Max rychlost 1.6MPi
-
Meverick - FK
Re: Max rychlost 1.6MPi
No ja zhruba na plnou nadrž najezdim tak 450 - 550 km .... záleží na stylu jízdy ..
-
v.kalandra - FK
Mne by spiš zajimalo, jestli by tu ztratu vykonu na vyssich otackach mohl delat treba ten předstih. Ja bohužel nemam vyzkoušeny předtim, ale nechaval jsem sundavat hlavu na autě a tak, a na rozdelovači si udělali rejhu aby ho dali správně. Ale co když ho dali třeba malinko jinak, pak to muže být špatný. Jen je otazka jestli by to mohlo něco udělat s tim výkonem při vetsich otačkách, a jak moc velkej to muže mit vliv
-
Meverick - FK
Bohužel v tomhle se nevyznám ... to zkusim dát k jednomu klukovi do Nymburka .. ten se v tom vyzná a uvidim co na to řekne ...
-
v.kalandra - FK
To je ta největší potíž....může toho být strašně moc co by to ovlivnovalo. A i malej rozdíl v těch faktorech co ovlivnujou chod motoru může udělat hodně
No hlavně na nás nezapomeň a dej vědět jak si dopadl
-
Meverick - FK
Jj dám vědět ... jen nevim kdy tam pojedu ... no konec koncu bych mohl zitra .. ale auto potřebuju takže mu ho tam nemužu nechat .. uvidim 
-
Meverick - FK
Tak nové poznatky ... u mechanika sem ještě nebyl ... ale nedalo mi to a šel sem to ještě vyzkoušet ... do 140 pohodička nad 140 sem ji musel přemlouvat ale pomalu to lezlo .. měl sem tam 150 pak už sem musel brzdit ..
-
Meverick - FK
No spokojenej nejsem .. a nemuže to bejt klapkou? mě to taky auto dělalo že mě nechtělo pustit přez určitý otáčky .. nebo to zkus ještě projet ... , pořádně tomu nalož .. a třeba se to zlepší ..
-
v.kalandra - FK
jojo, to jsem si taky myslel..... No dneska jsem tam nalil sračku na čištění vstřiků (moc tomu neverim, ale nic nezkazim). Jel jsem to projet 100km opravdu sportovni jizdou.
A vysledek zatim zadnej, dam tomu vic casu. Ale vypada to, ze mi to sezralo tak 2decky oleje, coz neni dobry
Budu sledovat dál, kdyztak to vidim na krouzky, otazkou je co za to
A vysledek zatim zadnej, dam tomu vic casu. Ale vypada to, ze mi to sezralo tak 2decky oleje, coz neni dobry
-
Meverick - FK
Mě to taky žere trochu olej ale neřešim to .. u tak starýho motoru to neni ani nic zvlaštního .. abych řekl pravdu tak těch 140 150 bohatě stačí pak už sem se i trochu bál 
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 25. led 2011 19:01:36, celkem upraveno 1 x.
Tak ono úplně nejde kolik z toho člověk vymáčkne, protože když pomineme fakt že nad 130 se pohybujeme mimo zákon, jde spíše o to jak rychle se na rychlost nutnou k bezpečnému předjetí, opuštění pruhu a tak dále dostaneme...
-
Meverick - FK
Jj přesně tak .. a na to si nemužu stěžovat .. zrychluje to paradně .. na 100ce přimačknu plyn a to zrychlení je znatelný ..Ftigr píše:Tak ono úplně nejde kolik z toho člověk vymáčkne, protože když pomineme fakt že nad 130 se pohybujeme mimo zákon, jde spíše o to jak rychle se na rychlost nutnou k bezpečnému předjetí, opuštění pruhu a tak dále dostaneme...
-
v.kalandra - FK
no já bych moje auto srovnal s mym jednobodovym favoritem, co se tyka vykonu a zrychlení.... a to si nejsem jistej, jestli mu nekřivdim ještě
-
Meverick - FK
no i když moje auto má spoustu divnejch zvuků navíc .. píská, když je studený tak klape jak diesel ,na volnoběch bych nepoznal že něco pod kapotou mam ale když to přišlápnu tak mi příjde trochu hlučnější .. a někdy mi to příjde že záleží dost na tom jak a kdy se nastartuje .. někdy je strašně líný ,malá rychlost hodně otaček a jindy to jezdi zase jako drak ..
