Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.

Vše okolo diagnostiky
Odpovědět
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: Vše o diagnostice...zkušenosti,dotazy,rady atd.

Příspěvek od Jozefj »

Ale ve vagu je lambda napětí,která se musí měnit. Skupina 001 pole 3.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

HarryPotter1:
Tá hodnota 128 sa spomína aj v dielenskej príručke: "Ak je hodnota v poli 5 stabilne na 128 +-5, je lambdaregulácia defektná."
Pochybujem, že by si mal dve sondy zlé, preto treba ohmicky skontrolovať kabeláž, či nie je niektorý kábel prerušený, prípadne zoxidovaný kontakt v konektoroch. Dobré by bolo ampérmetrom premerať, či je funkčné vyhrievanie lambdy.
robin1 - FK

Jozefj:
Jednotka BMM neumožňuje vo VAGu zobrazovať priamo napätie na sonde. V tom poli 3 sa zobrazuje lambda faktor.
HarryPotter1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HarryPotter1 »

Robin1:

Napájení pro vyhřívání sondy by mělo být v pořádku.Teď jsem to sice nedělal,ale při testech předchozí,reklamované sondy jsem ji připojil a sáhl na ni ještě než jsem ji našrouboval do svodů,kde byla ještě stará,původní sonda,ale nezapojená.No a byla horká.Takže topení asi jde.
Můžeš,prosím blíže specifikovat odkud kam mám měřit přívod do sondy?Z patice do ŘJ?nebo z ŘJ do konektoru OBD u pojistek?
Původně jsem chtěl od někoho půjčit 100% funkční lambdu vymontovanou z auta,ať mám jistotu,nebo tu mou dát někomu do auta vyzkoušet.Jenže,když si vzpomenu jak těžce jsem starou sondu rval ze svodů :o Šlo to až ve svěráku a pomocí autogenu :roll: stejně jsem z toho nic nepoužil,protože na obojím byl závit v háji.Pokud jsem to nepodělal já tím ohříváním autogenem,tak to tam musel někdo zaprasit přes závit!!!Svody jsem sice projel závitníkem,ale teď je mám jen jako náhradní.Raději jsem koupil nové.
A že by nemohly být obě nové sondy vadné?Těžko říct.Koupil jsem je v e-shopu,kus za 750Kč,takže určitě nějaký čínský šunt :puker: .Ale na foru jsem četl,že na to lidi normálně jezdí.?!
Nebo nejsem prodejci nějak sympatický a dá mi nefunkční kus reklamovaný jiným zákazníkem.Nedivil bych se.Dnes chce každý jen rýžovat a je jim jedno za jakou cenu. :pukel:
robin1 - FK

HarryPotter1:

-vyhrievanie:
Môže byť funkčné, ale aj nemusí. Aj keď to nieje príliš časté, ale môže nastať prípad, keď je káblik nalomený a niekedy je ten spoj vodivý, inokedy nie. Ale v poriadku, dajme tomu, že vyhrievanie je funkčné.

-meranie káblov.
Musíš premerať tie dva káble, ktorými ide signál zo sondy do riadiacej jednotky.
Potrebuješ ohmmeter s dlhými meracími šnúrami (aby dočiahli od sondy k jednotke). Najlepšie by bolo, keby na ich koncoch bol takýto hrot: http://www.vo.gme.cz/cz/index.php?product=724-010
Jedným hrotom sa napichneš na kábel na sonde (ešte pred štvorpinovým konektorom) a druhý koniec pripojíš na príslušný pin na konektore riadiacej jednotky. V dielenskej príručke si pozrieš pozíciu pinov. Sonda je pripojená na piny č. 38 a 15.
Multimeter prepneš na zvukový test a ak je kábel funkčný, malo by to pískať. Zároveň hýbeš a ťaháš káblovým zväzkom a konektormi postupne od sondy k jednotke a sleduješ, či sa pískanie nepreruší (či nie je nalomený vodič).

