Kde říznout

smazany clen - FK

Kde říznout

Příspěvek od smazany clen - FK »

Hoj. Man feldu r.v.2001 a tam je origo střední díl výfuku vcelku s katem. Kdo mi řekne kde ho mám zkrátit.
Jak daleko od kaťanu. Dík.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde říznout

Příspěvek od 103457 »

Je to klidně možný, buď byl předchozí majitel pečlivej a místo spony výfuk svařil a nebo je tam uni kat bez přírub.
Dnes je to již normál, Fábie z výroby má výfuk z jednoho kusu. Když si jdeš, ale koupit novej, tak už ti ho prodaj z dvou dílů. Je to na lince jednodušší montáž, daj na kastli výfuk vcelku a až potom dají nápravy.
smazany clen - FK

103457 máš pravdu. Je to vcelku.
Tady je odkaz na výfuk do roku 98 - http://www.vyfuk.com/eshop/obchod.htm
a tady od roku 98 - http://www.vyfuk.com/eshop/obchod.htm
a tady na kat - http://www.vyfuk.com/eshop/obchod.htm
Suchy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suchy »

Je to tak,já když nechával měnit středovej tlumič výfuku,tak byl ještě original dohromady i skatrem,tak se musel řiznout flexou a za 20 minut jsem odjížděl.Byl jsem stím v servisu.Je to Felda z roku 2000.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Ano je to normální.Měl jsem to tenkrát taky.Byl tam původní výfuk a ten je jeden kus kat i středový tlumič.Takže jsem to říznul pár centimetrů za katem a místo straýho tlumiče nastrčil novej tlumič.Takže to není žádnej domácí bastl ale normálně origo výfuk z jednoho kusu
smazany clen - FK

Hotovo. Upajcnul jsem to asi 12 cm od katu a bylo přesně jak má být.
Tak zatim čau. :D :D :D
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

No ono u modelu 99+ uz neni stredni dil z Katem na prirubu jako tomu bylo u starsich ale je navareny primo na katu. Na vyfuku je ryska na ktere se to ma riznout a novy vyfuk uz nema prirubu ale nasadi se na ten kousek stare trubky a stahne sponou podobne jako se spojuje stredni s zadnim dilem.
Tot vse. Priruba byla spolehlivejsi ale asi i drazsi......

M.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Z pohledu zespoda na můj vejfuk usuzuju, že kde se řízne je dost podstatné. A jestli někdo neví o rysce, či ji nenajde a fikne to bajlaj, tak zřejmě nedomýšlí (jako asi můj předchůdce), že pak po nasazení středního a posledního dílu to musí jakž takž hrát s těma gumovejma závěsama - já mám evidentně o pár cm jinak a je vidět jak ty gumy pak víc trpějí a odcházejí... 8-)
smazany clen - FK

borlan píše:já mám evidentně o pár cm jinak a je vidět jak ty gumy pak víc trpějí a odcházejí... 8-)
A taky se zvyšuje hlučnost motoru v kabině,protože jak je to našponovaný,tak to táhne motor dozadu a silentbloky jsou stlačený.Po opravě tohoto neduhu jsem se nestačil divit,jak to ztichlo.Je potřeba počítat s tím,že když motor zabere a jde nahoru,tak to celý výuk ještě víc šponuje dopředu,zatímco ty gumový závěsy to silou rvou zpátky.
smazany clen - FK

Ještě k tomu,když je to u 1,6 tak se ani nedivím,že jdou ty svody tak rychle do háje,nebo,že na druhej rychlostní stupeň naráží řadící táhlo(vede totiž šikmo) do katu.Obecně jsem se setkal s tím,že se stím v servisech moc nemažou.Nejvíc člověka naštve,když třeba jde měnit zadní díl a ten tam nejde napasovat tak jak má,protože předchůdce tam dal blbě střední díl(platí jen u 1,6)Já to měl u 1,6 tak,že ten motor měl vevnitř v kabině pokolo 2 000 otáček takovej vylágrovanej hrubej dýzlovej zvuk.Pak mi uhnila ta dvouobjímková spojka mezi katem a středním dílem.Jo a to jsem půl roku předtím měnil zadní díl a nemoh jsem tam dostat ty gumový závěsy,jak to bylo našponovaný.No a po výměně tý spojky,která se má nasadit tak,aby všechny ty závěsy byly volně jsem zjistil,že předchůdce ty konce trubek dal jednoduše k sobě,aniž by přemejšlel a tím to celý bylo narvaný o 8 cm dopředu.Lidi já vlezl do auta,nastartoval a ono to o50% stichlo.Úplně jiný auto!!Podotýkám,že ta spojka nebyla děravá.Měnil jsem ji spíš preventivně. 8-)
vitanek-best - FK

jak sundat kat 1.6ky:

Příspěvek od vitanek-best - FK »

Ahoj. Chci dát na 1.6ce pryč kat a dát tam trubičku. Koukal jsem, že na středovej díl je kat zasunutej a chytnutej sponou. Jak je to ale na svodech?? Jde nějak sundat? Je tam nějak přivařenej, nebo co?
A co když ho sundám, jde tam pak zpátky?

Máte nějaký rady, jak tam dát trubku místo katu?

Dík moc.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: jak sundat kat 1.6ky:

Příspěvek od 103457 »

Kat je vařenej, vyřízni ho flexou a dej dvojitou sponu na tu trubku, tak, jak je to u origo tlumiče hned za katem.
Odpovědět