Ještě mě napadlo .. zkus natankovat natural 98 .. at se ten motor trochu vypálí
Ještě mě napadlo .. zkus natankovat natural 98 .. at se ten motor trochu vypálí
-
v.kalandra - FK
No já kdyz slapnu na plyn, tak citim jakoby vybrace slaby, přijde mi že od motoru. Projevuje se to kolem 70-90km/h, pak se uz klepe vsechno 
Nalil jsem tam ted 100oktan z Shellu (dobry zkusenosti z drivejska) a navic cistic vstřiků. ale nepočítám že to bude mit nejaky efekt. asi mam ty krouzky, to je mozna celej problem
Nalil jsem tam ted 100oktan z Shellu (dobry zkusenosti z drivejska) a navic cistic vstřiků. ale nepočítám že to bude mit nejaky efekt. asi mam ty krouzky, to je mozna celej problem
-
Meverick - FK
Koukam že tam většina lidi leje 100oktan .. neuškodí to tomu motoru .. tam vzniká větší napětí ne?¨
Ja dal felde natural 98 jen dvakrát jinak jezdim na natural 95
Ja dal felde natural 98 jen dvakrát jinak jezdim na natural 95
-
v.kalandra - FK
Podle mně to nema vliv na žádný napětí. Jde jen o to že víceoktanový potřebuje větší teplotu k zapálení, takže teoreticky i větší napětí na zapalování. Ale napětí na zapalování se nijak nereguluje a je pořád stejný. Takže se tím akorat "posune" moment zápalu na později. To pak řeší problémy s klepáním motoru.
Pozn. Tohle je jen muj privátní názor
Pozn. Tohle je jen muj privátní názor
-
Meverick - FK
Já mám právě strach když tam dám lepší benzín aby ten motor někde nepovolil přecejenom už má něco najeto a je 16 let starej ....
A když tam dám lepší benzín tak bych měl pravděpodobně dosahnout větší rychlosti a nižší spotřeby?
A když tam dám lepší benzín tak bych měl pravděpodobně dosahnout větší rychlosti a nižší spotřeby?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nic se neposune, nic se nestane.
Oktanové číslo označuje takzvanou detonační odolnost paliva. Nejedná se tedy o žádnou výživnost benzínu. Pouze směs paliva se vzduchem má větší odolnost proti samovznícení. Při použití paliva s vyšším oktanovým číslem je možné mít větší kompresní poměr. To je ale konstrukční záležitost v případě atmosferických motorů.
Použití paliva s vyšším oktanovým číslem motoru relativně prospěje. Detonační spalování je pro klikový mechanizmus poměrně nebezpečná záležitost. S použitím lepšího paliva se snižuje možnost, že by k detonačnímu spalování docházelo.
V našich motorech může dojít k sotva znatelnému zvýšení výkonu díky tomu, že řídící jednotka nastaví větší předstih. Žádný zázrak ale nečekejte. Bez mechanické úpravy motoru bohatě stačí běžná 95ka.
Oktanové číslo označuje takzvanou detonační odolnost paliva. Nejedná se tedy o žádnou výživnost benzínu. Pouze směs paliva se vzduchem má větší odolnost proti samovznícení. Při použití paliva s vyšším oktanovým číslem je možné mít větší kompresní poměr. To je ale konstrukční záležitost v případě atmosferických motorů.
Použití paliva s vyšším oktanovým číslem motoru relativně prospěje. Detonační spalování je pro klikový mechanizmus poměrně nebezpečná záležitost. S použitím lepšího paliva se snižuje možnost, že by k detonačnímu spalování docházelo.
V našich motorech může dojít k sotva znatelnému zvýšení výkonu díky tomu, že řídící jednotka nastaví větší předstih. Žádný zázrak ale nečekejte. Bez mechanické úpravy motoru bohatě stačí běžná 95ka.
-
Meverick - FK
Ttj ... a řeči jako dám lepší benzín ,pročistí se motor sou pravdivý a nebo je to jen fáma?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Pročištění motoru je o aditivech, ne o oktanovém čísle. V 95ce mohou být kvalitní aditiva a v 98 klidně žádná.
