Poradte ze zkusenosti. Brembo nebo ATE?

cobol.tuner - FK

Poradte ze zkusenosti. Brembo nebo ATE?

Příspěvek od cobol.tuner - FK »

Potřeboval bych poradit, jestli kotouče Brembo i s deskama. A nebo kotouče ATE i s deskama? Nebo je lepší nějaká jiná kombinace výrobců? Podle toho co jsem se tu dočetl, tak to jsou dobré značky obě dvě. A co mám kamarády, tak mi říká každý něco jinyho. Tak opravdu nevim ktery tam mám dát.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 02. zář 2010 22:14:28, celkem upraveno 1 x.
Sadra17

Re: Poradte ze zkusenosti. Brembo nebo ATE?

Příspěvek od Sadra17 »

ate bere VW koncern jako prvovýrobní díly :D
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Zkus ate, nebo ferodo+fritech neni spatny ;)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
cobol.tuner - FK

Tak kdyz je tam dava koncern VW tak budou dobre. Ale Brembo davaji na tuning a na zavody.
cobol.tuner - FK

Feroda nechci, kdyz se zahreji tak uz moc nebrzdi. Ale vrtany maji pekny ale ty zase huci pri brzdeni.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Ty vrtany jsou vyhozeny penize. Jinak vetsinou brzdy po zahrati zvadnou.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
emge

Příspěvek od emge »

Dosky Brembo som nevidel, len kotúče. Väčšinou sa zvyknú kombinovať s doskami Textar.
Ja som nedávno pri výmene použil ATE a zatiaľ som spokojný. Brzdí to asi ako pôvodné brzdy (ak si ešte dobre pamätám :) ) a brzdy nepískajú (použil som aj medenú pastu). A ATE vyjde o ničo lacnejšie, ako kombinácia Brembo a Textar. S Bembo to ale neviem porovnať, nemám s nimi osobné skúsenosti.
ATE nie je výrobcom, je to ale seriózna značka. Disky boli vyrobené v Taliansku a dosky v Španielsku.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Brembo + fritech. Brzdí to lepšie ako séria a pocitovo to prudko navädne pri dlhšom brzdení.
EmilTriner - FK

Příspěvek od EmilTriner - FK »

brembo a nějaký měkký desky
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Ate :thumleft: :bigsmurf:
cobol.tuner - FK

Kamos dava kotouce Meyle- jsou to polsky, jsou tvrde a desky dava mekky textary.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

já mam komplet Meyle- germany :D a brzdí dobře i po přetavení nevadly
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
cobol.tuner - FK

Meyle Germany mam ted kotouce a jsou docela tvrdy. Desky mam TRW a po zahrati brzdy zvadnou. Takze to zpatky nechci. Leda zkusit jine desky, nejake mekke.
cobol.tuner - FK

RadekN70 píše:Ate :thumleft: :bigsmurf:
Jo vidim to tak. :D :D
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Abdul píše:Brembo + fritech. Brzdí to lepšie ako séria a pocitovo to prudko navädne pri dlhšom brzdení.
Pod toto se podepíšu. Vlastní zkušenost ;)
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jj...řekl bych že to je ještě lepší kombinace než Brembo + Textar.Akorát si teda desky dost dlouho sedaly.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Ivarek: To je pravda. Sice jsem na ně nespěchal, ale sedaly si celkem dlouho...
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

nezkoušel někdo kotouče brembo v kombinaci s deskama ate ?
steelboy - FK

Příspěvek od steelboy - FK »

Já mám na autě Brembo kotouče a destičky Roadhouse. Kotouče jsou s "Easy check" kontrolou, takže dobře vidím, kdy je nutné vyměnit. Určitě brzí dobře tato kombinace. A za ty náklady na pořízení to bylo super. S ATE nemám zkušenost, ale určitě jsou srovnatelný s Brembem. Oboje to jsou prémiové značky. Co vím tak Brembo přímo destičky nevyrábí, ale nechává si je dělat od Feroda. Jenom tam natiskne logo.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

roadhouse? to brzdí? :o
steelboy - FK

Příspěvek od steelboy - FK »

