Pedaly Felicia / fabia

vybavení a úpravy interiéru atd.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Pedaly Felicia / fabia

Příspěvek od madmaik »

Zdravim,nezkousel jste nekdo dostat prevleky pedalu z fabie do feldy? tady foto pedalu ve fabii http://www.sbazar.cz/img//original/50/1953850_1.jpg co myslite pujde to tam? 8-)
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedaly Felicia / fabia

Příspěvek od Atnarfus »

Převleky?
Na fabce je plynový a spojkový pedál z jednoho kusu plastu. Brzdový je plechový a jak je tam přidělaný konec jsem nezkoumal.
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

pedaly z fabky jsou nasazeny na takove plosky v pedalu.. Stejne jako u felicie s rozdilem ze fabie ty plosky ma mensi.. cili se ten pedal (ploska) u te feldy musi rozmerove zariznout. A pak uz jen nasadit
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Aha. Já to očumoval a vypadalo to jako z jednoho kusu.
Mailo - FK

Příspěvek od Mailo - FK »

Můj návod zde : MONTÁŽ RS PEDÁLŮ

Popis montáže

I nadále budeme pokračovat v úpravách interiéru a to tak že si dnes vyměníme staré škaredé ošuntělé pryžové pedály za mnohem vzhlednější pedály (resp. nášlapy pedálů) z Fabie I RS či Octavie I RS.

1. Jdeme na nákupy

RS nášlapy z FI RS či OI RS se dají v sehnat celkem lehce, doporučuji bazar na skodahome.cz, zde je stálý inzerát kde tyto pedály zakoupíte. Pokud zde neuspějete čas od času jsou k vidění na aukru.cz Cenovka se pohybuje kolem 400,-

2. Montáž
K postupu dokládám obrázky která mám osvětlí jistá úskalí jenž nás během práce čekají (obr. na konci návodu). Po té co sejmeme původní pryžové nášlapy nám bude hned jasné co nás čeká, vezmeme to tedy postupně :

2.1 Akcelerační pedál

Ze všech pedálu je původní akcelerační pedál menší než bychom potřebovali (viz. obrázek č.1 – kde červená plocha ukazuje přibližnou velikost původního pedálu z Felície). Hlavní je že sedí šířka pedálu. Tudíž teď na nás leží rozhodnutí zdali budeme pedál zvětšovat či nikoliv. Možnost jak plochu pedálu zvětšit je v celku jednoduchá. Vyrobíme si z plechu příslušné tloušťky požadovaný tvar a tuto “redukci“ přišroubujeme na původní pedál a na něj nasedíme RS nášlap. Ten můžeme nasadit i bez této redukce. Já to tak udělal a nášlap drží naprosto dokonale. Jako lepidlo pro uchycení doporučuji chemopren (vřele doporučuji dodržet technologický postup lepení, taktéž není naškodí zvětšit vztyčné plochy).
TIP : Dolní hranu nášlapu zarovnejte s dolní hranou původního pedálu (to i při montáže “plechové redukce“) a to proto že pokud by jsem nášlap vystředily na střed původního pedálu, docházelo by při úplném sešlápnutí pedálu k zavadění nášlapu o podlahu vozidla a tím by mohlo časem dojít k jeho odlepení.

2.2 Brzdový pedál
Na rozdíl od akceleračního pedálu nás zde bude čekat řezán a broušení. Kde nás bude tato činnost čekat lze vidět na obrázku č.2 (to co přijde pryč je označeno červenou barvou). Jedná se cca o 15mm. Poté co tuto horní část pedálu odřízneme (pokud vezmeme do rukou flexu – pozor na odlétající jiskry, které by nám mohly propálit koberečky či sedadla). Další problém je “výčnělek“ na nášlapu spojkového pedálu. Ten slouží na zafixování pedálu. Nabízí se dvě možnosti. Buďto tento “výčnělek“ prostě odřízneme a nášlap přilepíme na pedál. A nebo jsi do pedálu vytvoříme odpovídající otvor a využijeme tohoto fixačního “výčnělku“. (viz. obrázek č.3)

2.3 Spojkový pedál

Zde nás čeká nejméně práce. Stejně jako u brzdy odřízneme horní část pedálu a pak už jen nasadíme nášlap a máme hotovo.