Vezměte ale rozum do hrsti. Drtivou většinu čerpacích stanic zaváží Čepro z jedné nádrže. O dodatečném přidávání aditiv mi může tak někdo něco vyprávět. Za extra benzíny padlo už několik pokut za klamání zákazníka.
Vezměte ale rozum do hrsti. Drtivou většinu čerpacích stanic zaváží Čepro z jedné nádrže. O dodatečném přidávání aditiv mi může tak někdo něco vyprávět. Za extra benzíny padlo už několik pokut za klamání zákazníka.
-
Meverick - FK
Takže jestli je benzin dobrej nebo špatnej .. nijak nezjistim .. jedině až po natankování jak to pojede .. aditiva se daj dolejvat do nadrže? .. já totiž tomu vubec nerozumim .. a jezdim teda na 95 a beru na dvou mistech v Budiměřicích u Hercoka a v Činěvsi u Boury ..
-
v.kalandra - FK
podle mně to na autě poznat není-leda jen tak že se najede min km nebo to nebude tak svižný. ale to si myslim že nejde jen tak rozeznat. Podle mne to ukažou jen testy. aby to bylo videt na autě tak by to muselo byt uz hodně špatny si myslim
S tím Čeprem souhlas, teoreticky by měli být všechny benzíny v ČR stejné...Atnarfus píše:Pročištění motoru je o aditivech, ne o oktanovém čísle. V 95ce mohou být kvalitní aditiva a v 98 klidně žádná.
-
Alpinet
- Kontaktovat uživatele:
Přesně,všechny benzinky berou benzin-naftu od jednoho dodavatele a pak na nich záleží co dotoho přidají nebo nepřidají (voda-aditiva)
Jinak k té rychlosti,my bejvala felda 1.6+vačka+ chip+hp dálnice 198km/h
Bývalo: Felicia kombi LX 1.9D Egr-Off,Kat-Off
Pořízeno: VW Golf III Variant 1.9 TDI Egr-Off , Kat -Off, P764=95kw??
http://vw-cult.cz/
Dehet-Power
Pořízeno: VW Golf III Variant 1.9 TDI Egr-Off , Kat -Off, P764=95kw??
http://vw-cult.cz/
Dehet-Power
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Bez čipu a se seriovou vačkou jela služební 1.6ka obsazená čtyřma chlapama po D1 180 kopec nekopec.
-
Meverick - FK
Tak jak jsem psal že mi to víc jak 140 nejede .. tak sem se spletl včera sem z toho dostal i 160 ale víc už to nepojede je to starej motor 
- spirus
- Kontaktovat uživatele:
ja mam na motoru uz 232 tis a furt jede dobre .. 195km/h byl zatim strop co jsem jel jinak bezne tech 160 jezdi bez problemu 
to je muj drak http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=1805 najeto poctivych 230 000 km
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
my web http://spirus.mypage.cz/
Jsem teenager a neposlouchám Hip-Hop (námět převzat bez dovolení od Jirkyf):D
-
s4fin - FK
tuhle jsem max. rychlost taky vyzkoušel, tacho ukazovalo kolem 185 ale na GPS byla rychlost cca 174-175 s tím že 150 tam bylo hned a pak to lezlo pomalejc, nicméně myslím že felda není na takovou rychlost stavěná a jet takovou rychlostí delší dobu je spíš adrenalinový zážitek než pohodlné cestování.
-
vencasok - FK
Já jsem se svojí jel max 170 km/h (podle tacháče) a ještě by to podle mého zvládlo víc, ale při této rychlosti mi začal vibrovat plynovej pedál. Toho jsem se vždycky lekl a zpomalil na 150-160, což je rychlost, kterou se dá jet relativně stabilně a vyšplhat se tam taky není problém! Co myslíte, můžu tomu autu nějak uškodit, když to rozjedu na víc jak 170? Nic jinýho se neklepe, kromě toho, že tam všude možně profukuje a celý auto hučí, ale to dělá už při 120. Jen ten plyn...
