Nefukční zámek u spolujezdce

karoserie, narazniky, skla atd.
jardinero

Nefukční zámek u spolujezdce

Příspěvek od jardinero »

Zdravím,
nezlobte se jestli dělám duplikát, ale nemohl jsem najít odpověď na svoje téma.

Mám Feldu 1.6 Glx Mpi z roku 1997 a teď mi přestal fungovat zámek u spolujezdce, nejde zamykat ani odemykat, nereaguje. Když jsem uvnitř tak když zamáčknu "páčku" tak se to v poho centrálně zamkne.
Ale spíš mi asi odešel zámek...? Dá se to opravit svépomocí nebo musím navštívit servis. Nejde to nějak prošťournout ? :)
Děkuji moc.
Jirka
Sandal - FK

Re: Nefukční zámek u spolujezdce

Příspěvek od Sandal - FK »

Tento problém ma zatiaľ obchádza,ale ak by sa mi také stalo asi by som demontoval zámok a pozrel,či je funkčný.Ak by som s tým nevedel hnúť,oslovil by som kámoša ... má kľúčovú službu ;) .Kúpu nového zámku by som mal ako zadné dvierka,aby som nemal ďalší kľúč na karičke (už mám dva - nádrž+dvere).
Za ten čas,čo by bol zámok demontovaný by som niejak zaslepil dieru na dverách,aby to nelákalo lopkárov.
jardinero

Příspěvek od jardinero »

Sandal píše:Tento problém ma zatiaľ obchádza...........aby som nemal ďalší kľúč na karičke (už mám dva - nádrž+dvere).
Taky mi už dříve odešel zámek u nádže, mám taky dva klíče, mrknu na to o víkendu.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

sundej tapec ze dveří ... třeba ti vypadlo "táhno" od zámku(na klíč) k zámku dveří
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Taky mě nefunguje zámek u spolu jezdce,ale zatím tomoc neřeším,zamykám zamačknutím kolíčku a jelikož už mám též 2klíče tak to zatím přežívám :lol: :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Mne zasa na vodicovych dverach ide iba odomykat :lol: , nemam central, tak moje dvere zamyka frajerka a ked chodim sam, tak ich vzdy zamykam cez zadne dvere. Zlomil sa mi diel v zamku, co je hned za segerovkou, ktora je zo strany tapaciru. Su na tom dva kolicky, jeden zamyka a druhy odomyka, a ja mam zlomeny ten na zamykanie (je to este ten lepsi pripad). Musim to zohnat niekde na vrakovisku, urcite nebudem kupovat novy zamok.
Skank - FK

Příspěvek od Skank - FK »

Stalo se mi to samé, sundal jsem tapec, vyndal zámek, vzal ho domů kouknul na to, táhlo se mi zlomilo na konci, tak jsem zašel na burzu za 5 korun koupil nové a další den bylo vystaráno. Akorát ta drbačka to tam nasadit :( snad půl hodiny jsem měl ruku v těch dveřích, úplně poškrábaná, rozlámaná, ale nakonec hotovo :D

Teď vše funguje tak, jak má :)
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

mne zamok na vodicovej strane zamrza, ked prsi alebo pada mokry sneh a potom sa ochladi, central neodomkne vodicove dvere, musim nastupovat cez spolujazdcove, po cca 10 km to rozmrzne a uz funguje, asi tam zateka voda ale nechce sa mi to v tejto zime rozoberat
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Ty zobáčky na tom dílu hned za segrovkou (oficielní název unašeč zámku) se lámou dost často. Mě se za 7 měsíců zlomily dva. Naštěstí se to ale dá koupit. Jeden mě stál 29 kč. Kupoval jsem to v podnikové prodejně Fabu, nevim ale, jestli to mají i někde jinde. I paní prodavačka říkala, že to často odchází a lidi to kupujou. Asi to páni inženýři úplně nevychytali.
BTW: zámky na feldě se daj v pohodě přeskládat, aby jste měli pouze jden klíč. Akorát je vhodné schovávat si ty nefunkční zámky kvůli šoupátkům, protože jich je více typů a málokdy jsou ve dvou zámkách shodný. Tohle se týká NF zámků, starý jsem neviděl a tak nevim přesně, jak jsou řešený.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
s4fin - FK

Příspěvek od s4fin - FK »

stalo se mi dnes něco podobnýho - ráno to bylo zatuhlý, při otáčením zámku to šlo ztuha, pak v tom něco cvaklo a od tý doby klíčem neodemknu dveře, prostě se klíč protočí naprázdno - ale zamknout jde bez problémů ! to samý na straně spolujezdce - klíč při odemykání nereaguje, je to teda nějaký vypadlý táhlo nebo prasklej nějakej ten cvoček? do servisu se mi nechce, auto potřebuju každodenně - nemáte někdo fotku co by tam mohlo bejt špatně ? díky za odpovědi

edit : zevnitř při vytažení kolíčku se všechny dveře normálně otevřou, jen mě nebaví tam furt lízt kufrem.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Nedávno jsem se taky nad něčím podobným lekl. Kolíček se vůbec nepohnul ani zámkem, ani když jsem zkoušel zevnitř rukou. Nakonec pomohlo ho kousek povyšroubovat a už šel krásně.
s4fin - FK

Příspěvek od s4fin - FK »

no já to právě zevnitř otevřu bez problémů, zvenku i klíčem zamknu, jen to klíčem z venku nedokážu odemknout - klíč se pootočí ale centrál nereaguje
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

starý zámky jdou taky přestavět , ale chce si nejdřív nějaký opatřit na díly (západky) nejmíň je těch dlouhých a blbě se shánějí
Pietro - FK

Příspěvek od Pietro - FK »

Tak i mě se povedlo,že ty "unašeče" jak se to správně nazývá(to je ta věc na konci zámku hned za segrovkou,co tak často praská),praskla.V zimě na dveřích u řidiče a před deseti dny na těch druhejch a nezbilo mi nic jinýho než do auta lízt kufrem.
Pátral jsem po prodejnách u nás,ale nic takovýho nikde nemají ani neprodávají.Na vrakáči se tyhle modely aut moc nevyskytují a tak jsem hledal na netu.Jenže ldi už by nevěděli jak na starejch zámkách rejžovat.Chtěli klidně 4-500 za dva starý zámky.Pátral jsem dál,až mě napadlo zeptat se přímo u výrobce,firmy FAB.
Ti mi odepsali, že se výrobou autozámků již od roku 2006 nezabývají a že to prodali firmě ASSA ABLOY.Tak jsem napsal jim,Ti mě odkázali na jejich sesterskou pobočku a to sice firmu FACEA Rychnov nad Kněžnou.
Poté co jsem jim nastínil oč je žádám,chtěli po mě adresu,že mi unašeče zašlou.
Už jsem nedoufal,že se to dá sehnat.
Okamžitě jsem napsal adresu i s tím,že potřebuji 2 ks a v případě příznivé ceny,že si vezmu 4,abych měl náhradní.
Pán mi odepsal druhý den,že mi zasílá 4ks unašečů zcela zdarma.
Což mě šokovalo,dostat dneska něco zadarmo,to už se jen tak nevidí.
Nakonec když dnes přišel balíček,bylo jich v obálce 5 ;)

Takže mám spraveno,dva náhradní a jeden jsem vyměnil za servomotor centrálního zamykání,kterej jsem měl vadnej.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

jó, ještě se pár ochotných firem najde, moc jich už ale neni.... Apri taky občas zašle čidla zadara
BTW: unašeč v prodejně Fabu v Rychnově n. Kněžnou stojí 28,8
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Odpovědět