Přípravky pro vyčištění motoru

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Návštěvník

Přípravky pro vyčištění motoru

Příspěvek od Návštěvník »

Jaké máte zkušenosti s přípravky ( které se přidávají do paliva ) na vyčištění motoru a palivové soustavy.
Mám Felicii 1,3 BMM, která jede dobře, ale chtěl bych jí trochu vyčistit palivovou soustavu ( pro jistotu ) a oživit motor.
Pročistí se motor ( nebo některé usazeniny v palivové soustavě ) tím, že jednou ( nebo i vícekrát ) natankuji místo Naturalu 95 Natural 98?
Může se N 95 a N 98 smíchat a kombinovat?

Maké jsou nejlepší a kolik cca stojí přípravky na pročištění motoru? Jak často by se měl takto motor čistit?

Děkuji za odpovědi.
Dejwis

Re: Přípravky pro vyčištění motoru

Příspěvek od Dejwis »

!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já osobně bych do auta takové přípravky nelil.Je to zbytečné vyhazování peněz oknem a přínos z toho citelný žádný.Už jsem něco takového zkoušel, když jsem potřeboval vyčistit škrtící klapku.Jmenovalo se to Throttle clappen cleaner smrdělo to nějakým těkavým rozpouštědlem a mělo se to nastříkat na klapku a nechat působit pak nastartovat (což byl fakt problém potom co si to nasálo ty plyny toho rozpouštědla to pořád chcípalo) a vstřikovat přímo do otevřené klapky,aby se to dostalo na ventily atd.Řeknu ti Felda kouřila bíle,chvíly to šlo na strašně velký otáčky pak to div nechcíplo no děsný.Když jsem to viděl říkal jsem si a je po motoru.Dal jsem za ten spray asi 300 Kč efekt úplně nulovej stejně jsem tu klapku musel rozebrat a vyčistit ručně.Takže se rozhodni,jak chceš,ale já těmhle zázračným přípravkům moc nevěřím co ti po nalití div neudělají generálku všeho na co si vzpomeneš. :D
Jaja

Příspěvek od Jaja »

Já jsem měl taky snahu o čistění a pak jsem to taky vzdal .Jsou to přípravky na bázi rozpouštědel a je to svinstvo . Uvolní to " a to jen někde " v soustavě usazeniny a dokáže to naleptat i to co to leptat nemá a přihodí se jen problém .
Před časem jsme to zkoušeli u kámoša a jen to pár desítek km jelo divně, tak jsme to vyhodili .
Mám taky 1.3 BMM /40 kW a jede to bez problémů , míchám tam vše , co je NATURAL , mám psáno OKT 90-96 , tyto paliva se mohou bez problémů kombinovat, nepoznal jsem žádný rozdíl mezi 91 a 95 .
Pokud to jede ,tak taky nemakat .Včera navečer jsem to prohnal , co se do toho vešlo , z Luk nad Jihlavou do Vysoké studnice a do Měřína a pak na Meziříčí a domů . Jen déšt mě trochu brzdil , klouzalo to .
Jaja
Návštěvník

Takže můžu kombinovat Natural 95 a 98 ?
Ohledně toho čištění jsem si to včera rozmislel, protože jsem nad tím přemýšlel a přečetl jsem si dost článků a diskuzí co se těchto přípravků týče.
Jsem rád že mi moje auto jezdí tak jak jezdí a nechci si ho ničit nějakýma rozpouštědlama.
Radši si tam naleju Natural 98 spolu s 95 ( trošičku mi zbývá v nádrži ) a moí felicii trošku protáhnu. :D
Není líná, ale zaslouží si trošku toho lepšího benzínu - jednou se plácnout přes kapsu můzu. :D
smazany clen - FK

Já normálně leju N 95, ale teď jsem dojížděl na poslední kapky, tak sem si řekl, že ji taky udělam dobře...nacintal jsem ji Shell V POWER...;)
Barvas - FK

Příspěvek od Barvas - FK »

U benzínu se mi přidávání přípravků na vyčištění palivové soustavy zdá zbytečné. Snad před zimou, něco co na sebe váže vodu, a to ještě v tom případě že se málo jezdí.
Jaja

Příspěvek od Jaja »