-
Standa10121996 - FK
v návodu k obsluze uvádí, že Felda combi 1,6 MPi má maximální rychlost 155 km/h, ale v technickém průkazu mám 170 km/h, proč jsou tyto údaje rozdílné?Také jsem viděl i rozdíly v údajích o max. točivém momentu Feldy 1,6 MPi, v návodu k obsluze je uvedeno 135 Nm a jinde byla uvedena hodnota 142 Nm.To se liší podle modelového roku nebo jak to je?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Spíš v tom jinde mají bordel. AEE má vždy 135Nm.
Konstrukční rychlost je v technickém průkazu. Jestli je v návodu jiná hodnota, tak to není relevantní. Platné je to co je v TP.
Konstrukční rychlost ale není maximální rychlost které je vozidlo schopné dosáhnout. Je to rychlost do které je vozidlo možné bezpečně provozovat.
Konstrukční rychlost je v technickém průkazu. Jestli je v návodu jiná hodnota, tak to není relevantní. Platné je to co je v TP.
Konstrukční rychlost ale není maximální rychlost které je vozidlo schopné dosáhnout. Je to rychlost do které je vozidlo možné bezpečně provozovat.
-
Standa10121996 - FK
když zkoušíte maximálku na dálnici, nemáte strach z pokuty za vysokou rychlost? Mě tedy PČR na dálnici ještě nestavěla a také nejezdím nějak pomalu, jezdím tak kolem 140 km/h, někdy i více, ale poslední dobou vidím u dálnice často hlídkovat PČR, jenom aby se nestalo, že budou náhodou měřit rychlost, toho se děsím i já 
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem nedávno jel v 5ti lidech 155 podle budíků, dvakrát.
Jinak, no ani nebojím. Tady na R4 Dobříš-Příbram hlídku jen tak nepotkávám. Teda za půl rok co jsme tudy jezdil ještě nepotkal. Kromě dopravních nehod.
Jinak, no ani nebojím. Tady na R4 Dobříš-Příbram hlídku jen tak nepotkávám. Teda za půl rok co jsme tudy jezdil ještě nepotkal. Kromě dopravních nehod.
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
- Drahoš
- Kontaktovat uživatele:
Nosferat: Jezdím tudy 2x týdně od roku 2006 a ještě jsem taky neviděl, že by tu měřili 
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
-
Standa07041995 - FK
Může my někdo objasnit proč novější automobily jako třeba škoda fabie mají lepší maximální rychlost i když se vlastnostmi tolik neliší od starších modelů?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš lepší v technickém průkazu, nebo reálně dosažitelnou?
Ta v technickém průkazu není o motoru, ale o vlastnostech podvozku a brzd. Kdo řídil Fabii ví proč může mít vyšší maximálku než Felicie.
Ta reálná souvisí s průběhem kroutícího momentu motoru, zpřevodováním, aerodynamickým odporem... Neboli, naše 1.6 ve vyšších otáčkách vadne, zatímco modernější motory táhnou až do omezovače. Naše převodovka má docela nesmyslně krátkou pětku...
Běžné auto A segmentu (Fabka, Felda) není určené pro překonávání rychlostních rekordů. Vše je navrženo tak, aby to vyhovovalo jízdě padesátkou po městě, devadesátkou mimo město a aby se dala přežít i jízda stotřicet po dálnici.
Ta v technickém průkazu není o motoru, ale o vlastnostech podvozku a brzd. Kdo řídil Fabii ví proč může mít vyšší maximálku než Felicie.
Ta reálná souvisí s průběhem kroutícího momentu motoru, zpřevodováním, aerodynamickým odporem... Neboli, naše 1.6 ve vyšších otáčkách vadne, zatímco modernější motory táhnou až do omezovače. Naše převodovka má docela nesmyslně krátkou pětku...
Běžné auto A segmentu (Fabka, Felda) není určené pro překonávání rychlostních rekordů. Vše je navrženo tak, aby to vyhovovalo jízdě padesátkou po městě, devadesátkou mimo město a aby se dala přežít i jízda stotřicet po dálnici.
-
loscipis
heh mam felicii 1.3mpi bez katu s upravenym rozvodakem a sportovnim sanim ma najeto 170 000 tis je to dovoz z nemeca a skousel sem maximalku na dalnici a letel sem stim skoro 190 malo sem hledel cise sem to toščil skoro do 6tis jinak tomu vubec nedavam ale sem rád za tuhle raketu :)) spotreba se kolisa od 7-9max