Vysoké otáčky na volnoběh - přisávání vzduchu
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Vysoké otáčky na volnoběh - přisávání vzduchu
Mam jistej problem 1.3 Mpi 50kW najeto to ma realnych 50tis km.
Vice zde: http://skoda-virt.cz/cz/forum/motor-1/1 ... set-dotaz/
Citace: Tak tu mam zpet onu felicii cca 2 mesice to po resetu fungovalo bezproblemu ale ted v lednu znovu problem otacky litaj nahoru a dolu v rozmezi 1400 – 2100 i zustavaji viset treba na 2200 ale niz proste neslezou ani za boha.
Klapka sejmuta projistotu znovu jeste vic vycistena byt byla cista.
Pak skousim reset a ejhle pada mi program s hlaskami:
Nekorektni konec bloku pri zapisu do EEPROM!
Prijat chybny komplement pri komunikaci sECU!
Tak jsme prosel vssechny draty kostru apod. Asi na 30 pokus se mi to podarilo uspesne az dokonce pak jsem nastavil zakladni nastaveni dle hodnot vypada ok ALE otacky zlobej porad.10
Kdyz jsem mel klapku dole a koukam zkrz na svetlo tak mi i prijdou docela velky mezery ale nevim jake maji byt.
Poradte co je ko? Me napada ta samotna klapka (auto ma nejeto poctivych 50tis km!!!)
Kde se vlastne nachazi ta EEPROM?? v klapce nebo ridici jednotce?
Zavady nejsou zadny ve vypisu. Auto jinak funguje uplne normalne. Ted me uz jen napada sehnat nekde jetuo funkcni vycistit nastavit a doufat.
Co vy na to? poradte. DIKY
2 Citace dnesni: Tak problem pretrvava, pujcil jsme si jinou klapku snad funkcni vycistil ji dal ji tam a dela to uplne to sami. Resetovani pameti az tak na potreti porad pada ale i kdyz to vse probehne jak ma vcetne nastaveni – u hodnoty jsou defakto spravne tak se porad otacky drzej bud na cca 1400 nebo dokonce litaji 1400-skoro 2100 a porad dokola. Niz dostat nejdou vubec.
Uz mi dosly napady. Hodim sem par tiplejch obrazovek z mereni jestli vas neco nenapadne.
Bud je to RJ ale jinak komunikuje normalne a vse taky maka jak ma apod.
V pameti 0 zavad.
Predem diky.
Nenapada nekoho neco? Diky predem.
Vice zde: http://skoda-virt.cz/cz/forum/motor-1/1 ... set-dotaz/
Citace: Tak tu mam zpet onu felicii cca 2 mesice to po resetu fungovalo bezproblemu ale ted v lednu znovu problem otacky litaj nahoru a dolu v rozmezi 1400 – 2100 i zustavaji viset treba na 2200 ale niz proste neslezou ani za boha.
Klapka sejmuta projistotu znovu jeste vic vycistena byt byla cista.
Pak skousim reset a ejhle pada mi program s hlaskami:
Nekorektni konec bloku pri zapisu do EEPROM!
Prijat chybny komplement pri komunikaci sECU!
Tak jsme prosel vssechny draty kostru apod. Asi na 30 pokus se mi to podarilo uspesne az dokonce pak jsem nastavil zakladni nastaveni dle hodnot vypada ok ALE otacky zlobej porad.10
Kdyz jsem mel klapku dole a koukam zkrz na svetlo tak mi i prijdou docela velky mezery ale nevim jake maji byt.
Poradte co je ko? Me napada ta samotna klapka (auto ma nejeto poctivych 50tis km!!!)
Kde se vlastne nachazi ta EEPROM?? v klapce nebo ridici jednotce?
Zavady nejsou zadny ve vypisu. Auto jinak funguje uplne normalne. Ted me uz jen napada sehnat nekde jetuo funkcni vycistit nastavit a doufat.
Co vy na to? poradte. DIKY
2 Citace dnesni: Tak problem pretrvava, pujcil jsme si jinou klapku snad funkcni vycistil ji dal ji tam a dela to uplne to sami. Resetovani pameti az tak na potreti porad pada ale i kdyz to vse probehne jak ma vcetne nastaveni – u hodnoty jsou defakto spravne tak se porad otacky drzej bud na cca 1400 nebo dokonce litaji 1400-skoro 2100 a porad dokola. Niz dostat nejdou vubec.
Uz mi dosly napady. Hodim sem par tiplejch obrazovek z mereni jestli vas neco nenapadne.
Bud je to RJ ale jinak komunikuje normalne a vse taky maka jak ma apod.
V pameti 0 zavad.
Predem diky.
Nenapada nekoho neco? Diky predem.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s otackami motoru
Kontakty jsem prosel jsou ok a tesneni kam vidim se zda byt ok ten motor je krasne cistej a vse je jak novy.
Leda ta lambda Ale ze by to delalo todle... ale tam uz je mozny snad vsechno.
Leda ta lambda Ale ze by to delalo todle... ale tam uz je mozny snad vsechno.
někde ti to přisává vzduch
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
ale kde ? bylo zajimavy kdyz jsem prudce slapal na brzdy tak to vylitlo hoodne vysoko ale kdyz jsem skusil zmacknout tu hadicku na sani od posilovace zadny zmena takze opravdu leda tesneni pod sacima svodama. Nekde kde neni videt.
vyměň těsnění pod klapkou a mezi svodama a hlavou a pořádně to utáhni případně použij ještě motorový silikon
-
smokeman
Zkus třeba kouřem (cigareta, vonná tyčinka) "ohulit" místa, kde by to mohlo teoretický přisávat vzduch a hned uvidíš na čem jsi, jestli tam je netěsnost nebo ne. 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Dik za typ to by mohlo jit ale ne ted, tady fuci vitr ze vsech stran 
já bych to prostě rovnou přetěsnil a byl by klid
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
JJ diky asi to udelam - min to jeste omrknu a nejak otestuju.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak opravdu tesneni ko - vic viz tema na virtu (vcetne foto): http://skoda-virt.cz/cz/forum/motor-1/1 ... set-dotaz/
já ti to říkal 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
nic jiného to být nemůže než falešný tah
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jasny to vysvetluje ty volnobezny otacky na 1400 ale doufam ze to vyresi i to samovolny pridavani si do cca 2200 a pak zas padne na 1400 a takhle porad dokola nebo nekdy nechtely ty otacky ani spadnout zustanou viset a clovek musi prudce proslapnout plyn. No sem zvedav.
protože to vše dělalo dorovnávání volnoběhu tím servem na klapce a když není možnost klapku víc zavřít tak to prostě dělá tohle
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Tak snad spraveno tesneni vymeneno a vse maka jak ma. (Pri kratkodobem testu). Dekuji za tipy a rady.