Můj otec dával do benzínu do auta trochu líhu a to od podzimu do jara , aby na sebe navázal vodu a ta se za provozu spotřebuje a nezamrzá v potrubí - já na podzim taky trochu dávám, a zjara zase, ono to neuškodí a vytahne to vodu a spálí a bez problému. Dávám klidně 1 litr líhu a ten leju až u čerpačky pak natankuju aspoň 30 l NATURAl 95 a jedu .Zatím žádný problém .
Jaja
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Pokud chceš projet Feldu nečím lepším, dej tam benzín od Shell, když můžu tak ho tam leju, hlavně třeba když jedu na dovču delší trasu, mám to vyzkoušené, že s benzínem Shell to jede lépe, a papá to méně.... :)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

D.v.o.r.i.s píše:Už jsem něco takového zkoušel, když jsem potřeboval vyčistit škrtící klapku.Jmenovalo se to Throttle clappen cleaner smrdělo to nějakým těkavým rozpouštědlem a mělo se to nastříkat na klapku a nechat působit pak nastartovat (což byl fakt problém potom co si to nasálo ty plyny toho rozpouštědla to pořád chcípalo) a vstřikovat přímo do otevřené klapky,aby se to dostalo na ventily atd.Řeknu ti Felda kouřila bíle,chvíly to šlo na strašně velký otáčky pak to div nechcíplo no děsný.Když jsem to viděl říkal jsem si a je po motoru.Dal jsem za ten spray asi 300 Kč efekt úplně nulovej stejně jsem tu klapku musel rozebrat a vyčistit ručně.Takže se rozhodni,jak chceš,ale já těmhle zázračným přípravkům moc nevěřím co ti po nalití div neudělají generálku všeho na co si vzpomeneš. :D
Jestli myslíš, že se klapka čistí v servisu jinak, tak je to naivita. Čistí se zrovna tak.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
smazany clen - FK

ka-spel píše:
Jestli myslíš, že se klapka čistí v servisu jinak, tak je to naivita. Čistí se zrovna tak.
Tak to mě vůbec nepřekvapuje,dokonce ani to,co si za to potom řeknou.No,já se ji chystám letos vyndat úplně,ale když jsem to loni čistil,tak jsem to dělal dětským kartáčkem na zuby a WD sprejem.Potom jsem to nakopnul,otevíral klapku a ještě tím sprejem prostřikoval a motor neprotestoval,ani nekouřil.No co v tom může bejt,molyka rozpuštěná v silikonovým oleji,možná nějakej petrolej? :)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No servis to je kapitola sama pro sebe, protože, jak se řiká, když si člověk tu dotyčnou věc neudělá sám, tak to nikdy neni pořádně, takže bez vyndání to nemůže podle mého nikdo pořádně vyčistit.
smazany clen - FK

A teď si představ,že máš poslední model mondea,bmv nebo snad nějakýho francouze,kterýmu nerozumíš ani ty.Pak by mě zajímalo,jestli si to už nedovolej nebo jesi to odfláknou úplně stejně. :shock:
Josh123456 - FK

Na to mondeo se ti zeptám, i když zatím pochybuju, když je nové, že něco takovýho už na něm teď někdy dělali..
Návštěvník

Asi místo nějakých čistících prostředků natankuji N 98 nebo Shell V-Power, proto se ptám jestli je nějaké riziko poškození motoru.
Celou dobu používání auta tankuji N 95 ( Felicie 1.3 BMM r.v. 1995 ) a když najednou natankuji Shell V-Power nebo N 98, tak mám obavi, že se mi poškodí motor.
Možná je to nesmysl, ale zaslechnul jsem, že se to u nějakého auta stalo.

Je to možné, ale mám zbytečný strach o mojí Felicii a můžu tam hned natankovat Shell V-Power?
smazany clen - FK

ka-spel píše: Jestli myslíš, že se klapka čistí v servisu jinak, tak je to naivita. Čistí se zrovna tak.
No nevím jak v servisech v tvém okolí,ale tady u nás si známý nechával tu klapku čistit v servisu Škoda a měli jí venku a co jsme se těch mechaniků ptali jinak se to ani pořádně udělat nedá o čemž jsem se sám přesvědčil, takže nejspíš mluvíš o nějakých servisech neodborných a nebo tam máte nějaký vohrábla. :D
smazany clen - FK

Návštěvník píše:Asi místo nějakých čistících prostředků natankuji N 98 nebo Shell V-Power, proto se ptám jestli je nějaké riziko poškození motoru.
Celou dobu používání auta tankuji N 95 ( Felicie 1.3 BMM r.v. 1995 ) a když najednou natankuji Shell V-Power nebo N 98, tak mám obavi, že se mi poškodí motor.
Možná je to nesmysl, ale zaslechnul jsem, že se to u nějakého auta stalo.