-sonda za 750KČ.
Pokiaľ teda nie sú originálne, beriem moju poznámku o funkčnosti späť 8-)
HarryPotter1
Kontaktovat uživatele:

robin1--
Díky za rady,s měřením to zkusím zítra,jen budu muset pohledat někde na netu zapojení patice ŘJ.Nedisponuji totiž dílenskou příručkou.Ale to nebude problém,doufám.Mohlo by to být i na patici označeno.?!
Zapojení pinů 15 a 38 jsi mi radil už výše v souvislosti s měřením sondy.Což jsem ještě neprovedl,neboť sonda byla v reklamaci.
robin1 - FK

Dielenská príručka: http://www.uloz.to/6720314/felicia-bosc ... tronic-pdf

Na strane 29 máš číslovanie pinov.
Keď dáš dole vrchný kryt konektora riadiacej jednotky, máš priamy prístup k jednotlivým vodičom. Do pinu č.15 ide hnedý a do pinu č.38 biely vodič.
lineral

Příspěvek od lineral »

Jozefj píše:Zavolej mi na 603278140 a zkusíme jestli se něco povede vymyslet.
Tak jsem to už rozchodil:) Díky
lineral

Příspěvek od lineral »

Nevíte kde bych sehnal plnou verzi Vag Com 409 CZ? Diky
HarryPotter1
Kontaktovat uživatele:

robin1 píše:Dielenská príručka: http://www.uloz.to/6720314/felicia-bosc ... tronic-pdf

Na strane 29 máš číslovanie pinov.
Keď dáš dole vrchný kryt konektora riadiacej jednotky, máš priamy prístup k jednotlivým vodičom. Do pinu č.15 ide hnedý a do pinu č.38 biely vodič.
robin1--
Díky moc za pomoc :thumright:
kormer

Příspěvek od kormer »

Nevíte kde bych na netu sehnal plnou verzi vag com? Předem díky
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Ahoj, potřeboval bych doporučit kabel co zvladne diagnostiku 1.3 BMM a zároveň OII 1.6 MPI. Existuje něco takovýho? A funguje vag pod Win 7? :?:
Obrázek
Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jjj,není problém...třeba tenhle....

http://www.motordiag.cz/produkt/hex-can
HarryPotter1
Kontaktovat uživatele:

Lidi,nebudete mi to věřit.Lambda sonda mi funguje!!!A to ta samá,kterou jsem chtěl opět reklamovat.Na 99% si myslím,že fungovala i ta předchozí,a vyzkouším i tu moji předešlou,než jsem koupil novou!
Dnes se počasí trochu umoudřilo a dalo se dělat i kolem auta.Vezmu noťas,multimetr a valím měřit sondu dle instrukcí robin1.
Vyhřívání mělo přes 13V i po pohýbání s káblíky.Tedy OK.
Napíchnu kablíky z lambdy,nastartuju a SLEDUJU jak se mění napětí na multimetru,až téměř na 0,04V.Potáhnu za lanko plynu,napětí jde nahoru.Povolím,jde dolů.Lambda je funkční! :thumright:
Pak sundám patici na ŘJ a multimetrem prozvoňuju káblíky od konektoru sondy na patici, pin 15 a 38.Ejhle 38 nepípá a 15 po pohybu káblíku sem,tam přestává pípat.Odstraním horní kryt patice ŘJ a nacházím bílý a hnědý káblík 15,38.Lehce potáhnu za hnědý a je to jasné.Zůstal mi v ruce!
Totéž činím s bílým.Ano,stejný problém.Ale s hrůzou zjišťuji,že oba káblíky vypadaly přeříznuté(nebo střihnuté) šikmým řezem,ale spoj byl potažený smršťovací bužírkou,nejspíš kvůli zamaskování!!!!!!!Doslova to vypadalo jako pomsta. :twisted:
Zapátral jsem v paměti,ale nenapadlo mně nic kloudného.Až ....
Asi před pěti lety jsem Feldu nechával opravit u mechanika,který je zaměstnán v servisu,ale dělá doma i fušky.Auto mi při nízkých otáčkách chcípalo,takže na křižovatkách jsem musel lechce tůrovat,výkon nic,moc!Mechanik dlouho nemohl závadu odhalit.
Jako první vyměnil sondu.Vysolil jsem 2000 a s autem odejel.Už cestou domů se závada projevila znova.Po telefonu mně ujišťoval,že se ŘJ přizpůsobí nové lambdě,a bude klid.Nebyl.Auto šlo zpátky mechanikovi.Po opravě mi sdělil,že sondu odeslal do reklamace,a dal tam druhou.Při odjezdu se vše opakovalo.Ale až se motor trochu zahřál.Další dny vezu Feldu mechanikovi.Na obhajobu tvrdí,že na diagnostice se sonda chová normálně,ale po zahřátí vykazuje vysoké emisní limity.A tak to bude prověřovat.Palivové čerpadlo,filtr paliva,svíčky......Děsil jsem se co všechno budu muset platit.Výhoda byla,že si auto bral do práce a tam jednotlivé díly měnil systémem:pokus-omyl.Tudíž bych platil až díl který by tam nechal.
Nedalo mi to a v práci zjišťoval a tahal moudra od kolegů.Jeden mně naťukl správným směrem,když říká:"měl jsem na Eskortu podobný problém.Byly to spadlé přepážky v tlumiči výfuku.Měl pravdu. :thumleft: Patrně se splodiny vracely zpět k lambdě (nemohly ven)a ta je vyhodnotila jako příliš bohatou směs,ochudila ji a to vedlo až ke zhasínání motoru.Snad s vyššíma otáčkama se počítá i s vyšším obsahem škodlivin a sonda neochuzuje směs.Je-li tomu jinak,vy znalejší mně poopravte. ;)
Navrhl jsem to i mechanikovi,ten vyměnil komplet celý výfuk,a vida,auto jezdilo.Stálo mě to další 2000.Sondu už tam nechal.Tu původní údajně vyhodil.
Na obhajobu řekl,že lambdy preventivně zlobí na všech jednobodových Felíciích a dá se jezdit i bez nich, na adaptační hodnoty.Na můj dotaz "co emise bez nichž neprojdu STK?" To se prý dá udělat i bez přítomnosti vozidla.Tak jsem mu co dva roky cáloval abych měl emise.
Teď jen nevím zda to byla pomsta,nebo způsob přivýdělku "MECHANIKA!" :puker: ke kterému už nejezdím a pořídil jsem si kabel na diagnostiku,a věřím jen tomu ,co si udělám.

