Výměna spínačky - jak na to?
-
borlan - FK
Výměna spínačky - jak na to?
Zřejmě mne nemine výměna spínačky. Napište prosím detailní postup při demontáži a montáži nové, na co bacha. Zřejmě budu měnit jen elektrickou část ("klíčová" pasáž by zůstala), ale mám info, že to musím stejně vyndat celé. Při popisu prosím soustředit podrobně na pasáž jak rozdělám, když tam budou ty "utrhaný" bezpečnostní šrouby - čím a jak dostanu ven. Dík předem. 
-
Michal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna spínačky - jak na to?
Odpojit baterku
Sundat vnější plast.kroužek okolo spínačky
Odšroubovat a sundat spodní kryt volantu
Odpojit anténu immobilizéru (plastový kroužek s kabílkem okolo spínačky
Odšroubovat dva držáky volantové tyče (plechové pásky- jeden pod lukasy, druhý cca 20 cm od něj)
Pomalu spouštět volant s volantovou tyčí dolů (trochu se musí různě naklánět)
Odpojit dráty ze zadní části spínací skříňky (možno i dřív, kdyby bránily sklonění volantové tyče
vymontovat elektr.část spínací skříňky (dva červíky proti sobě - to uvidíš)
Dát novou spínačku, správně připojit dráty, připojit baterku (pozor pokud máš airbag), vyzkoušet funkci, odpojit baterku a dále obrácený postup
Cca 1-2 hoďky pohodové práce (jde to i rychleji
Odšroubovat dva držáky volantové tyče (plechové pásky- jeden pod lukasy, druhý cca 20 cm od něj)
Odpojit dráty ze zadní části spínací skříňky (možno i dřív, kdyby bránily sklonění volantové tyče
Dát novou spínačku, správně připojit dráty, připojit baterku (pozor pokud máš airbag), vyzkoušet funkci, odpojit baterku a dále obrácený postup
-
borlan - FK
Pochopil jsem správně, že tvůj postup se vyhne demontáži celé spínačky a tím pádem případným problémům s těmi bezpečnostními šrouby s utrženou hlavou? To by bylo dobré...Michal píše:Odpojit baterku
-
borlan - FK
Ještě dotaz - občas mi "zadrhne" klíč při návratu do polohy 1 po startu a já mu musím pomoci (jednou dokonce visel těsně před tou polohou a já si nevšiml - startér už netočil, ale svítila mě kontrolka brzd, běhal jsem kolem brzd a přišel jsem na to kde je problém až když jsem vypínal motor) - je pravděpodobně problém opravdu až v té el. části nebo ještě před ní? Kde je ta pružina vracející klíček z polohy 2 do 1? Je součástí té "elektrické" části?
-
Jurka - FK
jo...všechno je to součásti až té zadní části...ta přední je jen na to, že strčíš klíč a de s tím otočit zbytek dělá zadní část... Jinak nevím, jestli ti to půjde bez demontáže těch ulamováků.... musíš se tam dostat na takový dva červíky u té spínačky, ale zrovna jeden ten červík je jakoby ze stany od topení takže se na něj nedostaneš a když odšroubuješ tu tyč tak tam asi bude vadit ten plast pod spínačkou co je.... leda vydělat tu tyčk komplet a rozdělat i kloub:) Ale jo...jak tak nad tím přemýšlím, tak by to asi mohlo jít když povolíš úplně vymontuješ ty čtyři šrouby co drží tyč řízení a pak to haluzově nějak natáčením různým spustíš i se spínačkou dolů...Mrkni a uvidíš chce to zkusit
-
borlan - FK
Tak jo...dík za osvětu.
Jo - odpojení baterky je nezbytné, nebo je to jen bezpečnostní opatření? V manuálu totiž začíná jakákoliv činnost odpojením baterky a v řadě případů jsem se přesvědčil, že to je jen opravdu "co kdyby". Tak jak v tomto případě?
Jo - odpojení baterky je nezbytné, nebo je to jen bezpečnostní opatření? V manuálu totiž začíná jakákoliv činnost odpojením baterky a v řadě případů jsem se přesvědčil, že to je jen opravdu "co kdyby". Tak jak v tomto případě?
-
Jurka - FK
Já to dělal a radši sem to odpojil... je to půl minuty a za to co kdyby to nestojí...náhoda je blbec něco se posere, jak je u mě zvykem a je na světě další problém:) Radši to odpojborlan píše:Tak jo...dík za osvětu.