Je to možné, ale mám zbytečný strach o mojí Felicii a můžu tam hned natankovat Shell V-Power?

Jestli jsi slyšel o nějakém autě, které poškodil kvalitní benzín, tak to asi bylo těsně před smrtí. Kvalitní benzín defakto vždy jen pomůže jak na snížené spotřebě (protože to lépe jede a není potřeba spalovat tolik jako u obyčejného), takže cenově tě to pak vyjde dost podobně, když si to spočítáš ve finále. Ale hlavně pěkně čistí motor. Ovšem není to tak, že by jsi natankoval jednu plnou nádrž Shell V-Power, projel to a byl motor čistý. Pořádně a znatelně se pročistí tak po pěti nádržích. Takže pokud tam chceš dát jen jedno a dost, tak to jsou vyhozené peníze, protože to nestihne nic udělat.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

JoS píše: Tak to mě vůbec nepřekvapuje,dokonce ani to,co si za to potom řeknou.No,já se ji chystám letos vyndat úplně,ale když jsem to loni čistil,tak jsem to dělal dětským kartáčkem na zuby a WD sprejem.Potom jsem to nakopnul,otevíral klapku a ještě tím sprejem prostřikoval a motor neprotestoval,ani nekouřil.No co v tom může bejt,molyka rozpuštěná v silikonovým oleji,možná nějakej petrolej? :)
Tak WD bych tam teda vůbec necpal. Klapka se musí odmastit a ne tam ještě srát olej. Ty čističe jsou všechny na bázi směsi ether+butan+trichlor atd., tj. odmašťovadla.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

JoS píše:A teď si představ,že máš poslední model mondea,bmv nebo snad nějakýho francouze,kterýmu nerozumíš ani ty.Pak by mě zajímalo,jestli si to už nedovolej nebo jesi to odfláknou úplně stejně. :shock:
Neodfláknou, protože se s tím vůbec neserou a místo toho objednají nový díl a ty se prohneš. To papírově. Běžně to někdo dá do kupy a shrábnou kačky. Sám jsme to viděl u naftových čerpadel. Známý servisák mě doporučil jednu rodinnou firmu co dělá repasy a seřízení čerpadel a jezdí tam k nim z origo servisů MB, Opel, Ford atd. A pochybuji, že zákazníkům přefakturují jen těch pár tisíc co si účtují tam. :D
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Zbysek píše:Jestli jsi slyšel o nějakém autě, které poškodil kvalitní benzín, tak to asi bylo těsně před smrtí. Kvalitní benzín defakto vždy jen pomůže jak na snížené spotřebě (protože to lépe jede a není potřeba spalovat tolik jako u obyčejného), takže cenově tě to pak vyjde dost podobně, když si to spočítáš ve finále. Ale hlavně pěkně čistí motor. Ovšem není to tak, že by jsi natankoval jednu plnou nádrž Shell V-Power, projel to a byl motor čistý. Pořádně a znatelně se pročistí tak po pěti nádržích. Takže pokud tam chceš dát jen jedno a dost, tak to jsou vyhozené peníze, protože to nestihne nic udělat.
No já měl první zkušenost s V-Power 98 (nabráno brzo po koupi auta) celkem divoké. Dal jsem plnou před delší štrekou do Prahy a přes 200 km to jelo jak přidušené max 100 km až jsem myslel, že se to kouslo a rozhýbalo se to až cestou zpátky. Asi ten čistící učinek je. Nejspíš se uvolnil nějaký bordel a ucpalo se to.
Josh123456 - FK

Já teď beru zatím třetí nádrž V-poveru a taky cejtím o něco to auto přibržděnější-no možná jen pocit, ale zase to táhne líp... Takže těžko říct. Nejlíp to jelo, když to bylo napůl, tak 50 na 50 N95 a V-power 95. :-)
Barvas - FK