Omlouvám se že tady tak filozofuju,ale možná se někdo dostane do podobného problému.

TISÍCERO DÍKŮ patří především robin1,který se mi věnoval a ví o čem píše.Samozřejmně děkuji i ostatním,kteří mi také radili.
Ještě vše otestuju při jízdě.Ale už teď mám moc fajn pocit.Lambda Faktor se začal hýbat už při 31°C.
Konečně si vychutnám jízdu s Etanolem 1:1 s B.Doufám,že to zase nebude kuckat! :bounce:
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

Já mám s rádoby mechošema taky svoje zkušenosti.Nebudu více rozepisovat,aby to nebylo OT,ale Brněnským klubovníkům rozhodně NEDOPORUČUJU pana Vizinu z Medlánek a pana Tenoru ze Šlapanic !!!! NEVER MORE
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Jozike

Příspěvek od Jozike »

Zdravím poradili by ste mi ktorý kábel by mi vyhovoval na felíciu (rsp. ktorý sa najviac oplatí - dá sa snim viac spraviť ) ??? Vopred ďakujem Vy sa tomu vyznáte :P Felicia 1,3 BMM 50 kw r.v 1995 :) tie kábly sú čína :D ale za tie prachy ??? :D Mam nieaké peniaze na paypal tak to chcem využiť na niečo rozumné :) dik

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.37635
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.37633
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42823
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42822
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Mam ten poslední...maká mě perfekně............motordiag i vag-com 304.............
HarryPotter1
Kontaktovat uživatele:

Jozike píše:Zdravím poradili by ste mi ktorý kábel by mi vyhovoval na felíciu (rsp. ktorý sa najviac oplatí - dá sa snim viac spraviť ) ??? Vopred ďakujem Vy sa tomu vyznáte :P Felicia 1,3 BMM 50 kw r.v 1995 :) tie kábly sú čína :D ale za tie prachy ??? :D Mam nieaké peniaze na paypal tak to chcem využiť na niečo rozumné :) dik

