomaly a pocul som aj trosku strelilo do vyfuku ako keby ale niekde skor z predku pri zosliapnuti plynu. Klapku som nikdy necistil , a ani nic podobne , iba pravidelne vymeny olejov , asi 100 000km dozadu sviecky menil , vyfuk menil , filter palivovy som menil , alternator , tot vse. Mam vstrekovanie, len neviem da sa to napichnut na pc? ja som konektor nikde nenasiel
Invisible1988 - FK

Příspěvek od Invisible1988 - FK »

skus zapalovací lištu.je možné že je někde miniaturně naprasklá a vlhkost která se do ní nasaje dělá problémy.tu prasklinu okem asi nenajdeš.já to tak taky měl.startovalo v pohodě vždycky vše ok ale od jistý doby to cukalo.vyměnil jsem ji a přestalo to.zkus si od někoho pujčit jeho a uvidíš.vyměna je práce na 2 minuty
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

Presne tak zkus jinou tu listu.ja měl to sami.koupil jsem jinou sice jetou ale dobrou a mam klid.
Denoo - FK

no takze ten problem druhy uz vyrieseny, nakoniec to zacalo cukat az tak, pokial to nezastavilo a nenehalo ma to na ceste, tak som hned riesil palivove cerpadlo , siel som kupit a vymienal som to na ceste :) a musim povedat ze uspesne , cerpadlo 30 euro nove, ale auto ide teda naozaj o kus lepsie , ziadne trhanie, pekne hladko pridava , no proste parada, a to s tou vodou, no dal som nove sviecky ako ste pisali champion vsetky styri, uvidime ked zaprsi alebo daka kaluz ci uz sa to nebude opakovat, a ak ano, tak potom asi jedine zapalovanciu rampu co
Odpovědět