Zbysek píše:
Jestli jsi slyšel o nějakém autě, které poškodil kvalitní benzín, tak to asi bylo těsně před smrtí. Kvalitní benzín defakto vždy jen pomůže jak na snížené spotřebě (protože to lépe jede a není potřeba spalovat tolik jako u obyčejného), takže cenově tě to pak vyjde dost podobně, když si to spočítáš ve finále. Ale hlavně pěkně čistí motor. Ovšem není to tak, že by jsi natankoval jednu plnou nádrž Shell V-Power, projel to a byl motor čistý. Pořádně a znatelně se pročistí tak po pěti nádržích. Takže pokud tam chceš dát jen jedno a dost, tak to jsou vyhozené peníze, protože to nestihne nic udělat.
Slyšel, a vůbec není pravda že to musí jet na 98-ku lépe. Musel by se zmenšit předstih zapalování (laicky proto, že ten píst má jakoby po zápalu tendenci se "vrátit"), motor se chová jako utaženej. Také záleží na kompresním poměru, úhlech na vačce atd. Když se to všechno blbě sejde, tak můžeš i podpálit ventily.
Josh123456 - FK

a na co je tam teda senzor klepání tím pádem?
Barvas - FK

A kde má 1,3 Bosch Mono Motronic z roku 95 čidlo klepání?
Josh123456 - FK

já myslel všeobecně? třeba 1,6?
je mi jasný, že u 1,3 BMM neni to je pravda. Vím, že tohle je vlákno o 1,3 BMM. Dobře, omlouvám se.
Barvas - FK

Není se za co omlouvat, je to diskuze o zkušenostech. Návštěvník který založil toto vlákno píše že má 1,3BMM z 95, tak jsem reagoval konkrétně na tento typ. Jinak mám takovou perličku, zhruba před 25lety jsme s kamarádem vlastnili motocykl BMW, bylo to asi z roku 1942. Tenkrát se ještě prodával nízkooktanový benzín, tuším že se to jmenovalo Normal a na to motorka jezdila jako Fík. Pak to stáhli z trhu a zůstal jenom Special se Superem. A to motorce moc nechutnalo, tak jsme do toho přidávali trochu nafty. Pak to výborně jezdilo na benzín který se dal občas sehnat v Milovicích od ruských vojáků, měli takovej zelenej a červenej benzín, tak ten červenej byl pro ni úplně vynikající.
Josh123456 - FK

Je fakt, že když stáhli super, tak to je pro naší škof. 130l, která má psaný jako ideál pro ní právě ten Super a teď právě dáváme jen speciál do ní, ale už je to někde jinde. Motor nejde tak, jak má, což je jasný, že 91 oktanu v poměru s heptanem je oproti superu v poměru s heptanem málo. Měli jsme taky od vojáků benzín, ale modrý a na ten to taky jelo dobře. Škoda, že stáhli ten super, protože i když se přidá přísaha s naturalem 95, tak to sice jede líp, než special, ale super byl super. Tenkrát, když to hned za krátko stáhli ten super, tak jsme jeli na dovolenou s tou 130L a můžu říct, že když ten motor byl naladěnej, tak jak měl a dohromady s tím superem, že by v pohodě trumfla kdejakou felicii 1,3. Jen můžu zase chválit ty starý dobrý 120L a 130L. Ale felicie je taky dobrý auto, ale zase v něčem jiném např. oproti škodovce 120L.
smazany clen - FK

Ten V-power tomu fakt potěch 5-10 nádržích pomůže,ale mám na mysli V-power BA95.Lít tam jakýkoli 98,aď už V-power nebo nepower je úplně zbytečný a bezúčelný,to je pro úplně jiný motory.
Aten WD sprej při tom prudkým sání vzhledem ke svý viskozitě a těkavosti okamžitě odsaje pryč a zbyde krásně suchá klapka.Stačí se přesvědčit a položit ruku na hrdlo kladky a přidat plyn.Zbyde ti z ruky pouhý pahýl.TAKŽE NEZKOUŠET!!!! :D :PJinak po tom čištění kartáčem jsem to stejně vytřel nejprve hadříčkem do sucha.Mě šlo o to,že to wd je k tomu šetrnější,než nějaký perchlory a :) trichlorethyleny.
tuomasn - FK

Příspěvek od tuomasn - FK »

ja tam leju bud v-power nebo ultra 95 a nebo carrera 100
Odpovědět