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.37635
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.37633
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42823
Mám ten druhý zhora,koupený na Aukru a jsem spokojen.Jen ty porty na Notebooku kdyby nezlobily :rambo: :roll: :thumbdown:
Funguje to smamé,co píše kolega nademnou.Auto stejné co ty.Jen 1996

http://aukro.cz/item1368836276_diagnost ... darma.html
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

mám takovej dotaz.kdysi jsme kupoval kabel na felicii na diagnostiku.chodí v pohodě všechno krásně žádnej problém ale problém je teď v tom že ten kabel má koncovku COM a já mám teď na novym notebooku jen USB vstupy.je možnost koupit nějakou redukci a připojit to přes tu redukci do usb?je mi jasný že pak budu muet instalovat nějakoý ovladače.jen se ptám jestli jste to někdo zkoušel zda to jde a nebo jestli nevíte zda to jde díky moc vláďa ;)
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

tenhle kabel byh k tomu koupil ten by měl jít použít oc myslíte?otázka je jestli by to teda pak fungovalo kdybych nainstaloval ty ovladače do počítače a připojil to přes tohle. http://www.alza.cz/redukce-usb-seriovy-com-d42710.htm
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

za ty prachy koupíš rovnou OBD kábl ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Aleš

Příspěvek od Aleš »

Vlada320 píše:mám takovej dotaz.kdysi jsme kupoval kabel na felicii na diagnostiku.chodí v pohodě všechno krásně žádnej problém ale problém je teď v tom že ten kabel má koncovku COM a já mám teď na novym notebooku jen USB vstupy.je možnost koupit nějakou redukci a připojit to přes tu redukci do usb?je mi jasný že pak budu muet instalovat nějakoý ovladače.jen se ptám jestli jste to někdo zkoušel zda to jde a nebo jestli nevíte zda to jde díky moc vláďa ;)
jde to, ale je to dost nákladné potřebuješ převodník USB/RS232 ale s FTDI chipem takže tě vyjde levněji koupit kabel již na USB.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Našel jsem kabel pro can-bus komunikaci za až podezřele nízkou cenu,jedná se samozřejmě o klon.

http://diagnostiky.tode.cz/index.php?ro ... duct_id=67
chiquillo - FK

Příspěvek od chiquillo - FK »

Nevíte kde bych sehnal příručku VIS k VAG-COM?
Smells
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smells »

na feldu je ti to sice k ničemu,ale sosnout to můžeš třeba tady
http://www.uloz.to/6458256/vis-3-0-zip?captcha=no

\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
Neraduj se ze světla na konci tunelu.S největší pravděpodobností se jedná o protijedoucí vlak !!!

MUF-Škoda Felicia Trumf,1.3 MPi,50 KW,r.v.2000,
FuFa-Ford Focus Combi,1.6 16V,74 KW,r.v.2001,
Prodáno-Dědek-Škoda Felicia LX,1.3 BMM,40 KW,r.v.1995,
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

kabel už mam doma dneska som to skúšal rozbehať ... port som nastavil rovnaký v pc ako vo vagu ...ale vôbec mi nič nenájde RJ. je tam neaká finta s tými portami alebo niečo podobné ??? a mohli by ste mi napisať presný postup ...kedy zapojiť kabel ...kedy zapnuť zapalovanie ...možno niečo robím fakt zle ( asi určite) . skušal som aj soft pri kábli ale aj 304 cz
chiquillo - FK

Podivej se do správce zařízení jestli tam máš nastavený správnej port, takovej jakej si nastavil ve Vagu v kategorii nastaveni když to budeš mít ok tak potom klikni na test kabelu musí se ti ukázat OK. Postup pro připojení kabelu máš do zásuvky a usb do pc, zapneš jenom zapalování do I polohy a je to:)

\\edit Maty: odstraněna citace viz. pravidlo č.4 !!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Dnes jsem potřeboval diagnostikovat 1.3 BMM. Při zapnutém zapalování ale nenastartovaném motoru v pohodě. Při nastartovaném motoru jsem se ale k řídící jednotce nepřipojil ani za nic. Je to vlastnost, nebo chyba?
Auto má problémy s volnoběhem, tak bych se potřeboval podívat na to, zda řídící jednotka správně rozpoznává volnoběžný režim.
Chose

Příspěvek od Chose »

Bude to nějaká chyba,u mojí feli to funguje v naprostém pořádku i při spuštěném motoru.U těch nastavovačů volnoběhu celkem často dochází ke špatnému kontaktu na spínači volnoběhu,ale už sem jich měl pár rozlousknutých a po vyčištění a prostříknutí kontakt sprejem opět správně fungovali :salut:
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Musím ho proměřit klasicky na konektoru od klapky. Právě ten bývá občas zapsaný v paměti závad, ale fakt mi hlava nebere, proč to jednotku nenajde za chodu.

