ABS nějak hapruje

TomHabs - FK

ABS nějak hapruje

Příspěvek od TomHabs - FK »

Ahoj všichni, mám takový menší problém s ABS (Felda 1.3 BMM)...po rozjezdu, když řadím z jedničky na dvojku, tak se mi tam rozsvítí kontrolka ABS i s vykřičníkem...jak tam šoupnu dvojku tak to zase zhasne a už dál nesvítí..prošel jsem všechny diskuse tady a nic podobného jsem nenašel, prosím uměl by někdo poradit? Děkuji.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Re: ABS nějak hapruje

Příspěvek od Ivarek »

Co brzdová kapalina,je jí tam dost?
TomHabs - FK

Cca. někdy listopadu jsem ji tam dolíval...
goodFela - FK

Příspěvek od goodFela - FK »

kudy vedou kabely k čidlum? Neni možný, že by za ně nějak chytalo táhlo?
Aleš

Příspěvek od Aleš »

VAG a při malé rychlostí zkontrolovat otáčky kol. Samozřejmě první načíst paměť závad, tam by to mělo být. Tipnul bych to na sporadickou závadu některého snímače , při větších otáčkách se snímač už chytí. No ale taky to mmůže být docela jinak.
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
TomHabs - FK

Snímač pravého předního kola byl měněný v červenci..a jinak nevím jestli s tím předtím byly nějaké problémy, mám tu Feldu z bazaru a k tomu navíc je to z dovozu, tak co já vím...no zajedu s tím a uvidí se, já bych si myslel že to bude vadný snímač na levém předním kole, to mě napadlo jako první..ale počkám až co mi zjistí
JAWAEVO - FK

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

nebudem zakladať nový dotaz ale práve som do auta dal ABS všetko som pozapájal mechanicky aj elektricky a svietia mi kontrolky aj ABS aj výkričník a nezhasnú poistky sú dobré snímače otáčok som premeral všetky a sú dobré dal som to na VAG a neche mi to vičítať prečo ? kablik mám pripojený ke má biť podla schemy napadá niekoho čo bi stím mohlo biť ? kontalky na čidlách sú dobré zajtra idem premerať kablovačku napadá ešte niekoho niečo ? a inak líšila sa neako kablovačka ABS rv95 a novšie ?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já bych se nejdřív zaměřil na tu komunikaci s vagem.Projdi ještě jednou kabeláž na diagnostiku.Až to bude makat tak ti pc řekne víc.Možná budou stačit pouze smazat chyby.
mikka

Příspěvek od mikka »

Kabeláž pro diagnostiku ABS by měla být stejná.
Jediná změna je u řj ABS s EDS od r.1998, tam je K pro diagnostiku z pinu č. 7 a ne z pinu č. 13.
Naposledy upravil(a) mikka dne pát 11. úno 2011 17:37:24, celkem upraveno 1 x.
JAWAEVO - FK

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

cyba je odstránená ABS funguje ako má kabeláž je fakt úplne iná sú 2 druhy nesedí ani neden pin na RJ teda okrem napájania tie 4 hrubé inak sú všetky piny inak poprehadzoval som ich ako majú biť podla starej kabeláže a ide aj ABS aj čítanie chýb
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

zdravím...pred nejakym casem mi zacalo zlobit abs, chvili slo, chvili ne, měl to u sebe jeden mechanik co delal jeste spojku a brzdy atd, a dycky nej byly vsechny opravy ok, ale kdyz mi auto vratil tak kontrolky abs nesvitily, nicmene abs neslo (takze mam podezreni ze jen vytah žarovky, nevim nekoukal sem se)...Vag vyhazuje "hydraulicke cerpadlo - signal mimo rozsah" ...po precteni nekolika prispevku sem zkusil zkontrolovat pojistku (ok) a procistit konektor na Řj abs a chyba vyskakuje porad. takže se ptam, napada vas jeste neco co zkontrolovat, nebo je cerpadlo (nebo neco v něm) k.o.?? díky W.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

rozsvieti sa červená kontrolka brzd (výkričník) a oranžová ABS pred štartom a po štarte zhasne? ak nie tak ti vybral žiarovky

http://www.uloz.to/7872732/abs-bmp na svorke označnej 25 by malo byť pri zapnutom motore napätie v rozsahu 10-14,5V - ak nie je tak vedenie pokračuje na poistku S123 (jedna z tých troch) a potom na + štartéra

cez diagnostiku by sa malo dať urobiť test akčných členov , skús to dať a uvidíš čo to napíše za chybu , čerpadlo sa musí nahlas rozbehnúť , najprv ale zisti čo s tými kontrolkami

http://www.uloz.to/7872789/abs1-bmp tu máš výpis k tomu čerpadlu
Wenca - FK

a ta diagnostika akčních členů se provádí jak prosimte? jeste se s tim vice mene ucim a nerad bych neco zk**vil....
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Wenca http://www.edisk.cz/stahni/75399/Podvoz ... .65MB.html tu si stiahni dielenskú príručku a v niekde od polovice je ABS , bude to lepšie ako prepisovať hore dole
Wenca - FK

DP mam kompletni, nicmene nemam tu takovy prostredky abych mohl provest plnohodnotnou diagnostiku akcnich clenu....ale stejne si myslim ze problem bude bud v konektorovym spojeni od cerpadla ABS k ŘJ ABS, nebo v samotnym cerpadle...
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Mam vacsi/mensi problem, nefunguje mi ABS :(
Ovzdušnili sme ho cez VAG, snimanie rychlosti jednotlivych kolies funguje, ukazuje +-presne s tachometrom...
Len proste neprerušuje mi kolesa, ak su v šmyku...Skusal som parkrat zablokovat kolesa, či uz na strku alebo asfalte, raz sa ozvalo cerpadlo, ale nic viac...
Rychlost pri brzdeni bola urcite viac, ako 25km/h. Kedysi to prerusovalo skoro hned.
Vpredu mam brzdice ford 60mm piestik, kotuce 256mm, vzadu kotuce 226mm, 38mm piestik.
Auto brzdi dobre. Ziadna chyba v pamati zavad...
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

rozsvěcejí se ti při brždění brzdová světla ?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Jasneeee :lol:
SonyTheFox - FK

Příspěvek od SonyTheFox - FK »

Mam podobný dotaz. už podruhé se mi stalo že se mi za jízdy rozsvítila kontrolka ABS a hladiny brzdoví kapaliny. Brzdy dál fungovaly ale navíc se mi při tom zhasly světla. Když sem zastavil a vypnul motor , po zapnutí zase všechno šlo, ale naposled mi to udělalo za jízdy znova a po pár ujetejch metrech se to zase zklidnilo. Čim to muže být?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

kontrola el instalace , kabely od baterky .............................. dobíjení ......
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Mne to ABS raz funguje a raz nefunguje :roll: Kedysi mi fungovalo aj pri rychlosti mensej ako 25km/h a teraz ked tomu v 40tke slapnem, tak to ide smykom... :|
Pamat zavad 0, diagnostika akcnych clenov, vsetko funguje...Len to nemam vyskusane na zdvihaku.
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

taky mám s tím menší problém když brzdím a vjedu do díry tak to abs zapne a už to nebrzdí takže musím pustit pedál a znovu ho zašlápnout, už jsem tak málem jednou nedobrzdil v čem může být problém ??
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Odpovědět