Anténa k autorádiu

dotazy a rady na vše kolem hudby
Killerrade - FK

Anténa k autorádiu

Příspěvek od Killerrade - FK »

Zdarec mam dotaz ohledne zesilovace v antene. Puvodne uz od vyroby tam bylo nejake radio blaupunkt to se pokazilo tak sem ho vyhodil a koupil nove. Ten blaupunkt nemel napajeci drat pro zesilovac a presto zesiloval asi to poustel primo po koaxu. Mam anteni koax s tim privarenym dratkem. Myslel sem ze kdyz pripojim nove autoradio na ten dratek tak by mel zesilovac fungovat ale houby. Myslite si ze je mozne ze ten koax s tim kablikem neni pripojenej do toho zesaku v antene a musim tam vradit ten fantom nebo je to blbost? Felicia je z roku 1999.

P.S.: A jeste by me zajimala jedna vec, z pojistkove skrine me jdou z jednoho konektoru na autoradio 3 kabely červený (plus), černý (zem), a pak šedý a to ani za boha nemuzu prijit na to k čemu je.
Meverick - FK

Re: Anténa k autorádiu

Příspěvek od Meverick - FK »

Ahoj,
ten kabilek tam neni potřeba si myslim a nemusí bejt zapojenej ... ja to mam u radia jako vysouvani anteny a nebo na zapnutí a vypnutí aktivní tuby. Vhledem k tomu že vysouvací antenu nemam tak sem si tam zapojil tu tubu.
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

je to přesně tak, jak píšeš. Zesík v anténě byl napájenej přes koax. Když jsi teď přehodil rádia, tak si musíš sehnat takovej mezikus, ze kterýho je ten drátek vyvedenej.

Opravte mě, jestli kecam :lol: :lol: :lol:
Meverick - FK

Tak jsem kecal antena se musí připojit ještě na remote kabel z rádia aby se rozchodil ten zesilovač .....
Killerrade - FK

Jo takže jestli to dobre chapu tak ten privarenej dratek k antenimu koaxu je tam na nic a musim tam vsadit ten fantom ju?
Meverick - FK

tak ten přivařenej dratekk z boku ke koaxu je kabel pro ten zesilovač .. .. ale musiš si najit na radiu kterej kabel z isokonektoru to je protože každý rádio to má jinak ... já si včera koupil novou antenu a budu tahat novej koax pač sem ho u radia tak nějak zničil :? ... ale ten tenkej dratek tam je na to aby se ten zesik rozchodil .... podobný to je u tuby natahnul sem 12v z baterky napojil sem minus .. a nehralo to pač to muselo bejt pripojeny ještě na radio který pustilo těch 12v do toho zesilovače .. podle mě to bude něco podobnýho .. .. ale možna to tak neni nejsem odbornik ..
Killerrade - FK

No tak to mam zapojeny spravne ale je mozna ze je jeste nekde urvanej po ceste pac kdyz me zlodej rval radio ven tak me koax utrhnul ja sem ho jen prodlouzil jinym pac rozdelavat pulku auta se me nechce. Ale kdyz sem to prodluzoval tak sem musel az pod volantem a tam byl jeste natrhnutej takze je mozny ze jeste nekde dal se to roztrhlo zase. Kolik si dal za novou antenu?
goodFela - FK

půlku auta nerozděláváš. Sundáš jenom A sloupek u spolujezdce a plast stropnice u zadních dveří. Možná ještě vydloubneš kaslík
Killerrade - FK

U spolujezdce? Nejde to nahodou kolem ridice? Ja jen ze me jde od radia kabel pod volant smerem ke dverim ridice.
Meverick - FK

Dal sem za ni 230 ale je to neorigo ... original na feldu stojí kolem 500
goodFela - FK

je to možný, že jde tak, ale já to táhnul kolem spolujezdce, páč tam k tomu je mnohem lepší způsob.

V mototechně mi řikali, že origo stojí kolem litra... Tak jsem tam koupil nějakou neorigo za 600 ( :lol: blbec), ale hraje dobře, tak aspoň že to.
Meverick - FK

Ja to koupil v Nový Vsi ... u Kolína v AMSTuning... dobrej obchod když potřebuješ poraděj, už odnich mám dost věcí .A jel bych tam osobně, ovaly Axtony 6"-9" mi dal za lepší cenu normalně stály 2500 a nechal mi je za 2200. A taky samozřejmě záleží jaká je to modelová řada když je loňská tak stahnou cenu klidně i víc.
Odpovědět