Panel s budíky-problém, prosím POMOC
-
TomHabs - FK
Panel s budíky-problém, prosím POMOC
Zdravím všechny, v sobotu mi začal nějak blbnout panel s budíky, při rozjezdu se mi občas rozsvítí kontrolka ABS(ne vždycky), a nějak začal blbnout rychloměr, jako by se zasekával, vždycky začne ukazovat až asi až od 40 ky. Může to spolu nějak souviset? Kde by mohl být problém? Je mi podezřelé že to začalo dělat takhle naráz, nikdy předtím to nedělalo.
Re: Panel s budíky-problém, prosím POMOC
Rychloměr je mechanický a není nijak záviský na dalších funkcích přístrojovky, není v něm ani žádné elektro vybavení. Podle mě problémy nesouvisí... Zkus zkontrolovat vedení lanka od převodovky do rychloměru...
- Macman
- Kontaktovat uživatele:
pokud mas v aute abs zkontroluj cidla na kolech, jinak tachometr mi taky preskakuje nebo neukazuje presnou rychlost a nejvetsi pravdepodobnost je ze se ti bud povolil ze zadu budiku lanko od prevodovky nebo se ti vysypal ci vystrachal mechanismus samotneho rychlomeru (zjistis kdyz mas lanko dotahle a v budikach jako by cvaka/preskakuje)
méně znamená někdy více...

Ohledně kontrolky ABS - občas mi to taky dělalo, že během jízdy se rozsvítila, ale po zastavení, vypnutí motoru a opětovném nastartování + rozjetí zhasla a nic se nedělo. Přes VAG jsem taky nic nezjistil, tak to asi nebylo nic extra. Potom jsem měl jseště problém, že se mi zobrazovalo (skrz VAG) vadné čidlo PP kola. Jako poslední možnost před výměnou jsem koukl na konektory, co od něho vedou do ŘJ a v jednom se mi zdál podezřelý kontakt, tak jsem v "samici" malinko a jehlou k sobě přihnul kontaktové plíšky a je klid. Tak to třeba zkus taky.