1.6 přestane táhnout nad 2800 ot/min

MPi 1AV
AEE
gaggag - FK

1.6 přestane táhnout nad 2800 ot/min

Příspěvek od gaggag - FK »

Zdravim
Dnes jsem jel do školy a když jsem vyjel na okresku, tak při vytočení nad cca 2800 otáček auto přestalo táhnout - úplně. Otáčky spadly na volnoběh, ačkoliv jsem měl zařazeno a držel plyn, prostě jako bych vyřadil, jakmile auto trchu spomalilo a tedy jakoby se snížily otáčky pod těch 2800 (ačkoliv se drželi stále na volnoběžných) auto zase začalo táhnout dokud nedosáhlo 2800. Pokud jsem při tom "vyplyvnutí" přeřadil, bezproblémů jelo dál, ale zase jen do 2800. Dělalo to na všechny převodové stupně. Pokud jsem podřadil třeba do 4000, v pohodě se to drželo a brzdilo motorem, ale jakmile jsem šláplnul na plnyn, znovu to vypadlo. Naštěstí těch 2800 není nijak šibeničních, takže jsem dojel do školy, šel na zkoušku a když jsem jel nazpátek, tak už to nedělalo, táhlo do 4500 tisíc bezproblémů, dál jsem ji nechtěl trápit. Takže samoopravna - zatím, nicméně nerad bych aby mě to potkalo znovu, nějaké rady? Je to 1.6ka, 1997, serviska, 170 tisíc km. Jinak stojí venku, takže možná souvislost s mrazem, ale když byli ty šílenosti -10 stupňů a míň, tak nebyl problém.
Díky
robin1 - FK

Re: 1.6 přestane táhnout nad 2800 ot/min

Příspěvek od robin1 - FK »

Pozri sa do pamäti závad, či tam nie je nejaká chyba.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Velmi zaujimave...AK mas pristup k VAGu, tak to napoj, ak nie, odpoj baterku na par minut, popripade cez noc, aby sa nastavili zakladne nastavenia. Najlepsie je vsak pozriet na chyby, moze to byt vselico, hallov snimac, lambda, vaha vzduchu, zapalovanie... :salut:
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

upresnim, e zadna felicia nema vahu vzduchu, pouze cidlo teploty nasavaneho vzduchu
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

no myslel som presne to :) (kombinovany snimac prietoku a teploty nasavaneho vzduchu) nejak tak
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

lukydm píše:Velmi zaujimave...AK mas pristup k VAGu, tak to napoj, ak nie, odpoj baterku na par minut, popripade cez noc, aby sa nastavili zakladne nastavenia. Najlepsie je vsak pozriet na chyby, moze to byt vselico, hallov snimac, lambda, vaha vzduchu, zapalovanie... :salut:
Když odpojíš baterku žádné zakladní nastavení se neudělá :roll:
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

lukydm píše:no myslel som presne to :) (kombinovany snimac prietoku a teploty nasavaneho vzduchu) nejak tak
Snímač tlaku a teploty nasávaného vzduchu.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

presne vtak :D ;)
gaggag - FK

No tak mám domluveno, že se to ve škodovce připíchne na "Vasila" (nevím jestli to je jen jejich přezdívka nebo ofiko název :D ), takže uvidím co jim to vypíše a dám vědět.
Surmi - FK

Příspěvek od Surmi - FK »

jojo Vasila mám rád :)
Meverick - FK

Příspěvek od Meverick - FK »

Ahoj mě to taky dělala felda 1.6 (95) motor měl kolem 409000 . a hodily to na diagnostiku a vubec snima nekomunikovala škrtící klapka .. tak dali jinou a bylo to v pohodě :). ted mam najeto 416000 a mám třetí klapku.
gaggag - FK

Klapka je tam měněná asi před 2000km :) Je možný, že by byla vadná? To by potom měla bejt vyměněná ještě v rámci záruky ne....aspoň doufám.
Meverick - FK

Příspěvek od Meverick - FK »

To nevim ale ja už mam třetí ... jedna mi dělala tohle že to neudrželo otačky a chcípalo to a druhá zase měla furt moc vysoký otačky ..a tu co mam ted ta je zatim dobra je z vrakače za 400 z (98). Si zakládám sbírku klapek ... nevim jak to funguje ja si jí seženu a necham si ji namontovat, žadnou zaruku sem ohledně motoru ještě nikdy neřešil ..
gaggag - FK

Tak Felda se konečně dostala na tu diagnostiku (Vasil) a výsledek? Nebylo tam vůbec nic, žádná chyba, vše OK. Takže jsem vypadal jak blb co si vymýšlí :D Jediný co mi řekli, že by mohl být špatnej kontakt mezi kabelem a klapkou, tak sem to rozmontoval a kabel vytáhl, profoukl a pořádně nasadil. Každopádně se mi to stalo jen jednou, jak jsem popisoval, takže snad už to nezažiju.
Odpovědět