Volnoběh se chová tak, že zastudena kolísá a je dost nízký. Po ohřátí to huláká tak na 1500 otáček (je to socka bez otáčkoměru).
pazduch - FK

Příspěvek od pazduch - FK »

Zdravím, dneska mi dorazil KKl kabel z aukra a chtěl jsem ho vyzkoušet. Nainstaloval jsem ho do notasu a pohoda. Jenže program VAG COM mi nenajde řídící jednotku. Zkoušel jsem verze 409 a 304 (několik různých) a ani jedna nefunguje. Kabel je ale OK. Jednotka komunikuje s programem VWtool a Simos Manager bez sebemenšího problému. Měnil jsem porty, rychlosti, zkoušel jiné USB porty ale prostě nic, jenom je slyšet takové cvakání z přístrojovky :( U verze 409 se VAG COM ptá jestli je vůbec jednotka v autě nainstalovaná :D ve verzi 304 vypíše bez reakce řídící jednotky. Zkoušel jsem to na dvou feliciích a je to stejný. Neví někdo co s tim?
chiquillo - FK

Zkus v nastaveni ve Vagu test kabelu jestli se ti ukáže zda test proběhl a co ti to napíše, zkontroluj zda máš správně nastavený USB porty jak v pc tak i ve Vagu. Nezapomeň, že když připojíš kabel do pc a auta tak že musíš mít zapnuté zapalování do I. polohy!! Na KKL kabel můžeš používat jenom Vag 304 CZ a 409 EN:) Pak dej vedět ;)
FeliciaMan - FK

Příspěvek od FeliciaMan - FK »

Chose píše:Bude to nějaká chyba,u mojí feli to funguje v naprostém pořádku i při spuštěném motoru.U těch nastavovačů volnoběhu celkem často dochází ke špatnému kontaktu na spínači volnoběhu,ale už sem jich měl pár rozlousknutých a po vyčištění a prostříknutí kontakt sprejem opět správně fungovali :salut:
Mam prosbičku,ten nastavovač volnoběhu bude někde u klapky.Mohl by jsi mi popsat přesněji kde ho najdu a jak ho otevřít a čím čistit??To bude stačit jen sprej na stříbrné kontakty????Díky Honza :salut:
pazduch - FK

Příspěvek od pazduch - FK »

chiquillo píše:Zkus v nastaveni ve Vagu test kabelu jestli se ti ukáže zda test proběhl a co ti to napíše, zkontroluj zda máš správně nastavený USB porty jak v pc tak i ve Vagu. Nezapomeň, že když připojíš kabel do pc a auta tak že musíš mít zapnuté zapalování do I. polohy!! Na KKL kabel můžeš používat jenom Vag 304 CZ a 409 EN:) Pak dej vedět ;)
Test proběhne, napíše to že je to OK, akorát že to není originální kabel. Taky to píše něco že není kompatibilní Fast synch. , nebo něco takovýho. Teď přesně nevím, kterej VAG vyhazuje to s neorigo kabelem, a který "kompatibilita fast synch NE" dál hlásí "port status OK" a "Interface status Nalezen/připraven" Jinak jsem zkoušel aktivovat program keygenem, stáhnul jsem ovladače z motordiagu a potom i z ftdichip.com a nic. Nefunguje ani Vag IHR 304 CZ, ani VAG 409.1 S Release. Porty jsou samozřejmě nastaveny správně, zapalování zapnuto, rychlost u obou 9600 :( Co ta zbylá okénka? Co znamenají? Slyším jenom cvakání z přístrojovky ale VAG prostě pořád píše, že jednotka nekomunikuje. Ještě jednou opakuju že se Simos managerem a programem VWTool to šlape. Akorát že VWTool je anglicky a zvládne tak akorát vyčíst chyby z řj. :( Nějaké další nápady?
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

najde se nekdo z ostravy kdo ma vag kabel a redukci na facko? mam jednu z prvnich feld a potrebuju to zkouknout, pri jizde na benznin po pridani plynu se pridusuje, neni to tak hrozne, ale dost cititelne, mam pocit ze i hodne zere, takze potrebuju vyjet udaje o lambde, cidlu teploty na sani... nabidne nekdo pomoc?
Chose

