Xenony, Bixenony, HID sady

Odpovědět
dvbts - FK

Re: XENONY - kontrola při provozu Policií ČR

Příspěvek od dvbts - FK »

Pripojuji jen zkusenost a radu pro ty, kteri by chteli na feldu bixenony, ale trapi je, aby neoslnovali a nemeli problemy s PCR. Bral jsem ted 2 sady pro znameho do feldy a oktavky pred facem a po nainstalovani a serizeni nadhera. Barva 4300 K. Zadne oslneni. Ohnisko je, kde ma presne byt. Kupovano zde: www.hezkynakup.cz - - jen doporucuji
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Už taky jezdím s 4300k a perfektní ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

dvbts píše:Ja mam hidky dobre namontovane a jeste se i nestalo, ze by ne me nekdo blikal a to jezdim za tmy dnes a denne.
Většina řidičů už to vzdala. Já taky. Když to jede zamnou, tak si sklopím zrcátko, když proti, tak koukám jinam. V klidu počkám až ti dva svářeči v protisměru projedou a bez rozčilování a blikání pokračuju.
Divím se policajtům, že se s tím vyrovnali tak rychle. Já být v uniformě, tak zakážu pokračovat v jízdě pro nezpůsobilost k provozu na pozemních komunikacích.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Atnarfus: Z ostravy se podarilo hidky skoro vymitit. (At zije PCR :D )
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Mám tu takový problém :( Na jednu stranu jsou HIDky prasárna, ale na druhou je od nich fakt hodně vidět :D Jelikož jsem začal víc jezdit v noci tak nad nimi přemýšlím čím dál víc ;) Ikdyž strach a svědomí říkají opak :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

mate někdo foto jak svítí ty 4300k nebo ty 3000k žluté?dneska mě dost poldové osolili za 6000k.přiznali že to neoslňovalo ale nemá to tam být.když to bude svítit žlutě takto nebude lákat.
nebo uvažuji o vyřazení a koupit nějaké přidavné dalkové.jelikož hodně jezdím vnoci a ty xenony mě zachranili hodněkrat krk když osvětlili oči srnek atd. když je vše dobře seřízené tak je to dobrej pomocník
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Faust: Svítí taky bíle,ale není to tak výrazný jako 6000k,ve dne to vypadá jak nějaký lepší žárovky
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

3000 je už moc....4300K je ideál. Hezky to svítí a hlavně to neprovokuje.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

když koukám na keiziho fotky tak mě mích 6000k připada stejně jako jeho 4300k.
stačí už bíle sviticí světla a už je jasné že tam je něco jineho.v lpším připadě žarovky h4 s modrou čepičkou na bíle světlo ale i ty nejsou cejchované.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Věř mi fotky nemluví pravdu :)
škod, že nemám fotky svejch Bx. Bys viděl rozdíl mezi 6000, 5000 a 4300
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Přesně jak píše Kovi,je tam velkej rozdíl mezi 4300 a 6000k ve skutečnosti ;)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

jj měl sem to taky a 4300 jsou ideal. a za mokra je s nima i o trošku víc vidět
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Ony 4300 se totiž montujou jako seriovky do aut :)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

jj mám je ičko ve fabce, ale jsou tam paraboly špatný takže nic moc světla :cry:
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

tak to bych rád viděl na živo
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tož dojeď až budu mít auto doma :D
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

jo a oni mě vychytaj hned přicestě k tobě :lol: :lol:
uvidím možná seženu někde ty přídavné dalkače nějaké uni do masky nebo vídechu od mlhovek
vonyt
Kontaktovat uživatele:

Automatické naklápění světel

Příspěvek od vonyt »

Chtěl bych se na něco zeptat. Narazil jsem na firmu která se zabívá montáží xenonových světel (http://www.bixenony.com). Pán z té firmy mi řekl, že to na feldu nepude protože nemá elektronický naklápění světel (logický). Mě teď ale zajímá.. když tam dodělám servomotorky, šlo by to udělat? Byl by nějakej problém s STK?
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

SHRNUTÍ PRO TY CO NEHLEDAJÍ
Vonyt: Abys měl legální (bi)xenony tak musíš mít tři věci - homologovanou sadu (bi)xenonů, naklápění světel podle zatížení zadní nápravy a ostřik předních světel ;)