3.Fotografie
Fotografie mé hotové práce naleznete ZDE

4.Ilustrační obrázky

Obrázky k návodu zde : MONTÁŽ RS PEDÁLŮ
Mailo - FK

Příspěvek od Mailo - FK »

Jo takhle ... to jo ... ale proč by nekdo předelával pedály z feldy aby na ně zpátky nasadil zase pryž ... když už tak RS ;)
Louis20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Louis20 »

Nemáte prosím ještě někdo ty obrázky jak co kde uříznout ? Z toho návodu je to sice tak nějak jasný, ale obrázek by se hodil...díky
Jinak se zeptám, šlo by tam naimplantovat tyhle : http://aukro.cz/item1293741415_rs_pedal ... alaxi.html ?
Jsou tam jakoby dvě brzdy, ale i tak se mě zdaj trochu jiný, tak se raději zeptám, jestli je třeba někdo nemá v autě...
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

Já bych uříznul tady tohle Obrázek
Plyn bude sedět určitě bez nějakých úprav ale spojkový a brzdový pedál bych řekl, že budeš muset trošku seříznout.
Bohužel s tímhle typem nemám zkušenosti, jen tady s tímhle Obrázek (zespodu na gumě měl vyražený znak seatu)

Edit: jaké lepidlo pod pedály používáte?
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
Louis20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Louis20 »

Díky...Myslel jsem si že se tohle musí ufiknout. Jinak lepidlo asi chemopren, jak doporučuje Mailo v návodu...
MartinB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinB »

no právě, že ten chemoprén mě nějak nedrží (povrchy jsem měl odmaštěné a zdrsněné) :(
MartinB ;-) a jeho Felí 50 kiloWattová kráska v kombajnu
Můžeš se mrknout ;-)
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... 16&t=15025
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

Tak protože jsem si všimnul,že na předchozí návod nejde odkaz,tak jsem se rozhodl,že udělám svůj návod na montáž RS pedálů.
Za 1.
Sundal jsem původní nášlapy,a odpojil jsem si brzdový pedál od brzdového válce a v motoru jsem vysadil spojkové lanko,aby se mi s pedály dobře hýbalo a odpojil jsem jeden konektor ze spínače brzdových světel(aby mi nesvítili při neutálém pohybu s pedálem)
Obrázek

Za 2.
Začal jsem brzdovým pedálem po změření plochy nového pedálu jsem zjistil,že brzdový pedál felicie musím seříznout,celková výška pedálu musí být cca 55mm,změřil jsem to od spodní hrany a horejší zbytek odřízl šířka všech pedálu sedí s tím není nutno nic dělat,na flexu jsem si netroufl,protože jsem se bál odlétávajících jisker v autě.Řezal jsem tedy pilkou,nášlap je poměrně silný a v této poloze to chvíli trvalo,plynový pedál jsem si izolepou přilepil k dorazu aby se mi tam nepletl.
Obrázek

Za 3.Brzdový pedál má na sobě ještě aretační gumový výstupek,octavia má na něj díru v pedálu,buď to jí mužete do pedálu felicie udělat nebo jako já výstupek uříznou

Obrázek
Obrázek

Za 4.Spojkový pedál je stejný s brzdovým,takže stejná práce,akorát nemá ten gumový výstupek jako brzda a musel jsem ho řezat jen plátkem,protože celá pilka se mi nevešla mezi pedály,takže jsem ho řezal asi o 5 min dýl než brzdu,protože mi plátek stejně jako do spojky taky řezal do ruky :lol: samozřejmě kdo si troufne to řezat flexou bude to mít rychleji,spojkový pedál má místo toho gumového výstupku rantlík po celém obvodu jako origo nášlapy ,takže stačí nasadit,při seříznití 55mm to sedlo přesně a nášlap drží jako přibitý.

Za 5.Plynová pedál je nejjednodušší,jak jsem říkal šířka všech pedálů sedí a plyn je na výšku cca o 3cm menší než nášlap z octavie stačí jen zvolit dobrou polohu,aby nám pedál při plném plnu nedrhnul o podlahu vozu a tak se neutrhl,brzdový nášlap také dobře přilepíme,spojka díky rantlu po celém obvodu drží tak dobře že není třeba lepit ,nášlapy jsem lepil bezbarvým tmelem mám s ním dobré zkušenosti a fakt drží.
Obrázek

Ted už jen uklidit nepořádek v autě,zpět připojit pedály a kdo odpojil brzdovky tak tu ,počkat až uschne lepidlo a je hotovo.
Odpovědět