představ si že brzdí...
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Já měl Brembo s deskama Roadhouse a šílený... špatně to brzdilo a jakoby ty desky byli z blata...strašně se to hřálo a špinilo liťáky no najzedil sem na tom asi 1000km a vyhodil sem to... Dal sem děrované kotouče Ferodo s deskama Ferodo premium a to je celkem v pohodě až na ten kotouče, kterej je špatně udělanej... jsou do něj jen vyvrtaný díry a ještě blbě, takže po roce se Vám koolem dír udělají takové kruhy a kolem těch dír se to začne vymlacovat a šileně reznout a mimochodem strašně žerou desky, protože když sem měl obyč kotouče Ferodo a desky Ferodo premium, tak se ty desky za rok sjeli tak o milimetr a s těma derovanejma kotoučema už jich je polovina fuč... Takže závěr je ten, že jen jak se trochu oteplí, tak nasazuju znova kotouče Brembo bud s deskama Ferodo premium Textar či Fritech a nejradši pkud by se jednalo o nezkosené desky (nevidím v tom žádné pozitivum v tom zkosení) a měli tu gumu ze strany pístu... Ovšem nevím jak tohle mají udělané textar a fritech... Kdoví at napíše jestli fritech a textar mají zkosení a tu podložku nebo ne
GeorgeWWW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GeorgeWWW »

Zhruba 20 měsíců jezdím s kotoučema i destičkama ATE a já nemít problema...
Obrázek
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

kotouče+destičky ATE - paráda...koupil sem je už s autem a doteď mi nepřijde, že by nějak ubyly...a brzdí to hodně dobře, nepíská, prostě ATE doporučuju
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

Já jezdim na orig ATE kotoučích a deskách a brzdí to tak, že blokuje předek. Tudíž je to stejně naprd.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

blokuje předek... to je snad samozřejmost, ne? Já zablokuju v jakýkoli rychlosti všechny 4 a stejně to nebrzdí nic moc, protože se na to musí už docela šlápnout. Teda je to lepší než série, ale chci víc.
goodFela - FK

Když to zablokuješ, tak ti je to celkem na nic, že brzdíš. Zpomaluješ míň než kdybys kola udržoval tak, aby se furt otáčely (od toho je ABS). Tudíš když si potuníš brzdy, tak taky potřebuješ nějaký kola, který ti tu brzdnou sílu přenesou až na asfalt. Sériovky ti blokne kdejaká stlačená tma :D
emge

Příspěvek od emge »

To som celkom nepochopil. O tom, či sa brzdy zablokujú, predsa rozhoduješ Ty. Musíš nájsť primeranú mieru tlaku na brzdový pedál tak, aby brzdenie bolo optimálne. Ak sa brzdy pri maximálnom zatlačení brzdového pedálu brzdy zablokujú, znamená to, že brzdia dobre. Ak by sa nezablokovali, to by bol problém. Ich účinnosť by bola nízka.
Na účinnosť brzdenia má tiež zásadný vplyv kvalita pneumatík. Na nekvalitných pneumatikách sa Ti tiež brzdy rýchlo zablokujú a auto ide do šmyku.
Ja mám tiež ATE a brzdí to dobre, ale nie extrémne.
goodFela - FK

Když budeš omezovat brzdnej účinek výkonnejch brzd, aby ti to neblokovalo, tak se dostaneš na úroveň nějaký stlačený tmy z kauflandu. Jedinej rozdíl budeš mít v tlaku kterej musíš vyvinout na brzdovej pedál. A jak píšeš, že dobrý brzdy musí blokovat, tak to je docela blbost. Tady nejde o to jak to blokuje, ale o to jak rychle auto zastaví. A že pneumatiky nemaj vliv na účinek brždění? To radši komentovat nebudu :roll:
emge

Příspěvek od emge »

goodFelda: Tak už začínam byť v obraze.
1. Reaguješ bez toho, aby si si poriadne prečítal pôvodný príspevok. Potom je to "ja o voze, ty o koze". Kto tu písal, že pneumatiky nemajú vplyv na brzdný účinok, kto tu písal o obmedzovaní brzdného účinku? (okrem Teba)
2. Účinné kolesá musia byť schopné pri vyššom tlaku na brzdový pedál zablokovať kolesá (uvádzam na pravú mieru "zablokovanie bŕzd"), inak nie sú účinné. O tom, kedy k zablokovaniu dôjde, nerozhodujú ani tak samotné brzdy, ale adhézia pneumatík na vozovke. A na tú má vplyv hlavne kvalita pneumatík a druh vozovky (suchý asfalt, mokrý asfalt, sneh, ľad...), ďalší vplyv majú rýchlosť vozidla a jeho hmotnosť (zaťaženie osobami, nákladom) a prejaviť sa môžu aj ďalšie vplyvy, napr. sklon vozidla (do kopca, dolu kopcom), rozloženie hmotnosti (zmena ťažiska)...