Největším problémem je to naklápění - pouhá výměna za servomotorky nestačí. Je potřeba ještě součástka (?čidlo?), která hlídá zatížení zadní nápravy a podle toho nastavuje sklon světel. Ale nedávno v inzerci se objevili nějaký bazmek, který to zatížení simuluje - pořád je to nelegální, ale hůř zjistitelné :)

Ale xenony se prostě na felicii nikdy nedělali a policajti zase nejsou tak blbý :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Ti kteří tam maji HIDku, tak jsou blbý.... :thumbdown:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já jsem taky blbej :lol:
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

všichni sme gogo :lol:
dvbts - FK

Dalsi vec je dodatek ehk 95, ktery rika o tom, ze nemusim mit ostrikovace apod, pokud svetelny tok je mensi nez 2000 lumenu.....rakze nejdriv pri panove zmerte luxmetrem svetelny tok a pak se muzeme bavit. Myslite, ze toho budou schopni?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Zapoměl jsi n ajednu docal podstatnou věc, pořád je to nesválená úprava ty lumene :roll:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

dvbts píše:Dalsi vec je dodatek ehk 95, ktery rika o tom, ze nemusim mit ostrikovace apod, pokud svetelny tok je mensi nez 2000 lumenu.....rakze nejdriv pri panove zmerte luxmetrem svetelny tok a pak se muzeme bavit. Myslite, ze toho budou schopni?
A co to změní na tom, že tam máš neatestovanou sadu bez nezávislého naklápění :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
dvbts - FK

Memi tn jednt zasadni vec a to,ze mas svetelny zdroj mensi nez 2000 lumenu a neni tim nutny mit ostrikovace,regulaci apod. a pokud mas dostat pokutu,tak te musi hlidka premerit svetelny tnk a prokazat,ze mas vic nez 2000 lumenu. Tohle neni tak znamy. To same je prn mereni rychlost. Radar musi mit homologaci a sklon 22,5 stupen s toleranci jednoho stupne,jinak nebude namerena hodnota presna. Jeoze si myslis,ze tohle policajt bude ocekavat,kdyz to na nej vyvalis? Pred 14 dny jsem tohle o vikendu pouzil,kdyz jsem udajne prekrocit rychlost o 12 km/h,zmerili me radarem v oktavce,ktera vsak stala v pulce vesnice a ja tam prijizdel z kopce. Chtel jsem nejdriv videt homologaci a kalibraci zarizeni. Papir o kalibraci a prezkousemi pochopitelne nemeli a uhel mereni byl uplne nekde jinf. Mozna ti to prijde moc dohadovani,ale proc platit 1000 kc a 2 body,kdyz ti to nemuzou prokazat?
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

dvbts: Pleteš hrušky a jablka.

Jim stačí prokázat, že tam nemáš to naklápění :salut:
Jestliže máš na autě nehomologovaný díl tak tvoje auto může být odstaveno jako nevyhovující provozu a ty pomažeš s HIDkama na STK a tam ti to změří a jsi kde? Jsi v ( !) :salut:
Díky za hlasy
FUNice TADY
dvbts - FK

nejsem,pokud ja budu tvrdit,ze mam svetelny tok mene jak 2000 lumen,tak ti to musej prokazat,ze mas neodpovidajici svetelny zdroj...toto je dodatek a v praxi mnou overenej na okte s cockama,ale bez niceho. To same mi potvrdil znamej,kterej dela u dopravaku a pokud si te pak pozvou,hodis hod a tecka a nebavis se. Jen blbec se necha poucit a zaplati
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Chceš mi tvrdit, že když policajt otevře kapotu a tam uvidí balast jak hovado tak ti zasalutuje a pustí tě protože máš tok světla pod 2000 lumenů :roll:
Podle tvé teorie, když nahradím H4 v parabole pohřební svíčkou tak mi nemůžou říct ani popel :roll:

Nechápeš zásadní věc - to že tam nemáš ostřiky a budeš tvrdit, že tok světla je pod 2000 lumen nic nezmění na tom, že tam nemáš naklápění a homologovanou sadu HID :salut:
Díky za hlasy
FUNice TADY
dvbts - FK

schovanej slim balast a musej ti ale prokazat svetelny tnk vetsi nez 2000 lumenu,tn je dndatek,pnkud jim das litra a nechas se ukecat,tak tvoje blbnst,chce to mit neco nastudovany a byt nad nimi a jsou v knncich,jenze pokud se nechas,tak platis
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

a neni jednodušší problémům předcházet a ne je potom řešit ?! :alien:
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Pan settopbox holt rád dělá machra, ale až narazí na stejně aktivního policajta tak si to slízne najednou :salut:

btw: neví někdo jaké hřbitovní svíčky mají světelný tok pod 2.000 lumenů :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
dvbts - FK

to bys musel jezdit jak duchodce a to fakt ne....machra nedelam,jen se delim n zkusenosti,hlupak neveri a mele si sve,normalni ctenar to muze jednou vyuzit ve svuj prospech
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Hlupák si mele své.... to je přesné.

Je to tu milionkrát napsáno. Potřebuješ a,b,c jakmile jedno z toho nemáš tak končíš. Hotovo, šmitec. Jedinný kdo to tady nedokáže pochopit jsi pořád jenom ty :salut: Meleš tu něco o lumenech blablabla, ale podstata věci je taková, že to tam být nemá. Ani s jedním lumenem ani s deseti milióny lumeny :roll:
Díky za hlasy
FUNice TADY
dvbts - FK

ja to neresim,jezdim s tim a pohoda,jen jednou,ale musis o tom necn vedet. Pokud si myslis,ze dodatky jsou k nicemu,tak si plat,je to tva vec,psal jsem to jako zajimavost. Navic svetlo nema nikde uvedeno,co v nem ma byt a jak se presne pozna xenon,neni to jedinej plyn. Ale ber to,jak chces. Ja jsem za to neplatil a ani nepkatil bych. To samy osoba blizka a kdyz se pak zrusi,tak bude existovat v jine forme dal a zase se najdou takovi,kteri zaplati pokutu a nevyuziji vyhody
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

osoba blizka se zrusit nemuze,jelikoz je to ustavni pravo!!! ma to kazdej clovek a je to zakotveno v ustave ze nebudes praskat na rodinu,atd. ,takze si o tom nejdriv neco precti :evil:
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

:roll: Smrček má pravdu - ve Felicii HID ani xenony nemají co dělat a to z následujích důvodů
  • Felicie nemá čirá skla
    Felicie nemá vysokotlaké ostřiky světel
    Felicie nemá automatické naklápění světel podle zatížení automobilu (stačí zadní náprava)
    Felicie nemá projektorové světlomety (čočky)
    HID sady nejsou homologované na použití ve Felicii
    Xenonové výbojky z jiného auta nejsou homologované pro použití ve Felicii
.

jo a dvbts precti si po sobe co pises a aspon oprav preklepy.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

ježku? HID sady snad nejsou homologovaný vůbec ne? :scratch:
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

U nás nejsou, máš pravdu.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
dvbts - FK

ja jsem tady z mobilu a hacky a barky nemam a resit to nema smysl,je zde forum a ne magazin... Kdo to taky rika o zruseni osobe blhzke? Psal jsem o tom v sotvislosti,ze media prisla s tim,ze za prestupky odpovida jen majitel,pak to opet padlo,jen jsem se vyjadril,ze cesty tu stale jsou,pokud me nikdo nezastavi na miste,tak maji smulu,muzou mht 10 detaikich fotek,kde bude vse zretelne a stejme jim je to k nicemu,jak rychlost,tak jizda na cervenou atd. ja to neresim,hcr nemam,mam vybrouseny skla,cocku a pohoda,ted 14 dni uz fetldu stridam s oktou,,ptz feldu cekaji upravy a pujde na servis..pisu ale obecne o tom,ze jsou cesty,jak uniknout prertupku a ne ho zaplatit
MARWiN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MARWiN »

a možná právě proto to na našich silnicích vypadá tak jak to vypadá !!! :puker: protože všichni můžou uniknout pokutě,tak jezdí jako :pig: a ohrožují nejen sebe,co kdyby sebe,tak je to sranda,o další blbečky míň,ale hlavně ohrožují ostatní!!! :salut:
dobrý tak máš čočky,máš vybroušený skla,ale jestli tě někde potkám,tak ti stejně pustim dálky,protože to je prasečina,tak mě napadá co třeba fotka? byla by?
dvbts - FK