Příspěvek od Chose »

Mam prosbičku,ten nastavovač volnoběhu bude někde u klapky.Mohl by jsi mi popsat přesněji kde ho najdu a jak ho otevřít a čím čistit??To bude stačit jen sprej na stříbrné kontakty????Díky Honza :salut:[/quote]

Nastavovač volnoběhu je namontovaný ze předu škrtící klapky,vypadá jako zmenšený motorek stěračů.Sundej komplet filtrbox a máš k němu krásný přístup.
Nastavovač je ze dvou půlek zacvaknutých do sebe,chce to cit na odjištění jazýčků,které drží servo pohromadě,některý určitě upadne,ale to nějak neřeš,až ho rozpůlíš,tak prostříkni spínač volnoběhu,který je uvnitř pohyblivé části ozubeného kola a ješte je dobré jemným brusným papírem očistit vodící plochy,které jsou na horním víku serva(taková plastová tyčka do špice),po těch vodících plochách se pohybují kontakty spínače volnoběhu.Na ty kontakty spínače volnoběhu si dávej dobrý pozor při zpětném složení celého nastavovače,chce to pěkně rovnoměrně složit do sebe,jinak si je zboříš dovnitř a pak ten nastavovač volnoběhu možeš zahodit.Jeden se mi podařilo už takto zničit,ale při dalších už sem si dal majzla :) Hodně zdaru ;)
FeliciaMan - FK

Příspěvek od FeliciaMan - FK »

" Chose " děkuji moc za přesný návod.Zítra o víkendu se na to podívám.Ještě jednou děkuji.Honza :thumright:
mikka

Příspěvek od mikka »

Chose - nebyly by nějaké fotky, jak to po rozpůlení vypadá?
Chose

Příspěvek od Chose »

Fotky bohužel nemám,ale zítra jedu k rodičům a tam bych měl mět jeden nastavovač rozebraný,tak ho kdyžtak nafotím :salut:
Chose

Příspěvek od Chose »

Tady jsou nějaké fotky nastavovače volnoběhu v rozkladu.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Chose: srdečný díík...
Chose

Příspěvek od Chose »

Není zač ;)
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Ahoj, nevíte někdo na jakým kanále je základní nastavení škrtící klapky pro VW Golf 1.6 74kw??
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Mám tu takový zapeklitý problém. Nejde mi provést základní nastavení. Dám přizpůsobit, honotu 00 načíst pak uložit objeví se ukládáte do kanálu 00 hodnotu 000 s kodem 01546. Hotovo návrat, základní nastavení kanál 098 start. Hotovo návrat, pak vypnout na 30 sekund zapalování. Když pak nastartuju klapka není nastavená a o5 to lítá od 1200 do 1600 ot/min. Když dám načíst závady, tak to píše základní nastevní nebylo provedeno. Dělám něco špatně?? Je to VW Golf IV 1.6 74 kw. VagCom mám 304.
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
franci13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od franci13 »

Základní nastavení je pouze pro Feldu 1.3 MPi ,nikolliv pro Golfa.
robin1 - FK

A na to si ako prišiel? :)
robin1 - FK

DJ.Mara:

Pravdepodobne neboli splnené všetky podmienky pre úspešné prevedenie základného nastavenia
- pamäť chýb prázdna.
- teplota motora min. 80°C
- klapka úplne zavretá (lanko s dostatočnou vôľou)

Poprípade vadná klapka.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Ivarek píše:Našel jsem kabel pro can-bus komunikaci za až podezřele nízkou cenu,jedná se samozřejmě o klon.

http://diagnostiky.tode.cz/index.php?ro ... duct_id=67
funguje ok. ale vag-com je jen anglicky
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tys ho koupil?A maká ti na can-busu?A jak je to s updatama vag-comu?Je to uzamčený jen na jednu verzi?
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

jo koupil, maká jak má. na update zapomeň ;)
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Odpovědět