A zásadný vplyv na zablokovanie kolies pri brzdení má vodič. Dobrý vodič by mal poznať limity svojho auta vrátane bŕzd, a mal by vedieť využiť aj vlastnosti účinnejších bŕzd. U neschopného vodiča môžu byť účinnejšie brzdy nebezpečnou zbraňou.
Neuvádzam technické riešenia - ABS, ESP, sme na fóre o Feliciách...

ATE na Felicii sú štandardné brzdy s dobrým, ale nie extrémnym účinkom.
goodFela - FK

1.
emge píše:O tom, či sa brzdy zablokujú, predsa rozhoduješ Ty.
A ohledně těch pneumatik sry, ale fakt jsem to blbě přečetl ;)

2.
Oledně blokování, myslel jsem to tak, že ať dáš jakoukoli kombinaci, tak brzdná síla je pořád limitovaná tim, kdy se ti ty pneumatiky utrhnou a kola začnou blokovat ;) Nic víc, nic míň.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Ale vo tom to přece je, ne? Abys nemusel na brzdu skákat vší silou. Navíc, když není brzda schopná zablokovat kolo, tak je to to samý, ne-li horší než když je zablokuješ. S brzdama který kola zablokujou si můžeš brzdnej účinek regulovat pedálem a dostaneš se daleko blíž bodu před zablokováním, tam brzdíš nejúčiněji. Když porovnám dědovo feldu, která je naprostá série, ale má už horší brzdy který zablokujou kolo málo kdy a mojí, která zabllokuje kdykoliv všechny 4, tak je to sakramentskej rozdíl - ze 100 na 0 je to přes 10 metrů. A těch 10 metrů může být rozdíl mezi životem a smrtí
goodFela - FK

No jasně. Máš pravdu. Ale já tu celou dobu řešim brzdnej účinek ve smyslu za jakou vzdálenost zastavíš auto. Myslim to tak, že ať máš brzdy sebelepší, tak budou brzdit jako jakýkoliv jiný, protože tě prostě limituje přilnavost kol. ;)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

No řešíš tu že se ti nelíbí že zablokuješ předek ;) Když máš auto plně naložený, tak se kola jen tak neutrhnou (utrhnou, ale u série už na to musíš dost dupnout a v krizový situaci na to tak třeba nedupneš) a abys zastavil, musíš brzdit tak že už bys je normálně několikrát utrhl ;) Jinými slovy, že to utrhneš s prázdným autem je v pořádku, pak by ti to chybělo.
emge

Příspěvek od emge »

goodFela píše:...Myslim to tak, že ať máš brzdy sebelepší, tak budou brzdit jako jakýkoliv jiný, protože tě prostě limituje přilnavost kol. ;)
S tým limitom priľnavosti kolies máš pravdu, ale tá priľnavosť sa počas jazdy zásadne mení v závislosti na množstve faktorov - povrch vozovky, zaťaženie vozidla... a brzdy by mali byť schopné brzdiť účinne aj za tých najideálnejších podmienok.
K účinným brzdám patria samozrejme aj kvalitné pneumatiky a ešte by som doplniť význam tlmičov. Ak koleso na vozovke odskakuje, brzdenie tiež nebude optimálne.

Nesúhlasím však so spochybnením významu účinných bŕzd. Účinnejšie brzdy dokážu zastaviť auto na kratšej vzdialenosti takmer vždy, hlavne na suchom asfalte (pri dobrej adhézii). Kvalitné brzdy dokážu účinne brzdiť aj pri opakovanom brzdení, napr. pri dlhšej jazde dolu kopcom. A dôležitá je aj súmernosť bŕzd.

Rozhodujúci význam však má aj vodič. Niekedy je lepšie nebrzdiť (odblokovať kolesá) a prekážku obísť. Keď človek niekde vidí nejakú nehodu, tak veľmi častou príčinou je to, že vodič prestal riadiť vozidlo. A bežné je to aj u vodičov, ktorých autá majú systém ABS.
sachmar - FK

Příspěvek od sachmar - FK »

Já dal kotouče ferodo desky ferodo a no problemo ;)
Odpovědět