ja nikoho neoslnuji a kdyz se nekdo najde takovej,ze jezdi na dalkovy,neni nic lepsiho nez mu prepnout na dalkovy cocku,k tomu mlhovky a jeste mam pres vypinac denni smd sviceni a on to kazdej rad rychle zhasina,jinak neni nhc lepsiho nez paraboly v jednickovy fabce,v nich oslnuje vsechno
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

dvbts píše:ja to neresim,jezdim s tim a pohoda,jen jednou,ale musis o tom necn vedet. Pokud si myslis,ze dodatky jsou k nicemu,tak si plat,je to tva vec,psal jsem to jako zajimavost. Navic svetlo nema nikde uvedeno,co v nem ma byt a jak se presne pozna xenon,neni to jedinej plyn. Ale ber to,jak chces. Ja jsem za to neplatil a ani nepkatil bych. To samy osoba blizka a kdyz se pak zrusi,tak bude existovat v jine forme dal a zase se najdou takovi,kteri zaplati pokutu a nevyuziji vyhody
proč řešíš nějaký dodatek na věci která není homologovaná a nemá na autě stejně co dělat i kdyby měla tok 1000 lumen
hledacz - FK

Příspěvek od hledacz - FK »

Tady máte ty lumeny, na přání smrčka: http://fabrizio.zellini.org/cs/candele- ... fficienza/ Obrázek
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

dvbgtszheb nebo jaky to mas nick.... muzes prosim psat cesky? ne pres vypatlator....protoze pak to vypada jako by vsichni byli volove,kdyz uz se tu ohanis lumíkama,svetelnym toku,a E2 v krouzku na HIDkach od vietnamcu,muzes prosim sve nazoru podlozit dukazy a to tak ze je najdes v zakoniku a das sem?

abych k tomu rekl sve,,,ano hidku muzete mit ale v aute ktery je ma od origa a nahradni vybojka stoji x-krat vic jako cela sada HID,,,, tak to o tom vim ja
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
dvbts - FK

hromebleskubohnice...ja tu jsem pres mobil,tak pokud mas problem,tak sz... Hhdky jen o philipse,je to dodatek ehk 95,spojen s ehk 48,mam to doma,tak ti to klidne poslu,pokud na xenon ndmas a nemas co rict,nereagul,zaplnujes misto prn ostatni
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Hromy , Hleda, Smrček a další.....kluci proč reagujete na toho šmoulu? Copak nevidíte že on je ve svým živlu, když má koho by prudil...už tu jednou byl a když sme ho nechal ibýt sá mse stáhnul prudit jinam...Nechte ho on za chvilku půjde zas o dům dál :)
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

:lol: kdyz nemuzes psat srozumitelne radsi nepis vubec, nebo pockej az budes moct psat normalne,,, po SZ si nic s tebou psat nemusim,,, je to verejna diskuse takze pokud to co tvrdis je pravda urcite to muzes podlozit,coz by jiste zajimalo vsechny,,,,, nicmene pokud jde o to ze na auta "spravne" nesmi byt nic co nema E2 v kolecku tak to se muzes stavet na hlavu a neudelas s tim vubec nic ;) kor kdyz jde o dobastlovy xenony ve svetlech ktery na to nejsou uzpusobeny
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
hledacz - FK

Příspěvek od hledacz - FK »

Kovi: Já reagoval pouze na smrčka, který chtěl vědět kolik lumenů má hřbitovní svíčka. Toť vše. Jinak se neboj psát hledacz. :mrgreen:
Kovi edit: nebojím se, jen zkratkuju můj milý příteli Hledaczi :)
dvbts - FK

pokud te to nezajima,tak nereaguj,kdybych mel vsechno resit legalni cestou,tak nemam nic. Sz jsem myslel osoani tvuj problem,ne tema. Pokud ses s tim nesetkal,tak cim to podlozis? Plat si pokuty,kdyz chces,tohle byla jen moje zkusenost
Odpovědět